Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Pls jakou lcd TV: Sony W x X ci Samsung M x F

svatonlu (8)|5.1.2008 16:51
Zdravim,
premyslim o nejake nove TV. Jsem absolutni laik, takze se obracim na Vas. Nejak jsem procetl toto forum, ale moc chytrej z toho nejsem. Asi zalezi na vkusu, ze? Pujde na tom zatim analog TV + sat (momentalne mam objednanou digi-tv na zkousku), parabola bude 110cm, takze by sila signalu a kvalita mela byt i za spatneho pocasi snad dobra, nez na parabole dodavane primo digi. Pak samozrejme taky DVD. No a do budoucna urcite Blue-ray, ale zatim se mi cena zda velmi vysoka. Ma cenu taky ted resit podporu MPEG-4 kodovani, dockame se toho vubec u nas v CR, nebo tohle ma vyznam resit az za cca 6-7let. A co takove 100MHz podpora, cetl jsem, ze s tim jsou problemy. Jsem z pardubickeho kraje a tam bude DVB-T nekdy za hodne dlouho, takze to nema asi taky cenu ted resit. Chtel bych 40palcu - rozhoduji se mezi Samsungem rady M ci F - asi F vede zatim a Sony W3000 ci X3000 nebo 3500 (jak se lisi 3000 od 3500?) diky moc za kazdou radu...A zda ma ted cenu investovat az 80k za TV ted, kdyz tu jeste neni digitalni TV atd. nebo volit neco jako vykon cenu treba jenom s HD ready misto Full?
ezechiel1917 (498)|5.1.2008 19:49
Nejlepsi jsou samozrejme Sony X3.. a Samsung F86, s tim ze u Sony platis za znacku tretinu ceny Samsungu navic. Rozdil mezi X3000 a X3500 je pouze v ramecku kolem TV, X3000 ma o trochu horsi material ale ramecky jsou vymenne. Vsechny tyhle TV maji srovnatelny obraz, Sony o fous lepsi, v kategorii LCD kategorii jsou to vzhledem k parametrum a kvalite obrazu nejlepsi volby (Nepocitam Samsung F96, ktery ma LED podsviceni, ale je o mnoho drazsi). Sony X3000/X3500 ma aktivni vetrani, takze pokud si narocny na ticho asi bych se mu vyhnul. Samsung ma problemy s pruhama ktery jezdi po obrazovce, pokud neni nastavene podsviceni obrazovky na maximum, ale opravny firmware je na ceste. Co se tyce 100Hz, tak u Sony je algoritmus pro prepocet trochu lepsi, u Samsungu jsou pri stredni a vyssim nastaveni s obcasnymi artefakty (nikoliv vsak pri nizkem - coz podle me naprosto staci, s vyssim nastavenim vypada vse tocene na digitalni kameru :] ) Opet se ocekava ze se objevi novejsi fw, ktery by mel tento neduh opravit.

Druha kategorie levnejsi Sony W a Samsung M8 je oproti predchozim chudsi o 100Hz technologii, USB vstup pro prehravani MP3/JPG a obrazove jsou na tom o neco malo hure. Nicmene i presto obraz skvely. Opet pokud srovnas cenu, u Sony platis za znacku. Nicmene Sony maji mene potencialnich problemu nez Samsung.

