Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problémy s Internet Explorerom

clee (6592)|11.1.2006 04:07
mojebanka je ultrabullshit, no kdyby retardi z redmondu nenacpali IE primo do widli a netscape nebyl pri nastupu ie takova sracka, tak to dneska vsechno mohlo bejt jinak, proc by se kazdej vohnout (bfu) zajimal o nakej prohlizec, kdyz internet je to modry ecko jak napsal miuvek, ie je pro burany a prizdisrace, jedna z prvnich veci co udelam po instalaci novyho systemu, je to ze vyhazim vsechny modry ecka z dohledu, nainstaluju ff, maxthona (v tom diky ie jadru mojebanka chodi) a operu a uz nemusim resit stiznosti bfu, ze to pise nakej fatal exception iexplore.exe a ze misto homepage seznam.cz maj xxxdialers.com 9-) prohlizet web v ie je jako jezdit s wartburgem le mans 8-)
stayman (12393)|11.1.2006 10:28
Tak si ten blezk kup, precitaj a netaraj! Nemozem za to, ze skor veris niekomu z internetu ako z clanku (ja v tom rozdiel nerobim, pokial su tie info spravne)

Ze Firefox nema chybu? Nasiel som najmenej extremne kriticke 3.

preco sa snazis so mnou manipulovat a rozpravat mi nieco co nie je pravda? Ukaz mi nejaku stranku Microsoftu co nefunguje a takisto co sa tyka overovania spravnosti kodov, tak to je preto, lebo tie chyby robi samotny program alebo programator pre vyhotovenie stranky, ale asi ty to nechapes :-k
Doom (2331)|11.1.2006 10:40
IE pro základní potřeby BFU bezesporu stačí, o tom žádná. kdo je větší fajnšmekr, sáhne po něčem lepším, Maxthon, FF a podobně.
škodofka taky do fóbije strčila default shit rádio, ale spoustě lidí stačí :-E

a jinak, ukažte mi jakejkoliv větší program, kde není chyba... :-E
stayman (12393)|11.1.2006 11:43
Ten Blezk sa vola PCWORLD :-D
imported_luky (147)|11.1.2006 12:03
Souhlasím se všemi, co používají Operu. Díky tomu taky neznají problémy, které způsobuje IE jako hlavní internetový browser v systému.
Bohužel ho některé programy vyžadují, proto aspoň jádro je nutné zachovat. To co lidí odrazuje od používání Opery, je lokalizace a nutnost ji nakonfigurovat na to co byli zvyklí u IE. No a pro toho, kdo to zvládne, je odměnou rychlost a bezpečné surfování se spoustou nadstandarních funkcí.
vlada (3470)|11.1.2006 12:03
Proč mi tu probůh argumentuješ rok starejma bezpečnostníma chybama, který už jsou taky rok opravený? Samozřejmě každej program má chyby a některý jsou i kritický. Já jsem nikdy netvrdil, že tam ty chyby v minulosti nebyly. Byly, ale jakmile se na ně přišlo, tak se hned opravily. Narozdíl od IE, kde se na ty chyby kašle. Podívej se na současnej stav: Opera, Firefox a Explorer. A je tam i historie chyb. Povšimni si o kolik je u IE bohatší.

Samozřejmě teď mluvím pouze o bezpečnostních chybách. Chyb v renderingu je ve Firefoxu i Opeře možná stovky. Jenže v IE to jsou desetitisíce.

Jak jsou na tom stránky Microsoftu s validitou kódu si ověř třeba tady . A to používají nejstarší a nejbenevolentnější spefikaci HTML 4.0 Transitional a naprosto triviální layout. Já mám na svých stránkách mnohem složitější design (respektive dokonce 2 layouty) a používam nejmodernější a nejpřísnější specifikaci XHTML 1.1 Strict. Chyby tam nemam. A teď kdo je neschopnej diletant \/

A co se týká nefunkčních stránek Microsoftu, tak například http://update.microsoft.com/ mě uvítá hláškou
[code]
Thank you for your interest in obtaining updates from our site.
To use this site, you must be running Microsoft Internet Explorer 5 or later.
To upgrade to the latest version of the browser, go to the Internet Explorer Downloads website.
[/code]
Dobrý viď?
Miuvek (858)|11.1.2006 12:12
hmm, to je imho další hovadina, provázat windows update s IE (nedo spíš záměr)
004_191.jpg 004_191.jpg
Ivo Mašek (10205)|11.1.2006 12:17
Operu jsem zkoušel někdy roku 2001. Možná i dříve, vyšla na CD v časopise Internet magazin (už také neexistuje :-(( ). V té době to byl opruz. Reinstal OS mě neminul.
stayman (12393)|11.1.2006 12:49
vlada
Jooooj, ved ale to je jasne ze ked je tam napisane POUZE PRE IE tak nemozem snad chciet tam liezt s FF alebo niecim inym a pokladat to za chybu, ked je to tam jasne napisane a citat snad umis nie???

