Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

výběr TV aneb SONY, Sharp nebo ...?

MIG78 (11)|14.6.2011 12:53
Ahoj, doufam, ze nezalozim tema, ktere jsem pri prohlizeni a cteni prispevku prehlid, v opacnem pripade se omlouvam. Chtel bych pozadat zde pritomnou odbornou i neodbornou verejnost o rady, zkusenosti apod. V soucasne chvili jsem ve fazi vyberu nove tv. Ackoli jsem nepredpokladal snadny vyber, tak nezodpovezenych otazek mam vice nez na zacatku a to me malinko znepokojuje:-)
Strucne shrnu sve pozadavky na novou tv: v zasade jsou dva - kvalitni obraz (pokud mozno i v SD) a integrovany S2 tuner. Cokoli navic je prijemny bonus, ale po precteni mnoha recenzi, testu a for jsem pochopil, ze zadna tv plnohodnotne nezastoupi "special features" jako prehravani filmu vsemoznych kodeku ci nahravani zaznamu na ext. hdd a jejich pripadnou editaci v pc. "Nesmysly" typu inet browseru, skype apod. me nezajimaji, radeji uprednostnim user-friendly ovladani. Rovnez nepotrebuju nutne mit 3D obraz. Pro doplneni - tv neni naplni meho zivota, ale spise vyplneni pripadneho volneho casu. A taky ji samozrejme bude vyuzivat moje rodina, cimz chci rict, ze bude vyuzita pres filmy (i HD), dokumenty az po sportovni prenosy.
Puvodni velky favorit Panasonic s PDP (VT20, G30) padnul... i pres nezpochybnitelne vyhody plazmove technologie mi prijde, ze ma relativne dost nedostatku, ktere se mohou projevit zejmena po delsim case. Kazdy si jiste domysli o cem mluvim, byt z vlastni praxe overeno nemam. Proste okruh PDP povazuji za uzavreny.
Dale bych uvedl, ze mezi me oblibence nepatri fy LG a Samsung. Nerikam, ze delaji neco spatne, naopak na nektere rady LG jsem cetl chvalu, ale rekneme, ze tam jsou nejake antipatie:-)
Snazim se vybrat mezi Sony, Sharp (osobni vztah, vice nez 20 let spokojeneho uzivani soucasneho CRT, ale ta zluta barva....) a mozna Philips. Aktualne mam na musce Sony, konkretne radu EX715 nebo NX715. Obe maji, z meho pohledu, kvalitni obraz v SD (CT24), rada NX mozna o chloupek lepsi. Na druhou stranu ma uz 3D, ktere nepotrebuji a tim padem je vyssi cena. Nelze prehlidnout ani o neco lepsi design, ale stale nevim zda to vyvazi tu vyssi cenu. Rovnez vaham zda vzit velikost 40 nebo 46 - pozorovaci vzdalenost cca 3m. Ma nekdo s temito tv osobni zkusenost? Diky za vase nazory.
Pozn. prehravani filmu ve vyssim rozliseni budu resit pomoci MMC. M.
zatty (1215)|14.6.2011 13:23
tak za 1.) na tvou vzdálenost 3m je nejvhodnější telka 46". 40" je malá využití jako doplňkové věci pro filmy by při 40" postrádalo smysl..do měsíce by sis uvědomil že je malá....

nebudu ti navrhovat nějaké řady od Sam.D7000 či lg lw5500 atd...

za 2.) at chceš nebo ne tak pro letošní modely platí že 3D mají lepší panely a lepší zobrazovaní...s klasickými 2d telkami se slušným obrazem se nic moc nevyrábí spíše nic.

za 3) jelikož požaduješ S2 tak výběr se ti zúžil na opravdu malý výběr:

TOSHIBA 46WL768G
SHARP AQUOS LC46LE814E
SONY BRAVIA KDL-46EX725

v této trojici je pro mne jednoznačným vítězem co se týče obrazové stránky toshiba..má krásné podání barev.chodí dosti dobře i na SD signálu z kabelovky..hned za ní bych vzal Sonku jak si psal je to dobrá televize za ralativně přijatelnou cenu...Sharp až na třetí flek..nikdy mne extra nepřesvědčoval hlavně ve velkých uhlopříčkách..

