Dva tv tunery na 1 PC / řešení
Zdravím. Nemá někdo zkušenost s provozem 2 TV tunerů na 1 PC? Jde mi o záznam 2 programů najednou a mít kvůli tomu 2 PC mi přijde zbytečné. Kvalita záznamu stačí SVCD, TV karty analog (přes anténní rozdvojku), nejlépe obě WinFast 2000 XP, případně jeden Winfast a druhá jiná - pokud by nešel spustit obslužný sw dvakrát. Lze či nelze nějak vyřešit? Jsou nějaká úskalí? Díky.
To je docela divočina, 6 karet B-)
Jen se bojím, že jeden by s s ukládáním několika video streamů současně mol mít problémy
Jen se bojím, že jeden by s s ukládáním několika video streamů současně mol mít problémy
No, 6 karet je docela divočina a extrém. Mě jde fakt jen o dvě. Teoreticky to musí jít, jediný problém bych viděl v sw, pokud by obě karty byly stejné a od jednoho výrobce. To s tím fakt nikdo nemá zkušenost? Přece nebudu kvůli tomu dávat dohromady druhý PC, když výkonově bohatě stačí 1 PC na 2 souběřné záznamy v SVCD kvalitě.
[quote]Teoreticky to musí jít, jediný problém bych viděl v sw, pokud by obě karty byly stejné a od jednoho výrobce. [/quote]
Já si myslím, že spíše naopak. Pokud by jsi měl dva rozdílné tunery, asi by byl problém v software - tloukly by se navzájem (možná by ani jeden z nich nešel nainstalovat)
Mám ještě tuner od Jetway (ve skříni - jeden čas jsem ho používal), a pochybuji, že by si rozuměl s Leadtekem, který mám nainstalovaný.
Však na těch webových stránkách používají tunery stejné modelové řady. Je jedno, jestli jich je 6, nebo 2.
Já si myslím, že spíše naopak. Pokud by jsi měl dva rozdílné tunery, asi by byl problém v software - tloukly by se navzájem (možná by ani jeden z nich nešel nainstalovat)
Mám ještě tuner od Jetway (ve skříni - jeden čas jsem ho používal), a pochybuji, že by si rozuměl s Leadtekem, který mám nainstalovaný.
Však na těch webových stránkách používají tunery stejné modelové řady. Je jedno, jestli jich je 6, nebo 2.
Zdravím,
a co takhle kdybych dal do jednoho stroje analogový i DVB-T tuner od stejné firmy, konkrétně Leadtek?
Stroj mám výkonný dost (X2), takže mám očekávat problémy při současném nahrávání dvou programů?
Díky za odhady a dohady :)
Ravie
a co takhle kdybych dal do jednoho stroje analogový i DVB-T tuner od stejné firmy, konkrétně Leadtek?
Stroj mám výkonný dost (X2), takže mám očekávat problémy při současném nahrávání dvou programů?
Díky za odhady a dohady :)
Ravie
[quote=clee]na nahravani dvb neni potreba temer zadnej procesorovej vykon, jde prakticky jen o kopirovani...[/quote]
Jojo, já vím, asi jsem trochu zavádějícně položil otázku, spíš mě zajímá, jestli se ty tunery třeba nebudou prát o zvukovku, o kodek a podobně.
Ravie
Jojo, já vím, asi jsem trochu zavádějícně položil otázku, spíš mě zajímá, jestli se ty tunery třeba nebudou prát o zvukovku, o kodek a podobně.
Ravie
no o kodeky asi tezko, na prehravani dvb staci prislusnej filtr, nasimulovat to muzes tim ze si pustis normalni dvd (treba v powerdvd) a k tomu si pustis tv z analogu, kdyz ti to pujde je dost pravdepodobny ze s dvb to pujde taky, jestli jede av stream z eteru nebo z placky je z principu celkem jedno...
No tak jsem to zkoušel takto: když nahrávám ručně, tzn. zapnu nahrávání z analogu i DVB a po nějaké době ho vypnu, funguje obojí, byť film z DVB jde přehrát zase jen v DVB vieweru.