Jeste vzit v uvahu ze Samsung pouziva leskly panel, Sony nikoliv. Sony nabizi MPEG-4 dekoder, a DVB-C tuner (realne vyuziti minimalni i s vyhledem do budoucna)
Cenove je urcite nejzajimavejsi Samsung M8, kvalitativne Sony X3, kompromisem je Samsung F86 a Sony W3000. Osobne si myslim ze vzit FullHD Samsung i kdyz ho treba ted hned nevyuzijes, MPEG4 u Samsungu lze vyresit CI dekoderem, ale nemyslim ze v nejblizsich letech nas ceka prechod. Staci se podivat jak dlouho trvalo spustit regulerni digitalni vysilani.
svatonlu (8)|5.1.2008 20:04
a je lepsi ten leskly panel nebo to zalezi pouze na vkusu co se komu libi? A co tech 100Hz, je obraz lepsi nebo to je nepodstatna vec v dnesni dobe? Zase treba W3000 nema 100Hz, coz by mi vychazel jako favorit, pokud je leskly panel spatny. X3000 nebo 3500 je zase nejdrazsi varianta, ale treba v Nemecku vychazi o dost levneji jak u nas. Nevite, jak je to u Sony pripadne se zarukou a reklamaci ci opravou u nas? Cetl jsem tu, ze Nemci maji standardni zaruku 6 mesicu a do zbytku dvou let pouze na vady vyrobou. Nejak nechapu tento pojem. Znamena to, ze kdyz do 6mesicu do toho hodim sekeru a prinesu jim to, tak to opravi a uznaji a po tech 6mesicich musi byt bez viditelnych zasahu? Nebo kdyz odejde treba soucastka tak uz se to nepocita jako vada vyrobou? A jak je to pripadne s Rakouskem, tam maji stejne podminky jako Nemci? Diky moc
BlackOne (94)|5.1.2008 20:44
Jestli leskly nebo matny panel je spis otazka vkusu. Osobne davam prednost vzhledu sony.
Co tyce 100hz technologie u Sony, tak jsem cetl, ze je to celkem dost znat hlavne na rychlejsich scenach. Pokud bych mel prachy, tak bych do Sony X3xxx.
Co jsem koukal, tak v Nemecku se da sehnat uz za 2170€(viz http://www.preis.de/produkte/Sony-Bravia-KDL-40X3500-AEP/191994.html) coz je necelych 57000,-CZK! Oproti cenam u nas dost velky rozdil!
Jeste mne zarazilo, ze jsem nekde cetl, ze si uzivatel teto televize stezoval na hlucnost vetraku uvnitr TV. Asi by to chtelo slyset na zivo a nejlepe si zajet do Sony Centra, kde Ti ji velmi radi predvedou a jestli ji budes chtit, tak ji objednas nekde jinde, kde ji budou mit levnejsi! ;)
svatonlu (8)|5.1.2008 21:06
To je to cemu se divim. V Nemecku je o cca 15 a vice tisic levnejsi nez u nas. Zajimalo by mne cim to je, zda je tam takova poptavka ci co. Nevite nekdo jak je to s tou mezinarodni zarukou? Prece jenom 15tisic je rozdilu dost.

Ten vetrak by chtelo spise od uzivatelu, prece jenom kdyz mi ukazou novou TV, tak bude bezhlucny, ale jakmile si sedne prach atd, tak to bude asi o necem jinem, stejne jako s PC, ale nevim...
BlackOne (94)|5.1.2008 23:09
S tou zarukou by to melo byt v pohode. kdyz jsem ted kupoval(u nas v CR) Sony HT-SF1200, tak tam byl letacek s informaci o mezinarodni zaruce(ted si nejsem jistej zda pouze EU) a myslim, ze tam jsou uvedeny zeme kde lze zaruku uplatnit. Proc je to o tolik levnejsi v Nemecku nez u nas netusim. Kazdopadbe pokud ji chce nekdo koupit, tak se vyplati do Nemecka i zajet!

S tim vetrackem jsem chtel pouze upozornit, ze jsem to cetl. Je samozrejme, ze pro kazdeho je "hranice" hluku nekde jinde. Jinak jak jsem psal, tak v Sony Centru ji budou mit urcite vystavenou, takze to nebude "cerstve" vybalena TV a muzes to posoudit sam, i kdyz to nebude to same jako doma kde je jina akustika.
ezechiel1917 (498)|6.1.2008 03:09
Sony by melo mit evropskou zaruku stejne jako Samsung, ale radeji overit. Navic Sony nabizi i program rozsireni zaruky na 5 let. U LCD stoji urcite za zvazeni.

Co se tyce leskleho panelu, zalezi na osvetleni mistnosti a samotne televizi, leskly panel znamena odrazy svetla z okoli na obrazovce ale zaroven opticky vylepsuje barvy a kontrast rozdil poznat je (mam vyzkouseno u nekolika modelu).

