Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

BlueRay prehravac s DVD/HDD rekorderem

condor (73)|16.11.2009 16:48
Uvazuji o porizeni LG HR400. Je to BR prehravac s DVD/HDD rekorderem. Ma s nim nekdo zkusenosti? Nikde jsem nenasel zda to umi kopirovat z HDD na DVD ci USB jiz nahrane zaznamy z TV.
Michal Koláček (17)|21.11.2009 18:41
Dobrý den, rozhoduji se také o nákupu BD přehrávače v kombinaci s DVD/HDD rekordérem. Jsou na trhu nějaké alternativy k výše uvedenému modelu LG?

M.
Pitomec (10211)|22.11.2009 12:43
Není lepší rovnou počkat na BR rekordér?
Michal Koláček (17)|22.11.2009 16:36
Pokud jde o mě, rozhodnul jsem se pro výběr "pouze" DVD/HDD rekordéru Panasonic DMR EX79EP-K. Trh zatím nenabízí v oblasti BD/DVD/HDD rekordérů žádné srovnání. Alespoň jsem nenašel alternativu k LG HR400.

M.

//EDIT [quote=Pitomec;249905]Není lepší rovnou počkat na BR rekordér?[/quote] Kdy se mají objevit na českém trhu? IMHO a co cena BD médií?

//EDIT [quote=condor;248913]...zda to umi kopirovat z HDD na DVD ci USB jiz nahrane zaznamy z TV.[/quote] Tento "pochybný" zdroj uvádí, že záznam na DVD není možný.
Pitomec (10211)|22.11.2009 18:50
Na Slovensku už tuším Panasonic nějaký BR rekordér vyrábí, zatím ale jenom na export do Velké Británie, ale to se musí v nějaké dohledné době uvolnit do celé Evropy...
LJ (5)|15.12.2009 06:18
Zdravím, chtel jsem se zeptat Condora, jestli si nakonec LG HR400 poridil, a pripadne jak je s nim spokojen. Take nad nim premyslim, je to pokud vim uplne jediny pristroj na trhu ktery nabizi Bluray a HDD. Z drivejska mam trojkombinaci VHS/DVD/HDD od JVC, a chtel jsem se "upgradovat" na Bluray, bohuzel vyber zatim neni krome LG zadny, tak nevim, jestli vyckat. Diky LJ
condor (73)|15.12.2009 08:24
Ano, poridil jsem si ho. V podstate jsem s nim spokojen, nebot jsem uz dopredu tusil, ze jdu do kompromisniho reseni, ze to je zarizeni stavene jako spotrebni elektronika a ne jako komputer pro technoidy.
V prvni rade je potreba rici, ze je to BlueRay prehravac v kombu s nezavyslim HDD rekorderem. Opticka mechanika neni vypalovaci. Tudiz nelze na ni nic vypalit a tudiz ani zkopirovat. Nelze ani kopirovat z mechaniky na HDD.
Jsem spokojeny s prehravanim YouTube, spokojeny s nahravanim vcetne TimeShift ci programovani. U MKV a titulku jsem nezaznamenal zadne problemy. Lze nastavit i kodovou stranku titulku.
Protoze jsem zvykli na SONY ergonomiku, tak me LG ne zcela sedi, ale jsou to spise niance ve smyslu velikosti tlacitek, ci velikost ovladace. Jinak je vse v pohode.
Co me vadi, je ze DVBT tuner neumi MPEG2 vysilani a ze nelze v seznamu naladenych stanic a nebo oblibenych stanic, jednotlive stanice mezi sebou presouvat. To lze pouze u analogovych stanic.
Posledni vec, ktera me nepotesila, ze zarizeni neumi pregravat VideoCD. Vim je to staricky format, ktery nikdo nepouziva a muselo by za nej platit Philipsu licence. Bohuzel zrovna ja, mam nekolik VideoCD z doby kdy jeste DVD vypalovacky byly drahe.
Posledni veci, ale nevim zda to je az tak vlastnost, je to, ze SONY televize KDL32W4000 pres HDMI to LG vidi, ale nedokaze jej ovladat. Video a audio jede uplne v pohode. Samozrejme povolujici volby na ovladani pres HDMI mam zapnute na TV. V LG zadne zapinatka nejsou.

Zaver: Pokud nejste pocitacovnici, chcete neco co umi ovladat i vase manzelka/pritelkyne ci deti, pokud chcete nahravat porady na ktere nemate zrovna cas se divat, tak toto LG jiste neni k zahozeni.
LJ (5)|22.12.2009 14:25
Diky Condorovi za odpoved. Ano, chtel bych nahravat porady, na ktere nemam zrovna cas se divat, ale bylo by fajn, kdybych je z HDD mohl take stahnout na jine medium (kdyby chtel film nekdo pujcit atd.), a to se zda tady nejde (ani na flash ci tak?). Na rozdil od meho stareho JVC DR-MX1 (HDD 160 GB) DVD Recorder / VHS Combo, kde slo vsechny formaty vzajemne prenaset, vc. vypaleni DVD. Zda se, ze obdobny pristroj stareho JVC na trhu proste neni, takze jsem se nakonec rozhodl si jej ponechat, a pripojit ho jako externi zarizeni k normalnimu BD prehravaci (objednal jsem si Philips HTS 8160 HD). Bude to sice komplikovane, malo elegantni, musim si poridit extra pripojeni, kartu navic k TV kabelovemu vysilani (abych mohl zaroven nahravat a zaroven sledovat jiny TV program), ale zustane mi moznost nahravat z TV na HDD a nasledne pouzit (vypalit atd). You tube mam primo na TV (Philips PFL 9704). Jestli to tedy vse klapne, jak mi na Philipsu tvrdili. LG 400 vypada jako dobry stroj, ale k uplnemu komfortu mu jeste neco chybi. Tak doufam, ze az zas budu obmenovat vybaveni, na trhu uz bude stroj se vsim vsudy.
condor (73)|22.12.2009 14:54
Uplne Vam rozumim, taky jsem technoidni typ, ale kdyz jsem si polozil otazku kolik filmu jsem mel potreba po nahrani z TV archivovat zejmena pro ucely pujceni, tak me vyslo, ze zadny. :-)