Pokud ale třeba nahrávání nastavím na noc a jdu spát, tak ráno mám sice taky oba filmy nahrané, ale na otevření DVB musím použít VDubMod a po sestříhání mám posunutý zvuk - čím blíž ke konci filmu, tím víc. Otázkou je, jestli je to nahráním anebo špatným sestříháním (jenže ve VDubModu se nic takového, co by mohlo pomoct, nenastavuje, nebo o tom nevím) Na analogu mi tohle dělalo nastavení Master streamu na video a nastavením na Audio jsem se toho zbavil, ale netuším, co mám dělat tady :-/
Nějaká doporučení? Jsem příliš naivní, když doufám, že by to třeba teoreticky mohlo fungovat jako u analogu, to znamená, že se nahraje film, pak si ho můžu rovnou pustit ve WMP, vyhážu z něj ve VDubu rekladmy a založím? Nebo je to jen zbožné přání?
Díky moc.
Ravie.
Pokud ale třeba nahrávání nastavím na noc a jdu spát, tak ráno mám sice taky oba filmy nahrané, ale na otevření DVB musím použít VDubMod a po sestříhání mám posunutý zvuk - čím blíž ke konci filmu, tím víc. Otázkou je, jestli je to nahráním anebo špatným sestříháním (jenže ve VDubModu se nic takového, co by mohlo pomoct, nenastavuje, nebo o tom nevím) Na analogu mi tohle dělalo nastavení Master streamu na video a nastavením na Audio jsem se toho zbavil, ale netuším, co mám dělat tady :-/
Nějaká doporučení? Jsem příliš naivní, když doufám, že by to třeba teoreticky mohlo fungovat jako u analogu, to znamená, že se nahraje film, pak si ho můžu rovnou pustit ve WMP, vyhážu z něj ve VDubu rekladmy a založím? Nebo je to jen zbožné přání?
Díky moc.
Ravie.
Co tak 1 karta DVB-T (AS2) a napr. DVB Dream, takto by sa dalo nahravat (teoreticky) az z 20 programov naraz, ale len na 1 multiplexe, takze ked by stacili CT1, CT2, Nova, Prima a neviem co tam este mate v CZ, tak by ta 1 karta stacila, prip. dalsia analogova, v DVB Dream sa da nastavit renderless mode - nahravanie s minimalnou zatazou PC, takze popri tom by slo normalne nahravat aj 2-3 programy + by sa dalo nahravat z analogovej karty. Viac o DVB Dream je v sekcii DVB-T hore. Existuju aj ine podobne programy, napr. DVB Viewer, ale ten nie je zadarmo... Celkovo ale pre nahravanie z viacerych programov naraz je DVB-T prip. DVB-S najlepsia alternativa, koli zatazi aj kvalite.
[quote=Dreamer]Co tak 1 karta DVB-T (AS2) a napr. DVB Dream, takto by sa dalo nahravat (teoreticky) az z 20 programov naraz, ale len na 1 multiplexe, takze ked by stacili CT1, CT2, Nova, Prima a neviem co tam este mate v CZ, tak by ta 1 karta stacila, prip. dalsia analogova, v DVB Dream sa da nastavit renderless mode - nahravanie s minimalnou zatazou PC, takze popri tom by slo normalne nahravat aj 2-3 programy + by sa dalo nahravat z analogovej karty. Viac o DVB Dream je v sekcii DVB-T hore. Existuju aj ine podobne programy, napr. DVB Viewer, ale ten nie je zadarmo... Celkovo ale pre nahravanie z viacerych programov naraz je DVB-T prip. DVB-S najlepsia alternativa, koli zatazi aj kvalite.[/quote]
Tak ten prográmek zkusím, zvláště pokud je zadarmo :))
Díky!
Ravie.
Tak ten prográmek zkusím, zvláště pokud je zadarmo :))
Díky!
Ravie.
Zdravim,
potrebuju mit v pc dva video vstupy.
Mam dve tv karty, ale v jednom pc se nesnesou.
Uvazuju, ze bych zkusil jednu tv kartu a k tomu koupil av2usb prevodnik, ale nasel jsem jenom nejaky avermedia a stoji 1400,-.
Jaky jsou jeste jiny moznosti? Poradite? potrebuju mit v pc dva video vstupy na plynule nahravani videa.
diky moc
potrebuju mit v pc dva video vstupy.