pokud by si chtěl do výběru nějaké klasické LCD tak to je úplná bída s S2 a plazmu nechceš
MIG78 (11)|14.6.2011 13:56
ahoj, dik za odpoved. Mrknul jsem na tu Toshibu-musim rict, ze dle popisu i designove vypada vyborne, ale ta cena...je jasny, ze na svete neni nic zadarmo, ale zamerne jsem vypsal Sony lonske modely, jejichz cena je pro me prijatelnejsi (ted jsem si uvedomil, ze jsem nenapsal, ze bych se chtel vejit do 30k) a jsem vlastne ochoten "obetovat" 3D, ktere ve finale stejne nepotrebuju. Na druhou stranu chapu, ze letosni tv s 3D maji vylepsenou obrazovku, signalove obvody atd..jinymi slovy chtelo by to kvalitni telku o cca 10k levnejsi nez je ta Toshiba (nejaky lonsky model s kvalitnim obrazem napr?).
Tuner S2 vyzaduju proto, protoze na digital jsem presel jeste v dobe, kdy DVB-T pokrylo Prahu, mozna Brno..uz si to presne nepamatuju. Kazdopadne jsem kdysi poridil Skylink kartu, modul Cryptoworks a receiver Homecast S8000 PVR. Za tech x(?) let vse fungovalo naprosto bez problemu a proto bych to S pripojeni chtel zachovat, byt T mam uz taky k dispozici.
Od plazmy jsem ustoupil kvuli pouziti vetraku, cetl jsem i o urcitem bzuceni a nevim jak je to tedy s pripadnym vypalovanim obrazu. Kazdopadne osobni zkusenost nemam a v prodejne to clovek nepozna. Dalsi vec je takova, ze drtiva vetsina vyrobcu od plazmy ustupuje, pokud se nepletu zustava vlastne uz jen Panasonic.. Samozrejme vyhody plazmy jsou dane, jak jsem psal, uz jsem byl vicemene rozhodnut pro G30...to je tak, kdyz clovek zacne moc cist:-)
U Samsungu a LG by si clovek urcite taky vybral, ale k necemu clovek duveru ma a k necemu ne. Je to jako napr. Intel vs AMD nebo NVIDIA vs ATI (AMD) apod. Kazdej ma svy favority, ale priznam se, ze tu Toshibu si jeste omrknu...tohohle vyrobce jsem zrejme nepravem opomel. Diky!
Jarda.Bar (1238)|14.6.2011 14:01
No doporučil bych ti co mám doma :), ale to bych byl osočen ze zaujatosti, takže do 30 tis. můžeš vzít např. http://3d-televize.heureka.cz/lg-47lx9500/. Což byl loňský vlajkový model, doprodává se a je za velmi přijatelnou cenu. Otázka je, jestli ti nebude vadit lesklý povrch.
A se SAT tunerem třeba http://3d-televize.heureka.cz/lg-47lw650s/. Ale to je novinka, u které půjde cena ještě hodně dolu.
Od Sony ani Philipse nedokážu poradit, u nich jsem si nějak nevybral.
zatty (1215)|14.6.2011 14:06
já ti záměrně napsal letošní modely...lonské nejsou zas o tolik levnější...když se podíváš na ty ceny tak se více méně drží hodně blízko k doporuenkám...v průběhu léta dojde samozřejmně ke snížení doporučenek tudíž i cen..to je každý rok stejné...do lonských moc nechod..nevíš kdo je jak dlouho má na skladě nebo jak dlouho hrajou komu na prodejně..
kofolak (294)|14.6.2011 14:28
[quote=zatty;351536]tak za 1.) na tvou vzdálenost 3m je nejvhodnější telka 46". 40" je malá využití jako doplňkové věci pro filmy by při 40" postrádalo smysl..do měsíce by sis uvědomil že je malá....
[/quote]
Ja pozeram na 40 z 3m a uplne staci, dokonca aj po 2-och mesiacoch. Ja myslim, ze 46 na 3m je len pre velkych ostrozrakych znalcov. A priplatok za 6" v uhlopriecke je tiez nezanedbatelny.
Ladys (1829)|14.6.2011 14:34
Myslim ze minimalne 90% lidi z tohoto fora by doporucilo na 3m minimalne 46".

Nicmene kazdy to vidime jinak a at si kazdy sam vybere.
kofolak (294)|14.6.2011 14:52
Ladys: Mas pravdu, dokonca by povedali, ze aj 46" je malo. Cim vacsie zobrazovadlo, tym musi byt kvalitnejsia technologia a hlavne to treba krmit co najkvalitnejsim signalom/obsahom. Tak veru, uvidime co si vyberie.
zatty (1215)|14.6.2011 14:55
jasné at si vybere velikost sám která mu bude vyhovovat..spíš mu poradit který model ne velikost..sem mu napsal tři letošní které ve své třídě mají co nabídnout a cena je úměrná kvalitě..samozřejmně cena časem poleze dolů
Ladys (1829)|14.6.2011 14:59
Pokud chce kvalitu, tak bych radsi volil kvalitni zobrazovadlo nejake nejvyssi rady a externi sat receiver.
scrat777 (49)|14.6.2011 15:58
[quote=MIG78;351532]Strucne shrnu sve pozadavky na novou tv: v zasade jsou dva - kvalitni obraz (pokud mozno i v SD) a integrovany S2 tuner. [/quote]

[quote=MIG78;351532]Pro doplneni - tv neni naplni meho zivota, ale spise vyplneni pripadneho volneho casu. A taky ji samozrejme bude vyuzivat moje rodina, cimz chci rict, ze bude vyuzita pres filmy (i HD), dokumenty az po sportovni prenosy. [/quote]

Filmy, zprávy, sport či večerníčky se pravidelně nestíhají, zvláště v létě, kdy jsme s „prckem“ dlouho venku a i když už spí, tak je doma a kolem domu ještě kopec práce a tak se možnost nahrávání TV pořadů hodí. Já vše pořešil pomocí HTPC v podpisu :)

[quote]Dale bych uvedl, ze mezi me oblibence nepatri fy LG a Samsung.Snazim se vybrat mezi Sony, Sharp (osobni vztah, vice nez 20 let spokojeneho uzivani soucasneho CRT, ale ta zluta barva....) [/quote]

Osobně bych preferoval Sharp nebo něco s jejich zobrazovacím panelem. Já kupoval 60" koncem loňského roku a zvítězil model Samsung LE60C650, tedy šedesátka s klasickým CCFL podsvícením. Kvalitní LED byly drahé a CCFL podsvícení je už dobře zvládnuto, tak jsem do něj opět šel a nelituji, nerovnoměrné podsvícení nepozoruji, černá je černá a vůbec kvalita zobrazení hodně záleží na zobrazovacím panelu. Já tam mám Sharp - a v porovnání s mým předchozím modelem Samsung LE52B750 s kvalitním SQ panelem je obraz minimálně stejný ne-li lepší - více [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Proto bych se Sharpu vůbec nebál.

