Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: HD televize: Úvod
1.3.2010, Michal Koláček, článek
Na trhu s televizory se lze dnes setkat s dvojicí výrobních technologií: LCD a PDP (plazma). Po dobu nadcházejících 2 měsíců se na ně zaměříme pomocí článků o technologiích a recenzí zajímavých modelů od nejznámějších výrobců. Vybíráte novou televizi a nejste si jisti? Zůstaňte naladěni.
standa wrc (2) | 9.3.201019:01
nevím nevím já mám 32 palcovou TV a větší nechci pak by byl jako v první řadě v kině . Koukám na to z 1.5 m .Doma mi stále nadávají co jsem to koupil za velký krám, ale pomalu jiný ani nešel ještě max 37 palců by se mi vešel ještě do stěny , ale to bych doma nepřežil . jinak spokojenost
Odpovědět0  0
CRYSIS (12) | 9.3.201020:32
Kdyz uz jsme u toho kina. Nechapu, proc existuje nejaka prvni rada. Preci, kdyz se na to neda divat, tak by dobre navrzeny sal nemel obsahovat takova mista. V nekterych salech jsem kroutil hlavou z posledni rady a neslysel zadni repro, bylo zplostele a membrany byly pred moji hlavou !!!
Odpovědět0  0
Analogové DVD | 9.3.201020:51
Nechci spamovat diskuzi o velikosti uhlopříčky, ale nikde jsem se podrobněji nedočetl o jevu, který mě připadá důležitý a tím je optimální vzdálenost kdy obraz vnímám ještě jako celek a pohled mi nebloudí po částečném segmentu obrazu ­(při neoptimálním poměru vzdálenost­/uhlopříčka­). Mám pocit, že toto by nemusela být záležitost individuální, ale více univerzální. Nejsem si jist jestli se to dá v obchodě plně nasimulovat, klídek svého domácího křesla při déle trvajícím sledování to zřejmě nenahradí. ­( Abstrahoval jsem od kvality obrazu, předpokládám aspoň kvalitu bez rušivých momentů­).
Odpovědět0  0
CRYSIS (12) | 10.3.201022:49
No, bezne se udava, ze by mel divak sedet dvojnasobek uhlopricky. Uz jsem cetl i nazory o trojnasobku, ale to asi tezko. U nekterych TV na netu pisou doporuceni dvojnasobku. Plno lidi ma 22­" monitory a sedi i mene, jak dvojnasobek a vidi vsechno. I pres toto pravidlo clovek stejne vnima obraz jinak se zvetsujici se uhloprickou. Televize se sleduje, ale projekce v metrech ohromuje, treba doplnit podobne silnymi repro.
Odpovědět0  0
Deathless (22) | 15.3.201014:09
zaujimava stranka na urcenie vzdialenosti od tv zohladnujuca mnoho faktorov je http:­/­/myhometheater.homestead.com­/viewingdistancemetric.html
Odpovědět0  0
intel810 (1) | 15.3.201021:28
Já stále nerozumím tomu proč se dělají tak vysoká rozlišení, když domů vzduchem dostanu signál v rozlišení 720*576. Proč se mám potom dívat na nějakou mazaninu, kterou dopočítáva procesor v TV. Co nezmrví mpeg2, to dorazí přepočet.
Je sice pěkné, že satelitní signál je o cosi kvalitnější. Ale dělat v RD rozvod pro 4 televize, to mě ani v patě nehne. No nic, pevně věřím v dlouhý život mého CRTčka. A třeba se stane zázrak, tak jak se vrací zpět vinylová deska, třeba přežije i CRT.
Odpovědět0  0
PTx (4) | 20.3.201010:11
v Praze, Brně a Ostravě již vzduchem HDTV rozlišení také chytnete takže ste již ZOH mohl v klidu sledovat. A přes satelit nebo internet nechytáte ­"cosi kvalitnější­" ale full HD rozlišení, které je opravdu někde jinde oproti ­"720*576­" mazanině :­-­).
A programů, které jsou česky v HD je již plno.
Ale jinak přeji dlouhý život s CRTčkem když vám to zrak dovolí.
