Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Edius

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Ahoj
    Rozhodl jsem se, že se naučím s něčím lepším, než je sony vegas se ktrerým už stříhám delší dobu! V mém PC nemám střihovou kartu! Při střihu se mi nezobrazuje obraz stříhaného videa? Je problém někde v nastavení, nebo musím mít sřihovou kartu? Chci si kupovat nové PC doporučili byste mi sestavu, nebo dá se pořídit střihová karta do 10tis.?? Děkuju moc!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Trochu nechapem nazov temy "Edius" a "s něčím lepším, než je sony vegas" a "střihová karta do 10tis"

    To jako Edius je lepsi ako Vegas a karta za 10tisic ma aky prinos?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    jeeee já su ale osel!!! Soráč Začal jsem v Edius...myslíš ,že v Edius bude o ničem, když budu mít levnou střihovku???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Kvoli comu???? Sak Edius ma RT preview zakladnych efektov, tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Edius jsem rozjel na intelu 3GHz, 1028 RAM atd atd. no a obraz se mi porad seka! Mam zato, ze kdyz koupim strihovku, tak vse bude OK mýlím se??? Moc se tech strihovkach nevyznam....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Za 10 urcite nie a mat problemy este s nejakou kartou, dakujem... Chod na stranky syntexu a tam mas rozne riesenia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Na syntexu sem vybralů prave tuhle http://www.syntex.cz/produkt.asp?guid={D09903FD-4CAA-438E-8376-64CBC365252C} Dočelt jsem se, co chce Edius za karty, ale nikde jsem nenašel ani zmínku!!! DVStorm a DVStorm2 jsou stare karty to jsem pochopil ale ani tak sem nc moc nenašel o těch ostatních...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    pro edius bud http://www.syntex.cz/produkt.asp?guid={9BE156FA-3300-4202-90AD-4C1E11B2828E} pro DV a nebo http://www.syntex.cz/produkt.asp?guid={E1463E56-0190-48E1-8CE4-88AB36C82EEB} pro DV i HD
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    Ediuse mám na DVStormu2, šlape bez problémů.
    Do 10tis. tak leda v bazarech ( Storma, Raptora), nové za tuto cenu nešeženeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Nedbis: A co bys potreboval vedet o "tech kartach"? Klidne se zeptej tady.

    1. Pokud se nekomu seka Edius na P4-3.0GHz, tak ma teda fakt neco hodne spatneho s PC, to myslim obecne, i bez strihove karty. Na takove konfiguraci musi Edius fungovat v realnem case 3-4 stopy ziveho videa najednou (napr. 3x PIP + podklad), s filtry, efekty, grafikou, atd. Takze pokud to nefunguje, je treba spravit instalaci WinXP, a ne hned kupovat strihovou kartu.

    2. Edius jede kompletne v realtime i bez specialni strihove karty, staci OHCI/FireWire radic. Obraz v nahledovem okne take musi fungovat. Pokud ne, opet je nekde chyba ve WinXP, nejspise ovladace VGA karty a pod.

    3. Prinos poctivych hardwarovych strihovych karet (DVRex, DVRaptorRT2, DVStorm, a cela nova rada EdiusDVX/NX/SP/SD/HD) je v tom, ze napr. to nahledove okno je generovane primo kartou, a usetri se tak vykon procesoru. Takze s hw kartou umi Edius "vice" realtime nez bez ni. Dalsi prinos tech karet jsou analogove vstupy/vystupy, u novych Edius karet pro HDV pak i realtime HDV vystup v plne kvalite a rozliseni (1920x1080i)m, pripadne podpora SDI rozhrani atd.

    4. Uplne nova karta EdiusDVX, ktera ma "v baliku" i plnou verzi programu Edius Pro, stoji cca 16.500 Kc vcetne DPH. To uz neni tak daleko od tech 10.000 Kc, a je to s 3-letou zarukou. Jinak starsi velice podobna karta DVRaptorRT2 by se podle mne na inzerat za 10 litru mela dat koupit (si myslim..., napr. pokud ji prodava nekdo, kdo chce prejit na plne HDV).

