Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: AC3 5.1 do DTS

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele PcBuh
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    256

    Potřebuju překódovat AC3 v 5.1 co tu mam a to do DTS 5.1ch. , hledal jsem zde za fóru ale vše se píše jen že je to blbost , ale jak to udělat jsem nenašel , tak prosím jak to udělám ?? prosím o radu jakej SW použít a taky alespoň stručnej návod

    díky všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Citace Původně odesláno od PcBuh
    Potřebuju překódovat AC3 v 5.1 co tu mam a to do DTS 5.1ch. , hledal jsem zde za fóru ale vše se píše jen že je to blbost , ale jak to udělat jsem nenašel , tak prosím jak to udělám ?? prosím o radu jakej SW použít a taky alespoň stručnej návod

    díky všem
    Nejprve musíš převést soubor AC3 na jednotlivé *.waw soubory
    HypercubeTranscoder - http://hypercubemx.free.fr/html/hype...ranscoder.html

    Potom jednotlivé *.waw nasázej do asi jediného dostupného softu pro domácí tvorbu DTS
    Minnetonka SurCode DTS - http://www.surcode.com
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele PcBuh
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    256

    Citace Původně odesláno od Modena
    Citace Původně odesláno od PcBuh
    Potřebuju překódovat AC3 v 5.1 co tu mam a to do DTS 5.1ch. , hledal jsem zde za fóru ale vše se píše jen že je to blbost , ale jak to udělat jsem nenašel , tak prosím jak to udělám ?? prosím o radu jakej SW použít a taky alespoň stručnej návod

    díky všem
    Nejprve musíš převést soubor AC3 na jednotlivé *.waw soubory
    HypercubeTranscoder - http://hypercubemx.free.fr/html/hype...ranscoder.html

    Potom jednotlivé *.waw nasázej do asi jediného dostupného softu pro domácí tvorbu DTS
    Minnetonka SurCode DTS - http://www.surcode.com
    Rád bych nějakej samotnej SW kterej by to udělal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    PcBuh
    Takový snad ani neexistuje. Nabízí se otázka - naco předělávat AC3 na DTS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele PcBuh
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    256

    Citace Původně odesláno od mirekv
    PcBuh
    Takový snad ani neexistuje. Nabízí se otázka - naco předělávat AC3 na DTS?
    Jen to chci porovnat a taky aby bylo DVD plne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    PcBuh
    Jsi si doufám vědomý toho, že překódováním AC3 do DTS ztrácíš kvalitu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    463

    Kvalitu takřka neztrácí ale rozhodně mu "nenakyne" - proto tam cítím jako kontraproduktivní to POROVNÁNÍ
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    ano, to je uplne zbytecne!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Je to asi jako kdybych chtěl porovnávat kvalitu MP3 a Vorbisu a ten Vorbis bych vytvořil z MP3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    Není to tak úplně pravda, protože transferem AC3 do DTS kvalitu prakticky nezměníš, zatímco MP3 do Vorbisu ji srazíš aspoň na polovinu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv
    Záleží to samozřejmě na bitrate. Pokud překomprimuješ MP3 128 kbps do Vorbisu 192kbps, tak nic nepoznáš.

    Mě šlo spíš o to, že DTS je ztrátová komprese a principiálně je jakýkoliv převod mezi dvěma ztrátovými kompresemi ztrátou kvality. Jak velká je, to samozřejmě záleží na obou použitých kompresích a bitrate.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Jasne a vorbis je bezstratova kompresia
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    Ahoj všem ,zaujal mě tento program na vytvoření samotných mono stop z 5.1,ale nemohu jej na netu najit,ani na této uvedené adrese:
    HypercubeTranscoder - http://hypercubemx.free.fr/html/hype...ranscoder.html

    muže mi někdo,prosím poraditkde ho mám sehnat?Díky.KF
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od kanalfekal Zobrazit příspěvek
    Ahoj všem ,zaujal mě tento program na vytvoření samotných mono stop z 5.1,ale nemohu jej na netu najit,ani na této uvedené adrese:
    HypercubeTranscoder - http://hypercubemx.free.fr/html/hype...ranscoder.html

    muže mi někdo,prosím poraditkde ho mám sehnat?Díky.KF
    http://download.videohelp.com/downlo...staller305.exe

    a na co ti to je, ked je tu Vegas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    pro stayman:no napodlo mě že bude snad možné pak originál stopu zaměnit za CZ,když rozeberu 5.1 a somotné mono stopy s určením co jaké je a přidám místo centru ENG a předních kanálu,pokud se tak také bude prolínat originál stopa za CZ stopu,nebo je to nesmysl?KF
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední