Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Kamery v obýváku kvůli DRM?
19.11.2012, Radek Jahoda, aktualita
Microsoft si nechal patentovat novou technologii, která umožní přes kameru kontrolovat počet lidí, kteří sledují promítaný film nebo poslouchají hudbu. V návaznosti na DRM pak podle toho zaplatíte licenční poplatky.
Markoman | 8.12.20129:18
V Singapure bolo nedavno zakazane chodit doma nahy. Kamera co ma doma sleduje tretou stranou je uz proti tomu vlastne nic. V historii ked vladnuci ovladali ovladanych dost dlho aby priepast biedy a nepravosti dosiahla bizardne hodnoty, bola vojna dost silna aby po nej nastala kratka doba slobody ale i naivizmu ktory to v dalsej vlne zhorsil, zavrsuje sa to totalnym upadkom ked niet vyhravajucich a znovuobnovenie do najblizsieho clenenia na dve strany. Cenzura a zmeny ktore mocny planuju usit na internet je len dalsi krok. Dobre sa maju iba deti o ktore sa staraju rodicia a chrania ich pred starostami sveta. Neda sa s tym absolutne nic robit. Moze dojst len k podstatnemu znizeniu stavu v populacii samoregulacnym nastrojom ­/parazit, huba, spory, virus, ai.­/ ktore su v prirode bezne. Preco nefunguju momentalne na ludi je tak trochu zahadou. Proti premnozeniu­/nerovnovahe je totiz regulovany kazdy organizmus
Odpovědět0  0
Kozousch (24) | 8.12.201211:41
Souhlasím s vámi. Jen si dovolím poznamenat, že těch dětí, které jejich rodiče opravdu účinně ­(tedy preventivně­) chrání, je minimum. Většina takzvané rodičovské ochrany spočívá v delegování této ochrany na někoho jiného ­(na školu, na okolí, na společnost ...­) a v následnou hysterickou snahu potrestat někoho jiného v případech, kdy delegovaná odpovědnost za děti selže.

S tím přemnožením živočišného druhu homo sapiens je to taky jednoduché. Živočišný druh může vyhynout ­(nebo se dramaticky snížit jeho populace­) v případech, že:
1­) nad ním ­"globálně­" zvítězí jiný živočišný druh nebo nemoc ­(což se v novodobé historii zatím naštěstí nestalo­)
2­) přemnoží se tak, že ho ­"planeta neuživí­" ­(toto se zatím úspěšně řeší přechodem na ­"supermarketové­" syntetické náhražky potravin­)
3­) se vyvraždí navzájem ­(kvůli potravě, nějaké ideologii ...takové snahy tu byly, jsou a budou stále, ale žádná ­"totální­" zatím naštěstí nebyla­)
Čili to, že se o vyhynutí vlastního druhu usilovně snažíme ještě neznamená, že jsme už došli do ­(těsné blízkosti­) bodu zvratu.
Odpovědět0  0
principiumest (1) | 26.11.201215:06
No, ako tak sledujem, v poslednych rokoch dokaze vymakany marketing predat milionom ludi aj h.o.v.n.o a este sa tym ludia aj chvalia .... tak by som sa necudoval, ak by v ­(blizkej­) buducnosti z tohto patentu urobili prednosť a opat by na to skocilo a dobrovolne kupovalo mnozstvo ludi.
Odpovědět0  0
jps7410 (10) | 21.11.20128:09
Tak tohle by mi přes práh nesmělo! Ale vše spěje k tomu, že nás velký bratr v brzké budoucnosti bude sledovat na každém kroku a to i v našich domácnostech. A na ty prdy také možná časem dojde. :­) :)
Odpovědět1  0
Maneto (52) | 20.11.201218:29
Čakám, že v kamere bude zabudovaný aj mikrofón na kontrolu počtu prdov a následné spoplatnenie za zväčšovanie ozónovej diery...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.