Odpovědět0  0
kubino77 (7) | 8.3.20109:54
Sice si vybírám televizi, ale čekat dva měsíce než všechno vyjde fakt nebudu. Na webový magazín mi to příjde jako dost dlouhá doba.
Název článku je zavádějící, o velikostech tv tam není ani zmínka.
Překlep hned v perexu taky nevypadá moc dobře ­"Zůstaňte nalaději­".
Odpovědět0  0
Antonín (7) | 3.3.201010:33
1. jestli se dá poznat rozlišení 1920x1080 od 1368x788 není jenom otázka vzdálenosti pozorování, ale hlavně úhlopříčku.
Mírně se to dá zjednodušit: do úhlopříčky 42­" je to jedno, stejně na tom mikrotelevizoru nic vidět není, od 42­" nahrou už je dost podstatné aby to bylo 1920x1080. Samozřejmě se to někde lomí, a já nevím na milimetr, jestli u 40­" nebo 46­"...
2. HDTV vysílání je už ze satelitu běžně k mání.
Nejsou to pokusy, ale zhruba dvacet užitečných kanálů v konfiguraci antíény 23e a 19e a s jednou kartou Skylink.
Většina domácích kamer už je dneska 1920x1080.
HD už je realita a současnost.
3. Rozlišení samotné, ba ani technologie nevypovídá ještě všechno o kvalitě obrazu. Mnohem důležitější jsou takopvé vedlejší věci. Jako je firmware, typ obrazového procesoru, způsob podsvícení panelu. Často diskuse sklouzne na nesmysly, které se tváří zásadně a zcela opomíjí důležité a praktivké věci.
4. Jsou kvalitní LCD i kvalitní plazmy. Jsou nekvalitní LCD i nekvalitní plazmy. Kvalitní LCD je lepší, než kvalitní plazma. Levná plazma je lepší než levné LCD. To ještě platí začátkem roku 2010 a hranice mezi levná­/kvalitní je někde na 50­-70 kKč.


DEFINITIVNĚ však neuvidíte žádné HD, pokud používáte SCART konektory a analogový PAL ­(obyvykle pod nýázvem video, CVBS apod.­). Časti proto naříkají na nekvalitní signál, ale nekavlitní je jeho propojení.
Digitální HD přístoje je třeba proppojovat výhradně digitálně ­(HDMI­/DVI­), a pokud analogově, tak jedině přes komponentní spojení ­(RGB­/YUV­). Signál vám to sice nezlepší, ale hlavně uvdiíte to, co skutečně vysílají. Je to zvlášť důelžité zejména pro ty horší kanály jako je NOVA SPORT HD. Tam další úbytek kvality přes nějaký SCART drát už je nešikovný.
Odpovědět0  0
Analogové DVD | 4.3.201019:50
Předešlý příspěvek:

Bod 4. je zřejmě výborné shrnutí všech pro a proti

Bod 3. ...typ obrazového procesoru + programu, který přepočítává a přepočítává...je vůbec na trhu dobrý přepočet SD na HD?

Bod 1. oznašení 42­" jako mikrotelevizoru je snad trochu expresivní

SCART: mám za to, že přes SCART jede RGB, takže ten závěr jsem nepochopil
Odpovědět0  0
Antonín (7) | 5.3.20108:34
1. Ne 42­" je malá televize. Rozhodně nemá dnes smysl kupovat menší obrazovku. Snad jedině nějak do koupelny nebo do kuchyně, kde sledujete obraz z metru, nebo kde fyzicky skutečně není prostor. Nic expersivního. 42­" je málo. Velmi málo. Žádoucí je pro HD někde okolo 260cm...
3. Ano je.
Jsou v tom docela rozdíly v jednotlivých televizích.
Dá se to snadno srovnat ­- od té doby co je DVB­-T ­- můžete porovnat, jak SD z DVB.T vypadá na různých televizích ­(a s různým nastavením, BACHA tohle je snadný chyták, nastavit to jde VELMI různě, když bude mít prodavač věští zájem na vyprodání skladu...nebo lepší marži...nebo­).
Ten rozdíl je procesor.

SCRAT je jenom konektor. Napsáno je SCART a PAL Video ­- tedy VIDEO IN, CVBS apod. označení.
