Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

multimedialní centrum nebo speciálně postavený PC?

paja truhlik (138)|30.12.2011 11:38
Ahoj.
Tak TV už mám vybranou Samsung UE40D6100 .
Ale nad čím v čil váhám je jak tu tv nakrmit jsem typ člověka co si radši stáhne bluray film nebo kontejner .mkv atd.. než originál ale taky sem tam něco pořídím v originále. a proto mě zajímá co by jste mi doporučili jako přehravač? multimedialní centrum? nebo postavený PC pro přehrávání filmu a občasné hraní her.

PC jsem pár už postavil. tak bych neviděl problém .

pro pc mi hovoří : možnost přehrání všeho možného bude mít taky blu-ray mechaniku, a možnost přístupu na internet.,hraní her.

co hovoří pro multimedialní centrum? jaké by měl výhody?

Co se týče ozvučení je lepší pořídit aktivní bedny k pc? nebo radši zesilovač a repro pasivní? co se hudby týče moc se v tom nevyznám,tak prosím můžete poradit jaké audio je nejlepší?
když bych použil postavený PC nebo multimedialní centrum?

Děkuji...

Kolik bych do všeho chtěl dát? tak asi takto PC nebo multi centrum. cca 10 000 Kč
Audio cca 10 000 max. (zesilovač a pasivní repro je dražší proto tuhle cenu i když je to asi málo že?)
KamilZ (10277)|30.12.2011 12:11
PC je samozřejmě lepší, univerzálnější (internet, hry, přehraje vše, ....). Výhody MMC oproti PC:
- jednoduché ovládání (u PC může mít zbytek rodiny problémy...)
- méně hlučné
- menší spotřeba
- levnější

Ještě k tomuto "PC jsem pár už postavil. tak bych neviděl problém": postavit PC a HTPC je propastný rozdíl. Vybrat správné, vyvážené komponenty tak, aby to nebylo moc hlučné (ale dalo se na to i něco hrát, což chceš), bylo to hezké a dalo se to rozumně ovládat není vůbec žádná legrace. Není to o tom vzít skříň a něco tam naházet...

Audio - trochu přitlač a kup v setu AV Receiver a repro, nevyjde to moc přes 10 kKč. Zvuk bude řádově jinde než u repro k PC.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
paja truhlik (138)|30.12.2011 12:34
Pěkná rada jo vybral jsi krásne audio :D hned se mi to líbí více. co se tíče toho poskládat HTPC vážně nevidím problém já vždy pc skládal tak ať je co nejmíň hlučný, ať má co nejmenčí spotřebu a je pěkný :D tak mě teď napadá já skládal HTPC :D néé to néé ale jdu do HTPC jednoznačně a té tvé sady asi to bude to nejlepší za rozumné peníze...

Ovládat to budu jen já. jsem sám s přitelkiňi a ona na to není..

Problematika jednoduchosti a ovládání je mi známá.
HTPC nebudu moc přehánět jen Deska, Skříň, grafika (asi exerní kvůli těm hrám ale s pasivním chladičem), nějaký tichý ale velký a malý disk(možná dám jen jeden- ještě to zvážím), blu-ray mechaniku, ramky, Asi AMD dvojadrový procesor (jsem na něj zvyklý už).
RossiD (1271)|30.12.2011 15:06
[quote=KamilZ;387612]PC je samozřejmě lepší, univerzálnější (internet, hry, přehraje vše, ....). Výhody MMC oproti PC:
- jednoduché ovládání (u PC může mít zbytek rodiny problémy...)
- méně hlučné
- menší spotřeba
- levnější

Ještě k tomuto "PC jsem pár už postavil. tak bych neviděl problém": [COLOR="Red"]postavit PC a HTPC je propastný rozdíl[/COLOR]. Vybrat správné, vyvážené komponenty tak, aby to nebylo moc hlučné (ale dalo se na to i něco hrát, což chceš), bylo to hezké a dalo se to rozumně ovládat není vůbec žádná legrace. Není to o tom vzít skříň a něco tam naházet...