Mam dve tv karty, ale v jednom pc se nesnesou.
Uvazuju, ze bych zkusil jednu tv kartu a k tomu koupil av2usb prevodnik, ale nasel jsem jenom nejaky avermedia a stoji 1400,-.
Jaky jsou jeste jiny moznosti? Poradite? potrebuju mit v pc dva video vstupy na plynule nahravani videa.
diky moc
[quote]Mam dve tv karty, ale v jednom pc se nesnesou. [/quote]
Vhodné jsou tunery od Hauppauge. Mrkni do sekce "než se zeptáte".
Vhodné jsou tunery od Hauppauge. Mrkni do sekce "než se zeptáte".
hmm, myslis tech pet karet Hauppauge pohromade? ja mam dve nejake tv karty. jedna ma na chipu napsano 878A(asi provideo) a druha 878KHF(avermedia). Tyhle karty mi spolu fungovat nebudou? :) vubec nepotrebuju tv ani radio funkce. jde mi jenom o dva video zdroje.
http://www.daj.cz/r/tv.jpg
^^^ to jsou "fotky" tech mych dvou karet. Nemam tu fotak, tak jsem to musel naskenovat:)
co bys mi doporucoval? potrebuju proste nahravat z dvou kamer zaroven ..
dik moc.. (mas to tu pekny, je dobre, ze neco takovyh o existuje a ze se o to nekdo stara)
^^^ to jsou "fotky" tech mych dvou karet. Nemam tu fotak, tak jsem to musel naskenovat:)
co bys mi doporucoval? potrebuju proste nahravat z dvou kamer zaroven ..
dik moc.. (mas to tu pekny, je dobre, ze neco takovyh o existuje a ze se o to nekdo stara)
ja jsem obe dve karty zkousel asi pred pul rokem, uz si ale nepamatuju jaky jsem pouzival ovladace. U obou karet se mi dela tahle vec: kdyz jsem po startu windows nepouzil originalni nahravaci software, ale nejaky jiny, tak jsem musel v menu toho softwaru prepnout na standart PAL misto NTSC. tohle jsem musel delat u obou karet. Zkousel sem hledat zmeny v registrech, abych mohl zmenit defaultni hodnotu na PAL, ale neuspesne. Nevite nekdo nahodou, jak na tohle? neresil to nekdo?
Mrkni sem:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=8427
(oba posty časem spojím dohromady)
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=8427
(oba posty časem spojím dohromady)
tak jsem to zprovoznil. perfekt. Pouzil jsem obe moje karty, stahnul jsem tyto ovladace: http://btwincap.sourceforge.net/download.html
porad to ty ovladace instalovalo jenom pro jednu kartu a tu druhou to nevidelo. Tak jsem tu prvni vyndal, nainstaloval drivery k druhe a pak dal zpet tu prvni. Slape to. Diky moc za pomoc a preju hodne stesti :) tahle stranka je dobrej zdroj, je dobre, ze se tu o to starate
mimochodem: tohle je presne to, co jsem potreboval videt: https://www.tvfreak.cz/ovladace-ovladace-ovladace/1378
:)
porad to ty ovladace instalovalo jenom pro jednu kartu a tu druhou to nevidelo. Tak jsem tu prvni vyndal, nainstaloval drivery k druhe a pak dal zpet tu prvni. Slape to. Diky moc za pomoc a preju hodne stesti :) tahle stranka je dobrej zdroj, je dobre, ze se tu o to starate
mimochodem: tohle je presne to, co jsem potreboval videt: https://www.tvfreak.cz/ovladace-ovladace-ovladace/1378
:)
pouzivam tenhle soft, je docela dobrej http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=58683&page=20&highlight=capture%21
Zdravim mam dotaz na provoz dvou konkrétních tunerů v 1 PC. Nyní vlastním Leadtek TV2000 XP Expert (mimochodem fakt skvělá karta). Jelikož začala vysílat Buková hora digitálně chci přijímat též digitál. Už proto že Prima tam jen ta nebude a hybridní karty (třeba i DTV2000 H) mi prostě nepřijdou moc dobré. Zaujal mě však Leadtek WinFast DTV1000T. Jaký je váš názor na funkčnost osvědčené TV2000 XP Expert a nového "digitálu" v jednom počítači ?? Zajímá mě určitě názor pana Maška. Díííky :-)
[quote=Orange`s;145475]a hybridní karty (třeba i DTV2000 H) mi prostě nepřijdou moc dobré.[/quote]
Mohl bys objasnit PROČ? Předpokládám, že s tou DTV2000H máš asi osobní zkušenost (já taky, takže proto se ptám...).