O konektor moc nejde, i když i ten je příznakem.
Ani RGB není samospasitelné.
Občas­/často to má pomalé zesilovače, které stejné nezobrazí nic jiného než rozlišení PALu, tzn. necelý 300 řádků a zhruba 400 sinusoid na řádku ­(pásmo 4­-5MHz­). Na to aby RGB opravdu přeneslo HD musí tam být zesilovače ­(jak na výstupu, tak na vstupu se šířkou pásma 15MHz.­) To je častá příčina toho, že není rozdíl mezi obrazem z CVBS a obrazem přes RGB. Většina levných přístrojů si totiž může zdát i jenom o šířce pásma 10MHz...O linearitě ani nemluvím. U digiotálních plochých panelů navíc musí dojít k nějaké digitalizaci analogového signálu na digitální panel. A to je taky proces skrývající úskalí, dá se udělat dobře, ale taky blbě.
Odpovědět0  0
julo-rs (6) | 5.3.201017:55
Mám Samsung 37­" FullHD. Po pol roku od nákupu neľutujem, že som zvolil FullHD. K tej veľkosti niečo. Mali sme predtým len bežný 55cm Philips TV. Takže 37 palcový Samsung sa spočiatku zdal obrovský. Teraz po čase keď sa pozriem na TV, tak sa mi zdá akoby sa zmenšil :­-­) Preto skutočne doporučujem väčšie uhlopriečky. Ale túto veľkosť som vyberal ako kompromis ­- spotreba, kvalita analógového vysielania. Spotreba zmeraná pri podsvietení 5 ­(rozsah 1­-10­) je 80 watov. Pri stupni 10 je to cca 145 watov.
Odpovědět0  0
CRYSIS (12) | 5.3.201023:21
TV pod 42­" je opravdu extrem. Nebudu to tu rozepisovat do podrobna, ale videl jsem to v obchode.....32, 40, 42, 47, 55...lcd, plasmy...vsecko predrazeny a ve srovnani s projektorem nic moc :D. Co ale stoji za zminku je fakt, ze zadna 40­" TV se nemuze rovnat s 46­". Rikam, je to prakticky jen o uhlopricce. TV jsou dnes celkem kvalitni a idealni je koupit za 20 000 min 46­". V USA maj 65­" za 25 000, takze zadna super hardcore predrazena 42­" se skutecne televizi nevyrovna. Osobne nevim, proc se vyrabi tolik uhlopricek?. 37, 46, 55­" by udelalo lepsi sluzbu. Opravdu neni nutny vyber mezi 40 a 42..to nehraje rozdil ani na zachode. Dokud nebude OLED, kde se da bavit o barvach, kupujte stredni kvalitu s ohledem na uhlopricku.
Odpovědět0  0
Analogové DVD | 9.3.201021:50
Přivítal bych aspoň hrubou konktretizaci co už je dobrá konverze SD na HD. Například u loňských modelů Pana G10 a V10 prezentovaných jako ­"ty lepší­" jsem se v zahraničných recenzích dočetl, že jejich SD­/HD konverze je průměrná. Na druhou stranu, jako příklad této průměrnosti byla zmíněna ztráta zobrazení ­"jemných proužků na tmavém saku­", což bylo doloženo i na screenshotech. Samozřejmě, že při porovnání na statických fotkách to člověk viděl, ale při sledování filmu bych si to asi nevšiml ­(přítomnost i nepřítomnost jemných proužků­). Neumím posoudit jak by to ovlivnilo celkový dojem z obrazu v relaci ­"tento je o něco lepší­".

V souvislosti s cenou nevím, který TV v cenové relaci 50­-70 tisíc by snesl přísnější kriteria ve všech oblastech, když za tuto cenu v běžném internetovém obchodě nevidím ani 50­" TV. Ne, že bych chtěl shánět ­"referenční idol Pioneer Kuro­", ale např. jedna recenze uvedla, že následný Pana G20 se v SD­/HD konverzi polepšil. A to začíná na 25 tis.
