Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Win MCE (pripadne hdd recorder) a Karneval

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Zdravim,

    jak asi nekteri vite, tak Karneval vysila zvuk ve dvou odlisnych normach ("pozemni" - CT1, CT2, Nova atd v D/K, ostatni z rozsirene nabidky v B/G). Problem nastava napr. v MCE, kdy bud navolim Ceskou republiku a mam v poradku prvni skupinu, ale u druhe mam jen sum, nebo navolim Nemecko nebo Dansko a je to presne opacne.
    Stejny problem jsem mel u nekterych hdd recorderu, ale tam asi nic nepomuze (krome toho, ze by se Karneval trochu vzpamatoval, cemuz neverim )

    Chci se zeptat - existuje na to nejaky trik, nastroj, postup, jak donutit MCE, aby akceptovaly u jednotlivych kanalu rozdilne normy? Budu vdecny za pomoc, marne jsem hledal v registrech nebo souborech nejake nastaveni...

    Vim ze nektere jine TV software (napr. ATV2000 nebo Dscaler) to resi, ale ja se chci zatim drzet platformy MCE, diky za pochopeni.

    EDIT: Zapomel jsem rict - mam Hauppauge WinTV HVR-1300
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    2

    Mám naprosto stejný problém, zkusil jsem nové drivery ke kartě a stále nic. Řekl bych, že se problém bude muset řešit v MCE. Doufám, že na to někdo přijde, nebo ho bude v nějakém opravě od Microsoftu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Zkusil jsem i MediaPortal a tam problem nemam - resp. najde to stejne blbe, ale pak muzu vlezt do tech kanalu a ty kodove stranky zmenit. To je asi presne to, co bych poteboval u MCE...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    1

    Navrhuju zahájit podpisovou kampaň proti Karnevalu , aby tyto sto let staré normy z vysílacího schématu vyhodili, resp. nekombinovali dvě normy v jednom vysílání. Jsem na 100% přesvědčen, že zákazníků platících Karnevalu nemalé částky (které mu když se nas.. taky platit nemusí, máme taky UPC, DVBT atd.), kteří by ocenili, že jim jejich hightech věci (HDD rec, WinMCE) budou fungovat je výrazně víc a platí celkem nejspíš větší částku (obvykle bych předpokládal třeba internet, s tím zase souvisí větší platba za další tv kanály atd.) než nějací uživatelé kabelovky (pokud takový vůbec existují) co nemají TV která by zvládla obě normy (takovou TV bych rád viděl - předpokládám že ale leda tak v muzeu).

    To tedy úvodem. A řešení do té doby?
    Po SW stránce řešení pro Win MCE neexistuje (a existovat nejspíš nikdy nebude, neboť jsou myslím takhle debilně navržené DirectX knihovny - tj. lze si ručně pohrát s frekvencemi ale nikoli s normou). Zvažoval jsem i variantu se dvěma tunery - že by jeden byl naladěn do jednoho pásma a druhý do druhého (kdyby to teda nějak vůbec šlo) jenže ouha, MCE nikdy nepochopí, že by nějaké EPG kanály byli svázány jen s konkrétním tunerem, tj. oba tunery musí být schopny naladit stejné stanice na stejných frekvencích, protože MCE nahrává vždy "z prvního volného" tuneru. Ze stejného důvodu pak nejde například zkombinovat analogový tuner a ty čské programy pak brát třeba přes dvb-t tuner. Pokud se Vám ulehčí že v tom nejsme samy tak stejné problémy prý mají na francouzsko belgických hranicích.

    Po HW stránce řešení, sice poněkud polovičaté, ale existuje.

    Jmenuje se YUAN PG600-2. Tenhle tuner má, bohužel zřejmě jako jediný, udělaný korektně PAL a provádí autodetekci a správně se sám nastavuje. Tj. na něm se dá naladit korektně vše. (A jako jediný taky korektně napoprvé sám naladil opravdu všechny vysílané stanice). Tím bohužel je to, že tuner má zřejmě odfláklou VF část, takže frekvence ČT2 až cca Prima vypouští ohavné vlny (upozorňuji, že galv. oddělení antény mám a tím to rozhodně není) a to tedy nejen pro svůj vlastní příjem ale zejména bohužel i do všech rozvodů co na té anténě máte. Bastard, budu ho reklamovat, ale pochybuju, že jiný kus bude fungovat jinak, stačí se podívat na kartu - VF signál je sveden přímo do plošňáku, žádná "kovová klícka", atd.