Audio - trochu přitlač a kup v setu AV Receiver a repro, nevyjde to moc přes 10 kKč. Zvuk bude řádově jinde než u repro k PC.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

Jj, mohu jen souhlasit - sve byvale /prodane/ HTPC jsem ladil k dokonalosti temer rok ;)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
paja truhlik (138)|30.12.2011 15:33
Tak skříň bych už měl vybranou asi.. :D [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
teď ještě zbytek ;)
Pytkin (7947)|30.12.2011 17:13
fakt by ste si taku velku obludu dali do obyvacky ? :)
paja truhlik (138)|30.12.2011 17:17
Dali..
RossiD (1271)|30.12.2011 17:21
Mno, mel jsem na tuto "techniku" na zakazku vyrobeny regal a nevypadalo to veru zle ;) Je fakt, ze XTR Pro / SW a ani nemluve o DM 800SE, je skladnejsi :D

Abych nezapomnel, hlavnim duvodem takto velkeho case, byla moznost osazeni standartnim MB ATX ... , doba vsak pokrocila a dnes bych asi vse resil v pripade HTPC jinak ....
gallibob (171)|30.12.2011 19:49
no ja mel TZV HTPC uz od roku 2001 v obyvaku(samozrejme ze tenkrat jeste klasicke PC pripojene pres S-video) s dratovou klavesnici a mysi a slo to, ale neslo to pres dalku zapnout a celkove obraz tenkrat stal za prd(na vypokle TV:)) .Dnes mam PC s monitorem + pripojene v loznici k TV pres HDMI s bezdratovou klavesnici a mysi(na LCD se to da obrazove nastavit jaks taks, aby to i zdalky bylo citelny,ale na delsi surfing je furt lepsi monitor a take mnohem pohodlnejsi) a v obyvaku sem to vyresil NASEM + MMC a osobne muzu rict ze bych ani za pc nemenil,nejak mi vtom obyvaku plnohodnotny PC nechyby + neni potreba nic nastavovat, jen cas od casu prehrat firmware a mimo prvniho nastaveni uz prakticky jen pouzivate a prehravate.Hlavne co se MMC tyce tak stim umi i manzelka,kdezto pustit si film,nebo MP3 na PC to rozhodne neni pro kazdeho.
Asi takhle pokud bych mel dneska stavet PC do obyvaku tak bych se na to vykaslal a dal prednost MMC.Mozna je to tim ze uz nemam tolik casu jako driv se tomu venovat,ale v dnesni dobe kdy je vyber mezi MMC veliky(at uz typovy ci cenovy) mi prijde stavet HTPC do obyvaku jako zbytecnost.
Samozrejme at se kazdy rozhodne sam co a jak chce jen je dobre si promyslet jestli danou vec opravdu vyuziju i u "velke TV".Ja uz po zkusenostech z obemi moznostmi(a vlasten i obe moznosti stale mam a pouzivam) muzu sklidnym svedomim rict ze MMC dokaze na skoro vsechny ukony(tj.MP3,video,foto + internbetove aplikace a videa) zastoupit HTPC a vnekterych i HTPC predci(nastaveni,ovladani,jednoduchost) samozrejme nikdy nebude tak univerzalni,coz ale mozna ani na skodu neni...
vivid.sk (11472)|30.12.2011 21:07
[quote=Pytkin;387666]fakt by ste si taku velku obludu dali do obyvacky ? :)[/quote]
jasne. AVR byva casto vacsi :D a to uz neprekaza?
Na hifi racku sa tieto spotrebice siroke 430mm pekne vynimaju.
rizo (31)|30.12.2011 21:11
Paja Ja co sa tyka zvuku, Ja by som na tvojom mieste volil set (receiver + repro od nejakeho renomovaneho vyrobcu) Za relativne nizku cenu to bude najlepsia volba pretoze repro su optimalizovane pre pouzitie s konkretnym receiverom. Do ceny aku si napisal asi kupis jedine v bazare a to bude zastaraly receiver (napr. bez hdmi). Ku Kamilovej rade: nezabudni ze potrebujes este aktivny subwofer, ktoreho cena je cca taka ako cena setu 5 repro. Vivid ma pravdu (o 2 prispevky nizsie), vela menicov za malo penazi sa prejavi na kvalite.
Trochu posetri a kup napr toto: http://www.alza.sk/onkyo-ht-s6405-cerne-d244815.htm

