Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 60

Téma: .ts po druhe - jak z nej vymazat jednu zvukovou stopu?

  1. #46
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    67

    tos rek hezky... nicmene musim trochu poopravit svymi zkusenostmi... mam tu jedno 1080p .avi f XviD - oprav me jestli se mylim ale to snad je MPEG4 ne? a to jede ze fsech hd videi nejplynulejc... cpu max 25 % (mpeg2.ts cpu 20-40%, .mkv 60%) tak newim k cemu vyvoj hw akcelerace prom mpeg4 a este ne free...? druha vec: s tim quicktime - nez ze bych ho mel nejak rad - ve skutecnosti apple uplne nesnasim - nic osobniho ale nemam rad ad-hoc programy, jenze dys fsechny trailery sou .mov a mam doma i nejaky 1080p ...dys se naistaluje quitcktime alternative a pousti se to f Nero Showtime tak to jede naprosto f pohode (cpu 40-60%) jinak pokud bys to pustil f bsplayeru nebo f originalnim quicktime player tak pokud to vubec spustis tak na konci zvuku dvou minutovyho traileru budes s videem tak u patyho framu tj fakt!

    jinak ja pouzivam BSPlayer Pro 1.36.825 (ta novejsi verze ma naky problemy s mpeg2 variable bitrate, pockame az co 1.38...) a kodeky: DivX Pro 5.2.1 (update neplanuju pac v6 je plna spyware adware a nesmyslu a nic novyho neprinasi, krom toho ze s videem f divx 6 sem este nesetkal a nejspis ani nesetkam), divx antifreeze 0.4, Koepi XviD 1.1.0 Final a quli tem dvoum .mkv i MatroskaPac Full 1.1.2 (ale zasktrnul sem jen haali splitter), quicktime alternative 1.68 a zvukovej filtr mam Moonlight Odio Dekoda 1.23 - ten uz se bohuzel asi 2 roky nevyviji ale stale mi pride nejlepsi...

    no stimhle arzenalem sem docela spokojenej pac mi bezi fsechno vcetne .mov .ts .vob .mkv .mpa... bezi v jednom prehravaci jedinou vyjimkou sou HD .mov kery poustim f nero showtime 2.1.0.9
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Hmm,omlouvám se nenechte se rušit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    ondratel
    Já používám MPC (Media Player Classic) - má vlastní splittery pro MP4, MKV i MOV. Vlastní dekodery MPEG-1, MPEG-2, MP2, MP3, AC3, DTS,AAC a plno dalších. Takže taky přehraje cokoliv mu předhodím - QuickTime, RealMedia, WindowsMedia i všechny normální videa

    V MPC si dokonce můžeš vybrat, jestli chceš pro MOVy použít originál QuickTime splitter a dekodery nebo interní MP4/MOV splitter, případně systémový, třeba Nero MP4/MOV splitter. Jako dekoder MPEG-4 AVC (ten se používá často v HD MOV trailerech) lze potom využít nepoužitelnej QuickTime dekoder, FFDShow, CoreAVC (údajně velmi rychlý) nebo Nero. Zvuk bývá AAC.

    Ty Tvoje zkušenosti se zatížením procesoru jsou zajímavý. XviD je MPEG-4 ASP, já jsem hlavně mluvil o mnohem složitějším MPEG-4 AVC (viz. ty HD trailery). Pokud si pamatuju, tak mi MPEG-4 SP běhal v rozlišení 0,4 Mpix na CPU Duron 600 MHz. Takže MPEG-4 ASP HD video 2 Mpix by mělo potřebovat tak kolem 3 GHz CPU. Využití 20-30% se mi zdá nesmysl. Jsi si tím jistý?

    Pro zajímavost jsem dělal srovnání - Mam tu MKV-AVC/AC3 640x480 (tedy 0,3 Mpix). Přes FFDShow dekoder žere 75%, ve VLC 60% (plus mínus 15%). Potom tu mam ale MKV-ASP/Vorbis 720x312 (0,22 Mpix) a přes FFDShow dekoder sice pořád bere 30%, ale ve VLC to žere 3-5% CPU. Že je VLC nejrychlejší dekoder jsem věděl, ale tohle mě překvapilo. No každopádně z toho plyne: 30% u HD MPEG-4 ASP neni nereálný, jak jsem si ještě před chvílí myslel. MPEG-4 AVC nepomůže ani svěcená voda, bez HW akcelerace se HD video nehne. Je to rozdíl v rychlosti dekódování více než desetinásobný. Ještě jsem zkoušel MPEG-2 ve VLC - 720x576 (0,4 Mpix) bral tak 20% CPU. Takže je dokonce náročnější než MPEG-4 ASP, ale přibližně 4x míň než MPEG-4 AVC. Samozřejmě pro objektivní srovnání by to chtělo mít stejný rozlišení a datový tok a taky hraje velkou roli optimalizace kodeků. MPEG-4 AVC kodeky jsou zatim v ranym stádiu vývoje a spíš se přidávají funkce než optimalizuje.

