Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

ASUS My Cinema-PE6300Hybrid + Windows 7

Veyron (5)|7.11.2009 20:55
Zdarec, mám vyššie uvedený TV Tuner a problém je v tom, že ASUS nevydal pre túto kartu driver pre Win7 a ovládač pre Vistu nie je možné nainštalovať. Moja otázka znie je nejaká možnosť ako túto TV kartu spojazdniť?? Ak nie - mám čakať na ovládač alebo sa rozlúčiť s myšlienkou, že túto kartu, ktorú mám sotva polroka(z toho som ju väčšinu času ani nevyužíval), budem musieť predať a kúpiť nejaký model pre ktorý ASUS vydal drivery pre Win7??
Ivo Mašek (10205)|8.11.2009 10:08
Otevři si tento web Automatic Detect & Download ASUS Drivers!:
http://www.driversdr.com/asus/index.php?id=asdr104&gclid=CLG1sa2B-50CFcQSzAodUH0Cpw
V menu "Product family" vyber Multimedia., vedle v menu "Product type" vyber TV-tuner. Pak si nainstaluješ jejich Driver robot a tam buď budeš úspěšný, nebo nikoli.
Pro tu tv kartu ASUS skutečně drivery pro Win_7 nevydal., a jak znám ASUS, s největší pravděpodobností ani nevydají (mají takový zvláštní přístup k zákazníkům). Budou tě nutit utratit další penízky za nový produkt, který má podporu Win_7 (to víš, jejich mohutné reklamní kampaně, které nejsou bezdůvodné, něco stojí).
ty jako zákazník s tím neuděláš vůbec nic, jedině se na ně vykašlat a přejít jinam, kde si zákazníků váží a jsou schopni i pro tv tuner z roku 2003 vyvinout ovladače pro nejnovější OS.
Veyron (5)|9.11.2009 01:31
Ten Driver robot mi ani neukázal, že sa v mojom PC nejaký TV tuner vôbech nachádza :D

Ja práveže poznám ASUS úplne z inej stránky a jeho podpora zákazníkov je podľa mňa rozhodne ďaleko lepšia, než u väčšiny konkurencie. Ono ak si si nevšimol, tak ASUS nie je rozhodne jediný výrobca hoci len TV tunerov, ktorý nevydali nové ovládače pre Win7(dúfam, že nemusím menovať o koho sa jedná) ;)

Ono totižto najväčší problém je v tom, že ja nemám žiadny šajn, ktorý TV tuner je aký dobrý a vôbec, ktorý čo ponúka a čo to čo ponúka vlastn je...teda sa vlastne do TV tunerov nevyznám vôbec, pretože som snáď nikde nevidel jedinú recenziu TV tunerov...totižto je to bohužiaľ pre väčšinu absolútne nezaujímavý HW a preto je fakt problém o ňom zistiť informácie :( ...ako napr. ten tvoj uvedený rok 2003...to som fakt kúpil 6 rokov starú kartu??? No tak to je fakt v prdeli :D
Ivo Mašek (10205)|9.11.2009 07:12
[quote]
ako napr. ten tvoj uvedený rok 2003...to som fakt kúpil 6 rokov starú kartu??? No tak to je fakt v prdeli
[/quote]
Vůbec jsi to nepochopil. Já jenom říkám, že jsou výrobci, kteří jsou ochotni i do tunerů z roku 2003 vyvinout ovladače pro poslední OS. Což tedy ASUS rozhodně není.
[quote]Ja práveže poznám ASUS úplne z inej stránky a jeho podpora zákazníkov je podľa mňa rozhodne ďaleko lepšia, než u väčšiny konkurencie.[/quote]
Tak holt čekej, až něco vymyslí :)
[quote]pretože som snáď nikde nevidel jedinú recenziu TV tunerov[/quote]
Několik recenzí je i zde na TVFreaku.
[quote]ktorý TV tuner je aký dobrý a vôbec,[/quote]
Špičkou v oboru tv tuner je Leadtek, Hauppauge, Pinnacle, a přibyl AverMedia. Ten "fakt dobrej" ASUS nikoli.
....no tak bylo trochu legrace a teď vážně. U tunerů jiných výrobců není celkem problém (jak u kterého modelu) používat pro Win_7 ovladače pro Vistu. Spousta výrobců již ovladače pro Win_7 nabízí (prvním byl AverMedia), a to i Leadtek (neb ten jsi měl na mysli, viď? :) ).
Budeš si muset počkat, až vývojáři ASUS odběhnou od reklamní práce, a začnou se věnovat zákaznické podpoře a dodají na trh ovladače pro Win_7. Ale já jsem přesvědčený, že tě radši donutí si koupit jiný jejich výrobek. (já od jisté doby ASUSu nedaruji ani haléř a doma od nich nesmím mít ani šroubeček)
Veyron (5)|10.11.2009 02:48
Myslel som Pinnacle(nejaká pani vravela, že sa vybodol na podporu pre Win7).

Ja si neviem predstaviť, že by som mal inú matičnú dosku, než od ASUSu...na svoju M3A79-T Deluxe(okamžitá podpora pre AM3, aj keď je to pôvodne AM2+ doska, či drivery pre Win7 hneď od prvých RC verzií a pod.) nedám dopustiť a tak isto som maximálne spokojný i s grafikou 4870X2 a hlavne softvérom, ktorým ASUS tieto výrobky podporuje a potom čo ASUS zatiaľ ako jediný odomkol zmenu napätia je to u mňa jediná možnosť na budúcu kúpu novej grafiky ;)
Ja na ASUSe a ani na iných značkách nejak nelipnem a rád zvolím nejakého výrobcu, pre ktorého je TV Tuner na prvom mieste, no na MB a VGA tejto spoločnosti nedám dopustiť ;)

Ja som po TV Freaku pátral a nenašiel som žiadny zrovnávací test tv tunerov do PCčka, ale ak ty áno, tak sem s nimi...rád si prečítam.

Ja rád zvolím nejaký iný TV Tuner, než ASUS, ale prv si musím o nich dačo prečítať a byť si istý, že nekúpim nejakú kravinu...totižto ja nechcem od TV Tuneru nejaké zázraky, ale jednoducho aby sa dalo PC používať aj ako TV, teda hlavne aby sa dalo používať dialkovým ovládaním a nemusel by som k nemu behať, keď chcem pridať hlas a pod.. a hlavne to chce tiež dobrý softvér alebo aspoň to chce plnú kompatibilitu s Windows Media Center...a taktiež nech to nie je pomalé, pretože u toho softu od ASUSu nejak neobvykle dlho načítavalo filmy.
Ivo Mašek (10205)|10.11.2009 19:02
[quote]
Ja som po TV Freaku pátral a nenašiel som žiadny zrovnávací test tv tunerov do PCčka, ale ak ty áno, tak sem s nimi...rád si prečítam.

[/quote]
Srovnávací test tunerů nenajdeš nikde, ale recenze (starší i novější) najdeš zde:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=2092
a možná i něco v sekci DVB-T (nejsem si ale teď "z patra" jistý)