Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Canopus RaptorRT2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1

    Jaký program mám použít ke kartě Canopus RaptorRT2?
    Editační programy EdiusLE i Edius 2,5 se nainstalují OK,reset atd.Ale už při prvním spuštění naběhne modrá obrazovka a asi za 3sec.se PC zablokuje.Pomůže jen tvrdý restart. Systém mám WinXP. V jiných střižnách - A.Premiere,Pinnacle se karta vůbec nepřihlásí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    51

    Muze to byt konflikt s grafickou kartou, pripadne nemas volne IRQ,
    zkus vyndat kartu a spustit Edius bez ni.Pak budes vedet vice


    ovladace pro premiere pro 1,5:
    ftp://ftp.canopus.co.jp/pub/jp/drive...53_dvstmxa.exe
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Hele odkud mas toho RaptoraRT2? Zacinaji se rojit lidi, co nejak ziskali holou kartu, bez niceho, snazi se to rozchodit na cemkoliv, a maji tezke problemy. Takze napis, jakou verzi mas ovladace pro kartu, plugin pro Premiere Pro asi nemas vubec... Takze pekne v klidu, od zacatku, a beze zmatku. DVRaptorRT2 jede s Ediusem naprosto spolehlive - pokud je vse ostatni v PC v poradku. Leon ma pravdu, muze to byt VGA karta, muze to byt IRQ...
    Jo mimochodem - v Pinnacle to ani nezkousej, mohl by se ti poskodit pocitac!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To je na tom Liquid tak špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Liquid ne, ten je v pohode... Ale dost lidi si pod pojmem Pinnacle predstavuje Studio... Nicmene, pro strihove karty Canopus nejsou ovladace ani pro Liquid (ktery stejne nepracuje v realnem case), ani pro Studio (skoda mluvit...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Raptor jede v pohodě i s AP 6, 6.5, Pro 1.5 (Pro 2.0 Už nejede)
    Stáhni si poslední upgrade AP Pro a nejnovější upgrade pro Raptora.
    Mě to ale vždycky vykopalo, tak jsem poprosil v Syntexu, jestli by mi ty upgrade nemohli poslat. Je to dost velký, takže Ti to uloží na FTP, pokud nějaké máš.
    Podívej se na stránkách Canopusu na doporučený HW, co jede s Raptorem, popř. využij program Raptor test, který je na těch instalačkách s kartou. Ukáže Ti, zda si Raptor s Tvým HW rozumí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Krtek: Jestli si tak trochu nepletes karty DVRaptor a DVRaptorRT2. U te prvni, velmi mnoho let stare, skutecne BYL program RaptorTest, ktery zhruba otestoval pocitac (tj. kompatibilitu VGA karty, rychlost harddisku, cipset, a pod.). Ale u mnohem novejsi karty DVRaptorRT2 uz nic takoveho neni.

    Jinak ano, RaptorRT2 ma ovladace na Premieru od verze 6 az do Pro1.5. Na novou Premieru Pro 2.0 jeste Canopus ovladace neudelal (pro zadnou ze svych karet, a problem neni tak uplne na strane Canopusu).

    Pokud mate nekdo problem se stahovanim upgrejdu ze stranek Canopusu, kdykoliv sem napiste. Vsechno mam a neni problem to hodit na nase ftp ke stazeni. Pokud je toho hodne, da se domluvit i zaslani CD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ja mam takistobvsetko,nale je to naprd, ludom sibe, prehanaju sa, a vsetko je take ake je
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Citace Původně odesláno od IvanS
    Krtek: Jestli si tak trochu nepletes karty DVRaptor a DVRaptorRT2. U te prvni, velmi mnoho let stare, skutecne BYL program RaptorTest, ktery zhruba otestoval pocitac (tj. kompatibilitu VGA karty, rychlost harddisku, cipset, a pod.). Ale u mnohem novejsi karty DVRaptorRT2 uz nic takoveho neni.

    Jinak ano, RaptorRT2 ma ovladace na Premieru od verze 6 az do Pro1.5. Na novou Premieru Pro 2.0 jeste Canopus ovladace neudelal (pro zadnou ze svych karet, a problem neni tak uplne na strane Canopusu).

    Pokud mate nekdo problem se stahovanim upgrejdu ze stranek Canopusu, kdykoliv sem napiste. Vsechno mam a neni problem to hodit na nase ftp ke stazeni. Pokud je toho hodne, da se domluvit i zaslani CD.

