Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Převod VHS-PC přes VIVO

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Zdravím všechny, marně pátrám po nějakým návodu, jak by se dal provést převod některých filmů, který mám jen na VHS do počítače přes vstup GK nVidia 6600GT-VIVO, která má video vstup. Na videu je pouze konektor Scart. Chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo nějakou radu ohledně zapojení a nějakýho doporučenýho software. Nemám v tomto směru žádný zkušenosti (rozjet film z PC na televizi se mi nepodařilo do dneška), takže předem díky za vaše zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Buď si kup A/D převodník od Canopusu (www.syntex.cz) nebo nějaký stolní DVD rekordér, ale na VIVO v tomto případě rovnou zapomeň - budeš aspoň mít klidný spaní, normální tlak a lepší výsledek
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele wizzard
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    525

    Tom12345,
    nie je to take zle ako to na prvy pohlad vyzera, ten VIVO A/D prevodnik je celkom kvalitny na grabovanie z TV, ja mam GK MSI 6600 Diamond AGP a k nemu je dodavany taky expanzny modul (ma zasuvky YUV, S-Video, composit). Nedavno som si dokupil kablik 10m Scart <->S-Video a ide to oboma smermi, t.j. grabovat z TV aj posielat signal na TV out (akurat na tom expanznom module je treba vzdy prehodit s-video kabel medzi IN/OUT zasuvkami). Grabovat z VHS mozes takisto cez SCART, postup presne ko u TV. Navody ako na to najdes vsade mozne na webe, je toho min. tolko ako roznych kodekov a pod.....napr. tu:
    Kód:
    http://www.videohelp.com/guides.php?tools=&madeby=&
    formatconversionselect=&howtoselect=9%3B50&orderby=Date&listall=1&
    hits=25&archive=0&listallusers=&search=Search+or+List+Guides
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Občas se rozjede obraz se zvukem a další problémy (viz popsaný celý fórum), ale jinak pohoda
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    tom12345
    Jestli budeš mít po nákupu převodníku od Canopusu klidné spaní a normální tlak, to nevím. To, že budeš mít lepší výsledek je diskutabilní, protože o tom tady sice všichni mluví, ale nikdo to neprokázal. V každém případě Tě bude stát Canopus minimálně 6 a půl tácu, takže na digitalizaci nějakých pár VHS je to velice výhodná koupě.

    Grabování přes VIVO by mělo jít pomocí softů určených pro TV karty (např. ATV 2000, ChrisTV aj.), popř pomocí některých střihových softů (např. UleadVideoStudio, Pinnacle).

    Jestliže chceš z těch VHS dělat DVD a nebudeš chtít dělat korekce, je asi lepší grabovat přímo do MPEG-2, provést sestřih v softu, který neprovádí rekompresi a authoringovým softem udělat DVD.
    Pokud budeš chtít dělat úpravy, je lepší grabovat pomocí bezztrátového kodeku. Musíš ale počítat s podstatně větším datovým tokem a tudíž i s potřebou většího prostoru na disku. Také časová náročnost zpracování tímto způsobem je podstatně vyšší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele wizzard
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    525

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Občas se rozjede obraz se zvukem a další problémy (viz popsaný celý fórum), ale jinak pohoda
    Nechcem tu mudrovat, ani oponovat, nakolko to nemam este velmi odskusane, ale myslim ze toto by mohlo celkom uspokojivo riesit zachytavanie do PicVideo MJPEG compresora, co zatazi CPU na max. 30%, takze by ziadne frame dropy nemali byt. Ak je toto ale generalny problem medzi zvuk. kartou na MB a GPU, kde si kazdy chip robi svoje nezavisle na tom druhom, asi budes mat pravdu....

    P.S. Oplati sa pre mna ako amatera investovat do nejakeho HW MPEG-2 encodera (simple Grab - edit - DVD authoring z TV alebo VHS) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Alf
    tom12345
    Jestli budeš mít po nákupu převodníku od Canopusu klidné spaní a normální tlak, to nevím. To, že budeš mít lepší výsledek je diskutabilní, protože o tom tady sice všichni mluví, ale nikdo to neprokázal. V každém případě Tě bude stát Canopus minimálně 6 a půl tácu, takže na digitalizaci nějakých pár VHS je to velice výhodná koupě.

    Grabování přes VIVO by mělo jít pomocí softů určených pro TV karty (např. ATV 2000, ChrisTV aj.), popř pomocí některých střihových softů (např. UleadVideoStudio, Pinnacle).

    Jestliže chceš z těch VHS dělat DVD a nebudeš chtít dělat korekce, je asi lepší grabovat přímo do MPEG-2, provést sestřih v softu, který neprovádí rekompresi a authoringovým softem udělat DVD.
    Pokud budeš chtít dělat úpravy, je lepší grabovat pomocí bezztrátového kodeku. Musíš ale počítat s podstatně větším datovým tokem a tudíž i s potřebou většího prostoru na disku. Také časová náročnost zpracování tímto způsobem je podstatně vyšší.
    U A/D převodníku od Canopusu akorát stiskneš Capture ve WinDV a je hotovo - do kompu se ti digitalizuje analogový signál, samozřejmě se synchro audio-video a minimálním nárokem na CPU. Takže klidné spaní a normální tlak je bez debat.
    O výsledku netřeba diskutovat taky, protože do DV formátu to v RT žádný soft nemůže udělat kvalitněji, než HW určený výhradně k tomuto.
    A co se týká ceny, tak zcela nesmyslně tady jak kolovrat neustále argumentuješ tím, že Canopus je dražší, než nějaká VIVO sračka - ano, dražší je. Ale jelikož se jedná o jednorázovou investici, tak se to v tomto případě mnohonásobně vyplatí.

    Grabování videa přes VIVO, s tím že audio je přivedeno na vstup zvukovky, to je to nejhorší možný řešení vůbec

    Pokud někdo nechce dělat korekce, tak ať si koupí stolní DVD rekordér (jistě ho využije i jinak, než jenom pro převod VHS>>DVD) a má to vyřešený takřka bez práce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od wizzard
    P.S. Oplati sa pre mna ako amatera investovat do nejakeho HW MPEG-2 encodera (simple Grab - edit - DVD authoring z TV alebo VHS) ?
    HW MPEG encodér se dneska už asi moc nevyplatí, protože potřeba tlačit to z analogu v RT do MPEG-2, je u minimálního počtu lidí - většinou to každý z analogu zdigitalizuje do DV, pak edituje (což by u MPEGu šlo obtížně, vyjma pouhého vystřižení pasáží), následně SW encodérem (ProCoder) dá z DV do MPEG-2 a pak udělá DVD a vypálí.
    A pokud je někdo naprosto nenáročný, tak se mu vyplatí ten stolní DVD rekordér, jak jsem psal výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Podla mna sa uz nevyplati ani SD AD/DA prevodnik
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 103_rem_stereo_benqr16x_8x_452.png 
Zobrazení: 137 
Velikost: 11.9 KB 
ID: 858  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Díky vám všem za názory. To video co potřebuji převést z VHS se už nebude dál nijak upravovat, jedná se jen o "zálohu" nějakých filmů z VHS kazet (není jich moc, asi jen 3 kazety). Už jsem se sám pokoušel propojit video s PC jak tady zmiňoval Wizzard-akorát jsem na vstupu do GK nepoužil S-Video, ale jen obyčejný Cinch. Ta varianta s káblíkem S-Video - Scart mi přijde nejlepší, protože bych rád pouštěl filmy z PC rovnou v TV, která je ale ve vedlejším pokoji. Sám jsem zkoušel udělat ten záznam v Pinacle studiu, ale napsalo mi to, že žádný zařízení není připojení
    Nevím jestli je třeba někde tuto funkci zapnout (myslím tím VIVO) a nebo ninstalovat nějaký ovladače, protože sledování filmů z PC na TV mi taky moc nechodí.Kolega mi říkal, že tak starej střep video co mám by nemuselo umět signál z S-Videa ani přijmout, takže jsem to zkoušel propojit jen přes Cinch na PC a Scart na videu - vše bez výsledku. Já vím, že bude asi chyba někde mezi klávesnicí a židlí, ale nevěděli byste jak na to vyzrát? Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Podla mna sa uz nevyplati ani SD AD/DA prevodnik
    Ten se vyplatí pořád, protože HD převodník to bude pálka jako prase a HDV je sračka, takže to nemá smysl vůbec řešit (to už by si pak člověk rovnou mohl sehnat převodník do VCD/SVCD a vyšlo by to nastejno )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od tom12345
    Díky vám všem za názory. To video co potřebuji převést z VHS se už nebude dál nijak upravovat, jedná se jen o "zálohu" nějakých filmů z VHS kazet (není jich moc, asi jen 3 kazety). Už jsem se sám pokoušel propojit video s PC jak tady zmiňoval Wizzard-akorát jsem na vstupu do GK nepoužil S-Video, ale jen obyčejný Cinch. Ta varianta s káblíkem S-Video - Scart mi přijde nejlepší, protože bych rád pouštěl filmy z PC rovnou v TV, která je ale ve vedlejším pokoji. Sám jsem zkoušel udělat ten záznam v Pinacle studiu, ale napsalo mi to, že žádný zařízení není připojení
    Nevím jestli je třeba někde tuto funkci zapnout (myslím tím VIVO) a nebo ninstalovat nějaký ovladače, protože sledování filmů z PC na TV mi taky moc nechodí.Kolega mi říkal, že tak starej střep video co mám by nemuselo umět signál z S-Videa ani přijmout, takže jsem to zkoušel propojit jen přes Cinch na PC a Scart na videu - vše bez výsledku. Já vím, že bude asi chyba někde mezi klávesnicí a židlí, ale nevěděli byste jak na to vyzrát? Díky moc
    On ti tady fakt někdo poradil takovou kravinu, abys na VHSku použil S-Video To snad není ani možný...
    Běž si koupit za 4 litry první DVD rekordér na který natrefíš a neřeš žádný blbosti s digitalizací v PC - sám poznáš, že pro tvoje potřeby je to ideální cesta
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Ten se vyplatí pořád, protože HD převodník to bude pálka jako prase a HDV je sračka, takže to nemá smysl vůbec řešit (to už by si pak člověk rovnou mohl sehnat převodník do VCD/SVCD a vyšlo by to nastejno )
    SVCD/VCD uz snad ani nik nepouziva, to je uz blbost totalna a na to ti staci ten SD co spominas, pretoze maju este nizsie rozlisenie... HD upconvert z SD uz zvladne aj editor, alebo nejaky soft od Cineformu atd., avsak HD prevodniky su zbytocnost uz len pre to, ze na analogu sa HD zaznamy nebudu ani vyskytovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    127

