Úprava videa
Zdravím, předem se omlouvám, jestli se ptám na hloupost, ale dnes jsem úplně poprvé zkoušel nahrát film z videa. POdařilo se mi vše, přes iuVRC mám 1,2 GB soubor v Xvid. Ted bych chtěl jen Virtual Dubem ožíznout začátek a konec, to už jsem taky pochopil, ale při uložení mi ukládá nekomprimovanej soubor. Musím znovu nastavit kompresi, když už originál je v pohodě a chci ho jen o kousek zmenšit? Jak můžu 1,2 GB soubor oříznout při zachování stejného formátu? Poraďte prosíím.. Dík moc..
V položce "video" nastav "direct stream copy" (u audia je defaultně nastavena). Pak už jde o pouhé kopírování. Pokud bys chtěl soubor ještě zmenšit, nezbývá, než rekomprese.
Doporučuji si přečíst návod na VirtualDub zde v návodech.
Doporučuji si přečíst návod na VirtualDub zde v návodech.
Děkuju moc, mrknu na to.. Dnes už toho bylo dost, co jsem si sám našel a naučil se a už se mi nechtělo bádat.. Díky ještě jednou, jdu na to, noc bude dlouhá..
Děkuji všem ještě jednou za odpověď, pokročil jsem. Mám velké problémy se synchronizací zvuku, ale řeším to tak, že ho uložím zvlášť, potom střihnu začátek a konec zvuku přesně podle začátku a konce videa a zvuk upravím na stejnou délku, jak jsem se dočetl v jednom ze článků.
Mám ale jiný problém, který jsem nikde nenašel. Co se týče střihu videa - zdá se mi, že konec si ustřihnu kde chci, ale u začátku (i když si označím výběr a pak ho smažu) se mi to v uložené kopii neprojeví. Myslím, že začátek mohu zkrátit jen po snímcích označených K. Takže se ptám, lze nějak ustřihnout začátek tak, aby začínal někde mezi K snímky, popř. vytvořit další, kterým by film začínal? Děkuji moc za odpovědi..
Mám ale jiný problém, který jsem nikde nenašel. Co se týče střihu videa - zdá se mi, že konec si ustřihnu kde chci, ale u začátku (i když si označím výběr a pak ho smažu) se mi to v uložené kopii neprojeví. Myslím, že začátek mohu zkrátit jen po snímcích označených K. Takže se ptám, lze nějak ustřihnout začátek tak, aby začínal někde mezi K snímky, popř. vytvořit další, kterým by film začínal? Děkuji moc za odpovědi..
[quote=Scorotron]
Mám ale jiný problém, který jsem nikde nenašel. Co se týče střihu videa - zdá se mi, že konec si ustřihnu kde chci, ale u začátku (i když si označím výběr a pak ho smažu) se mi to v uložené kopii neprojeví. Myslím, že začátek mohu zkrátit jen po snímcích označených K. Takže se ptám, lze nějak ustřihnout začátek tak, aby začínal někde mezi K snímky, popř. vytvořit další, kterým by film začínal? Děkuji moc za odpovědi..[/quote]
Bohužel nejde. Dá se to však obejít tak, že si vystřihneš tu část (od K do nejbližšího K), ve které chceš stříhat, zkopíruješ a uděláš rekompresi a to tak, že v DivX kodeku nastavíš všechny snímky key. Můžeš zvolit vyšší br, na výsledné délce se to projeví minimálně. U původního videa pak odstřihneš začátek včetně části, ve kterém chceš stříhat, zkopíruješ a pak spojíš rekomprimovaný kousek + odstřižené video a můžeš stříhat.
Možná ti někdo poradí jednodušší způsob.
Mám ale jiný problém, který jsem nikde nenašel. Co se týče střihu videa - zdá se mi, že konec si ustřihnu kde chci, ale u začátku (i když si označím výběr a pak ho smažu) se mi to v uložené kopii neprojeví. Myslím, že začátek mohu zkrátit jen po snímcích označených K. Takže se ptám, lze nějak ustřihnout začátek tak, aby začínal někde mezi K snímky, popř. vytvořit další, kterým by film začínal? Děkuji moc za odpovědi..[/quote]
Bohužel nejde. Dá se to však obejít tak, že si vystřihneš tu část (od K do nejbližšího K), ve které chceš stříhat, zkopíruješ a uděláš rekompresi a to tak, že v DivX kodeku nastavíš všechny snímky key. Můžeš zvolit vyšší br, na výsledné délce se to projeví minimálně. U původního videa pak odstřihneš začátek včetně části, ve kterém chceš stříhat, zkopíruješ a pak spojíš rekomprimovaný kousek + odstřižené video a můžeš stříhat.
Možná ti někdo poradí jednodušší způsob.