Odpovědět0  0
Maneto (52) | 8.3.201012:07
Je zaujímavé, že rozdiel v SD a HD rozoznám aj na 22­" LG s rozlíšením 1680x1050 a to na ňom sledujem jak HD programy z DVB­-S cez kartu Skylink, HD vysielanie na internete ako aj filmy z Blu.ray diskov. Takže rozhodne sa prikláňam k maximálnemu možnému dostupnému rozlíšeniu FullHD 1920x1080.
Súhlasím, že 42­" obrazovka nie je mikrotelevízor. Veľkosť uhlopriečky volíme vždy podľa veľkosti miestnosti, prípadne vzdialenosti z akej budeme TV sledovať.
A čo sa týka prepojenia cez SCART. Áno RGB, ale analógové a rozhodne nie vo vysokom rozlíšení. Minimálne prepojenie je pomocou komponentného kábla, aj keď tu sa tiež jedná o analógové prepojenie. Pokiaľ máme k dispozícii HD signál, je jedno či z DVB­-S, Blu­-ray, alebo z iného zdroja, jediné možné kvalitné digitálne prepojenie je cez HDMI.
Odpovědět0  0
Vlasta123 | 19.4.201018:16
Před pár měsíci jsem koupil plasmu 106cm LG HD ready. Naštěstí šlo o vadný kus, tak jsem jej vrátil.
Dodnes mám CRT, ale je to bída. Zatím ještě čekám. Teď do podzimu stejně nebude čas. Nejhorší je, že pokud chce člověk pěknej obraz, tak mu nestačí jen TV, ale ještě potřebuje sat min. za 8000,­- a kameru za dalších alespoň 15000,­-.
Nejvíc mě vadí že přijdete k prodejci a všechny TV na regálech maj přímo hnusnej obraz. Jediný řešení by bylo nahrát si na USB kvalitní HD ze satelitu. Měly by to být nějaký rychlý sporty a k tomu nějaký tmavý filmy kde se teprve ukáže jak si s tím elektronika poradí. Nedávno jsem se díval asi půl hodiny na 20 televizí a každou chvíli se mi zdála některá lepší a pak zas jiná. Je zajímavé, že na některých TV docházelo ke skákání obrazu při pohybu kamery a někde ne. V jednom krámu prodavači doporučují jednu značku, v jiném zase jinou. Z parametrů se nic poznat nedá, protože jsou si dost podobné. Pak přijde časopis D­-test a tam třeba nevidí na na LED TV žádný propastný rozdíl oproti kvalitnímu LCD panelu. On by tam vlastně žádný velký být neměl. Když se nastaví přirozený obraz místo toho co maj prodejci v krámu, tak by měl být obraz +­- stejný. Co je lepšího na drahých televizích? Jas, kontrast? Pokud budu chtít nastavit přirozené barvy, tak jsou mi vysoké hodnoty k ničemu. Rychlost bych řekl je už u všech TV +­- stejná. Hlavní důvod proč do velké TV jít je že obraz 16:9 se nebude krčit mezi černými pruhy jako to je teď na CRT. Dnes když na CRT pustím třeba závody F1 tak sotva přečtu údaje o časech a jezdcích a to mi vadí tak, že prostě nemám jinou možnost než koupit novou TV. Z mojí 74cm úhlopříčky mi móda 16:9 udělala 55cm. Za pár let to ale nikdo řešit nebudeme, televize se dostanou na stejnou úroveň a u drahých TV zaplatíme jen značku. Jinak panel bude od jednoho z např. tří výrobců a elektronika půjde z jedé fabriky kde na konci linky nalepí jen různé nálepky. Ono to tak částečně funguje již dnes. Do oled TV které měly smazat všechny nedostatky plasmy a LCD se nikdo z výrobců moc nehrne, protože nejprve musí vydělat zpět vývoj plasem a LCD. Až LED TV spadnou někam na 12000,­- tak začnou zase bombardovat reklamou že jedině oled je to úžasný za 50000,­- a tak je to pořád dokola. Spousta lidí vyhodí starou funkční TV a koupí novou aniž by ji potřebovali.
Odpovědět0  0
PTx (4) | 1.3.201021:50
Kdo viděl olympiádu na ČT ve Full HD tak myslím, že má jasno , že se koupě Full HD konečně vyplatila. Zanedlouho budou stejně v prodeji jen Full HD televize takže dnes doporučuji si připlatit i třeba jen z důvodu, že Full HD rozlišení mají televize novějších výrobních řad a tedy i novějších generací.
