Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: automatizace zapínání

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    22

    Dobrý den,
    pouzivam pocitac jako videorekorder :-o. Obvykla konfigurace, MB ASUS A7V8X-X. V BIOS-u je možné nastavit jenom jeden presne specifikovany cas startu. To je dost omezujici, rad bych spusteni casoval podobne jako na videu. Jako jiste reseni se zda probouzeni z S3 rezimu. Zna nekdo nejakou freeware utilitu, ktera to umoznuje? Vim o existenci Auto Poweron & Shutdown od www.lifsoft.cz, ktera je placena a trial verzi se chystam vyzkouset. Cetl jsem o nejake PCI-E TV karte, ktera podle nastavenych parametru spoustela PC. Existuje takova pro PCI. Jak resite casovane spusteni?
    Dekuji, hicadsum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Proč si za***at komp nějakejma utilitkama pro věci, který uměj rovnou samotný wokna?
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=4336
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    22

    plně souhlasím, nicméně wokna počítač z "suspend to RAM" nebo hiberace nezapnou, není-liž pravda... Já by chtěl zapínat počítač v stanovené doby, bios umožňuje nastavit takovéto spuštění jenom v jednom přesně určeném okamžiku. Samozřejmě, jsou tam volby jako zapínat každý den ve stanovenou dobu, nebo každý měsíc, ale ne např. 14.9. v 15:30 a pak 19.9. v 17:21. V tom vidím zásadní (a jedinou) nevýhodu PC vůči specializovaným rekordérům, které můžou jinak...zvláště za ty prachy... V současnosti nastavuji jedno spuštění-když opracdu nemůžu spustit PC fyzicky já, nebo kratší dobu-typicky přes noc nechám PC běžet-čekat nevyužitý a v podstatě zbytečně. Nejde jenom o spotřebu elektřiny, ale též o jistou bezpečnost a taky opotřebení při soustavném používání není zanedbatelné-větráčky apod...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Citace Původně odesláno od hicadsum
    plně souhlasím, nicméně wokna počítač z "suspend to RAM" nebo hiberace nezapnou, není-liž pravda...
    Ten postup se jmenuje "Automatický start aplikace s probuzením woken z hibernace", protože se tím dá probudit komp z hibernace. Ale komu není rady, tomu není pomoci, takže dál hledej nějakou utilitu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    22

    omlouvám se za blbost, ale skutečně nevím jak mám nastavit windows aby se opakovaně zapínal z hibernace ve stanovené doby... takže račiž sestoupit na mou primitivní úroveň a poněkud blíže, nižším formám života srozumitelně a podrobně popsat jak to mám udělat.
    Děkuji, hicadsum
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    hicadsum
    člověče, nic ve zlym, ale neumím si představit srozumitelnější a podrobnější popis, než na který tě exTNT odkazuje. Jedině snad, že to popisuje na anglických windouws, ale to by neměl být takový problém pochopit i pro někoho, kdo englicky neumí
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    22

    no, úplně jasné mi to není, kde-že mám takovou položku zatrhnout? to co tam napsal je sice přesně to, co bych rád, jenže jiné pojmenování problému mě k jeho řešení nějak moc nepřiblížilo... Je to odkaz na nějaký návod tady na tvfreak? Kde to najdu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    22

    tak jsem to konečne našel. Je to velice zajímavý článek a nepochybuji, že pořeší můj problém díky, pomohlo by psát trochu jasněji!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Možná by spíš pomohlo číst a myslet trochu jasněji...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TopField 4100PVR blbne při zapínání
    Od McMlok v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-11-2010, 20:28
  2. LG 50PS3000 - samovolné zapínání
    Od Mára_VR6 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-03-2010, 19:37
  3. LCD: melodie pri zapinani a vypinani LED Samsung
    Od Adule v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 13:49
  4. SAMSUNG PS50A656 - samovolné zapínání ??
    Od Drummer v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-12-2008, 13:48
  5. Automatizace výměny framů
    Od covice v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-03-2006, 07:53