Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HD DVB-S s ethernetem

xbender (46)|28.11.2009 11:03
Na zaklade meho puvodniho vlakna, ktere se hodne odchylilo od sveho nazvu, a protoze toto muze zajimat i ostatni, rad bych zde samostatne poprosil o radu.
puvodni vlakno: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) tak, aby byl DVB-S schopen nahravat na HDD pomoci fukce PVR i pres ethernet pripojeni, nejen pres USB.

take me zajimaji i osobni zkusenosti s timto, jestli s tim jsou nejake problemy a pod.
mockrat dekuju!!
losos (2977)|28.11.2009 13:40
Jarino ti sice již odpověděl - ale asi jsi to přehlédl - tak dodám to hlavní - nejlépe to umí Dreamboxy - jednotunerový 800, nebo lépe ten předražený vícetunerový (až 4) 8000. Když si koupíš ten, tak nebudeš mít žádný problém - jedině snad s tím, jak do něj všechny požadované funkce nacpat... - ale s tím již já poradit nedokážu...
Nově doplním - máme teď AzBox HD Premium, ten umí všechno možné, asi by ti také vyhověl...
-Vl- (366)|28.11.2009 14:46
Nahrávání přes ethernet nelze rozhodně doporučit. Na to je síť pomalá. spolehlivě nahrávání přes síť může chodit jakorát tak u jednoho SD programu za předpokladu že již nikdo další tu síť nebude využívat. A jsou i přijímače, např. DM500 co neumí udělat přes síť bezchybnou nahrávku.
xbender (46)|28.11.2009 16:20
toho dreamboxu jsem si vsiml, ale na muj vkus mi prisel hodne drahy...
a navic, jak se ukazuje, reseni tak, jak jsem si ho vymyslel, ani neni proveditelne (tzn. pripojit DVB-S k HDD pomoci ethernetu pres router).
zustanu tim padem asi u pripojeni pres USB, kde myslim ze v pripade podpory prijimace funkci PVR by zadny problem s nahravanim byt nemel.... jen jeste vymyslet, jak to provest, aby externi HDD nebyl soucasne zapojen pres USB a pres LAN...
xbender (46)|2.12.2009 09:42
mate jeste nekdo zkusenosti s tim nahravanim na sitove disky po LANce?
mam v podstate 2 okruhy, kde na router mam pripojene PC (1 desktop a 2 notebooky) a soucasne vedu od routeru kabel do obyvaku do switche, do ktereho nahazim TV, sitovy disk, DVB-S a v budoucnu i PS3. Takze pokud pojedou notebooky na netu, tak se bude vytezovat jen router, a mezi NAS diskem a DVB-S bude "volna cesta". navic vse bude spojene kabelem (100Mbs), tak se mi nechce verit, ze kapacita site neumozni nahrat z DVB-s prijimace HD program. To spis tusim problem v samotnem prijimaci....
-Vl- (366)|2.12.2009 10:31
Já bych dal jeden HDD i do toho přijímače. Pokud je HDD v dreamboxu který je na síti tak je přístup po síti i na ten HDD.
xbender (46)|2.12.2009 10:59
[quote=-Vl-;252035]Já bych dal jeden HDD i do toho přijímače. Pokud je HDD v dreamboxu který je na síti tak je přístup po síti i na ten HDD.[/quote]

a ten pristup k disku je i v pripade, ze je Dreambox vypnuty?
-Vl- (366)|2.12.2009 12:37
[quote=xbender;252042]a ten pristup k disku je i v pripade, ze je Dreambox vypnuty?[/quote]

Pokud je ve Standby tak jo. Dokáže se HDD při přístupu na něj i probudit (roztočit) a po nastavené době, pokud na něj není přístup i usnout.
xbender (46)|3.12.2009 08:42
porad mi ale odpovada moznost vzit cely disk a jit s nim treba k sousedovi, kde ho jen pichnu do lanky a muzeme sdilet data....
proto bych se jeste jednou rad zeptal na tu variantu nahravani z DVB-S pres ethernet konektor, jestli je to schudne, popr. jestli a jak to bude fungovat....
dekuju!

v jakem formatu DVB-S vubec nahrava? pouziva uz nejaky kodek a nebo jde o "pure HD"? jak velka je napr. hodina zaznamu? a jakou ma soubor koncovku? zalezi to od prijimace?