Jinak na televizi pouštím Full HD filmy z počítače a mám předplacený HD pořady na satelitu.
Celkem jsem si už na tu kvalitu tak navyknul, že si občas přepnu na normální anténu abych si připoměl ten propastný rozdíl.
A jelikož je televize většinou koupě na mnoho let dopředu, vyplatí se připlatit neb za pár let půjde HD i vzduchem ze všech českých TV stanic.
Odpovědět0  0
OK2VUV (1) | 1.3.201022:34
Mohu potvrdit nadšení. Samsung 40B8000, Skylink na Globo TS1 nebo AZBox HD Elite, taky Test MPEG4 od O2 z Ovy na pozemním DVB. Móc pěkné, krásné barvy, krásné detaily, bez ­"šumu­". Taky čekám na další HD programy, snad časem budou dostupnější. Jen s jedním tvrzením bych byl při zemi ­"HD vzduchem ze všech českých TV stanic­". Vzhledem k plánu digitalizace v ČR bych to tak odvážně neviděl. Leda, že by došlo k výměně politiků za odborníky na delší dobu než jen na půl roku.....
Moc díky za HD z olympiády. Nejsem TV nadšenec, ale tahle kvalita mne dostala, kousky jsem si i nahrál pro potěšení oka. Chvíli před tím byl moc pěkný tenis z Austrálie. Naopak nechválím Nova Sport HD. Statické snímky ještě ujdou, ale pohyb kamery po hřišti ­- jeden velký zelený flek.... Hold kde nic není ani smrt nebere.
Odpovědět0  0
JohnyL (2) | 6.3.201014:23
...tak, tak aj ja som zazival orgazmus pri sledovani ZOH a Australie vo full HD!
Odpovědět0  0
jendau (19) | 21.11.200814:15
Nedavno jsem tento problem sam resil a za sebe muzu rict, ze kdyz padla kosa na kamen, tak jsem si pripalatil a koupil full HD. Tv pouzimvam docela hodne k prohlizeni fotografii a tam se vyssi rozlyseni rozhodne vyplati ­(mel jsem moznost porovnat Full HD i HD ready­) ­- i kdyz samozrejme je to subjektivni ­(pokud prohlizite fotky porizene napr. mobilem nebo napr. starym nekvalitnim kompaktem, tak je vam full hd asi k nicemu­). Na sledovani bezneho tv vysilani je full hd take zbytecny luxus. Kazdy si holt musi sam rozhodnout na co televizi bude pouzivat a podle toho nakupovat ­- nastesti je z ceho vybirat.
Ja osobne jsem nadsen moznostmi, ktere prinasi velka uhlopricka a vysoke rozlyseni u modernich televizi, takze vyssi investice nelituji.
Odpovědět0  0
roman12345 (2) | 24.11.200814:19
Každý radí, že je nejprve třeba si ujasnit, k čemu budu TV využívat: tak tedy já ji budu používat ke sledování TV ­(dnes už jen DBV­-T a satelit­). Doposud mám 10 let starou SONY CRT a ještě se mi nestalo, že bych někde v obchodě viděl lepší obraz než mám doma. Nejsem zaujatý, strašně rád bych si koupil LCD SONY 40W4000 už jen kvůli formátu 16:9. Ale když vidím obraz s velkou kompresí, kde obličej jsou jen barevné fleky, vždy si to nakonec rozmyslím. Samozřejmě HDTV je lepší, ale nabídka tohoto vysílání v češtině je téměř žádná. A navíc v současné době si už ani nemůžu koupit něco jiného než full HD ­(občas je ještě vidět HD Ready, ale to je výběhové zboží­). Takže se modlím, aby mi stará CRT vydržela co nejdéle, ale štve mě malý obraz při vysílání 16:9 a de facto nevím, co mám dělat...