100Hz je otazka preference, na urcite veci se to muze hodit, na rychle pohyby je dopocet vyborny a je mozne sledovat vice detailu. Ja to na vsechno nepouzivam, preci jen jsem u filmu zvykly aby na me pusobil s originalnim zamerem, nekdy vsak neodolam - na 100Hz se kouka pekne. Na sport obecne je to vyborna zalezitost.

K hlucnosti vetrani u Sony, nema to moc cenu zkouset pokud nebude k dispozici odhlucnena mistnost, preci jen akustika doma je neco uplne jineho nez v rusnych centrech, velkych mistnostech kde se zvuk rozleha jinak, je spousta hluku na pozadi z okoli apod.
petrprv (281)|6.1.2008 15:14
svatonlu: A zkus jeste mrknout na Sharp radu XL2E.
Cenove je to mezi Samsungem a Sony a vybavou asi podobne. 100Hz to ma fungujici dobre. A na vady si skoro nikdo nestezuje, snad jen "banding" ... obcasne ktery kus ma nerovnomerne podsviceni. Vyhoda je vetsi rozmer ...42 nebo 46 palcu za dobrou cenu.
Ja ji mam objednanou uz asi 3 tydny, ale jeste nedorazila. Rozmyslel jsem se hodne dlouho a puvodne jsem chtel 40F86, ale s tema problemama a pak jsem ji videl na zivo a nelibila se me vubec.
Sharp jsem videl osobne a je to dobry kousek.
Na avforums sito vsichni chvali.Cena je zajimava .. 42 palcu za 56 a 46palcu za 59 litru.V Rakousku to zacina na 2000 Euro. Zkus na to mrknout nez se rozhodnes vyhodit o 20 litru vice za Sony, ktery se navic samovolne vypina (cti tady)....
odaz (33)|7.1.2008 20:22
Už delší dobu chci koupit nějakou full HD LCD TV. Původně jsem chtěl koupit 40w2000. Pak se mi zalíbila 40T3500, kterou jsem měl i půjčenou z práce na víkend na test a už už jsem ji chtěl koupit, ale měl jsem neočekávaný výdaj, díky kterému jsem to musel odložit. A dneska jsem rád, že to nevyšlo, protože pak jsme dostali "do krámu" 40w3000 a ta obě nechala obrazově za sebou. Už nechci žádnou jinou. Už jsem se rozhodl....Šetřím na W čko. Věřím, že je takových lidí víc, kteří vybírají fullHD a proto jsem pořídil pár fotek digitální jednookou zrcadlovkou Nikonem D40, než si ji kolega odvezl domů...:)
DSC_0001_PhotoRedukto.jpg DSC_0004_PhotoRedukto.jpg DSC_0006_PhotoRedukto.jpg DSC_0014_PhotoRedukto.jpg
ezechiel1917 (498)|7.1.2008 20:32
Wko je vyborny, pokud nepotrebujes 100Hz a USB a jsi ochoten si za kvalitu priplatit tak jde bezpochyby o skvelou koupi.
buko (23)|9.1.2008 15:10
Tak jsem si vcera privezl tento kousek SONY BRAVIA KDL-40W3000 domu a musim napsat ze je opravdu vynikajici na vse jen ne na nase vysilani. Mel jsem doma pujcenou PS3 vse super i dvd pres PS3 bylo koukatelne, samozrejme Blu ray to neni, ale slo to ale kdyz jsem zapojil do tv STB od UPC zustal jsem koukat co to vlastne pousti za signal, hruza cerna barva byla ruzne mazla tu do modra i dozelena a nepomohlo zadne mnoha moznosti nastaveni televize, zadne zlepseni obrazu nic, tak jsem ji dnes vratil (mel jsem to pri koupi takto domluvene). Jinak je to opravdu vynikajici tv a pokud ma nekdo treba satelit muze mit urcite i lepsi obraz nez ja na UPC digi.
ezechiel1917 (498)|9.1.2008 16:27
[quote=buko;161306]Tak jsem si vcera privezl tento kousek SONY BRAVIA KDL-40W3000 domu a musim napsat ze je opravdu vynikajici na vse jen ne na nase vysilani. Mel jsem doma pujcenou PS3 vse super i dvd pres PS3 bylo koukatelne, samozrejme Blu ray to neni, ale slo to ale kdyz jsem zapojil do tv STB od UPC zustal jsem koukat co to vlastne pousti za signal, hruza cerna barva byla ruzne mazla tu do modra i dozelena a nepomohlo zadne mnoha moznosti nastaveni televize, zadne zlepseni obrazu nic, tak jsem ji dnes vratil (mel jsem to pri koupi takto domluvene). Jinak je to opravdu vynikajici tv a pokud ma nekdo treba satelit muze mit urcite i lepsi obraz nez ja na UPC digi.[/quote]