[quote]Rovnez vaham zda vzit velikost 40 nebo 46 - pozorovaci vzdalenost cca 3m. [/quote]

Myslím si že pozorovací vzdálenost je věc vysoce individuální, prostě každému vyhovuje něco jiného. Mně 40-46 na 3 metry připadá prostě malá. V mnoha diskuzích jsem četl že čím větší uhlopříčka, tím lepší respektive, že po koupi si po čase začneš říkat, že mohla být TV větší. Musím uznat, že v mém případě je to pravda, mně byla na ty 2,5 - 3 metry ze kterých se dívám 52 palcová uhlopříčka malá, tak jsem koupil 60" a jsem spokojen. Brzy se však budu stěhovat do většího a tak už koukám po nějakém větším modelu.
Jarda.Bar (1238)|14.6.2011 17:04
Tiše závidím :) ... 60" ve FullHD to musí bejt mazec :). Jak ta Tv zvládá plynulost pohybu(?) ... u tak velké úhlopříčky je to asi hodně podstatná věc.
MIG78 (11)|14.6.2011 18:43
Vazeni, vsem uprimnej dik za rady. Abych nepsal kazdymu zvlast, tak sve poznatky shrnu do jednoho prispevku.
2zatty: ta Toshiba vypada luxusne, alespon dle popisu a design se taky povedl. Mene povedena uz je cena. Ve 40" by se to dalo jeste zkousnout, ale zatim nechci jasat, kdyz jsem ji jeste nevidel hrat a zatim marne patram, kde tak bylo mozno. Neni na ni nekde nejaka recenze alespon? Urcite se mrknu i na dalsi Toshiby, tohohle vyrobce jsem uplne vynechal. Jeste se zeptam - da se nejak porovnat kvalita obrazu rekneme tehle Toshiby nebo i Sony s plazmou od Panasonicu? Ciste jen pro orientaci.
2Jarda. Bar: jak jsem psal, LG a Samsung jsem uplne vynechal. Jak se rika...nikdy nerikej nikdy, ale zatim jsou to vody, do kterych nemam chut se macet. Nerikam, ze nedelaji kvalitni veci (a nemyslim poruchovost), ale nejak me tyhle 2 znacky neoslovuji. Ale kdo vi, za podivani nic nedam:-) Kazdopadne diky za tip.
2scrat777 and 2all: presne moje rec. Kdyz je venku hezky nebo mam praci popr. jine cinnosti, tak to ma prednost pred tv. Samozrejme jsou chvile kdy clovek da prednost tv a nebo se chce podivat na to co ho bavi. Ja se jen snazim vybrat solidni kvalitu za umernou cenu. Chapu nadsence, pro nez je tv modlitebna a nevahaji si priplatit. Ja mezi ne nepatrim, ale zaroven nechci tv z Tesca za 12k. Chci proste solidni kompromis za solidni penize, absolutni prioritu ma obraz. Vse ostatni se necha pripadne poresit ext - sat receiver, htpc, mmc atd. Priznam se, ze mi trochu vadi strategie vyrobcu s 3D - nevim proc bych za to mel platit, kdyz to za a) nevyuziju, za b) to ani vyuzivat nechci. Je to jako kdyby k autu standardne montovali tazny, pritom 50% lidi ho nechce. Ale co se da delat, clovek musi v zivote prekousnost horsi veci:-) Jinak co se tyce velikosti - obavam se, ze tady nejspise rozhodne cena, protoze clovek si velikost proste v obchode nevyzkousi a doma uz je pozde. Na druhou stranu nez se treba rozhoupu, tak cena 46" bude prijatelnejsi:-)
jarod72pm (841)|14.6.2011 19:24
Ahoj
Je nás ještě dost co jsme donedávna sledovali CRT 70cm na 3 a více mertrů a připadalo nám to naprosto normální ,ale pak přišli větší uhlopříčky a jedinci kteří se předháněli kdo má víc.
Můj subjektivní pocit je ten že na 3 metry bohatě stačí 42" (i tak mi stále rodina nadává že máme velkou obrazovku) ale pravda každý to tu vidí jinak ale znám hodně lidí kteří víc jak 32" na 3 metry prostě nechcou a ví že existují velké obrazovky a dokonce se na to v obchodě i dívali.
Prostě nejde jednoznačně tvrdit že na 3 metry je 46" palců minimum to je holý nesmysl ale pouze pocit nekterých zde jedinců a opravdu záleží na každém z nás jak to vidí a co snese tedy když to shrnu pak na 3 metry je ideál 40 až 42" a podle potřeby i víc.
Co se týče tvého dotazu sony nebo Sharp si myslím že jednoznačně Sharp, i pro to že na některých zahraničních fórech označují Sony za nejhorší podsvícení ze všech LCD TV(i LED)
Ale i Toshiba kupodivu nabídne výborný obraz ale ruku na srdce pokud se cena bude pohybovat +- 20000.- tam nějaký obrovský rozdíl nečekej a spíš potěší výbava a různé drbnosti.
Navíc pokud budeš mít už vybráno stejně je lepší se jít podívat do elektra ať se pak doma nedivíš a to hlavně u SD signálu kde mohou být podle mě i velké rozdíly v ostrosti a zobrazení.
MIG78 (11)|14.6.2011 20:06
[quote=jarod72pm;351607]Ahoj
Je nás ještě dost co jsme donedávna sledovali CRT 70cm na 3 a více mertrů a připadalo nám to naprosto normální ,ale pak přišli větší uhlopříčky a jedinci kteří se předháněli kdo má víc.
Můj subjektivní pocit je ten že na 3 metry bohatě stačí 42" (i tak mi stále rodina nadává že máme velkou obrazovku) ale pravda každý to tu vidí jinak ale znám hodně lidí kteří víc jak 32" na 3 metry prostě nechcou a ví že existují velké obrazovky a dokonce se na to v obchodě i dívali.
Prostě nejde jednoznačně tvrdit že na 3 metry je 46" palců minimum to je holý nesmysl ale pouze pocit nekterých zde jedinců a opravdu záleží na každém z nás jak to vidí a co snese tedy když to shrnu pak na 3 metry je ideál 40 až 42" a podle potřeby i víc.
Co se týče tvého dotazu sony nebo Sharp si myslím že jednoznačně Sharp, i pro to že na některých zahraničních fórech označují Sony za nejhorší podsvícení ze všech LCD TV(i LED)
Ale i Toshiba kupodivu nabídne výborný obraz ale ruku na srdce pokud se cena bude pohybovat +- 20000.- tam nějaký obrovský rozdíl nečekej a spíš potěší výbava a různé drbnosti.
Navíc pokud budeš mít už vybráno stejně je lepší se jít podívat do elektra ať se pak doma nedivíš a to hlavně u SD signálu kde mohou být podle mě i velké rozdíly v ostrosti a zobrazení.[/quote]