    5. Stayman: ta veta "Sak Edius ma RT preview zakladnych efektov, tak?" je od tebe rana pod pas... Vis moc dobre, ze Edius ma nejen preview a nejen zakladnich efektu. V Ediusu jede VSECHNO v realtime, a to i na FireWire vystup, tj. ne jen v nahledu, ale treba primo zpet na kazetu v DV kamere!!! Ano, je k tomu potreba o neco lepsi PC nez zrovna Celeron 1.5GHz, ale tyhle tve mystifikace me desi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Citace Původně odesláno od lada
    Ediuse mám na DVStormu2, šlape bez problémů.
    Do 10tis. tak leda v bazarech ( Storma, Raptora), nové za tuto cenu nešeženeš.
    Raptor RT 2 se dá koupit přes net starší do 5000 kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    To je fakt dobra cena za dobry hardware. Pokud nekdo napr. potrebuje realtime analogovy vystup z Ediusu, neni co resit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Citace Původně odesláno od IvanS
    To je fakt dobra cena za dobry hardware. Pokud nekdo napr. potrebuje realtime analogovy vystup z Ediusu, neni co resit...
    Já ji za těch 5000 koupil tady na Freaku v bazaru. Rok starou se všemi doklady, instalačkami, krabicí, kabelem, manuálem v CZ a ještě tam byla plná verze Workshopu a nějaký další softy a pozadí jako Digital juice a pod. Akorát jsem pro ni jel 80 km, protože jsem ji chtěl převzít osobně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od IvanS
    5. Stayman: ta veta "Sak Edius ma RT preview zakladnych efektov, tak?" je od tebe rana pod pas... Vis moc dobre, ze Edius ma nejen preview a nejen zakladnich efektu. V Ediusu jede VSECHNO v realtime, a to i na FireWire vystup, tj. ne jen v nahledu, ale treba primo zpet na kazetu v DV kamere!!! Ano, je k tomu potreba o neco lepsi PC nez zrovna Celeron 1.5GHz, ale tyhle tve mystifikace me desi...
    Mam novu instalacku XP a nemienim si ju zasrat nejakym EDIUS4 , ktora narobi len kopec starosti ako osohu, to ma sklamalo n aplnej ciare, a to som chcel zatial kym nepride Vegas7 strihat v Ediuse, ale co som skusal predtym, tak ver tomu, ze aj EDIUS sa seka, nespomeniem si presne, ale niektore filtre mu dali pekne zabrat a pritom su to jeho v instalacke a mam dost silne PC, takze mysifikujes tu ludi len ty!!!! Navyse ja neverim, ze ten jeho vystup je plny PAL, resp. ze mi da RT full 1920x1080 na LCD bez HW podpory \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    StayMane, jsi normalni? Odkdy ma PAL rozliseni 1920×1080? Kdy jsem tvrdil, ze HDV jede na vystupu bez hw podpory? Prosim te, cti si poradne to co pisu...

    O Ediusu4 tady porad tvrdim, ze bych ho jeste NEDOPORUCOVAL nikomu pouzivat naostro. Napsal jsem to tu NEKOLIKRAT. Ale za Edius 3.61 dam ruku do ohne, a to s naprostym klidem. Nevim jak ty, ale udelal jsem nekolik desitek kompletnich Edius strizen pro profesionalni provoz (tedy strihani minimalne 8-10h denne), a pokud to neni zaroven pocitac na hrani a stahovani z netu, je to naprosto stabilni a spolehlive. Mam zpravy od zakazniku, kterym to nespadlo treba ani jednou za rok (ano - za ROK!). Samozrejme - to jsou pripady ciste strihovych pocitacu, nic jineho se na nich neprovozuje.

    Edius nepotrebuje pro plnohodnotny vystup do PALu zadny specialni hardware, jedine nejaky externi prevodnik z FireWire na analog (coz je snad logicke). To je 100% cisty a plnohodnotny vystup, zadny nahled nebo horsi kvalita. Poznamka specialne pro StayMana: PAL ma rozliseni 720×576 bodu.

    A samozrejme ze pro plny HDV vystup 1920×1080 potrebuje Edius hardware, ale MA ho, je k dispozici - pokud nekdo potrebuje, muze strihat plne HDV na LCD 1920×1080 (nebo 1200), a opet to je plna kvalita, zadny menehodnotny nahled nebo tak neco. Samozrejme opet v RT.

    Nevim, jestli tu ma vubec cenu ti neco vysvetlovat, kdyz ty si vsechno proberes jak chces, vytahujes slova a vety z kontextu, a pak si z toho skladas vlastni texty. Na to se neda rozumne reagovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-01-2011, 14:41