Mel jsem moznost testovat UPC DVB-C na teto televizi a rozdil v kvalite obrazu pokud pripojis primo z STB pres SCART a pres prime zapojeni zpracovane int. dgitalnim tunerem v TV je znatelny. Kvalita DVB-C tuneru televize samozrejme lepsi nez ten hnus co leze pres ten SCART vcetne toho tragickyho EPG. Sonacky EPG je uzasny. Problem je ze pres integrovany digitalni tuner jdou z UPC jen nekodovane programy :( Brzy ma UPC zacit nabizet nove setopboxy uz primo s HDMI vystupem.
buko (23)|9.1.2008 18:03
[QUOTE=ezechiel1917;161313]Mel jsem moznost testovat UPC DVB-C na teto televizi a rozdil v kvalite obrazu pokud pripojis primo z STB pres SCART a pres prime zapojeni zpracovane int. dgitalnim tunerem v TV je znatelny. Kvalita DVB-C tuneru televize samozrejme lepsi nez ten hnus co leze pres ten SCART vcetne toho tragickyho EPG. Sonacky EPG je uzasny. Problem je ze pres integrovany digitalni tuner jdou z UPC jen nekodovane programy :( Brzy ma UPC zacit nabizet nove setopboxy uz primo s HDMI vystupem.[/QUOTE]
Vsak jsem psal ze tato tv je vynikajici jen ten STB to je hruza. A bohuzel se neda vyuzit interni tuner a z toho duvodu asi od UPC odejdu pokoukavam se po DVB-S, ale v teto oblasti jsem naprosto neznaly a nevim jestli si pomuzu. Jinak tv je opravdu super koukal jsem asi z 2,5-3m vic mi prostory bytu nedovoli.
ezechiel1917 (498)|10.1.2008 10:23
koukam ze nam 40" Wcko kleslo o 15 tisic na 46k. zajimava cena :)
Paulus (14)|10.1.2008 12:30
[QUOTE=petrprv;160950]svatonlu: A zkus jeste mrknout na Sharp radu XL2E.
Cenove je to mezi Samsungem a Sony a vybavou asi podobne. 100Hz to ma fungujici dobre. A na vady si skoro nikdo nestezuje, snad jen "banding" ... obcasne ktery kus ma nerovnomerne podsviceni. Vyhoda je vetsi rozmer ...42 nebo 46 palcu za dobrou cenu.
Ja ji mam objednanou uz asi 3 tydny, ale jeste nedorazila. Rozmyslel jsem se hodne dlouho a puvodne jsem chtel 40F86, ale s tema problemama a pak jsem ji videl na zivo a nelibila se me vubec.
Sharp jsem videl osobne a je to dobry kousek.
Na avforums sito vsichni chvali.Cena je zajimava .. 42 palcu za 56 a 46palcu za 59 litru.V Rakousku to zacina na 2000 Euro. Zkus na to mrknout nez se rozhodnes vyhodit o 20 litru vice za Sony, ktery se navic samovolne vypina (cti tady)....[/QUOTE]

Sbírám zkušenosti se SONY 40X3500 a

mám prosím 2 dotazy:

1. Má někdo fyzicky Sony 40" X3500 doma (příjem CZ programů přes Czech-link
2. Pokud by se tento typ kupoval v Rakousku nebo Německu - neznamená to problém se zvukem (dříve OIRT) ?

Díky moc.
petrprv (281)|10.1.2008 15:42
Problem se zvukem mit urcite nebudes, tyto veci se sjednotily a navic ... v dbv-t uz je to delane uplne jinak a to proste pojede normalne.