Ja osobne setrim na toto: http://www.alza.sk/onkyo-ht-s9405thx-cerne-d273360.htm#foto
paja truhlik (138)|30.12.2011 21:21
Opravdu se mi líbi tato nabídka jak cenově tak výkonem, podle toho co píšou lide to bude stačit absolutně a design je to co jsem hledal..
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vivid.sk (11472)|30.12.2011 21:31
Foto vacsinou klame .... Spocitaj pocet menicov vo vsetkych repro a vyrataj si kolko musi stat jeden jediny pri vyrobnych nakladoch (a to este nepocitam drevotriesku, vyhybku a nejaku marzu). Par desiarok korun? A ako moze hrat menic tieto peniaze?

Preto pozor na set 5.1 (5.0) repro za par korun, ono to naozaj nehra ale huci! Obdobne sety sa predavaju aj pod znackou Pure Acoustic aleco JAMO a su vychvalovane zaplatenymi testami, ale ako moze hrat 5 repro za necelych 5kCZK ?
http://pureacoustics-repro.cz/det?s=20

Staci sa pozriet na nejake seriozne testy a hned je jasne, ze to ma sluzit len pre nenarocnych poslucharov, ktori chcu urobit ramus v byte:
Pre neveriacich, pozrite ako dopadla podstatne drahsia zostava Dream 77:
http://www.pure-acoustics.com/design/english/html/dream_77f.htm

vyhladat slovo "dream"
http://excelia-hifi.cz/top.html

P.S. nemam nic proti znacke quadral, ich vyssie vyrobky nehraju zle, ale ked ma 3pasmovy stlp so 4 menicmi vahu 9.5 kila, tak nieco nie je v poriadku.
P.S2, sorry za OT, nechal som sa uniest :), viem ze tazatel ma cenovy limit.
hroch1 (118)|30.12.2011 21:57
Včera jsem koupil :

deska : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
case : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
klavesnice : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Case má malý větrák, který je docela tichý, ale preventivně jsem ho odpojil úplně, protože zvolená deska se obejde bez něj a zdroj se nachází mimo case. V pondělí ještě musím dokoupit SSD disk na kterém bude XMBC. Blueray mechaniku možná časem pro úplnost, ale zatim jí nepotřebuji.

Teď se ještě rozmýšlím, jestli pořídit DVB-S2 kartu do PCI-E nebo externí nebo VU+Ultimo. Původně jsem si chtěl pod stromeček pořídit VU+Ultimo a BD přehrávač Asus BDS-700, u obou zařízení se furt odkládal datum zahájení prodeje až jsem nevydržel čekat. Teď bych rád měl vše v jednom, ale z DVBS přes PC mám trochu strach.
Nějaké DVBS karty mi vyhledal uživatel KamilZ zde : https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/30558-htpc-za-mene-nez-3-tisice-xbmc za což mu tímto děkuji!

S HTPC jsem zatím spokojen (doteď jsem měl HTPC MSI media live), ale na pořádný otestování se chystám až budu mít SSD disk a nainstalované XMBC. Teď jsem jen provizorně připojil svůj 3,5" SATA HDD s Win7.
vivid.sk (11472)|30.12.2011 22:05
hroch> dik za info. Ked budes mat nainstalovany OS, daj info ako tam slape XBMC s roznymi typmi videi. Aky si pouzil zdroj?
Paci sa mi ze nove ATI grafiky podporuju skutocnych 23.976, takze je to naozaj fajn tip (aj ked by som volil asi najrychlejsiu verziu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], preco si nevolil tu? Je dokonca lacnejsia a ma PCI sloty. Zeby koli velkosti?).
hroch1 (118)|30.12.2011 22:45
vivid.sk - zdroj je součást balení case, akorád je externí, vypadá to jako napájecí trafo k notebooku, takže se uvnitř nic nehřeje a nepřekáží.

