WinFast PVR a kabelovka od UPC
Ahoj,
kombinace WinFast PVR a kabelovka od UPC mi dělá velké potíže :-? . Podaří se mi naladit dobrý obraz, ale zvuk je na tom opravdu špatně. Hledám nějakou zpřízněnou duši :BB: , která používá danou kombinaci bez problémů - pak je problém u mne, nebo potvrzení, že to prostě nechodí a je třeba si např. pořídit jinou kartu :-(( .
Dík
kombinace WinFast PVR a kabelovka od UPC mi dělá velké potíže :-? . Podaří se mi naladit dobrý obraz, ale zvuk je na tom opravdu špatně. Hledám nějakou zpřízněnou duši :BB: , která používá danou kombinaci bez problémů - pak je problém u mne, nebo potvrzení, že to prostě nechodí a je třeba si např. pořídit jinou kartu :-(( .
Dík
Mám TV2000XP-Expert a kabelovku Karneval. Zvukový čip mám na základní desce. Zvuk na tv-kartě mám nastaven na Line In.
Vše funguje k mé plné spokojenosti.
Vše funguje k mé plné spokojenosti.
... dík za odpověď. Ještě jsem odzkoušel do anténního vstupu dát místo kabelu klasickou anténu. K mému překvapení vše fungovalo, tedy i zvuk (pochopitelně jsem chytal jen čtyři české kanály). Podle toho to zatím vypadá, že problém je skutečně pouze v kombinaci s UPC :-& .
Zavolej servis UPC, předveď jim to, oni to musí opravit. Kabelová televize není zdarma a ty máš nárok na kvalitní signál.
Salámvcelku,
tak jsem udělal ještě jeden pokus - dal jsem jí k odzkoušení kámošovi, který má taky UPC. Třeba mu bude chodit - pak je problém někde u mě (rušení, zdroj?).
O výsledku dám vědět.
tak jsem udělal ještě jeden pokus - dal jsem jí k odzkoušení kámošovi, který má taky UPC. Třeba mu bude chodit - pak je problém někde u mě (rušení, zdroj?).
O výsledku dám vědět.
Ještě jsem odzkoušel do anténního vstupu dát místo kabelu klasickou anténu. K mému překvapení vše fungovalo, tedy i zvuk (pochopitelně jsem chytal jen čtyři české kanály).
Porucha není u tebe. Ale u UPC.
Porucha není u tebe. Ale u UPC.
[quote=Ivo Mašek]Zavolej servis UPC, předveď jim to, oni to musí opravit. Kabelová televize není zdarma a ty máš nárok na kvalitní signál.[/quote]
Omyl - každý kabelový operátor garantuje kvalitu signálu pouze po účastnickou zásuvku (a s úrovní signálu pro jeden TV a jeden R přijímač) a ve smlouvě jsou takové "vychytávky" jako např.: "Provozovatel neodpovídá za schopnost televizních nebo rozhlasových přijímačů přijímat televizní nebo rozhlasový signál dodávaný v kvalitě podle parametrů stanovených ČSN EN 50083." :-I
Omyl - každý kabelový operátor garantuje kvalitu signálu pouze po účastnickou zásuvku (a s úrovní signálu pro jeden TV a jeden R přijímač) a ve smlouvě jsou takové "vychytávky" jako např.: "Provozovatel neodpovídá za schopnost televizních nebo rozhlasových přijímačů přijímat televizní nebo rozhlasový signál dodávaný v kvalitě podle parametrů stanovených ČSN EN 50083." :-I
No, to je sice hezký, ale co má Kablo dělat, když tv-kartu zapojí na svoji anténu, a vše funguje v pohodě. A jak to připojí na UPC, má problémy se signálem. (Kablo alespoň nepíše, že by měl nějaké "harakiri" mezi zásuvkou a PC).
Zrovna u UPC je problém, že všechny kanály jsou rozváděny těsně u sebe (není tam frekvenční mezera jednoho kanálu, jak je tomu např. u Karnevalu), takže shitoidní TV karty si s tím prostě neporadí.
Tak to má tedy Kablo smůlu. Já jsem někde slyšel, že by se měla správně ta "mezera" dodržovat. Tady jak není na něco norma, tak se na to se*re.
Dodržování mezery bylo doporučováno někdy v éře společných TV antén "made in Slovakia", kde konvertory a zesilovače TESA-S měly dost velký problémy se selektivitou. Ovšem v dnešní době je to dávno překonaný názor a osobně jsem rád, že UPC to má takto technicky řešený... Protože mám shodou okolností přípojku i od Karnevalu, tak při vzájemným srovnání dopadá Karneval podstatně hůř - právě díky mezerám je většina programů nacpaná v celým UHF pásmu (UPC má v UHF pouze HBO+HBO2+PG, a to ještě na začátku pásma), takže dochází ke kolizi s terestriálními vysílači a s modulátory videorekordérů, sat. receiverů apod. Nehledě na to, že šířit vysoký frekvence (UHF pásmo) na velký vzdálenosti sebou přináší nutnost většího počtu trasových zesilovačů a ty pak zase logicky způsobují větší šum v obraze.
Kablo ať si koupí VHS videorekordér a z AV výstupu to natáhne do PC - signál pak bude zpracovávat tuner z videorekordéru a ten obvykle problémy se selektivitou netrpí.
Kablo ať si koupí VHS videorekordér a z AV výstupu to natáhne do PC - signál pak bude zpracovávat tuner z videorekordéru a ten obvykle problémy se selektivitou netrpí.
[color=red]Dodržování mezery bylo doporučováno někdy v éře společných TV antén "made in Slovakia", kde konvertory a zesilovače TESA-S měly dost velký problémy se selektivitou. Ovšem v dnešní době je to dávno překonaný názor a osobně jsem rád, že UPC to má takto technicky řešený... Protože mám shodou okolností přípojku i od Karnevalu, tak při vzájemným srovnání dopadá Karneval podstatně hůř - právě díky mezerám je většina programů nacpaná v celým UHF pásmu (UPC má v UHF pouze HBO+HBO2+PG, a to ještě na začátku pásma), takže dochází ke kolizi s terestriálními vysílači a s modulátory videorekordérů, sat. receiverů apod. Nehledě na to, že šířit vysoký frekvence (UHF pásmo) na velký vzdálenosti sebou přináší nutnost většího počtu trasových zesilovačů a ty pak zase logicky způsobují větší šum v obraze. [/color]
Potvrzuji - je to tak. Je zajímavé, že s tímto si dovedly poradit i staré Tesly 428 apod., které měly mf bloky z klasických LC obvodů a to i při rozdílech sousedních kanálů až 10dB!
Potvrzuji - je to tak. Je zajímavé, že s tímto si dovedly poradit i staré Tesly 428 apod., které měly mf bloky z klasických LC obvodů a to i při rozdílech sousedních kanálů až 10dB!