Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

nastavení ATV2000 pro Hauppauge WinTV PVR 250

kopyto (26)|14.9.2004 11:30
Zdravím MIKE a všechny, kdo vědí jak pomoci.

prosím Vás, až budete mít trochu času, mohli by jste, prosím, poradit mě (či nám), co vlastníme tv kartu Hauppauge WinTV PVR 250(350) (instalace orig. ovladačů a aplikace WinTV z CD výrobce) ale chceme dál zůstat a používat aplikaci ATV2000, jak a co v této aplikaci nastavit právě pro její zprovoznění s toto tv kartou. Jsem asi KOPYTO - zatím jsem v ATV2000 dokázal zprovoznit ke spokojenosti všechny TV karty co jsem kdy vlastnil, ale teď jsem v koncích. V recenzi k této kartě Mike píše, že zprovoznění této tv karty je možné po správném nastavení pinů, ale mě (a věřím, že nejen mě) by pomohl nějaký detailnější popis typu "kde a co - a na jakou hodnotu nastavit".

Zajímala by mě též zkušenost uživatelů s touto kartou.

Zde je ta má :
Tato karta je opravdu skvělá pro nahrávání, ale zdá se mi, že pro preview (myslím tím pouze sledování TV bez nahrávání) má originální applikace trochu zašuměný a hlavně "pomalý" obraz zřejmě použitím napevno zařazených a nastavených filtrů bez možnosti je řadit jinak či je vypnout). Obraz (preview) při rychlejším pohybu obrazu do stran ztratí ostrost a dokonce se "rosype" podobným způsobem, jako kdyby např. mpeg2 nahrávka měla malý datový tok (ztráta všech detailů a "kostkatění"). To je velmi neříjemné zejména při sledování sportu. K mému údivu jsem zjistil, že nahrávky (mpeg2, DVD standard, VBR 6400/8000kbps) pořízené touto kartou podobnými neduhy trpí podstatně méně (sport), při nahrání filmu (snad) vůbec ne. Je též možné , že jsem v originální aplikaci WinTV přehlédnul nějakou skrytou možnost nastavení preview módu či jinou banalitu. Myslím, že v mém PC (AMD XP2000, ASUS A7V8X-X VIA KT400, nVidia GeForce FX-5200, 128 MB DDR, AGP8x, TV-out, DVI, 2x HD Caviar, WinXP Proff.+SP2, Direct 9,0b) zakopaný pes nebude, protože předchozí tv karta GWIII měla preview o třídu lepší (ATV2000, +použití dscaler filtru nejen pro sport) a nesrovnatelně "rychlejší" obraz - mnohem lepší a příjemnějsí než klasická TV.

Proto se zajímám o zprovoznění této karty v ATV2000 a doufám, že v ATV2000 bude možno lépe využít HW potenciál této tv karty a po správném nastavení této tv karty zařazovat a nastavovat filtry tak jak jsem zvyklý. Nebo bych si musel myslet, že mám snad vadný kus.

Předem moc všem děkuji za pomoc a
Mike díky za skvělou práci.
Ivo Mašek (10205)|14.9.2004 12:39
Na levé straně, nahoře, je sloupeček "Kategorie", klikni na odkaz "Video". Na pravé straně ve sloupci se ti objeví odkaz "Hauppauge", klikni na něj a objeví se článek o této kartě. Na konci článku jsou komentáře. Otevři si je. Kdosi tam v jednom komentáři píše, že pro ATV2000 je karta nevhodná.
...ale třeba už je všechno jinak.
Ivo Mašek (10205)|14.9.2004 14:03
Zkus to přece jenom s originálními ovladači (byla by škoda je nevyužít). Všechny ovladače i drivery nalezneš na adrese:
http://www.hauppauge.com/pages/support.html
kopyto (26)|14.9.2004 17:24
Díky Ivo za snahu, ale na CD je zatím poslední verze ovladačů, a s beta verzí ovládací aplikace WinTV2000, která je ke stažení na Tebou zmiňovaných firemních stránkách, je situace pořád stejná t.j. nevalná kvalita preview módu.

A k Tvému prvnímu příspěvku - v recenzi k této kartě se Mike zmiňuje:
"... Co se týká použití jiných aplikací, tak máme v tomto případě spíše smůlu. WDM ovladače totiž obsahují tyto výstupy (říká se jim piny):

Capture - pin pro zachytávání, buď MPEG transport nebo program stream, není označen jako PINCATEGORY_CAPTURE, takže ho nelze renderovat klasickou metodou, ale pouze manuálně.
Audio - audio výstup
VBI - VBI data
Preview Video - náhledový pin s formátem IYUV (není ale standardní MEDIASUBTYPE_IYUV), lze připojit pouze na filtr Hauppauge WinTV Color Format Converter, který ho převede na normální YUY2, není označen jako PINCATEGORY_PREVIEW, takže ho opět nelze renderovat klasickou metodou
Preview Audio - pro připojení zvukového rendereru

Z toho plyne, že aplikace musí být napsána přímo pro tuto kartu.
Samozřejmě jsem neodolal a dodělal podporu do ATV2000 pro náhled i pro zachytávání, je ale nutné vybrat ze seznamu správný pin pro náhled i zachytávání v příslušných oknech. ..."

No a já jsem zatím nepřišel na to jak (ATV2000 verze 2.1.1.2).
Ivo Mašek (10205)|14.9.2004 20:09
Aha. Tak to jo.
Budeš se muset spojit s Mike. Ten má na to "buňky".
kopyto (26)|23.9.2004 13:54
Problém je vyřešen.
Pro Mike (i pro mě) bobužel ne pomocí aplikace ATV2000 (instalací doplňkových souborů z Tvé www stránky se sice objeví filtr Hauppauge WinTV Color Format Converter s možností jeho zapojení pinů, ale jsem asi opravdu natvrdlej - prostě nechodí ani obraz ani zvuk),

ale

úpravou v rgistrech tj. úpravou nastavení originální aplikace WivTV 2000.
Pro majitele těhto TV karet - projděte odkazy:

http://www.shspvr.com
http://www.cask-of-amontillado.com/htpc.html

a řešení, v závislosti na HW ve Vašich PC, určitě naleznete.
Ivo Mašek (10205)|23.9.2004 16:25
Dovolil jsem si obě zmíněné adresy zahrnout na své webové stránky :-)