Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVBVIEWER TE versus FULL na AIRSTAR2

Frogusik (42)|30.3.2005 10:18
Tak uz jsem se skoro na 100% odhodlal ke koupi AIRSTAR2 PCI, pokud to bude nutne asi zkusim poslat tech 15Euro obalkou za full DVBVIEWER, ale je to nutne? Co vse umi plna verze a neumi Lite? Ve foru jsem nasel jen neuplne info, treba ze neumi menit filtry Mpeg2 pro zobrazeni atd, myslim, ze by dost lidem pomohlo udelat nejaky souhrn. Dik.


Tak treba:
- umi TE ver. zachytavat komplet transport stream, Mpeg... ?
- jak je to z programovanim nahravani - rozdilk TE a full
- Teletext
- co treba VPS?
...
Do ted jsem mel Genius VWPROIII+Fly a nerad bych prisel napriklad o moznost kazdodenniho nahravani urciteho poradu apod.
exTNT (1421)|30.3.2005 10:51
Už jsem to tu někde myslím psal, tak jenom stručně - plná verze (respektive "zásuvné moduly, které si můžeš po zaplacení těch 15 EUR stáhnout) nabízí navrch m.j.:
1. VR (Video Recorder) plugin, který umožňuje nahrávání do formátu *.ts (kompletní transport stream), tedy včetně teletextu, případně i několika (všech) programů z jednoho multiplexu současně.
2. DVBTaskScheduler, díky němuž můžeš počítač hibernovat a on se sám probudí k provedení naprogramované nahrávky a po jejím skončení zase usne (nebo zůstane v běhu, případně vypne DVBViewer, případně úplně vypne komp - co si vybereš).
3. Preview plugin (PIP), když čekáš na nějaký pořad a krátíš si čas sledováním jiného.
4. MultiCast plugin, který umožňuje streamovat všechny programy z daného multiplexu do síťě a pomocí VLANClienta (myslím, že se to tak jmenuje, je to ke stažení někde na netu) přijímat digitální TV na ostatních počítačích v síti bez toho, aby byly vybaveny vlastní TV kartou.

Programování je možné jednak manuálně, jednak přes EPG (bohužel zatím jen u ČT1 a ČT2, ostatní stanice EPG nevysílají), přičemž v nastaveních DVBVieweru si zadáš "přesahy" před a po pořadu, VPS bohužel neumí. U naprogramovanejch pořadů si zadáváš periodicitu (jednou, denně, týdně, měsíčně). Teletext funguje, akorát myslím, že má trochu problémy s diakritikou (nepoužívám ho, takže si nejsem jistej).