Mohl bys objasnit PROČ? Předpokládám, že s tou DTV2000H máš asi osobní zkušenost (já taky, takže proto se ptám...).
[QUOTE]Zaujal mě však Leadtek WinFast DTV1000T. Jaký je váš názor na funkčnost osvědčené TV2000 XP Expert a nového "digitálu" v jednom počítači ?? Zajímá mě určitě názor pana Maška. [/QUOTE]
Teoreticky by to fungovat mělo. Jedny ovladače pro digital a jedny pro analog - opět teoreticky, neměly by se navzájem mezi sebou prát. Ale není nad praktické vyzkoušení.
Teoreticky by to fungovat mělo. Jedny ovladače pro digital a jedny pro analog - opět teoreticky, neměly by se navzájem mezi sebou prát. Ale není nad praktické vyzkoušení.
Jj díky. Info o DTV2000 H jsem zatím čerpal z různých diskusních fór a zrovna včera jsem měl možnost porovnat u sebe doma mojí TV2000 XP Expert a toho "Hybrida" a výsledek my přijde stejný, možná místy na DTV2000 H i malinko lepší. Takže asi nebudu řešit 2 tunery v jednom PC ale dám si tam prostě jen tu jednu hybridní. ;-)
Mám TV2000 XP Expert a aj DTV2000 H. Expert chodil absolutne bez problemov, nahravanie, teletext aj rádio.
2000H má analóg. výstup nejakú strašne malú úroveň - pripojený do AUX vstupu zvuk karty (tam kde bol EXPERT) je asi o 10 dB slabší ako digitál. Na analógu mi nejde teletext, na digitále áno, ale v porovnaní s EXPERTOM bieda. Regulácia hlasitosti digitálu má malý rozsah - buď nič, alebo ide približne rovnako. Rádio na 2000H má nejaký divný frekvenčný rozsah - basy sú blbé a výšky to nemá - nedá sa to počúvať.
Aj ja som práve preto rozmýšľal o inštalácii obidvoch : Expert na analóg a hybrid iba na DVB-T.
2000H má analóg. výstup nejakú strašne malú úroveň - pripojený do AUX vstupu zvuk karty (tam kde bol EXPERT) je asi o 10 dB slabší ako digitál. Na analógu mi nejde teletext, na digitále áno, ale v porovnaní s EXPERTOM bieda. Regulácia hlasitosti digitálu má malý rozsah - buď nič, alebo ide približne rovnako. Rádio na 2000H má nejaký divný frekvenčný rozsah - basy sú blbé a výšky to nemá - nedá sa to počúvať.
Aj ja som práve preto rozmýšľal o inštalácii obidvoch : Expert na analóg a hybrid iba na DVB-T.
[QUOTE=MarlboroCZ;179880]Zkoušel už někdo prakticky 2 Airstarky, každou na jeden multiplex, v jednom PC?[/QUOTE]
CableStar 2PCI + CableStar HD2, DVBViewer Pro, UPC DVB-C, nahrávání ze dvou multiplexů, časové překrývání, nahrávání více programů z jednoho muxu, hibernace, atd., zcela bez problémů...
CableStar 2PCI + CableStar HD2, DVBViewer Pro, UPC DVB-C, nahrávání ze dvou multiplexů, časové překrývání, nahrávání více programů z jednoho muxu, hibernace, atd., zcela bez problémů...
...Totéž předvádí TechniSat na svém "firemním" TV-kanálu "TechniTipp" (na Astře 1 19,2°E) denně názorně v praxi, včetně řešení příjmu z kabelových rozvodů...
