Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Struktura DVD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Dobrý den,
    prosím, bude-li mít někdo chvilku, o odpověď na můj, možná hloupý dotaz.

    Mám na HD pomocí DVDShrink staženou strukturu DV (tedy Audio_ts, Video_ts). Stačí pro vytvoření DVD tuto strukturu prostě zkopírovat jako datové DVD nebo je třeba použít nějaký masteringový či speciální vypalovací program na DVD (myslím tím, zda tyto programy na DVD ještě 'něco' (míněno záznam do zaváděcí stopy, autorun, ...) přidávají ?

    Děkuji, s úctou
    nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    Ak to chces vypalit tak to proeste vypal napr. cez NERO. Musis mat taku strukturu i na placke.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    nikos -mnooo mě to někdy hrálo i "jen" nahraný ("vypálený") jako data a někdy ne!!!
    - To když jsem video ve formátu DVDvideo uložené na HDD (prosím vyvarovávat se nepřesných zkratek, jako HD, jinak se do zkratek za chvíli budeme zamotávat a nerozumět si a jedn bude psát o koze a druhý o voze! ), před nahráním na DVD-R přehrával např. v SW playeru, jako je PowerDVDplayer!
    - On si mrcha vytvořil ve složce VIDEO_TS další soubor, nějakej index, tuším s příponou .PLS, a to je dle ISO pro DVDvideo formát nepřípustné, aby složka obsahovala něco jiného než .VOB nebo .IFO a BUP!!! Některý stolní player si na tom pak "vyláme zuby" a hláška Disc Error je na snadě!
    - Píšu za sebea ze svých zkušeností! Kdo má jinou zkušeniost?!

    A další důvod:
    - Pokud to pro jistotu nahraješ jako DVDvideo, nahrávací soft (Nero a pod.) automaticky vypustí (nebo zahlásí), co tam nepatří!
    - Navíc dle ISO, jeli video velmi krátké, doplní automaticky medium neškodnými daty alespon na celkovou velikost 1GB. Některé starší playery totiž monou automaticky hlásit Disc Error, jeli na něm méně jak 1GB dat!!!!!!!... Jedině tak je zaručena kompabilita, jinak obstarožního a těžkopádného formátu video disku- DVDvideo, stejně jako CDaudio
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Díky Vám oběma !
    nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    Samozrejme to v Nere smazit ako DVD film. Tak ako hovori Eda, upozorni ta na chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Může mi, prosím, ještě někdo vysvětlit, jaký je tam rozdím, pokud tu strukturu vypaluji jako data nebo jako DVD ??
    Díky, nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    vypalis to jako DVD video, pak se ti tam objevi vlevo AUDIO_TS slozka (te si nevsimej) a VIDEO_TS slozka, tam dej vsechno z te tvoji VIDEO_TS co mas na HDD, a to pouze cokoliv s *.IFO, *.BUP a *.VOB, jine soubory tam nedavej (jestli tam jsou)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Díky za odpovědi, ale já nemám problém to vypáýlit. Jen mě zajímá, co by se stalo, pokud bych to vypálil jako data (samozřejmě správné soubory ve správné struktuře - tedy to, co mám připraveno na HDD)
    Díky, nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Citace Původně odesláno od nikos
    Díky za odpovědi, ale já nemám problém to vypáýlit. Jen mě zajímá, co by se stalo, pokud bych to vypálil jako data (samozřejmě správné soubory ve správné struktuře - tedy to, co mám připraveno na HDD)
    Díky, nikos
    Nestane se třeba nic Záleží spíše na stolním playeru,jestli to vezme, hlavně staší, pokud něco nebude tip top. Jen jde o to minimalizování rizika. Při nejhorším v PC to vždy alespon přečteš, když už né doslova přehraješ emulátorem (simulátorem) stolního přehrávače, jako je např. PowerDVDplayer či MicroDVDplayer
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Citace Původně odesláno od nikos
    Díky za odpovědi, ale já nemám problém to vypáýlit. Jen mě zajímá, co by se stalo, pokud bych to vypálil jako data (samozřejmě správné soubory ve správné struktuře - tedy to, co mám připraveno na HDD)
    Díky, nikos
    Jde o to, jestli jako data to nemá jiný způsob zápisu než DVD.
    Např. u video CD na 700 MB placku nacpeš asi 800 MB, pokud to dáš vypálit jako videoCD - zřejmě si to nehraje na nějakou korekci chyb a volné místo se zaplní videem.

    Může to tak být i u vypalování DVD.
    Jak už bylo výše napsáno: některé (zpravidla levnější sh*ity) si s tím asi poradí, dražší značkové přehrávače vytuhnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Struktura VIDEO_TS.IFO ?
    Od machura v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2012, 21:19
  2. Struktura DVD na Externím disku
    Od catina v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-11-2010, 20:30
  3. Struktura menu DVD
    Od radek.kovacik v sekci Mastering
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 10:28
  4. Struktura tohoto fóra
    Od Karel Polívka v sekci Jste tu poprvé?
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-04-2007, 02:22
  5. Struktura DVD
    Od danis v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-05-2005, 13:40