Problém s délkou GOP
Vzhledem k tomu, že jsem několik let používal stejnou metodu při záznamu DVB-S (SS1, WXP, ProgDVB, projet PVAS, sestříhat Wizard, authorizace TMPGDVDAuthor) nemile mě v poslední době (3-4 týdny?) překvapila hláška z PVAS (a následné problémy při střihu a autorizaci)
[ Found a GOP with more than 15 pics.
This is not DVD compliant, but many players accept it.
See summary for total number at end. ]
++ INFO:
++ 17 GOP(s) with more than 15 frames were found
++ This is not "DVD-compliant"
++ It _may_ cause problems in DVD-authoring or
++ with some DVD players
Vypadá to , že takhle upravený to už přichází z éteru.
Je to problém jen můj? Pokud ne jak jste ho vyřešili? Času mám málo, tak bych uvítal něco již prověřeného.
Nové instalace na čistý OS jsem již zkoušel... :-?
[ Found a GOP with more than 15 pics.
This is not DVD compliant, but many players accept it.
See summary for total number at end. ]
++ INFO:
++ 17 GOP(s) with more than 15 frames were found
++ This is not "DVD-compliant"
++ It _may_ cause problems in DVD-authoring or
++ with some DVD players
Vypadá to , že takhle upravený to už přichází z éteru.
Je to problém jen můj? Pokud ne jak jste ho vyřešili? Času mám málo, tak bych uvítal něco již prověřeného.
Nové instalace na čistý OS jsem již zkoušel... :-?
normal, na dvb-t taky obcas sou delsi gopy nez standardnich 12 (i pres 15), neresim nijak, dokud to funguje :-E
Kdyby to nedělalo problémy a uměl to opravit Womble, tak to tu neinzeruju. Jenže když to protahnu PVAStrumentem tak to vyhlásí tu hlášku, po natáhnutí do Wizardu to někdy u videa udá nesmyslnou délku u videa, navíc to odmítají autorizační softy vůbec zpracovat. Nejhorší na tom je, že i vizuálně je to plný chyb (zadrhnutí, blikání, artefakty atp.) Přitom Live je to bez chyby.
ProjektX se taky nechytá.
To nikdo kdo používá SS1 a Czechlink nemá tytéž problémy? :-(
ProjektX se taky nechytá.
To nikdo kdo používá SS1 a Czechlink nemá tytéž problémy? :-(
WOMBLE to vie - MPEG2VCR ma polozku FIX GOP ;)
BTW ak mas problem to prehrat na PC tak bude najskor vadna nahravka.
GOP zmenili ako presli na VBR.
BTW ak mas problem to prehrat na PC tak bude najskor vadna nahravka.
GOP zmenili ako presli na VBR.
ViKinG
S tím mě na Czechlinku taky štvou, vysílali takhle i 2 písaře. Naštěstí i když TDA řve, tak to zvládne.
S tím mě na Czechlinku taky štvou, vysílali takhle i 2 písaře. Naštěstí i když TDA řve, tak to zvládne.
ProjectX a IfoEdit je bez problémů.Kdyby se o tom všude nepsalo tak jsem to ani nezaregistroval.
ViKinG
Zkus změnit player.
ViKinG
Zkus změnit player.
Já to zvládnu nakonec taky ale problém je v tý degradaci videa... (přestože nevim co ji způsobí - vše by teoreticky mělo být bezeztrátové...?)
EXC200: vadná nahrávka? mám 120cm parabolu a ideální příjem 100Q a trvale nad 90L a hlavně několik let předtím vše naprosto OK.
Teď si s tím pohráli a místo 7.000 CBR a víc kbps máš s bídou 4 VBR a nestandartní GOP. Zase jsme udělali krok do digitálního Hellu.
Stejně mi to hlava nebere, teoreticky musíme (z DVB-S, CL) přijímat všichni totéž! Ne že já mám hlavu v pejru a vy nic :-) .
EXC200: vadná nahrávka? mám 120cm parabolu a ideální příjem 100Q a trvale nad 90L a hlavně několik let předtím vše naprosto OK.
Teď si s tím pohráli a místo 7.000 CBR a víc kbps máš s bídou 4 VBR a nestandartní GOP. Zase jsme udělali krok do digitálního Hellu.
Stejně mi to hlava nebere, teoreticky musíme (z DVB-S, CL) přijímat všichni totéž! Ne že já mám hlavu v pejru a vy nic :-) .
ViKinG
Já bych řekl taky,že máš chyby v nahrávce,nic jinýho to být nemůže.
Zkusil bych přepnout na softmod,graf a jiný player.
Já bych řekl taky,že máš chyby v nahrávce,nic jinýho to být nemůže.
Zkusil bych přepnout na softmod,graf a jiný player.
2 Viking
1. Pouzivas ProgDVB - pre SS2 je to jeden z najproblemovejsich DVBplayerov (aj ked SS1 s nim ide vcelku dobre ).
Vobec by som sa ale necudoval ze ProgDVB nezvlada zmeny na czlinku.
Tiez odporucam skusit iny player - dvbdream, altdvb .. ..
2. Mam taky pocit ze co sa DVB tyka tak ziaden standart pre GOP nieje.
(ine to je u DVD)
3. Ja nevychvalujem zmeny u CZLINKU len pisem ze tieto "problemy" nastali akonahle presli na VBR.
To ze znizili bitrate nieje kvoli VBR - ale naopak ;).
