Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD-Video + Fotky na jednom DVD?

imported_Snake (3)|23.4.2008 16:51
Zdravim,

Da se nejakym zpusobem udelat DVD na kterem by byl nejen film ale i fotky?
Chci si udelat DVD z dovolene s nejakym jednoduchym menu mam film v DVD formatu ale k tomu bych rad aby na tom DVD byly i fotky ale ted jak to udelat?

Dekuji za rady ;)
imported_Snake (3)|23.4.2008 19:14
Zapomente na to sem Lama ja ten programek mam doma a uz i vim jak na to :-D
Chjo :-D
dedeky (37)|1.5.2008 17:29
Tak prozraď ten prográmek, mne to taky moc zajímá.
hard_core (23)|12.7.2008 10:28
Taky by mě to zajímalo...zejména mi jde o něco v čem bych vytvořil menu dvd disku ale aby bylo funkční...tzn. že když mám např. 12 kapitol, tak aby submenu mělo 6 náhledu a šipkou(buttonem) se dalo přejít na další submenu...zkoušel jsem to zatím ve windvd creatoru ale jaxik se nedaří...v simulaci dvd playeru vše funguje jak má, ale po vypálení v neru najede jen první submenu :-(
peco (772)|12.7.2008 11:48
Dostat fotky na DVD-Video disk je mozne dvomi sposobmi, bud ako sucast DVD-Video a prehra to aj stolny DVD player, alebo druhy sposob vlozit fotky do datovej casti disku s tym, ze fotky potom zobrazi len PC, ale kvalita fotiek nebude degradovana znizovanim rozlisenia do 720x576.

A: Aby som fotky dostal do DVD-Video formatu, musim z nich urobit mpeg2 video pre potreby DVD-Video disku. Bud si taketo video vyrobim v editacnom softe (Vegas, Premca, ...) alebo priamo v autoringovom softe , ktory to umoznuje (DVD Architect, ... ). Potom su este all in one programy ako NeroVision, ktore okrem editacie dokazu aj autoring a dnes uz celkom slusne. V neposlednom rade je moznost siahnut po free (non pay) programoch, z ktorych spomeniem napr. DVD Slideshow GUI, ktory pracuje na baze HCEnc v spolupraci s Avisynth, je plne automatizovany, cize staci dodat fotky, podmazovu hudbu a vytvori DVD-Video strukturu. Moznosti je teda mnoho.

B: Ked som spominal, ze fotky je mozne dat ako datovu cast, tak som mal na mysli, ze Okrem adresarov VIDEO_TS a AUDIO_TS, ktore mam po vystupe z autoringoveho softu, si k nim vytvorim adresar, ktory nazvem napr. DATA a tam potom vlozim fotky. Mam teda adresar Dovolenka08, ktoreho pdadresare su:

VIDEO_TS - kde sa ukryva DVD Video struktura video zaznamov (trebars z dovolenky)
AUDIO_TS - prazdny
DATA - kde sa ukryvaju moje fotky (trebars z dovolenky)

Potom nastartujem ImgBurn, zvolim mode Build, zvolim mechaniku, nacitam adresar Dovolenka08 a spustim. Thats all.


/edit:
hard_core autoringove softy predsa dokazu viac stranok menu (submenu) presne tak ako potrebujes. Nerozumiem tomu ze ti nabehne len prve submenu?? Znamena to, ze do ostatnych submenu sa nevies dostat? Nepoznam WinDVDCreator, ale DVDLab, DVDArchitect, TDA, NeroVision a dokonca aj Womble MVWDVD to dokazu bez problemov.
Visionary (1)|30.7.2008 15:54
Rád bych se zeptal jestli není ještě třetí možnost a to, že fotky budou součástí DVD menu ale nebude znich utvořeno video. Měl bych představu takovou, že bych měl v menu odkaz na:
1) video (přehrání vídea)
2) fotky (fotogalerie s možností překlikávání mezi jednotlivými fotkami pomocí šípek)
peco (772)|1.8.2008 10:31
Nie som si celkom isty moznostami navigacie v DVD-Video strukture, ale myslim si, ze to nie je mozne. Lenze matne si spominam, ze som kedysi videl menu dvd-Video disku s url linkom, na ktory ked som klikol, otvoril sa prehliadac a konektol sa na prislusnu stranku. No nie som si isty. Toto by fungovalo asi len v PC.
hard_core (23)|6.8.2008 16:39
Peco myslím to tak, že v tom WinDVDCreatoru je tam "simulace" jak se disk bude chovat - něco jako v NeroVision-dálk. ovladač a zkoušíš všechny volby...tak v tom WDC to funguje, ale po vypálení Nerem je funkční jen první menu a další ne...je třeba možné že je to tak záměrně "opatchované"...nevím, ještě jsem se s tím nesetkal, proto mě to udivilo....Ale ta možnost lupnout tam i origo fotky do folderu je good idea!!!!Thx za nakopnutí ;-)