ahoj, mas pravdu. My doted mame doma 82cm CRT JVC (stari cca 10 let - bez problemu) a SHARPa 55cm (stari vice jak 20let-bez problem) a vzdalenost jsem vicemene nikdy neresil, protoze se proste koupilo co bylo resp. na co byly penize. Jenze doba je jina a mozna si to zada jinej pristup. Jak jiz bylo napsalo, velikost je na subjektivnim pocitu kazdeho-kdyz jsem zacal hledat a vybirat, tak jsem si urcil prave tu 40" i s ohledem na rozumny cenovy kompromis vuci kvalite. Za dalsi je dulezita obrazovka a to hlavne v SD, protoze at chceme nebo ne, tak je to stale standard a to ze si pustim v prumeru 1film ve FHD tydne uz nehraje takovou roli..resp. si myslim, ze ve vysokym rozliseni zas takovy rozdily nejsou.
Jinak Toshiba jak napsal Zatty vypada fakt krasne, jeste bych ji chtel videt i hrat. Nevyhodou tehle znacek vcetne napr. Sharpu je, ze nemaji svoje centra jako napr. Sony, kde si clovek ma moznost udelat svoji predstavu o vicero modelech a leccos i vyzkouset. A co se tyce vybavy, tak bych opravdu uvital jen S2 tuner a user-friendly ovladani. Na internet pres tv koukat neminim, ani hrat hry atd.
Jeste se chci zeptat -koukam, ze mas v popisu uvedeny Asus O!Play HDP-R1 - jak si s tim spokojen? Mam to v planu k te tv:-)
diky
mj007 (34)|14.6.2011 20:58
Já jen k té velikosti,nedavno jsem řešil velikostní "problém" s rodičovstvem při kupu nové tv.Již vlastní nějakou LG LCD 94cm (model přesně nevim),ale o to nejde a CRT Samsung 55cm.Takže padlo rozhodnutí 55 vyměníme za jiné zobrazovadlo třeba něco jako ta LG (velikostně). Jelikož pozorovací vzdálenost je cca.2,7m tak můj návrh byl alespoň 42".No řeknu vám byla to fuška "to je moc,bude to veliký,menší....." ,ale byl jsem neoblomnej :-) Když jsme jí postavili na místo a rozchodili tak to byla hned jiná "ta neni tak velká,to je akorát......" Takže nakonec co se týče velikosti velká spokojenost!!!! Já sám mám doma cca. na stejnou pozorovací vzdálenost také 42" a rozhodně bych velmi rád měnil za větši zřeba nějaká 50" by bodla!!!!! (snad co nevidět).
Přeju šťastnou ruku při výběru.
jarod72pm (841)|14.6.2011 22:43
[quote=MIG78;351617]ahoj, mas pravdu. My doted mame doma 82cm CRT JVC (stari cca 10 let - bez problemu) a SHARPa 55cm (stari vice jak 20let-bez problem) a vzdalenost jsem vicemene nikdy neresil, protoze se proste koupilo co bylo resp. na co byly penize. Jenze doba je jina a mozna si to zada jinej pristup. Jak jiz bylo napsalo, velikost je na subjektivnim pocitu kazdeho-kdyz jsem zacal hledat a vybirat, tak jsem si urcil prave tu 40" i s ohledem na rozumny cenovy kompromis vuci kvalite. Za dalsi je dulezita obrazovka a to hlavne v SD, protoze at chceme nebo ne, tak je to stale standard a to ze si pustim v prumeru 1film ve FHD tydne uz nehraje takovou roli..resp. si myslim, ze ve vysokym rozliseni zas takovy rozdily nejsou.
Jinak Toshiba jak napsal Zatty vypada fakt krasne, jeste bych ji chtel videt i hrat. Nevyhodou tehle znacek vcetne napr. Sharpu je, ze nemaji svoje centra jako napr. Sony, kde si clovek ma moznost udelat svoji predstavu o vicero modelech a leccos i vyzkouset. A co se tyce vybavy, tak bych opravdu uvital jen S2 tuner a user-friendly ovladani. Na internet pres tv koukat neminim, ani hrat hry atd.
Jeste se chci zeptat -koukam, ze mas v popisu uvedeny Asus O!Play HDP-R1 - jak si s tim spokojen? Mam to v planu k te tv:-)
diky[/quote]
Asus O!Play HDP-R1 je obyčejný ale postačující pracant na věškeré formáty videa od divX po blueray formáty tedy až do plného fullHD a jsem zatím spokojen.Jako základní přehrávač mi zatím plně postačuje :-)
MIG78 (11)|15.6.2011 20:36
[quote=mj007;351625]Já jen k té velikosti,nedavno jsem řešil velikostní "problém" s rodičovstvem při kupu nové tv.Již vlastní nějakou LG LCD 94cm (model přesně nevim),ale o to nejde a CRT Samsung 55cm.Takže padlo rozhodnutí 55 vyměníme za jiné zobrazovadlo třeba něco jako ta LG (velikostně). Jelikož pozorovací vzdálenost je cca.2,7m tak můj návrh byl alespoň 42".No řeknu vám byla to fuška "to je moc,bude to veliký,menší....." ,ale byl jsem neoblomnej :-) Když jsme jí postavili na místo a rozchodili tak to byla hned jiná "ta neni tak velká,to je akorát......" Takže nakonec co se týče velikosti velká spokojenost!!!! Já sám mám doma cca. na stejnou pozorovací vzdálenost také 42" a rozhodně bych velmi rád měnil za větši zřeba nějaká 50" by bodla!!!!! (snad co nevidět).
Přeju šťastnou ruku při výběru.[/quote]
no proste neni nad to, kdyz ti do vyberu nekdo "keca" a zvlaste, a to myslim vseobecne, rodice..jina generace je holt jina generace:-) Jinak jsem navstivil Alzu a prvni poznatek je takovej, ze 40" jen kvuli penezum, optimum je ta 46". Vetsi uz je pro fajnsmekry. Cili velikost mam vyresenou. diky.
MIG78 (11)|15.6.2011 20:39
[quote=jarod72pm;351647]Asus O!Play HDP-R1 je obyčejný ale postačující pracant na věškeré formáty videa od divX po blueray formáty tedy až do plného fullHD a jsem zatím spokojen.Jako základní přehrávač mi zatím plně postačuje :-)[/quote]
dik za info, ja od prehravace video soubor v podstate ani nic necekam, dulezita je kompatibilita, funkcnost a dejme tomu i vzhled. dik
vomic (671)|16.6.2011 08:43
[quote=MIG78;351597] da se nejak porovnat kvalita obrazu rekneme tehle Toshiby nebo i Sony s plazmou od Panasonicu? Ciste jen pro orientaci.[/quote]
Odpovím dle mého nejlepšího svědomí člověka co má jak obě technologie doma tak hlavně už pár týdnů řeší TV a zaměřuje se hlavně na porovnání SD obrazu dokonce v případě LCD(LED) těch nejvyšších modelů vz. Paňák a sděluji ti svůj čistě subjektivní názor.