Desku jsem chtěl mini ITX s co nejmenší spotřebou, takže ta tebou zmíněná neprošla velikostí a E45 mini ITX zatím neni nikde skladem a já už nechtěl čekat [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vivid.sk (11472)|30.12.2011 22:48
Super. Ked to budes mat rozbehane, napis svoje dojmy. Tiez rozmyslam, ze buduci rok obmenim zelezo, ked bude trochu casu :)

updated: ta skrinka sa mi zda super za tu cenu, uz len koli dodanemu externemu zdroju. Ved adekvatny [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] zdroj stoji tolko, co komplet skrinka.
Co sa nachadza vovnutri, nieco taketo?
hroch1 (118)|30.12.2011 23:07
Je to podobné jako PSU akorád je tam navíc malý tištěný spoj do kterého je zapojen FAN
vivid.sk (11472)|30.12.2011 23:08
v tom pripade je ta cena neskutocna, a oplati sa to zobrat len koli zdroju :)
RossiD (1271)|30.12.2011 23:24
[quote=vivid.sk;387704]jasne.[COLOR="Red"] AVR byva casto vacsi [/COLOR]:D a to uz neprekaza?
Na hifi racku sa tieto spotrebice siroke 430mm pekne vynimaju.[/quote]

Pravda, ted mi pod TV "truni" stejne velky AVR a docela by se k sobe s puvodnim case hodily :D
paja truhlik (138)|30.12.2011 23:43
přesně
To: Hroch1
Jaký OSW tam budeš dávat?
Pytkin (7947)|31.12.2011 00:47
[quote=vivid.sk;387704]jasne. AVR byva casto vacsi :D a to uz neprekaza?
Na hifi racku sa tieto spotrebice siroke 430mm pekne vynimaju.[/quote]

no sak AVR je OK .. tam neni moc co riesit .. i ked ja mam to malicke onkyo, kde je vsetko v basaku .. takze aj to sa da riesit :) ale jasne .. AVR je OK .. ale ja by som osobne uz hentaku obludu nemal v obyvacke kam dat .. mne to pride brutalne velke .. ked to porovnam s tymi roznymi malymi krabickami s atomom a podobne ..

ale kazdy chceme mat v obyvacke nieco ine .. prosti gustu ..
vivid.sk (11472)|31.12.2011 01:56
[quote=Pytkin;387752].....[/quote]
Ja mam hifi rack so 4 "poschodiami" ... nemam problem kam to umiestnit. A kedze som vylucil CD player a FM tuner, ktore sa uz nepouzivaju, miesta je habadej....


ale kazdy chceme mat v obyvacke nieco ine

Presne tak, niekto tam ma skrine s handrami, alebo stenu s krystalovymi salkami, ja mam TV + hifi aparaturu + bar + kniznicu + sedacku. Nic viac (imho) v obyvacke netreba.
RossiD (1271)|31.12.2011 08:46
[quote=vivid.sk;387760]Ja mam hifi rack so 4 "poschodiami" ... nemam problem kam to umiestnit. A kedze som vylucil CD player a FM tuner, ktore sa uz nepouzivaju, miesta je habadej....


ale kazdy chceme mat v obyvacke nieco ine

Presne tak, niekto tam ma skrine s handrami, alebo stenu s krystalovymi salkami, [COLOR="Red"]ja mam TV + hifi aparaturu + bar + kniznicu + sedacku. Nic viac (imho) v obyvacke netreba[/COLOR].[/quote]

