Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
22.12.2010, Ľuboš Šanoba, článek
Pro mnohé z nás jsou sluchátka nedílnou součástí AV techniky, protože mají všestranné využití a svojí nejen cenovou variabilitou dokáží uspokojit všechny uživatele – od nejméně náročných až po zvukové fajnšmekry.
JanaD. (4) | 21.11.201410:28
Potřebuji si koupit sluchátka na běh. A určitě by to měly špunty. Zaujaly mě Yurbuds Inspire. A to nejen kvůli jejich designu. Máte někdo? Nebo doporučte nějaké podobné. Díky
Odpovědět0  0
Jaroslav Orlík | 28.3.201210:38
Vůbec nechápu, proč se spousta sluchátek srovnává s Kossy Portama pro. To jsou opravdu velmi špatná sluchátka, hrající zahuhlaně, bassů je přehnaně, jakože je mám rád, ale podstatné je to, že basy ovlivňují podání ostatních kmitočtů. Když v nahrávce bas není, hrají ostatní solidně. Jakmile zabere basa nebo šlapák, jdou ostatní do háje. Jsou to sluchátka s neuvěřitelnou popularitou, ale nezaslouženou. Na jedné straně tu píšete o sluchátkových zesilovačích a na druhé o Portách. Proboha svatého, bavme se o sluchátkách určité kategorie a netahjem sem kde co. Přece jestli chci sluchátka na domácí poslech a to co nejlepší, nemůžu si myslet, že mi to splní uzavřené lavóry nebo sluchátka pro poslech MP3. Tady se míchají nejen jabka s hruškama, ale i se švestkama, dýněma a jahodama.
Odpovědět0  0
vivid.sk (10) | 28.3.201218:38
Pokial si nastavis ROZUMNE ekvalizer, tak vies eliminovat prebytocne basy ­(ktore maju vplyv na cistotu stredov­) celkom dobre a sluchatka hraju relativne dobre vzhladom za cenu cca 25 euro. Schvalne mi najdi sluchatka, ktore hraju radovo lepsie za tu cenu ­(PX­-100?, iGrado?, ani moc nie­). KPP som mal este za doby, ked stali cca 2500SKK, uz vtedy boli kultove. Ano, Kossy som obmenil medzicasom za Highend model od Sennheisseru, no netvrdim, ze KPP su za 25 euro smejd, napriek tomu, ze podstatne drahsie Senny hraju lepsie.
Odpovědět0  0
duso315 (1) | 4.1.20118:50
Napríklad skúste sluchátka yuin pk1+zosilovač arrow slim + prehrávač sansa clip a máte high end vo vrecku. Za cenu len cca 400­-450 euro ;)
Odpovědět0  0
Michalx | 24.12.201014:45
Zdarec ­- uvažuju, že bych po novém roce koupil nějaké bezdrátové rádiové sluchátka do 5000,­- ­(nejlépe s nabíjecí­/dokovací stanicí­). Rád bych, kdyby tlumily okolní domácí zvuk a byly pohodlné ­- nynější mám na hlavě denně cca 5h. Použití k PC ­(prostě univerzál­)­- FLAC, hry, rádio. Mikrofon k nim nepotřebuju. Máte nějaký tip?? Díky
Odpovědět0  0
Olafus | 27.12.201012:38
Raději si kup pohodlné drátové sluchátka a pak počkej na prachy a dokup D­/A převodník se sluchátkovým zesilovačem. Mám Senny 595 + Firestone Fubar 4 a už bych neměnil. Popravdě je to dvakrát dražší než si psal, přechod na takovou drahou krabičku jsem měl s otazníky, ale rozdíl po půl roce už poznám v pohodě a neprodal bych to. Ale jak s tím chceš umývat nádobí.... :)
Odpovědět0  0
Mr.Shelby (1) | 21.9.201321:39
Já třeba mám bezdrátové Beats, vydrží fakt dlouho a jsem 100% spokojen. Největší výhodou bych řekl že je vestavěná baterie, kterou nabijete normálně z USB, takže si nemusíte dělat starosti z AAA bateriemi. Mám tady tyhle: http:­/­/beatsbydre.cz­/beats­-by­-dre­-wireless v černé barvě. Je to fakt pohoda bez kabelu a dobré je, že se na kabel dají napojit, takže je využijete prakticky na čemkoliv.