v SD ... se porovnat prostě NEDÁ, sám se jdi podívat i na ty TOP, TOP modely a posuď sám ...
v HD ... určitě plně srovnatelné

Sám si v hlavě vyřeš jestli mnohem lepší podání SD vysílání pro tebe náhodou není důležitější než nějaké údajné trvaké vypalování které nikdo z majitelů panasoniců nepotvrdil a než nějaké bzučení větráků které slyší lidi jen s hlavou narvanou na telku.

Je to čistě o prioritách ... a to vůbec neporovnávám, že za 20K koupíš u plasmy mnohem více muziky než u LCD(LED)
Ladys (1829)|16.6.2011 09:01
Mas pravdu, je to na kazdem co si vybere a ktery provoz chce podstupovat.
scrat777 (49)|16.6.2011 13:45
[quote=Jarda.Bar;351578]Tiše závidím :) ... 60" ve FullHD to musí bejt mazec :). Jak ta Tv zvládá plynulost pohybu(?) ... u tak velké úhlopříčky je to asi hodně podstatná věc.[/quote]

S plynulostí TV vysílání problém není, jen při sledování filmového materiálu třeba z blu-ray, nebo mkv si musím pohlídat, zda je grfx karta v HTPC přepnutá na 24p. Tady má Intel v ovladačích pro svojí Intel HD Graphics 3000 ještě co dohánět.
MIG78 (11)|18.6.2011 11:05
[quote=vomic;351801]Odpovím dle mého nejlepšího svědomí člověka co má jak obě technologie doma tak hlavně už pár týdnů řeší TV a zaměřuje se hlavně na porovnání SD obrazu dokonce v případě LCD(LED) těch nejvyšších modelů vz. Paňák a sděluji ti svůj čistě subjektivní názor.

v SD ... se porovnat prostě NEDÁ, sám se jdi podívat i na ty TOP, TOP modely a posuď sám ...
v HD ... určitě plně srovnatelné

Sám si v hlavě vyřeš jestli mnohem lepší podání SD vysílání pro tebe náhodou není důležitější než nějaké údajné trvaké vypalování které nikdo z majitelů panasoniců nepotvrdil a než nějaké bzučení větráků které slyší lidi jen s hlavou narvanou na telku.