Jj, domaci minimalismus je krasny, lec tezko udrzitelny smer :( . U nas se dodrzuje vzdy cca 2 mesice po malovani, kdy jsou vsechny zbytecne veci rozdany, vyhozeny ci odsunuty do prostor k tomu urcenych. Kua ale pred dalsim malovanim po cca 2-3 letech je to smer presne opacny .... jeste ze mame v obyvaku U sedacku, ktera svou nestandartni velikosti brani vetsimu rozmachu maximalismu :D /a to tam nemame ani bar (nepijeme) a knihovnu (cteme, ale jiz jen e-booky, ma sbirka papirovych sci-fi je odlozena v prostoru k tomu urcenem)
Zaroven blahorecim soucasne mode obyvakoveho LEGA, kdy cloveku staci dlouha "lavice" na zemi /velmi vhodna na prehrsel elektroniky, cim delsi tim lepsi :D / a par prosklenych /podsvicenych/ skrinek "cik cak" na zdi do kterych se toho moc nevejde, oproti "mamutim" stenam z me po-svatebni ery, kam jste naskladali pul soucasneho supermarketu + cele starozitnictvi vcetne TV :D - uff tak tohle uz nikdy vice .... :-)-

Takze asi tak .....
paja truhlik (138)|1.1.2012 20:11
Mohu mít otázku ohledně XBMC?
Ohledně HW je mi vše jasné. Ale kde tápu je oblast SW!
Jaký použít OSW? Mohu tám dát Linux? nebo je lepší Win 7 Osobně bych asi Okna.
K tomu bych použíl to XBMC multimedialní prostředí.
A teď k dotazu co mě trápí je možné nastavit XBMC tak aby se pospuštění HTPC spustilo rovnou prostředí XBMC? abych nemusel lízt do oken a tam teprve spouštět XBMC .. rozumíte mi?
Půjde to?
prostě zapnu tlačítkem HTPC a najede rovnou do prostředí XBMC.
RossiD (1271)|1.1.2012 20:35
Spusteni XBMC hned po nabehnuti systemu / Win / mi tehdy fungovalo bezchybne ... ;)
paja truhlik (138)|1.1.2012 20:39
Vážně?No tak to jsem rád že to půjde, ptám se jelikož jsem to ještě nezkoušel, na HW čekám až dorazí. Snad to bude tak jak čekám že by to mohlo jít ;)..
RossiD (1271)|1.1.2012 21:43
Jeste si vzpominam, ze jsem se trosku pral s focusem po spusteni, tehdejsi verze XBMC ho obcas ztratila.
Mapovani tlacitek DO pro XBMC /a nejen pro nej/ jsem si delal primo na "miru" v softiku EventGhost ....

http://www.eventghost.org/

Snad ti budou tyto dnes jiz "historicke" tipy k necemu dobre ... :D

Abych nezapomnel, EventGhost je mozno spoustet take hned po startu OS a lze v nem udelat makro pro sled /davku/ prikazu po sobe jdoucich jeste pred startem XBMC/navedeni do prislusne sekce, nahled na pocasi atd../, podobne jako napriklad u DO Harmony od Logitechu.Je ale mozne, ze soucasny XBMC toto jiz nepotrebuje a lze jej ovladat naprosto jednoduse a bez techto "ficurinek"
Pytkin (7947)|1.1.2012 21:53
no mozes pouzit XBMC live a pri bootovani si vyberies bud windows alebo XBMC .. defaultne XBMC , alebo ak si vyberies windows , tak nabehne windows .. ja by som to robil tak ..
paja truhlik (138)|1.1.2012 22:53
Díky za rady proštuduji to ještě jinak jsem se rozhodl nebudu brát UE40D6100 ale půjdu už do D7000..

Nevíte kde ji koupít? abych dostal brejličky nejlíp dva kousky? ka kde ji mají skladem zítra bych pro ni šel.
paja truhlik (138)|2.1.2012 18:54
Další den uběhl a já mám další dotazy možná to téma i přejmenuji :D..
Naskitá se mi tu otázka Když budu mít HTPC. je výhodnější/lepší mít DVB-S kartu nebo Linuxový nebo Univerzalní či satelitní přijímače s dekodérem Irdeto? pokuď možno příklady děkuji..A co by mě při výběru mělo zajímat?
1. Sledovaní HD programu
2. výstup v HD kvalitě. HDMI (1920x1080p)
3. myslím že jeden tuner bude stačit (oprava nebude :D už vím k čemu jsou dva tunnery tedy tunery 2x viz bod 4.) ;)
4. sledovani jednoho programu a nahravaní druhého
5. české menu
6. rozsáhle a přehledné EPG
7. nízká spotřeba/standby stav

To asi tak vše opravdu nevím co by mě mělo zajímat. Teď máme doma u rodiču satelitní příjmač TopfieldCR6000 ...