Odpovědět0  0
xmarek (1) | 23.12.201010:31
který neznalého posluchače trochu seznámí s teorií a možnostmi, které tento segment trhu nabízí. Jedinou výtku si, ale neodpustím. Věta: ­"high­-end produktů sluchátka od společnosti Koss­" ve mě vyvolala opravdu usměv na rterch. Člověk, který měl možnost se odpoutat od mýtu KPP musí uznat, že žádné sluchátka z jejich nabídky se ani trochu nepřibližují tomu co se v Hi­-end nabízí.
Každopádně musím souhlasit s názorem, že na kvalitě zdroje velmi záleží. Pokud chce dotyčný uživatel využít potenciál Hi­-endových sluchátek, tak se nesmí spokojit s tím co nabízí běžný PC průmysl ­(Creative­/E­-MU, Asus apod)
Odpovědět0  0
Martin Vítek (13) | 23.12.201014:02
Ono to je s těma Portama asi tak nějak uprostřed... za tu cenu ­(obzvláště tu dnešní­) nabízí příjemný zvuk hlavně pro ty, kteří mají rádi větší objem basů... ale na středech je to trochu horší... nějaký čas byly v nabídce Kossů sluchátka Porta Pro 2000 a ty bych označil jako levný Hihg­-End, celkově otevřenější, kultivovanější basy, které nezastíraly střední pásmo a byly tak patrné i poměrně nízká pásma a středy, které byly otevřené a čistější, než u základního modelu P­-Pro. Nicméně, proti skutečně dobře hrajícím sluchátkům působí ta od Kossl poněkud měkce, zastřeně. Uzavřel bych to tak, že Porta Pro jsou výtečným kompromisem mezi cenou, zvukem a doživotní zárukou.
Odpovědět0  0
Martin Vítek (13) | 23.12.201014:06
...ještě snad k formátům... flac je neodiskutovatelný, někdo by mohl nymítat, že v té nejkvalitnější podobě zkomrpimuje původní datový objem zhruba na 50 %. Hodně zajímavým formátem je i mpc, který se za flacem drží vcelku statečně a dokáže ještě více ušetřit místo na disku. V obou případech je bohužel škoda, že ani jeden z nich nepodporují oblíbené přehrávače iPod. Ano, jsou jiní výrobci, ale jen některé z nabízených přehrávačů, které nabízejí tyto formáty, mají zároveň vyřešen výstup tak kvalitně, jako právě iPody.
Odpovědět0  0
krakonoš666 | 3.1.201111:08
ano dobrý příklad takového přehrávače je Sandisk sansa clip nebo fuze, který má kvalitní výstup za velmi příjemnou cenu.
Odpovědět0  0
Vladimír Aubrecht | 11.1.20113:12
Nebudu porovnávat s flacem, atp., ale u iPodu lze použít formát m4a, do kterého lze také ukládat bezeztrátově a iPody ho přehrají ... ­(ve Win je potřeba doinstalovat ­"quicktime wmp filter­" pro přehrání bezeztrátového m4a, případně používat iTunes nebo jiné programy, které to zvládnou přehrát ...­).
Odpovědět0  0
Blood (1) | 11.1.201113:27
Jako vynikající přehravač nejen na hudbu mohu doporučit Cowon D2. Pro mě má velkou výhodu oproti iPodu v tom, že podoruje jak řazení dle ID3tagů, tak klasickou adresářovou strukturu.
Odpovědět0  0
Martin Vítek (13) | 22.12.201012:35
...STAX má v nabídce i model, který si s sebou můžete vzít ven. Jsou tedy o něco vtší, než klasické pecky, ale stále je to akceptovatelný rozměr. Můžete i zvolit, zda je budete nosit jako pecky nebo k nim připojíte náhlavní most. Mají však jeden a půl háčku... první háček je v tom, že kromě přehrávače budete muset s sebou nosit i krabičku s budícími obvody a bateriemi, která ale naštěstí není nijak extrémně velká, a tím polovičním háčkem je cena... na sluchátka na ven je cena kolem 15 000 Kč poměrně dost vysoká ­(i když ta nejlepší ­"pecková­" elektrodynamická sluchátka také překonávají hranici 10 000 Kč­), nicméně na elektrostatická sluchátka STAX je to cena velmi, velmi příznivá.
http:­/­/www.audiomap.de­/news­/media­/1­/20051122­-stax_sr001mk2.jpg
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.