Je to čistě o prioritách ... a to vůbec neporovnávám, že za 20K koupíš u plasmy mnohem více muziky než u LCD(LED)[/quote]
Dik za tvuj nazor. Kdyz se nad tim tak zamyslim, tak plazma od Panasonicu (a zrejme i od jinych vyrobcu) po obrazove strance nema konkurenci (coz povazuju u tv za zaklad) a pritom cenove vychazi o nejakych cca 8 tisic levneji (model TX-P46G30E) nez muj favorit z LCD rad Toshiba 46WL743G. Zatim zamerne vybiram bez 3D obrazu. Kladu si otazku proc to tak je? Jina cenova politika firem nebo je LCD drazsi na vyrobu/vyvoj? A proc se vlastne vyrobci pustili do LCD, kdyz napr. v hodnote odezvy nema plazmova technologie konkurenci. Samozrejme hraje roli i vybava tv, ale ta mi zrovna v mem konkretnim pripade prijde temer stejna -S2 tuner, jakasi podpora multimedii atd. Mozna jsou slozitejsi signalove obvody..nevim. Chci dodat, ze nejsem odpurcem plazmy, vyse uvedeny model byl z pocatku muj favorit...jen mi nejde do hlavy proc je levnejsi, kdyz je, pripustme, kvalitnejsi. m.
jarod72pm (841)|18.6.2011 11:31
[quote=MIG78;352102]Dik za tvuj nazor. Kdyz se nad tim tak zamyslim, tak plazma od Panasonicu (a zrejme i od jinych vyrobcu) po obrazove strance nema konkurenci (coz povazuju u tv za zaklad)[/quote]
No pozor záleží model od modelu !
Plasma v podání LG mi nešmakuje to samé Samsung,Panasonic pouze od Géčka nahoru ,třeba Sko je něco hrozného (pro mě) a rozhodně pro mě lepší je už LCD za podobnou nebo trochu vyšší cenu.
ono v tom lowendu je to už spíše o osobních pocitech než vyloženě prohlašovat že to je určitě lepší to už bychom se museli dostat nad hranici 20000.- kde začínají velmi zajímavé modely a nejen Plasmy ale i LCD.
Co se týče obrazu je konkurence zdravá a tříbí náš výběr :-)
zatty (1215)|18.6.2011 12:45
cena palzmy je záměrně nižší aby byla konkurence schopná v malých uhlopříčkách....podívej se jak to vypadá v 40" jako komplexní portfolio....z LCD máš (Toshibu,Samsung,LG,CHangChong,Grundig,Sencor,Sharp,Hundai,Beko, a tisíc dalších výrobců panelů) a ktomu je máš ve všech různých rozlišeních a vybyvách..a co plazma (LG,Panasonik,Samsung a chudák pioneer se prodal panasoniku a pár dalších ojedinělých) a možnosti? Sam a LG jen základní rozlišení a výbava...jen panasonik má celé portfolio...takž proč je plazma levnější??? Prostě proto aby se prodala....výroba PDP je odost drahšší než LCD panelů....my jsme nezajímavý trh..podívejte se jaké uhlopříčky se prodavájí v severní americe 55" je základ a u nás obří televize...plazma v uhlopříčkách 160cm a více už roky patří jako nejlpší možné zobrazovadlo a cenové dostupné....až budou z technického hlediska konkurence schopné OLEDY ve velkých uhlopříčkách tak pak se můžeme bavit co je lepší zobrazovadlo...prozatím do 150cm je to rovnoměrný boj LCDtoPDP.....
záměrně nic nepíší o Laserce od Mitsubichi bo bych ji chtěl vidět ale do USA nebo Japan fakt nepoletím ale podle referencí zahraničí jsou úžasné...
MIG78 (11)|23.6.2011 20:00
ok, jinymi slovy se plazma i pres vsechny sve obrazove vyhody musi cenove prizpusobit segmentu LCD. Ackoli jsem si rikal, ze plazmu ne, tak se na ni zajdu jeste podivat..preci jen mi neda zjistit jak to s tim neporovnatelnym podani v SD je:-) Pokud ten rozdil nebude dramaticky, tak asi pujdu do LCD...konkretne Toshiba 46WL743G vypada vyborne ..resp. se mi zamlouva obrazove (FHD-cerna mi prijde cernejsi nez napr. u Sony), designove a funkcnost clovek overi az praxi. Jediny co se mi jeste nepodarilo zjistit je obrazova kvalita v SD - mam si prinest antenu:-) Uvidime:-)
Jinak co se tyce OLED nebo laser technologii... jsem v tomhle trochu stara skola, razim heslo, ze vsechno ma svuj cas..jinymi slovy nepotrebuju mit doma posledni vykriky techniky v dobe jejich uvedeni na trh. Navic jak uz to tak byva, vetsinou maji tyhle novinky detske nemoci, ktere se odstrani novejsi hw revizi nebo v lepsim pripade firmwarem.
zatty (1215)|23.6.2011 22:18
[quote=MIG78;353114]ok, jinymi slovy se plazma i pres vsechny sve obrazove vyhody musi cenove prizpusobit segmentu LCD. Ackoli jsem si rikal, ze plazmu ne, tak se na ni zajdu jeste podivat..preci jen mi neda zjistit jak to s tim neporovnatelnym podani v SD je:-) Pokud ten rozdil nebude dramaticky, tak asi pujdu do LCD...konkretne Toshiba 46WL743G vypada vyborne ..resp. se mi zamlouva obrazove (FHD-cerna mi prijde cernejsi nez napr. u Sony), designove a funkcnost clovek overi az praxi. Jediny co se mi jeste nepodarilo zjistit je obrazova kvalita v SD - mam si prinest antenu:-) Uvidime:-)
Jinak co se tyce OLED nebo laser technologii... jsem v tomhle trochu stara skola, razim heslo, ze vsechno ma svuj cas..jinymi slovy nepotrebuju mit doma posledni vykriky techniky v dobe jejich uvedeni na trh. Navic jak uz to tak byva, vetsinou maji tyhle novinky detske nemoci, ktere se odstrani novejsi hw revizi nebo v lepsim pripade firmwarem.[/quote]