Když bych zvolil satelitní příjmač v HTPC tak to je asi trošku složitější a problematičtější že?

Děkuji
KamilZ (10277)|2.1.2012 19:44
Bod 2 je docela omezující, moc přijímačů to neumí, většina je na 1080i

Co by Tě mělo zajímat se dozvíš zde: https://www.tvfreak.cz/jak-si-vybrat-spravny-satelitni-prijimac/4551

výhodnější/lepší mít DVB-S kartu nebo Linuxový nebo Univerzalní či satelitní přijímače s dekodérem Irdeto?

Výhodnější je mít Linuxový DVB-S s univerzální čtečkou (ne čistě Irdeto) a s CI slotem(ty). VU+ Ultimo, Xtrend ET9200, Dreambox DM 7020 HD. Tyto přijímače ale mají problém s bodem 7, protože aby měly nízkou spotřebu ve stand by, tak musí být v tzv. deep stand by a z něj startují cca 20-30 sec. Z klasického standby startuji okamžitě, ale spotřeba je cca 20w.

DVB-S karta v HTPC bude asi o něco problematičtější, ale ne neřešitelná. Je tam spíš problém s ovládáním. Předpokládám, že nějak půjde integrovat do XBMC, ale nezkoušel jsem, používal jsem DVBViewer.
paja truhlik (138)|2.1.2012 20:08
Krásná odpověď no Stím HTPC a kartou to asi zabalím rovnou jelikož když bych se chtěl koukat na tv musel bych zapnout HTPC ,nebo jedině aby běželo v kuse ale to nechci.. takže vyřeším to sat. příjmačem externím. zavžuji linux a ten universal.. ještě poštuduji. jinak jde nahrávat pořad přes HDMI které by bylo zapojené do HTPC? příjmač by musel mít aspoň dva výstupy HDMI jeden na propojení s TV(sledování) a druhý na HTPC (nahrávání)..
KamilZ (10277)|2.1.2012 20:28
Přes HDMI nic nenahraješ. Nahrávat budeš na interní/externí/síťový HDD v tom DVB-S přijímači.
Přečti jsi o tom alespoň něco :-). HDMI přenáší nekomprimovaná signál v daném formátu (1080i), dovedeš si představit ten datový tok (řádově Gbit/sec)? Navíc bys tím obešel HDCP (které má právě za úkol toto zakázat). Žádné zařízení nenahrává z HDMI vstupu (resp. žádné pro běžné smtelníky, v profi se neorientuji).
paja truhlik (138)|2.1.2012 20:46
jasně kamile už čtu. ;) ja se jen ptal kdyby to šlo je vystarano :D, uvažuji o externím nahrávání na flash nebo ex.hdd interní disk kašlu. nenahrávám pořady každý den ... přečetl jsem si cely ten clanek co jsi poslal teď si ještě projdu ty kousky co jsi navrhl. budu se pohybovat od CCA 4000 do těch 9000 max..
KamilZ (10277)|2.1.2012 21:17
Spíš těch 9 kKč. I tak za tu cenu bude problém sehnat rozumný dvoutunerák s nahráváním na HDD, aby tento HDD byl přístupný i přes LAN z HTPC. VU+ DUO je za 8.5 kKč, ale bez HDD, ten bys musel dokoupit.
paja truhlik (138)|2.1.2012 21:31
však já nechci HDD interní stačí flash disk nebo externi disk.. Našel jsem asi ten pravý AB IPBox 9900HD Plus jen se dvím že jsem ho poprvé zavrhl ale teď se zdá OKA.
je to 2x tuner, nahráva na HDD i interní,hdmi výstup. fajn cena a přijemné prostředí podle recenze jeho mladšího brášky https://www.tvfreak.cz/recenze-ab-ipbox-99hd-linuxovy-lev-salonu/4062
CI slot to má taky.
RossiD (1271)|3.1.2012 07:38
No nevim, nevim, ale IPBox 9900 uz asi nesezenes, tusim, ze dostupnost je nulova ...
paja truhlik (138)|3.1.2012 08:39
Člověče máš pravdu ,ale už jsem jej objednal snad s dostupnosti nekecali na e-satelity.cz - tak není opravdu ne.. tak hledat novy ahjo