    Vyzkoušel jsem i tunery AverMedia M150 a Sapphire Theatrix 550. Oba to dělají stejně blbě jako ta Hauppage, navíc i M150 rovněž posílá do VF kabelu ohavné rušení (a to má přitom VF část od Philipse, nechápu ).
    Jediný zbývající výrobce je myslím nějaký Pinnacle, ale na tu jsou myslím spíš ve forech jen nadávky tak to ani zkoušet nebudu.

    Takže mně teď zbývá (kromě vyhození celého krámu z okna) už jen toto řešení: Pořídit si ke kartě "kabelový analogový settopbox", aneb prostě obyč. video, to propojit s TV kartou přes videoin (tj. ignorovat TV tuner karty) a ovládat to z MCE jako každý jiný settopbox, asi do toho půjdu

    howgh
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...nějaký Pinnacle...
    Aby ses kolego nedivil:
    http://www.pinnaclesys.com/PublicSit...ers/Family.htm

    Fungují ovšem pouze na dobře vyladěných PC odpovídajících parametrů!

    A nepozapomněl jsi takhle náhodou ještě třeba na TerraTec??
    http://productsde.terratec.net/html/...digital-de.htm

    Vorsicht!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    petja:
    Než tu začneš, s odpuštěním, blábolit nesmysly, tak se mrkni na:
    www.karnevalzone.cz
    Tam si to pročti a tam jim můžeš i vynadat (a také se ztrapnit). Karneval není "svatý", ale rozhodně nekašle na své zákazníky a dělá na své možnosti toho dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    karnevalzone.cz je neoficiální diskuzní fórum, takže vynadat jim nemá ani moc význam
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    petja: Ty "sto let staré normy" se používají na všech TV vysílačích a převaděčích v ČR, takže chybu hledej v zařízeních, která pro příjem používáš, a která zcela zjevně nejsou určena pro tento trh.
    A pokud se bavíme o kombinaci norem, tak když s tím nemá problém 20 let stará TESLA Color 416, tak s tím nemůže mít problém ani nejnovější HW a SW do PC - a jestli ten problém má, tak bych od takového produktu prchal mílovými kroky pryč
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Pitomec: MCE neni urceno pro cesky trh??? Mozna by to mel nekdo Microsoftu driv, nez ho pocestilo....takhle se zbytecne namahat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    petja: A neslo by nasledujici reseni?
    1) Nastavim Ceskou republiku, stahnu EPG, nainstaluju programy
    2) (pokud vis jak na to??) smazu vsechny kanaly krome CT1, CT2, Nova, Prima
    3) V registrech nastavim DE nebo SK
    4) Dotahnu zbyvajici programy.

    Bude to fungovat? A pokud ano, mas predstavu jak vymazat nalezene jednotlive programy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Tak mi se to prave povedlo...
    Nastavil jsem CZ, stahl vsechny programy, v registru prepsal na DK, pridal nove programy a vypnul ty co nefungovaly...sice tam mozna neco chybi, to takhle zpatra nereknu, ale je to mix obou druhu a vsechny hlavni tam mam...bingo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...no vidíš, gratuluji, ovšem musím ti sdělit, že u mne fungují obě normy PAL dávno "s nějakým Pinnaclem", a to buď s nastavením pro DK, nebo jednoduše pouze PAL bez určení pod-normy, nicméně pod ještě normálními W2K. Blbůstek typu MCE netřeba
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    StD: Takovy chytraky mam fakt rad...taky by mi to fungovalo s jinym software, ale bavili jsme se vyslovne o MCE...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Budiž Ti MCE přáno... Každému co jeho jest.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    36

    Tak jsem neasel tenhle odkaz...kdyz uz nemas jinou moznost, podivej se do manualu
    http://www.support.microsoft.com/gp/mediacenter/cs

    Na Hauppauge skutecne pro 150 a 500 opravene ovladace jsou, ale bohuzel mam 1300, cili zatim mi to nepomuze. Psal jsem na support Hauppauge, ale jeste bez odezvy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Otázky a odpovědi od TV Karneval / UPC
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 13-03-2017, 13:43
  2. 32" LED, případně LCD = do 10500 kč
    Od Maxxim1919 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2011, 16:41
  3. Kabelová digitální televize Karneval / UPC
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-C
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 22-09-2007, 20:29
  4. Karneval a WIn XP Media Center
    Od Sansom v sekci DVB-C
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-07-2007, 07:19
  5. Kabelovka Karneval ... jakou výbavu na kvalitní TV rip ?
    Od paja007 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 19:18