uvidíš..musíš to porovnat sám...vem si na flash něco obyč nahraného..nejlépe převod VHS domacích filmů či nějakého ze 70let..tam poznáš nejvíc....jinak laser je na trhu už delší pátek a Mitsák od letoška přímo přečšel z LCD na laser..on se jen k nám do EU vůbec nedováží..hlavně ASIE,Sev.Am.
MIG78 (11)|8.8.2011 18:54
Zdravim, chci se zeptat zda nekdo nemate zkusenost s touto tv Toshiba 46WL743 popr. jinym podobnym, ne 3D, modelem. Je to momentalne muj favorit, ale jejich prodejcu nebo majitelu je, zda se, min jak safranu. Trochu jsem prehodnotil svoje pozadavky, byt ne az tak vyrazne: 1)obraz (SD Skylink, FHD), 2)design (tahle Toshiba nebo jeji 3D segra WL768 je dle myho gusta) 3)S2 tuner. Zkousnul bych i tv bez S2 tuneru, stejne bych to casem asi resil nejakym PVR. Na prehravani FHD apod. bych to videl na MMC, event. HTPC... Uvitam jakykoli, tzn. i zaporny nazor popr. doporuceni na jiny zobrazovadlo v cene teto tv tj.optimalne kolem 25k a mene:-) (max. 30k-uz se budu hodne kroutit), uhlopricka 46" a bez 3D. Radeji bych volil led nez plazmu. Diky
Mojda334 (9)|9.8.2011 18:11
Dnes dopoledne jsem šel do Datartu na Černém Mostě s tím, že si udělám k dnešním narozeninám radost a konečně koupím vytoužený PANASONIC TX-P42GW30E.
Měli tam puštěné nejrůznější TV a tak jsem se " naposledy " podíval na všechny telky okolo a dopadlo to tak, že je 18 hod. odpoledne a nemám zase nic.
Ten Panasonic mi připadal bez kontrastu a při rychlejších pohybech to bylo stejné "máznutí", jako na LCD. Pan vedoucí přinesl ovladače a tak jsem zjistil, že "Paňák" má kontrast už na 60 čili maximu. Snažil se kouzlit s jinými parametry, ale řečeno slovy básníka, kde nic není, ani smrt nebere. Za Panasoniky stály 3 Soňáky a ty měly obraz ostřejší a jeden i optimální barvy. To je ale asi otázka doladění jednoho, každého. Mně jde ale o ten kontrast a jsem si jistý, že kdyby ten Panasonic měl rezervu na kontrastu, tak už ho mám doma. Takhle nevím, jak dál. Mimochodem, opodál stál Philips a tak jsem se kouknul i k němu a protože měl otřesné nastavení, tak se pan vedoucí pokusil to napravit. Dost brzy zjistil, že onen Philips nemá uživatelsky přívětivé (intuitivní) ovládání a tak se mu nepodařilo vůbec nic. Nevím, jestli je to rukama anebo televizí, v každém případě to dobrou reklamu nedělá a i když se mi TV se svým hliníkovým tělem líbila, odradilo mě to. No a fčil mi ogaři řekněte, co s tím, kurnik ??? Mojda.
eldorado09 (1441)|9.8.2011 18:20
Plazma bude mať v osvetlenej predajni vždy trošku "šedivejší" obraz ako LCD, doma bude (najmä večer) vyzerať úplne inak.
Mojda334 (9)|9.8.2011 18:56
V prodejně je to se světlem zhruba tak, jako doma přes den, řekl bych. A určitě je lepší z většího kontrastu v nastavení ubrat, než být na maximu a nemoci vůbec přidat. Bohužel mě nenapadlo se podívat v prodejně ještě na jiné plazmy, jestli i ony jsou na kontrastním maximu anebo jestli to bylo jen na tom jednom konkrétním kusu, takže vlastně nevím, jestli je to normální stav u plazmy všeobecně, sakryš.
Milan59 (16)|9.8.2011 22:05
Prosím o radu, který TV Sony si vybrat:KDL-40EX720 (Edge LED, Motionflow XR 200 s nahraváním na ext.HDD,což by mi bodlo), nebo KDL-40HX800 (Dynamic Edge LED a Motionflow 200Hz PRO bez nahravání).
Je znatelný rozdíl u Dynamic podsvícení a stojí za to si připlatit? Mám kabelovku, a většinou koukám na HD, nebo na WDTVL.
jarino1978 (8045)|9.8.2011 22:09
[quote=Milan59;361435]Je znatelný rozdíl u Dynamic podsvícení a stojí za to si připlatit? [/quote]