Další adebt HD-BOX FS-9200 PVR
Pytkin (7947)|3.1.2012 12:19
IPBOX 99HD este je dostupny ..
paja truhlik (138)|3.1.2012 12:32
opravdu??Ten ale nemá CI slot.. a neva už mám objednáno HD-BOX

P.s TV(Samsung UE40D7000)je doma jen musí počkat v krabici až bude obývačka hotová jaká to škoda :(,stejně tak komponenty na HTPC asi zítra začnu skládat ,dorazil i AV reciever a zítra by měli dorazit Repro Bedny.
jaydoo (542)|5.1.2012 10:58
[quote=RossiD;388390]No nevim, nevim, ale IPBox 9900 uz asi nesezenes, tusim, ze dostupnost je nulova ...[/quote]

Zaujímalo by ma, prečo ich už nie je dostať. a žiadny nástupca na obzore.
RossiD (1271)|5.1.2012 15:36
Hald evoluce - je vsak otazkou, jakym smerem .....
KamilZ (10277)|5.1.2012 17:04
[quote=RossiD;389053]Hald evoluce - je vsak otazkou, jakym smerem .....[/quote]
V případě IPBoxu tím správným, alespoň podle soudě toho, jak se brečelo na firmware. Ale vím, že ho Pytkin chválí kde může.
Pytkin (7947)|6.1.2012 01:28
Neni to ze by som ho chvalil , ale za ty penize mi to pride dobry kauf .. FW je problem kazdej krabice .. nie len linuxovych ..
peatro (1054)|6.1.2012 16:16
tunery mas v TV ...

hroch1 (118)|8.1.2012 14:09
[quote=hroch1;387722]Včera jsem koupil :

deska : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
case : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
klavesnice : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Case má malý větrák, který je docela tichý, ale preventivně jsem ho odpojil úplně, protože zvolená deska se obejde bez něj a zdroj se nachází mimo case. V pondělí ještě musím dokoupit SSD disk na kterém bude XMBC. Blueray mechaniku možná časem pro úplnost, ale zatim jí nepotřebuji.
[/quote]

dokoupeno
ssd : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nebylo moc času, proto jsem se rozhodl odvést pc rodičům v důchodu, kteří si celý týden prohlíželi fotky a pouštěli HD filmy. Vysvětlit jim ovládání mi trvalo cca 15min včetně pouštění si pořadů a seriálů z tv archivu cz tv. Tohle píšu pro ty, co se bojí, že by pro ně nebo jejich blízké bylo ovládání složitější než u MM přehrávače.

Nainstaloval jsem Openelec místo XMBC. Start probíhá do 10s od zapnutí. Všechny multimedia jsou streamovány z jednoho z nejlevnějších NASů Dlink-DNS320 přes wifi. Vše co jsem předhodil v nejrůznějších formátech bylo překousáno bez problémů včetně dekodovani zvuku DTS-HD a následné poslání přes SPDIF do mého starého recievru bez HDMI. Známé demo Samsung oceanic life 40.0 Mbps jede bez zaváhání - zkoušeno ale ve win7 s přehrávačem Splash. V Openelect jsem toto zatím nevyzkoušel z důvodu 100Mbit VDSL routeru od O2 Comtrend, zkusím ale z externího HDD. Dále jsem zkusil připojit BD mechaniku z NB a pustil si z BD Nezvratný Osud 5 a opět bez problému. S teplotou uvnitř pc neni žádný problém bez použití větráků. Nakonec jsem ale větráček 40x40mm, který je součástí skříně přepojil z integrovaného obvodu skříně (kde se točí pořád stějně a je lehce slyšet v místnosti bez zvuku) do MB pro připojení CPU Fan s fukncí QFan, zde neni větrák slyšet vůbec a já mám pouze lepší pocit :-) jinak to neni třeba. Není to můj první HTPC, mám cca 5 let MSI media Live a musím říct, že tenhle prcek s E35M1 - Deluxe splnil vše nad moje očekávání.