    No každopádně by mě zajímalo, jaký výsledky dosáhneš s VLC a MPC Ty. Mohl bys to zkusit? Nějakej MPEG-2 a MPEG-4. Důležitý jsou použitý filtry, víš jak je zjistíš?

    A ještě jsem testoval AVI vs. MKV - je to úplně stejný. Zátěž procesoru se nemění. Chyba je určitě jinde. A až budeš příště potřebovat přehrát MKV v BSPlayeru, stačí si stáhnout samotný Haaliho splitter. Umí i MP4, OGM a AVI. Nemam rád codecpacky.

    Sakra to sem se rozepsal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    67

    codecpack sem zkusil jednou - skoncilo to formatem c: ---> uz nigdy vic!

    jinak zkousel sem ten XviD progressive 1920*800@23,976 psal sem 20-40% ale ted sem to przkoumal podrobnejc a litalo to 35-45% cpu

    jen pro porovnani standartni XviD 640*272@25 zere 2-9% cpu

    mpeg2 .mkv 1920*1080@29,97 interlaced zere 40-55% cpu

    mpeg2 .ts 1920*1080@29,97 interlaced zere 20-45% cpu

    takovej bordel dela .VOB na dvd zere vod 2 az do 45% cpu

    nejhorsi samozrejme 1920*1080 progressive .MOV - ten f bsplayeru zere 60-100% cpu ale drif mu ani tech 100% v nekterych scenach nestacilo, ted sem bohuzel na zadnou gde by se to aspon jednou zaseklo nenarazil, newim mozna uz s tim neco udelali, ja uz HD trailery nakej patek poustim rvnou do showtime takze sem situaci nesledoval... jinak v nero showtime zere 30-85 % cpu... bez pretakteni to behalo taky (1,8 GHz) ale na druhym pc mam P4 2,8@3,06 a na ni to ma problemy... - freqence neni fse

    kua tj zas OT! ted k tematu, negdo nasel dalsi program kerej umi ukladat do .ts?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Jeden program znám,jmenuje se AltDVB.Možná by stačilo domluvit se s proveiderem jestli by to neprotáh znovu přes satelit a v AltDVB si můžeš nastavit nahrávání zvukový stopy jaký chceš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Zkusil jsem 1080i mpeg2 nahrávku z DVB-S(ts) demuxnout ProjectX a složit programem mkvmerge GUI v1.6.5 do MKV a zdá se,že to hraje a odlehčí CPU cca 3-5%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    67

    ne diky, .mkv ne-e... bud se mi podari necim slozit .m2v a .ac3 do .ts nebo to necham tak jak tj (i tou bleeeh nemcinou)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    ondratel
    Ten Womble editor má výstup transport stream,zkoušel jsi ho?(womble.com)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    ondratel
    Podívej se na ty používaný filtry. Vidím evidentně problém tam. Potom Ti bude fungovat téměř stejně MPEG, TS, VOB i MKV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    67

    ten womble ale pri ukladani .m2v + .ac3 nenabidne .ts ale jen .mpg ...psal sem to negde vejs...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    A tahle položka znamená co?

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732



    To je přece návrat na začátek, Stayman to dal hned a já jsem potvrzoval, že to funguje bez problému, funguje to ve Wizzardu i v MPEG2VCR, jakou má co koncovku na tom prd záleží, důležitý je header - hlavička.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    67

    tj, ale dys das SAVE nabizi to uz jenom .mpg ...a ne bezduvodne, soubor co z toho vylez mel sekany video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    67

    sem uz zvyklej nato ze vjecinu problemu si clovek musi vyresit sam (jak rika morpheus: " I can only show you the door, You're the one that has to walk through it"), ale dozvedel sem se tu spoustu uzitecnej informaci, takze to prece jen nebylo k nicemu...

    VideoReDo je odpoved na muj problem - tedy .ts ---> .ts a pritom ponechani pouze vybrane zvukove stopy
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    67

    takze konecne neco co funguje tak jak ma je odpovedi i na tenhle problem...

    nova verze HDTVtoMPEG2 1.11.87 - ke stazeni treba na www.doom9.org
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-08-2007, 12:38
  2. Nejde vymazat DVD+RW
    Od Barbie v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2006, 07:47
  3. Jak vymazat Joblist Vidomi?
    Od ladarozan v sekci Kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-09-2006, 03:53
  4. Přidat zvukovou stopu do Vegasu
    Od Lapcik v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-04-2005, 12:44
  5. Kde stáhnout pouze zvukovou stopu DD 5.1...???
    Od Osvícený v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-08-2004, 16:20