    Nepletu se Mám Raptora RT 2 a ten Raptor test tam je. Musíš ho tam mít taky za předpokladu, že máš stejné instalačky jako já. Jinak ten Raptor test se dá stáhnout volně i na Canopusu.

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    No, jde spise o to, ze utilita RaptorTest je puvodne skutecne z te prvni karty DVRaptor (bez jakehokoliv RT), je to programek z roku 2000, a v soucasne dobe hlasi blbosti. Na polovinu veci hlasi "unknown", PCI Latency = 0, a operacni system Win2000 (prestoze mam WinXP)...

    No ale je fakt, ze spustit se to da, ze to proste neco (i kdyz blbe) hlasi, a ze to rozhodne neuskodi. Takze pokud by ani TOHLE na nejakem pocitaci nefungovalo, je jasne, ze je nekde tezky problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Ten program jede úplně normálně a nehlásí blbosti. Mám taky XP. Nevím, jestli byl na té první kartě nebo ne, ale je i na té druhé. Pokud nějaký HW není kompatibilní s tou kartou (což se často stává hlavně u grafiky), ten program to odhalí. Jinak mě jede vše v pohodě, protože jsem veškerý HW konzultoval se Syntexem.
    Teď koukám, že jsi z I.S. Electronic. K vám jsem taky volal, když jsem sháněl Raptora. Myslím, že mi byl nabýdnut nějaký starší, protože už se v tý době přestal vyrábět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Takze fajn: Mam WindowsXP Pro, desku ASUS P5WD2-E Premium, cipset i975X, procesor PentiumD 3.4GHz, PCI latency nastaveno na 64. Program RaptorTest (tj. 6 let stara utilita) hlasi toto:

    Windows: Windows2000 (Build 2600: Service Pack 1)
    Computer: Dual Intel CPU - unknown 3.411MHz
    Chipset: Intel Unknown (Dev=2774)
    PCI Latency Timer: 0

    Takze ano, program RaptorTest skutecne jede normalne, nepada, je krasne stabilni, bez problemu. Ovsem ty udaje, ktere hlasi... no nevim... tobe to pripada v poradku? Teda pokud nemas X let stary hardware, pak samozrejme bude hlasit korektni veci. Ale urcite souhlasim s tim, ze s kartou DVRaptorRT2 nejsou problemy, pokud je ostatni hardware a instalace Windows v poradku. Sam jsem RT2 dlouho pouzival...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Já mám v podstatě to samé co Ty. Stejnou desku, Win XP Prof, P 3.2 Ghz, Grafika ATI 256. 2X HDD 200 GB SATA.
    Raptor test mi ukazuje jiné údaje. Tyhle věci mi to nepíše. Všude to píše jen OK, u HDD se oběví i barevnej graf. Když jsem tam měl starší grafiku, tak to psalo Unkrown. Jinak ten Raptor test je i na stránkách Canopusu. Možná ten program trochu vylepšili. Ze začátku jsi psal, že na instalačkách RT 2 vůbec není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Zkousel jsem dve verze, RaptorTest v2.00 z roku 2000 (velikost souboru 74240 B), a v2.10 z roku 2001 (74752 B). Vypis informaci je na mem kompu totozny v obou pripadech. Ta verze, ktera je ke stazeni na www canopus, je dokonce jeste ta starsi verze 2.00. Jinak test VGA overlay a rychlosti HDD v obou verzich funguje, ale vzhledem k tomu, ze v te dobe jeste neexistovaly PCIexpress VGA karty, nema to moc smysl, protoze nektere strihove karty uz generuji VGA nahled jinym zpusobem.

    Co se tyce instalacek RT2, pres vikend jsem se k nim nedostal, podivam se az v kanclu. Muzes mit pravdu. Klidne tam ten RaptorTest mohl Canopus ze setrvacnosti dat. Ale zajimalo by me, co to mas za verzi, kdyz ti to ukazuje SPRAVNE udaje...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Canopus Procoder 1.5
    Od duck130883 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-11-2005, 11:42
  2. Karta Canopus
    Od Šány v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 27-09-2005, 06:19
  3. Canopus ProCoder
    Od Ulrico v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-09-2005, 06:21
  4. Canopus ADVC-110
    Od ferrda v sekci DV/HDV
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 22:22