Zatím mi vadí pouze dvě věci:
1) nejde zapnout dálkovým ovládáním - nevadí mi to tolik, jen jsem na to zvyklý u MSI, na druhou stranu mi tento nedostatek kompenzuje cena celé sestavy, která je o trochu vyšší než samotný Case HTPC s dálkovým ovláním.

2) za druhý nedostatek nemůže HTPC, ale mnou zvolený dálkový ovladač Fractal, který má tlačítko "info" kombinované s funkcí pravého tlačítka myši a mně funguje jen funkce pravého tlačítka myši, kterou vůbec nepotřebuji narozdíl od "info"
Mám naistalovaný plugin CSFD pro načítání informací o filmu, je to super doplněk, který jsem zvyklý používat u MSI, tady mám bohužel všechny informace načteny ale bez tlačítka "info" se na ně nemám jak podívat. Toto mi vadí opravdu hodně, já sice své filmy na NASu znám a než si některý pořídím, tak si to o něm přečtu, používám to ale pro oživení a hlavně to používá přítelkyně, která se mně nemusí vyptávat co je to za film, kdo tam hraje atd.
Četl jsem už nějaké návody, že by se dali tlačítka ovladače přeprogramovat přes EventGhost a tento nedostatek odstranit, ale moc tomu nerozumím.
Pokud má s tímto někdo podobnou zkušenost a dokázal by poradit, klidně přes SZ byl bych rád.

Zavěrem bych řekl, že jsem se snažil několik měsíců vybrat dokonalý MM přehrávač (málem jsem koupil Boxee box) hlavně kvůli přítelkyni a jsem rád, že jsem žádný takový nevybral a postavil si tuto sestavu, ale je to věc požadavků a ceny.
gallibob (171)|8.1.2012 15:28
a mohl bych se prosim zeptat kolik to teda cele dohromady stalo(cca samozrejme) + cas straveny stavbou a rozchozenim + nastudovanim jak a co(tj. cas na forech).Jen bych to chtel + - vedet kdych nahodou mel podobny napad.Samozrejme stavbu + instalace PC zvladam bez problemu, co se tyce uloziste tak to mam taky.poslednich par tydnu premejslim o nejakem novem MMc za sveho zmetkoveho O!playe.Jen me to orientacne zajima, jestli mam nad tim zacit premyslet ci nadale radsi brouzdat ve vodach MMC...Dekuji za odpoved
hroch1 (118)|8.1.2012 16:12
gallibob - Přesnou cenu máš v odkazech na obchod v mém příspěvku nad tvým. Náklady se dají snížit o SSD disk, protože Openelect umí běžet i z USB Flashky a o dálkový ovladač, dá se použít klávesnice od domácího pc

časově mně to nestálo skoro nic, pracuji v IT a komponenty jsem si vybral cca za 30 min sám, stavba 5 min, instalace Openelect 1min a jediné co jsem nastavil byla wifi siť, zadal cestu k serveru a nastavil audio výstup na optický 5.1 :) Víc nebylo třeba a všechno šlape jak má

edit : kdyby někdo uvažoval o pořízení stejného Case EUROCASE mini-ITX 850, tak si rovnou při stavbě nezapojujte HDD LED, ta červená dioda je jak laser :-)

edit2: ještě koukám, že to od nového roku zdražili, desku jsem kupoval za 3600kč a RAM za 466Kč, zbytek zůstává stejný
Pytkin (7947)|8.1.2012 16:13
stavba 5 min ?