[QUOTE=mg1999;180589]Mám TV2000 XP Expert a aj DTV2000 H. Expert chodil absolutne bez problemov, nahravanie, teletext aj rádio.
Aj ja som práve preto rozmýšľal o inštalácii obidvoch : Expert na analóg a hybrid iba na DVB-T.[/QUOTE]
Tvoje poznatky plně potvrzuji a ještě doplním:
Aktuálně prodávaná verze karty je "J", předchozí byla "I". Viz stránky Leadteku, kde jsou vidět i některé HW odlišnosti.
A od tohoto se odvíjí další - úroveň výstupu analogového signálu je o více jak 12dB nižší, než by měla být, navíc FM tuner hraje pouze mono, již v minulosti jsem zjistil, že Leadtek má pěkně blbě vyřešené přepínání mono-stereo, po přepnutí na mono je zvuk až neskutečně placatý.Na kartě nastavení FM tuneru se to tváří, že lze přepínat mono a stereo, ale ve skutečnosti se neděje nic. Navíc revize "J" není podporována v Linuxu.
Řešení zatím neznám, ale asi to dopadně tak, že zprovozním v jednom kompu TV2000XP Expert a DTV1000T. Po pravdě řečeno mě zajímá jen FM a DVB-T, v minulosti mi už takto spolu chodily PVR2000 a 1000T. A karta DTV2000H půjde na reklamaci s požadavkem na vrácení peněz.
Aj ja som práve preto rozmýšľal o inštalácii obidvoch : Expert na analóg a hybrid iba na DVB-T.[/QUOTE]
Tvoje poznatky plně potvrzuji a ještě doplním:
Aktuálně prodávaná verze karty je "J", předchozí byla "I". Viz stránky Leadteku, kde jsou vidět i některé HW odlišnosti.
A od tohoto se odvíjí další - úroveň výstupu analogového signálu je o více jak 12dB nižší, než by měla být, navíc FM tuner hraje pouze mono, již v minulosti jsem zjistil, že Leadtek má pěkně blbě vyřešené přepínání mono-stereo, po přepnutí na mono je zvuk až neskutečně placatý.Na kartě nastavení FM tuneru se to tváří, že lze přepínat mono a stereo, ale ve skutečnosti se neděje nic. Navíc revize "J" není podporována v Linuxu.
Řešení zatím neznám, ale asi to dopadně tak, že zprovozním v jednom kompu TV2000XP Expert a DTV1000T. Po pravdě řečeno mě zajímá jen FM a DVB-T, v minulosti mi už takto spolu chodily PVR2000 a 1000T. A karta DTV2000H půjde na reklamaci s požadavkem na vrácení peněz.
Pro osazení více tv tunerů se osvědčily karty Hauppauge. I více, jak 5 kousků. Podrobnosti najdete v threadu "Než se zeptáte".
Možná s křížkem po funuse. 2 tunery mají karty s označením TWIN např. Winfast nebo viz první příspěvek. A asi k tomu budou mít i SW. Ověrený alternativní free SW, který to umí je ProgDvb ( při jednom tuneru jenom v rámci jednoho multiplexu).
JKs
JKs
Ahoj,
nevím jestli je to ještě aktuelní, ale pro zajímavost. Jednou jsem měl v chodu na jednom PC několik USB DVBT tunerů. Jednalo se o Winfast PVR2, Videomate U300, Lifeview a Pinneacle, něco běželo na alternativním SW Dvbviewer nebo Altdvb. Už to přesně nevím a také se mi to nepodařilo už nikdy zopakovat. Záleželo to i na pořadí spouštění. Nedávná informace od Softcomu je, že 2 DVBT Winfast v PCI chodí bezproblémově.
JKs
nevím jestli je to ještě aktuelní, ale pro zajímavost. Jednou jsem měl v chodu na jednom PC několik USB DVBT tunerů. Jednalo se o Winfast PVR2, Videomate U300, Lifeview a Pinneacle, něco běželo na alternativním SW Dvbviewer nebo Altdvb. Už to přesně nevím a také se mi to nepodařilo už nikdy zopakovat. Záleželo to i na pořadí spouštění. Nedávná informace od Softcomu je, že 2 DVBT Winfast v PCI chodí bezproblémově.
JKs