    Tak tohle už mám za sebou. Samozřejmě, že jsem to po několika měsících bezesných nocí a vysokého tlaku vzdal. Buď se na to nedalo dívat, nebo se rozjelo video s audiem a nebo se mě to nepodařilo naprat do Premiery, kde jsem chtěl dělat další úpravy. Zkrátka je to slápnutí do ho*na.
    Pak jsem si pořídil digi kameru s odblokovanými vstupy a je po problému. Takže jestli se z toho nechceš zbláznit, tak si kup kartu, jak píše Pitomec a nebo si pujč kameru (pokud ji nemáš), což ti zase doporučuji já. A mám to vyzkoušené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,248

    Citace Původně odesláno od vilik
    ... a nebo si pujč kameru (pokud ji nemáš), což ti zase doporučuji já. A mám to vyzkoušené.
    Tvoje slova můžu potvrdit! Přes AV vstup miniDV kamery jsem nagraboval všechny VHS kazety z mého archivu domácího videa rovnou do PC, ve Vegasu jsem materiál trochu pročistil a s výsledkem jsem zcela spokojen. Nezaznamenal jsem při tom žádné problémy se synchronizací zvuku nebo s vypadlými snímky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. převod Blu-ray ripu na DVD přes ConvertXtoDVD
    Od nick68 v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-10-2009, 11:45
  2. GK AtiX1900GT-VIVO a převod z VHS
    Od makey v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 10:02
  3. Kde sehnat VIVO > S video nebo VIVO> cinch konektor ?
    Od KamilS v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-07-2007, 09:19
  4. Převod z MíniDV přes USB do PC
    Od Atom v sekci Videokamery
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-12-2006, 13:27
  5. Obraz z TV do PC přes VIVO - začátečník
    Od kikoo v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-08-2004, 12:55