Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VideoMate U500

Ivo Mašek (10205)|7.3.2007 21:36
TV tuner VideoMate U500 pro USB (článek):
Firma ComproTechnology přišla s tunerem v podobě "klíčenky", který umožňuje sledování čtyř televizních programů současně. Není to klasický PiP (obraz v obraze), ale skutečně čtyři plnohodnotné televizní kanály. Jeden z nich máte na celém monitoru, ostatní tři "zmenšené" v pravé části monitoru, hezky pod sebou. Samozřejmostí je možnost přepínání, který ze čtyřech kanálů bude přes celý monitor.
Samotný tuner neoplývá ničím zvláštním, v pohodě se vám vejde do dlaně ruky. Ale přesto má jedno velké plus oproti podobným modelům, "klíčenkám". Má standardní konektor pro antenu. Můžete tedy v pohodě využít jak dodávanou prutovou rozkládací antenu, tak i koax se standardní koncovkou, kterým tv tuner propojíte s antenou na střeše domu, nebo na balkoně.
Na přiloženém CD by měly být pouze BDA ovladače, samotná obslužná aplikace je používá a tento software:
http://www.comprousa.com/New/en/product/u500/u500-software.html
Na programu je patrné, že je určen pro sledování televizních programů při práci na počítači. Uživatelské rozhraní totiž vyžaduje klávesnici a myš. Dokonce i EPG se zobrazuje jako obyčejný dialog s jednotlivými programy na záložkách.
Základní výběr formátu pro nahrávání je MPEG_2.
Nejzajímavější je na tomto produktu právě sledování čtyř programů současně, přičemž se využívá sdružování programů v digitálním vysílání (DVB-T) do multiplexů. Můžete tedy sledovat až čtyři programy z jednoho multiplexu. Všechny čtyři programy můžete mít v malých oknech vedle sebe, nebo jeden program přes celý monitor a tři zbývající v malých oknech na pravé straně monitoru. Zvuk můžete mít puštěn z jakéhokoli programu, nebo všechny čtyři současně naráz (ovšem, takový tv "maniak" se zde snad nenalézá)
Drivery jsou ke stažení zde:
http://www.comprousa.com/New/en/dvb-t.html
Originální stránka produktu je zde:
http://www.comprousa.com/New/en/product/u500/u500.html

Do ČR by se tento produkt měl dovážet, snad počátkem léta (odposlechnuto...)
pp-2.jpg 4%20channels%20watching.jpg Desktop.jpg