Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Gspot nevidí Xvid

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele JoeBlack
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    7

    Zdravím, z ničeho nic mi na PC přestalo fungovat přehrávání AVI souborů. Každý přehrávač hlásí jiný druh chyby,(WMP např. Program Windows Media Player nemůže přehrát soubor. Přehrávač pravděpodobně nepodporuje tento typ souboru nebo nepodporuje kodek, který byl použit ke komprimaci souboru. Power DVD zase: Nelze najít žádnou kombinaci filtrů pro zobrazení datového proudu.) ale myslím, že problém ukazuje hlavně Gspot, který hlásí, že chybí codec XVID. A ten je instalován jak s codec packu tak ted i samostatně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Kodek není zaregistrovaný nebo blbě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    JoeBlack
    Podívej se do Přidat/ubrat programy, jesli tam je, tak jej odinstaluj, stáhni nejnovější verzi (ne z codecpacku) a nainstaluj. Pokud filmy pouze sleduješ, stáhni si FFDShow.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele JoeBlack
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od mirekv
    JoeBlack
    Podívej se do Přidat/ubrat programy, jesli tam je, tak jej odinstaluj, stáhni nejnovější verzi (ne z codecpacku) a nainstaluj. Pokud filmy pouze sleduješ, stáhni si FFDShow.
    Takže, odebral jsem veškeré kodeky z Přidat/ubrat programy, restartoval a nainstaloval pouze FFDShow. Problém však stále přetrvává. Přikládám i fotku s Gspotem. Kod chyby (ale z Power DVD) - 80040218 mě směřuje na tento odkaz: http://support.microsoft.com/kb/246294/ , ale to jsem už taky zkoušel. No prostě masakr...

    Díky za každou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jen jestli nemas nak rozdrbany directshow, treba ve virtualdubu ti to video otevrit jde? zkus preinstalovat directx
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Já bych napřed zkusil především GSpot z tohoto století, 2.0 je fakt historická.

    Existuje kodekpack, který uznávám, v options si nastavíš co chceš nainstalovat, verze advanced, jeho součástí jsou i utility včetně GSpot 2.52 nebo kolik a jiné.

    http://www.cole2k.net/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    JoeBlack
    Zkus můj návod na řešení podobných problémů, možná něco z toho zabere.

    Já bych ještě zkusil otestovat jak se chovají jiný AVI soubory. Třeba neni vůbec problém v DirectShow dekoderu (kodeky používá pouze VirtualDub, k přehrávání se nepoužívají \/), ale je poškozený AVI splitter.

    Přehraje to video třeba MPC? Ten má vlastní AVI splitter. Co na to video hlásí GraphEdit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od vlada
    JoeBlack
    (kodeky používá pouze VirtualDub, k přehrávání se nepoužívají \/),hlásí GraphEdit?

    To jsi se překlepl ne ? Chtěl jsi asi napsat VfW kodeky.


    Jinak je to totiž blbost. Sorry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    V počítačích s OS Windows 98 SE a vejš jsou vedle sebe dva systémy pro video: VfW a DirectShow. VfW pracuje pouze s AVI a používá kodeky (můžeš to upřesnit a napsat VfW kodeky). Systém DirectShow pracuje s libovlnými kontejnery a používá filtry, ty se dělí na splittery (pro kontejner), dekodery (dekomprese zvuku a videa) a ostatní (titulky, DSP atd.). Můžeš to opět upřesnit a naspat, že to jsou DirectShow filtry.

    Systém VfW a kodeky používá dneska v podstatě už jenom VirtualDub a AviSynth u AviSource. Všechny přehrávače využívají DirectShow nebo vlastní filtry.

    Že plno lidí říká DS filtrům kodeky je fakt, ale není to správně a působí to potom zmatky. Lidi by to měli rozlišovat a plno věcí by se hodně zjednodušilo.

    Už jsem četl plno příspěvků, že někdo hledá MP4 kodek. Potom z toho vznikají takovýhle nesmysly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ano máš pravdu. ale význam slova kodek je širokou veřejností chápán jako zkratka pro koder-dekoder.I když je to DSFiltr zůstává dekoderem a i tuto funkci vykonává. Pouze odborník rozeznává takové nuance.

    Když půjdeš do hloubky, dostaneš se na DMO (DirectMediaObjects) a jsi vlastně zpátky u "kodeků", protože toto v sobě může obsahovat od demultiplexeru přes dekoder a colorspacekonvertor cokoliv, ovšem budeš diskutovat pouze s několika zdatnými jedeinci.

    No flame.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele JoeBlack
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    7

    Tak v tom návodu jsou opravdu bezva informace a hlavně podané tak, že člověk má hned jasněji. Nicméně problém zůstává ale dostal se do uzžích kolejí. Shrnuto:
    1- Ve VD 1413, který je pouze VFW hlásí chybu kodeku viz gif.
    2- DX jsem zkoušel instalovat hned jak se chyba objevila (stáhnul jsem nějakou verzi 9c april 2006), ale po otevření hlásí chybu v Dir. Show -gif a na záložce rozhraní toto: Soubor devenum.dll nebyl nalezen.
    Nainstalujte nejnovější verzi rozhraní DirectX.
    3- GSPOT z http://www.cole2k.net/ hlásí, že kodeky (filtry) jsou viz gif
    4- Podle výborného návodu od Vlada, jsem stáhnul prg VLC media player a ten to přehraje v pohodě!!! avšak má problém s titulkama pointa mi však utíká (snad teda problém ve splitteru?)
    5- Zkoušel jsem soubory s koncovkama: mpeg, mpg, wmv, avi - vše stejné

    Navíc perlička - stačí jen spustit samotný MPC a spadne s hláškou (stejně jako GraphEdit) -V aplikaci Media Player Classic došlo k problému a je třeba ji zavřít........

    Omlouvám se za otravování vím, že by bylo rychlejší přeinstalovat wokna, ale přece jen bych to chtěl opravit a trochu více tomu porozumnět díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele JoeBlack
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    7

    ještě GSPOT
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    vlc to prehra preto lebo si cely render graph buduje sam zo svojich filtrov....
    no to vyzera na einstal, neviem o nástroji alebo moznosti ako dat do laty dx
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Nevěřím, že spadne GraphEdit, pouze samotný, stejně tak MPC,

    Pokud je to pravda je chyba v runtime library, to nemá s kodeky nic společného.

    O tom svědčí, že ti chybí enumenátor, zkus ho najít a dokopírovat, třeba se to vzpamatuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele JoeBlack
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Foolproof
    Nevěřím, že spadne GraphEdit, pouze samotný, stejně tak MPC,

    Pokud je to pravda je chyba v runtime library, to nemá s kodeky nic společného.

    O tom svědčí, že ti chybí enumenátor, zkus ho najít a dokopírovat, třeba se to vzpamatuje.
    Vlastně máš trochu pravdu, padá jen taková utilitka, která je u Graph editu - viz GIF (ale MPC padá tak jak píšu)

    Graph edit neumím moc používat ale jak dám File\Render media file vyberu avi a skončí taky na hlášce, která je přiložena v příloze
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tahajte novy GSpot
    Od stayman v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-02-2007, 14:24
  2. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 31-10-2006, 11:51
  3. GSpot 2.60
    Od vlada v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-10-2006, 13:22
  4. GSpot
    Od Tilk v sekci Kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-04-2005, 16:19
  5. Bitrate -GSpot - VirtualDubMod
    Od Foolproof v sekci Kodeky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-03-2005, 17:03