Odpovědět0  0
jendau (19) | 24.11.200816:47
No jestli nepalnujete sledovat nejake kanaly v HD kvalite ­(par jizch uz snad dostupnych je: Nova HD, Eurosport HD atd.­), ten mensi obraz 16:9 jste jeste schopen nejakou chvili zkousnout a neplanujete pripojovat k tv napr. blue ray prehravac nebo next gen konzoli ci pocitac, tak ja bych mozna jeste chvili pockal, muzete na tom jedine vydelat, jelikoz tou dobou uz bude za rozumne penize to co je dnes jen v nejvyssi tride.
Odpovědět0  0
ozana (1) | 20.11.20088:09
Dokud nebude v provozu HDTV vysílání tak je Full HD panel zbytečný výdej peněz.
Obyčejné TV vysílání na něm vypadá ještě hůř.
Odpovědět0  0
Antal71 (3) | 20.11.200813:57
konecne rozumny nazor, autor clanku len zavadza a pletie ludi kym plnohodnotne vyuziju fullHD TV tak uz budu aj tak kupovat nvy TV.
Odpovědět0  0
Michal Koláček (12) | 20.11.200815:25
Dobrý den, v řadě případů dnes neslouží televizor jen a pouze pro televizní vysílání. Je dost dostupných alternativ, jak využít Full HD panel. Tvrzení, že autor článku lidi plete, je IMHO dost silné. Na příplatku za Full HD přístroj nevidím nic matoucího.
Odpovědět1  0
kolecko (4) | 20.11.200816:04
Ak na vzdialenost cca 3,5 ­- 4 metre, co je vcelku bezna sirka obyvacky, autor clanku rozozna na paneli do velkosti 42­"(vratane­) rozdiel medzi HD ready a Full HD, tak ma plne pravo vyhodit peniaze za Full HD. My ostatni smrtelnici nevybaveni orlim zrakom by sme mali radsej zotrvat pri cenovo dostupnom HD ready.
Odhliadnuc od toho, ze Full HD zvycajne nie je cim krmit. Zopar cudzojazycnych HD satelitnych kanalov to nevytrhne a kazdy nechce mat v obyvacke HTPC ­(v tom pripadne je PDP aj tak krajne nevhodne riesenie­).

Prosim autora o vypisanie inych zmysluplnych dostupnych alternativ vyuzitia Full HD. Dakujem.

OT: naco je pod prispevkom este captcha, ked som prihlaseny ako user?
Odpovědět0  1
Michal Koláček (12) | 20.11.200816:30
Nechci se s vámi přít, ale není mě jasné, proč to omezujete na šiřku obývacího pokoje? ­(Full­) HD televizory lze využívat i na jiných místech, ke komerčním účelům, prezentacím atp.
-
Smysluplné využítí Full HD TV: Blu­-ray a HTPC, herní konzole, televizní programy vysílané přes satelit případně kabel. První dva způsoby a zejména tedy hraní her či jejich prezentace má určitě silnou váhu.
-
Pokud bych se měl omezit na domácí sledování, souhlasil bych s Vámi. I když existují lidé, co ty peníze mají a klidně si připlatí. Na to je potřeba se také dívat.
Odpovědět1  0
Marek Pilař | 20.11.200816:49
Souhlasím i nesouhlasím, připlatit si za FullHD se vyplatí právě v případech které tu jmenoval autor v diskuzi ­(nikoli v článku­). Proto suché konstatování, že se vyplatí investovat do FullHD, je opravdu trochu matoucí. Když budu kupovat televizi prarodičům, rozhodně bude stačit nějaká plasma 1024*768. Když si to budu kupovat k sobě do obýváku kdy mám HTPC, Herní konzoli, BluRay...atd. Tak se mi ta investice rozhodně vyplatí.
Odpovědět0  0
Antal71 (3) | 20.11.200818:28
ano beriem ze v tejto diskusii pod clankom je viac zmysluplnych informacii ako v clanku, autor potrebu fullHD v urcitych specifickych pripadoch pod clankom logicky zdvovodnil
Odpovědět0  0
tesla15 (98) | 11.12.201018:07
Proč ­" prarodiče ­" odstavujete? Mým příkladem je zákazník který mamince zakoupil o třídu lepší televizor než sobě. ­/ Před 10ti roky 100 Hz GRUNDIG cca 40 000 Kč ­/ Při vyprávění mi vyhrkly slzy. Nejenom TVP ale i ostatní bytové zařízení jí pořídil lepší než sobě. Cení si ji. Dala mu i jako vdova vysokoškolské vzdělání a nyní si jí hýčká. VZOR !