ps: alternativnim resenim nejspis vidim moznost pripojit pomoci PVR k DVB-S flasku, nahrat si dany porad a nasledne jen flasku zapojit do My Booku, kde se bude hlasit jako dalsi disk.
losos (2977)|3.12.2009 18:27
Nově doplním - máme teď AzBox HD Premium, ten umí všechno možné, asi by ti také vyhověl... - je v možnostech hned na druhém místě za Dreamboxem HD. (Nic lepšího zatím není).
jarino1978 (8045)|3.12.2009 18:38
[quote=xbender;252246]
v jakem formatu DVB-S vubec nahrava? pouziva uz nejaky kodek a nebo jde o "pure HD"? jak velka je napr. hodina zaznamu? a jakou ma soubor koncovku? zalezi to od prijimace?.[/quote]

- nahráva sa transport stream, čiže v rovnakej kvalite, ako to lezie k tebe ( samozrejme aj so všetkými audio stopami ).
- pri SD je to klasika Mpeg2, pri HDTV je to H.264/AVC
- hodina záznamu závisí od dátového toku jednotlivej stanice. Je to rôzne. Hlavne to závisí od výberu providera ( Skylink, CSlink, UPC Direct, Digi TV )
- koncovky sú rôzne podľa typov receiverov, napr. TRP
xbender (46)|6.12.2009 13:18
vcera jsem se byl podivat u souseda (neni nad "hands-on experience" :-) ) na jeho sat. prijimac, a musim rict, ze jsem zmenil nazor na to, zda mit ci nemit HDD v DVB-S. Timeshift je proste dobra funkce a nahravani pres USB popr. LAN neni to stejne (i co do funkcnosti). :-)

Dival jsem se na nejake dvoutunerove prehravece s HDD (120-500GB) a nejvic jsem se slidl v Topfieldu TF 7710 a Humaxu iCord HD. Oba jsou velmi kvalitni prijimace, ale u TF me napriklad mrzi, ze oproti Humaxu ma jen pasivni chlazeni (teda tak to vyznelo z recenze na parabole), kdezto Humax ma aktivni vetracek. Otazkou je, co je lepsi - hlucnost nebo delsi zivotnost stroje (cekam, ze vysoke teploty nemuzou byt pro TF dlouhodobe dobre).

Rad bych se zeptal, jestli jsou nejake veci, na ktere je u obou prehravacu potreba upozornit (vyhody-nevyhody jednoho oproti druhemu). Rad bych k datum na internim HDD pristupovat skrze LAN sit, at uz nastavenim disku v DVB-S jako sitoveho popr. minimalne skrze FTP protokol.
U topfieldu jsem cetl, ze jeho ftp prenos a spojeni neni idelani. Rad bych takovy dvb-s prijimac, ktery bude dobre pracovat v domaci siti, to je urcite zaklad. pokud uz si neco na hdd nahraju, rad bych si to pohodlne (nejlepe na 1.pokus a v ne dlouhe dobe) stahnul na pocitac a bud s videem dal pracoval, popr. jen presunul videa z plniciho se hdd dbv-s na externi 1T hdd NAS.
Dival jsem se i na Vantage, ale muj strop (vcetne HDD) je 10.000,- a do toho jsem se bohuzel nevesel....
losos (2977)|6.12.2009 19:48
[quote=xbender;252850] Rad bych takovy dvb-s prijimac, ktery bude dobre pracovat v domaci siti, to je urcite zaklad. pokud uz si neco na hdd nahraju, rad bych si to pohodlne (nejlepe na 1.pokus a v ne dlouhe dobe) stahnul na pocitac a bud s videem dal pracoval, popr. jen presunul videa z plniciho se hdd dbv-s na externi 1T hdd NAS.
Dival jsem se i na Vantage, ale muj strop (vcetne HDD) je 10.000,- a do toho jsem se bohuzel nevesel....[/quote]

Už jsme ti jasně sdělili, že tvým požadavkům vyhovuje JEDINĚ Dreambox HD (buď jednotunerový DM 800, nebo vícetunerový DM 8000 - to si rozhodni sám).
A platí to strop-nestrop !

No, možná by ti stačil i AzBox HD Premium... (ten je druhý v pořadí co do dokonalosti...). Ale nejnejnej je DM 8000 HD.