Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Zvuk pro WMP

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Mám nainstalovaný power DVD s podporu 5.1 a když tam dám stereo DVD, tak hrajou jenom 2 repráky (logicky). Tak jsem chtěl po dlouhý době zkusit k přehrávání DVD WMP9, obraz byl v pohodě, ale bez zvuku. Tak jsem nainstalova WMP10, ale pořád DVD hraje bez zvuku, což je docela blbý, obzvlášť když jde o hudební DVD Roxette. Nevíte někdo jak rozchodit zvuk u WMP nebo jak rozchodit 6 repráků u power DVD? Šlo mě to tak, že jsemzmáčkunl na reprácích převod na 5.1 nebo jsem dal v ovladačích zvukovky profil obecné pro mixování a teď to hraje hezky, ale zase u her je strašně vytažená řeč oproti ostatním zvukům.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Co je na tom DVD zač? AC3? Tak potom budeš asi potřebovat AC3Filter nebo FFDShow.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Citace Původně odesláno od vlada
    Co je na tom DVD zač? AC3? Tak potom budeš asi potřebovat AC3Filter nebo FFDShow.
    Nevím, je to dolby stereo. Je ale zajímavý, že jsem instaloval dva počítače a na druhém to běží bez problémů. Když jsem se podíval do svého nastavení přehrávání DVD ve WMP, tak tam mám Nero Digital a nejde s tím vůbec hnout a nic přenastavit. A dal bych krk na to, že to dřív fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...nacpal se ti tam Nero AC3decoder. To máte lidičky za to, že si nedáte říct a furt si ten Ahead-krám cpete do stroje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Citace Původně odesláno od StD
    ...nacpal se ti tam Nero AC3decoder. To máte lidičky za to, že si nedáte říct a furt si ten Ahead-krám cpete do stroje...
    No a co teď s tím? A proč se tam vůbec navez? A může dělat bordelpři přehrávání DVD třeba i přes PowerDVD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No a co teď s tím?
    Kdyby mi to někdo takto dal, tak by rozhodně následoval nový Install Win...
    nebo pokud jsi znalý věci, tak mu zkus změnit Merit tak, aby byl preferovaným dekoderem opět Cyberlink...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Instaloval jsem to hafo dní než jsem všechno rozchodil. Prosím napiš trochu podrobnějš, co to tam dělá za bordel a jestli to může mít vliv i na PowerDVD, když by měl prý mít vlastí kodeky. A nejde ten nero digital elegantě (bez instalace XP) vyhodit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nero je pověstný tím, že se "rozleze" všude, kam si ho BFU pustí... Jinak v GSpotu to uvidíš (vč. meritů) takto:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    No to je hezký, ale co s tím? A jak při případný další instalaci nera postupovat? A jak hlavně teď rozchdit zvuk u WMP10?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Jo, to už je jen a jen na tobě. Pokud by jsi měl zazálohovaný OS ve stavu "před Nerem", pak by to byla snadná pomoc, ale jinak je nejlépe začít znovu.
    Mě také chvilku trvalo, než jsem přišel na to správné pořadí instalace u mé konstelace To mám teď pěkně zazálohované na instalačním DVD-RW podle čísel, aby nemohla zapracovat skleroza.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Tak problém jsem vyřešil nainstalováním něčeho, co se jmenuje AC3 filter. A zvuk je dokonalej. ALE všiml jsem si, že oproti Power DVD je obraz trochu kostkatější. Když jsem tam (ještě před AC3 filtrem) nainstaloval CCCP kodeky, tak sice běžel zvuk, ale obraz byl jako slide show. Nevíte někdo jaký kodek mám podstrčit na lepší přehrávání obrazu DVD ve WMP 10?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Taby
    Zkus DScaler 5 nebo Cyberlink. Pokud máš nějakou novou grafiku tak potom ty akcelerovaný dekodery od ATI nebo nVidie (teď z hlavy nevim jak se jmenujou).

    CCCP Ti zřejmě jako MPEG-2 dekoder nastavil FFDShow, která ale obvykle celkem dost s DVD zlobí. Oficiálně ani DVD nepodporuje. Zkus v FFDShow zakázat dekódování MPEG-2.

    Možná Ti taky pomůže moje stránka o řešení problémů s přehráváním videa.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @Taby: Neříkají ti náhodou [color=red]Kámikadze![/color]??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Citace Původně odesláno od StD
    @Taby: Neříkají ti náhodou [color=red]Kámikadze![/color]??
    Ne proč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No já bych na věcičky, který ty si cpeš do stroje jak píšeš, nesáhl ani v gumových rukavicích... Nejsem masochista a "vědátor" jako někdo... Mne zajímá praxe a "odbavuji" na DVD 5 až 10 filmečků týdně.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zvuk v DD a DTS
    Od Petrjel v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 11:50
  2. DTS zvuk
    Od jkros v sekci Editace audia
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 24-03-2006, 23:04
  3. Rozdvojka na ZVUK ze zvuk.karty
    Od juppiter v sekci Editace audia
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-02-2006, 22:49
  4. Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-12-2005, 19:57
  5. Jak na zvuk AAC?
    Od pwpc v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2004, 06:15