Odpovědět1  0
darkmagic (2) | 3.3.201020:16
kolecko: ­"Zopar cudzojazycnych HD satelitnych kanalov to nevytrhne a kazdy nechce mat v obyvacke HTPC ?­(v tom pripadne je PDP aj tak krajne nevhodne riesenie?­).­"

proč je podle tebe HTPC nevhodné v kombinaci s PDM displejem?
Odpovědět0  0
darkmagic (2) | 3.3.201022:47
PDM*PDP
Odpovědět0  0
MrMarkus (4) | 25.11.200819:25
Asi tak. Kupoval jsem domu novou 32­" s tím že na ní budu koukat minimálně z metrové vzdálenosti, typicky pak z více než 2 metrů. Zdrojem signálu je digitální kabelovka včetně pár HD kanálů, zatím tam 95% času běží neHD kanály. Z počítače bych tam mohl pustit fullhd, ale stejně tak tam mohu ­(a pouštím­) 720p a to mi při téhle úhlopříčce plně postačuje. I já jsem zkusil porovnat fullhd na Bravii 32W4000 se 720p na 32V4500, rozdíl se konal, ale překvapivě ve prospěch 32V4500. Uznávám, když jsem se nalepil na displej 32W4000, bylo tam více detailů, ale já ani moje žena jsme to z metru nebyli schopni poznat a obraz 32V4500 je v mnoha ohledech lepší, hodně se přibližuje už přibližuje plazmám, oceňuji zejména kontrast a schopnost zobrazení černých věcí. Upozorňuji že TV máme jako displej na televizi, filmy a prezentace ­(fotky­). Na stole mám LCD a to slouží pro práci s internetem, zpracování videa a fotek ... a sedím od něj půl metru... tady už je vyšší DPI nutností. Nakonec takovou malou otázku co tu moc lidí neřeší, co třeba spotřeba panelu a vůbec elektroniky při práci s fullhd v porovnání s prací se 720p signálem? Já si osobně totiž myslím že mít u 32­" TV fullhd je nejen že zbytečné ­(protože vyšší rozlišení není více než metru vidět­), ale také nehospodárné ­- vyšší spotřeba, vyšší vyzařované teploty ... Pletu se?
Odpovědět0  0
Din0 (4) | 20.11.200820:41
Ehm napr pouziti HTPC??
Priploatek za Ful HD??
napr.
http:­/­/www.elektro­-trixi.cz­/LCD­-televize­-Samsung­/do­-42­-palcu
jde spis o to ze vyrobce panelu i LCD TV se jiz vyrobou starych rozliseni nezabyva, a proc kupovat starou radu panelu s HD ready kdyz si za ty stejne penize koupim novou radu a lepe vybavenou??
At si kazdy vybere co chce je to jeho volba ale matouci nazory ze radeji levnejsi ­(relativne­) HD ready nez full HD je opravdu :­-­)




Odpovědět0  0
Antal71 (3) | 21.11.20088:31
ak sa smiem spytat vy ste z marsu ze ? tam je cena HD a fullHD pri rovnakej velkosti rovnaka ze?
Odpovědět0  0
radon (47) | 21.11.200819:40
spíše chtěl říct, že když má např. Samsung v dané úhlopříčce jednu HD ready TV ­(řada 4­) a v řadách 5,6,7,8,9 jsou už samé fullHD, tak si HD ready koupí leda šetřílek, který si nevidí na špičku nosu. Líp by udělal, kdyby ještě s koupí počkal a přišetřil si, než kupoval nejnižší model na který se pak bude několik let koukal. A to ne kvůli rozlišení, ale pro nový kontrastnější panel, lepší videoobvody, lepší podsvícení, výbavu jako jsou čtečky karet pro foťák apod.
Prostě fullHD hlavně proto, že do nich dávají výrobci lepší techniku ...
Odpovědět0  0
anywherehome (1) | 2.3.201012:23
to, že nemáš fullHD filmy, je tvoje chyba...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.