V nizkom bitrate isli uz davnejsie v CBR.
1. Pouzivas ProgDVB - pre SS2 je to jeden z najproblemovejsich DVBplayerov (aj ked SS1 s nim ide vcelku dobre ).
Vobec by som sa ale necudoval ze ProgDVB nezvlada zmeny na czlinku.
Tiez odporucam skusit iny player - dvbdream, altdvb .. ..
2. Mam taky pocit ze co sa DVB tyka tak ziaden standart pre GOP nieje.
(ine to je u DVD)
3. Ja nevychvalujem zmeny u CZLINKU len pisem ze tieto "problemy" nastali akonahle presli na VBR.
To ze znizili bitrate nieje kvoli VBR - ale naopak ;).
V nizkom bitrate isli uz davnejsie v CBR.
EXC200, SS2CZ: OK zkusim jiný player...
Standart (max 15) GOP je pro DVD nikoliv DVB (ale předtim ho striktně dodržovali a nebyl problem při autorizaci).
Asi se shodnem že to co bylo (7.000 CBR) bylo lepší (i když u delších filmů jsem musel snížit bitrate aby se vešel na 4,35GB.
Nemám teď žádný čas si s tim pohrávat proto mi to tak s**e. :BB:
Standart (max 15) GOP je pro DVD nikoliv DVB (ale předtim ho striktně dodržovali a nebyl problem při autorizaci).
Asi se shodnem že to co bylo (7.000 CBR) bylo lepší (i když u delších filmů jsem musel snížit bitrate aby se vešel na 4,35GB.
Nemám teď žádný čas si s tim pohrávat proto mi to tak s**e. :BB:
na czlinku nedavno menili kompresory tak tim to mozna bude, naka lejma to tam neumi poradne nastavit, nebo koupili nakej smejd (min pravdepodobny)
Já nevím ,ale nějaký vliv na to musí mít vstupní filtr přehrávače když se chová každý jinak,nebo ne?
[quote=mirekv]SS2CZ
Já měl za to, že stream při nahrávání je pevně daný. Vyveď mě z omylu![/quote]
Ako tu uz bolo spominane - pokial by si nahraval priamo do ts - a to full transponder - tak chyby nahravanim mozes vylucit.
Ibaze aj playere co nahravaju do ts selectuju len dany video a audio pidy.
A nedajboze ked este vyberaju z toho mpg - tak tam uz naozaj moze byt zadrhel.
btw - ss1 nedokaze nahravat ts
Já měl za to, že stream při nahrávání je pevně daný. Vyveď mě z omylu![/quote]
Ako tu uz bolo spominane - pokial by si nahraval priamo do ts - a to full transponder - tak chyby nahravanim mozes vylucit.
Ibaze aj playere co nahravaju do ts selectuju len dany video a audio pidy.
A nedajboze ked este vyberaju z toho mpg - tak tam uz naozaj moze byt zadrhel.
btw - ss1 nedokaze nahravat ts
Tak jsem nahrávání z Czechlinku vyzkoušel ve 3 variantách:
SS2 a ProgDVB - do PVA
Dreambox DM500 - přímo do TS
Dreambox DM500 - přes Ngrab
všude je to stejné - příliš dlouhý GOP. Takže vliv při nahrávání bych vyloučil :-((
SS2 a ProgDVB - do PVA
Dreambox DM500 - přímo do TS
Dreambox DM500 - přes Ngrab
všude je to stejné - příliš dlouhý GOP. Takže vliv při nahrávání bych vyloučil :-((
[quote=Miuvek]mirekv
No, furt tady byly řeči ohledně vlivu DVB playeru....
tak jsem to prubnul :-)[/quote]
Lenze tu sa hovori o vplyve dvbplayera na chyby v nahravke - nie na GOP ;)
Skus nahravat nieco z inej stanice a hod si to potom cez PVASTRUMENTO - vacsinou je zazrak ked dostanes cisty log z nahravky v progdvb (na SS2 ;) )
No, furt tady byly řeči ohledně vlivu DVB playeru....
tak jsem to prubnul :-)[/quote]
Lenze tu sa hovori o vplyve dvbplayera na chyby v nahravke - nie na GOP ;)
Skus nahravat nieco z inej stanice a hod si to potom cez PVASTRUMENTO - vacsinou je zazrak ked dostanes cisty log z nahravky v progdvb (na SS2 ;) )
V souvislosti s nasazením VBR se ozvala řada diváků, kteří si vypalují pořady z programů paketu Czech Link na DVD a uvádějí, že authoringové programy jim hlásí "GOP is too long". Co tuto hlášku způsobuje?
Vysílání Czechlinku a tím i nastavení parametrů kodérů je optimalizováno pro co nejkvalitnější a zároveň co nejekonomičtější distribuci televizních programů na vysílače a hlavní stanice kabelových rozvodů, nemáme v úmyslu jej optimalizovat pro snadné vypalování DVD, máme zcela jiné priority.
Takže do budoucna už GOP fix jako základní a nezbytná součást autorizace... :-(
Vysílání Czechlinku a tím i nastavení parametrů kodérů je optimalizováno pro co nejkvalitnější a zároveň co nejekonomičtější distribuci televizních programů na vysílače a hlavní stanice kabelových rozvodů, nemáme v úmyslu jej optimalizovat pro snadné vypalování DVD, máme zcela jiné priority.
Takže do budoucna už GOP fix jako základní a nezbytná součást autorizace... :-(