oplatí sa priplatiť si.
eldorado09 (1441)|9.8.2011 22:11
Sony HX800.
Ladys (1829)|10.8.2011 07:08
Jednoznacne HX800, to uz je jina liga.
eldorado09 (1441)|10.8.2011 10:36
HX800 má lepší obraz, ale až taký veľký rozdiel nie je. EX720 má zase nový obr. procesor X-reality (lepšie zobrazuje SD matierály), prepracované menu a podobne.
Milan59 (16)|10.8.2011 22:14
Děkuji Všem, zvláště pak eldorado09 !
Lucio9999 (140)|17.12.2011 19:32
Chystám sa kupit Sony KDl37EX720 alebo KDL40EX720.prvý stojí v jednej predajni 700.-,a druhý tak isto.To už je zvláštne.
Chcem sa spytat:
1. či može byt rozdiel v paneloch? Lebo su take nazory,že do 37 davaju zväčša menej kvalitne panely,aky ma panel 40EX?
2.Sony bola vzdy predrazena znacka,je cena tohto 3D tv,700euro, adekvatna,alebo opät ide o staru cenovu cestu Sony?
3.Ked je tento TV 3D a ja ho nechcem pouzit,nepocítim pri klasickom 2d zobrazení nejaký problém? Alebo je to jedno,ako keby som mal hocijaky iný LED 2D tv?
Ivo Mašek (10205)|17.12.2011 19:44
[quote=Lucio9999;385411]Chystám sa kupit Sony KDl37EX720 alebo KDL40EX720.prvý stojí v jednej predajni 700.-,a druhý tak isto.To už je zvláštne.
Chcem sa spytat:
1. či može byt rozdiel v paneloch? Lebo su take nazory,že do 37 davaju zväčša menej kvalitne panely,aky ma panel 40EX?
2.Sony bola vzdy predrazena znacka,je cena tohto 3D tv,700euro, adekvatna,alebo opät ide o staru cenovu cestu Sony?
3.Ked je tento TV 3D a ja ho nechcem pouzit,nepocítim pri klasickom 2d zobrazení nejaký problém? Alebo je to jedno,ako keby som mal hocijaky iný LED 2D tv?[/quote]
Žádný problém nepocítíš. K ostatnímu se určitě vyjádří ostatní, neb já za sebe tvrdím, že poslední fakt dobrá "sonka" byla CRT typu Trintron.
Lucio9999 (140)|17.12.2011 23:26
no ja som mal dakedy v r.1982 na tu dobu spickovy TV od Sony trinitron,mala uhlopriecka,ale na tu dobu uplna bomba,kupene v tuzexe, made in japan,ten tv ide dodnes,obrazovka oblá,ale super stroj. Tv este v drevenom obale,u nas vtedy sovietske vyrobky....Potom uz Sony sa asi dalo do šíku rádových marketingovych vyrobkov,ktore robi asi dodnes,a predražene...

Ako aj ostatní výrobcovia
KamilZ (10277)|18.12.2011 07:57
[quote=Ivo Mašek;385414]Žádný problém nepocítíš. K ostatnímu se určitě vyjádří ostatní, neb já za sebe tvrdím, že poslední fakt dobrá "sonka" byla CRT typu Trintron.[/quote]
Od SONY jsem měl CRT Trinitron monitory. Obraz špičkový, akorát mě štvaly dvě horizontální čárky, které byly vidět a byly daní za Trinitron (pokud si dobře pamatuji, tak to byly natažené zpevňovací dráty).
eldorado09 (1441)|18.12.2011 09:33
Áno, sú rozdiely v paneloch. 37" má od AUO OPtronics (A-MVA) a 40" Samsung.
Lucio9999 (140)|18.12.2011 09:57
takže ten samsung panel by mal byť kvalitnejší? Či to je jedno? Ako, ´37 LEDLCD su v obchodoch málo zastupené,bud ich nemaju v predajni,alebo vyrobca robí malo ´37....
eldorado09 (1441)|18.12.2011 11:06
[quote=Lucio9999;385526]takže ten samsung panel by mal byť kvalitnejší? [/quote]

Áno...
Lucio9999 (140)|18.12.2011 19:02
už mám doma Sony KDL40EX720+ 2x okuliare TDG-BR250. Cena setu 700.-€

V týždni sa s Vami podelím o prvé skusenosti.
Lucio9999 (140)|23.12.2011 21:06
kupil som si novy LED sony (KDL-40EX720) a automaticky som dal "automaticke digitalne ladenie"(Kabel) v režime digitalnom, a do Tv sa mi stiahlo niekolko kanalov od UPC. Teda klasické spojenie koaxial-TV-UPC zásuvka.No problem je v tom,že sa stiahli vsetky dostupné kanale,ale nie vsetky idú spustit,mnohé ukážu hlášku typu : "sluzba je zakodovana alebo nie je mozne ju dekodovat". A ide o normalne stanice,ktore mam predplatené v upc.Nechapem.

ked prepojim hd stb cez hdmi a vyberiem tento rezim sledovania kanalov( ovladanim cez stb) tak vsetky kanale idú regulerne.

Viem,že teraz napíšete,že načo mi je sledovanie digitalnej TV cez ovládač TV ked mam stb a prepojenie HDMI.Ale to teraz nejde.
KamilZ (10277)|23.12.2011 21:51
A máš v TV patřičný modul v CI a kartu?
Ivo Mašek (10205)|23.12.2011 22:13
Do TV nelze vložit kartu z STB, nebo´t ta je spárována s tím STB. Je nutná nová karta, která bude spárována s modulem v TV. U nás to zařizuje LICA spolu s UPC. Kdo to provozuje na Slovensku - nevím
Lucio9999 (140)|23.12.2011 23:20
ano,karta je sparovana v stb UPC. Chcel som takto vyriesit jednoduchsie ovladanie pre rodicov,aby nemoseli vstupovat a zapinat stbox,pretože pre nich je to zlozitejsie. A takto by ovladali TV iba cez ovladac TV. Zatial som to vyriesil tak šalamunsky,a zapol do TV analogovy signal UPC,na prekvapenie to nie je take hrozne,zatial im to stačí,ja budem pouzivat samozrejme stb hd.
Inak neviem,ako tento "problem" vyriesit.. :-(