Co sa tyka tych bezpecnostnych zaplat, je jedno ci su starsieho datumu, pretoze na nove bezpecnoistne diery zatial sa neprislo a tak nie je co platat.

A ku dieram vseobecne, tak si si zrejme necital cely ten odkaz, pretoze jedna diera (najmenej) u FF je tam z 12.12.2005 !!!!!!!

Takisto mi tu stale prekladas nejaku stranku na kontrolu kodu a jasne som ti pisal, ze chyby v kodoch robis ty sam tak preto ju musis navstevovat a nie IE, to je prehliadac nic vic a nie programovaci nastroj, ten za tie tvoje chyby nemoze, musis ho vsak respektovat a spravit si vsetko podla neho !!!!

Ak by boli tak skvele tie tvoje browsery, ako tvrdis, tak by im nemal byt problem zobrazit to co ide iba v IE, ale je to prave neopak \/

Ale kludne si pis, zatial nemas ziadne argumenty, skor je to naopak, kup si ten PCWORLD a nieco sa dozvies.
imported_luky (147)|11.1.2006 12:57
Ivo Mašek:
Ten časopis jsem si taky kupoval,škoda ho! Co se týká jiných browserů, byl jsem dlouho konzervativní, sem tam jsem testnul Maxton, ale asi před rokem jsem se rozhodl vyzkoušet Operu (8.0). Od té doby nic jiného nepoužívám. Zbavil jsem se problémů s marastem,exotickými toolbary a vším možným svinstvem a nástrahami webu. Někdy nepomohly ani nejrůznější antivirové programy, firewaly a antispamy. S Operou jsem se této zátěže systému zbavil. Používám nLite Windows XP SP2, se zachovaným systémovým firewalem, antispam Spyware Doctor a nic víc!!
Ani nejtemnější kouty webu mě nepřekvapí ničím neočekávaným a jsem v pohodě. Ikdyž Opera má solidní download manager, používám Mass Downloader ke své spokojenosti.
Nevím co jsou problémy už rok. Nestojí to za to vyzkoušet alternativu k IE???
stayman (12393)|11.1.2006 13:05
luky
Jo pred rokom to mozno bola jina, ale teraz vobec nevies ako to je, ked pouzivas nejaku operu ci co.
Doom (2331)|11.1.2006 13:09
stay, plácáš nesmysly. o MS je známo, že pokud mu nevyhovuje něaký standard, udělá si vlastní. Java vs. JScript, standardní koncovka HTML vs. HTM, prznění HTML kódu v MS Office, vlastní standard pro XML a můžu dál pokračovat. MS si prostě jede po své koleji a na ostatní kašle. tak to je a s tím nic neuděláš.
vlada (3470)|11.1.2006 13:14
Ještě k tomu Windows Update - když si nastavim identifikaci prohlížeče jako IE6, tak mě to pustí bez problémů dál a uvítá mě stránka s kompletně rozhozenym layoutem. Je v ní 45 chyb pouze v HTML. V CSS a DOM budou určitě další. Samozřejmě si nic nestáhnu nemaje ActiveX.

Na PC Worldu jsem našel jeden článek. Neřekl bych, že nějak FireFox pomlouvá, spíš naopak, stejně jako téměř všechny jiné články, co jsem viděl. Zajímavý je, že FireFox chválí laicí i odbornící. To se moc programům nepovede.
imported_luky (147)|11.1.2006 13:16
StayMan by €RikŁ€:
Abych se přiznal, moc nerozumím tomu co píšeš!!!
Samozřejmě že vývoj jde kupředu a že co bylo před rokem, dnes už mnohdy neplatí. Ale co se týká zabezpečení systému před internetovou nákazou, na tom trvám, že s Operou nemám problémy. Že s Operou neřeším problematiku zabezpečení jakou jsem řešil s IE. Cítím se při surfování s Operou a zmíněným antispamem naprosto bezpečně!!!
vlada (3470)|11.1.2006 13:17
[quote=StayMan by €RikŁ€]luky
Jo pred rokom to mozno bola jina, ale teraz vobec nevies ako to je, ked pouzivas nejaku operu ci co.[/quote]
Koukal si vůbec na ty moje odkazy na Secunii? Je to nejuznávanější server o počítačové bezpečnosti. Tam máš současný stav bezpečnosti prohlížečů. Ne před rokem, ne před tejdnem, prostě tak, jak to je teď.
vlada (3470)|11.1.2006 13:31
DoomHammer
Copak ohýbá, on si MS tvoří vlastní standardy jenom aby to nedejbože nebylo ISO. Viz například CP-1250 a ISO-8859-2. Stolní MPEG-4 přehrávače se s tím u titulků trápí dodnes. WMV vzniko podobně, když se MS MPEG4 až moc přiblížil ISO specifikaci MPEG-4 SP.

luky
S Operou/Mozillou v podstatě nepotřebuješ žádnej antivirák ani antispyware. Stačí firewall na ošetření chyb systému. Něco se Ti může dostat do počítače maximálně tak, že si to sám nainstaluješ.
Doom (2331)|11.1.2006 13:38
jj, kódování češtiny mě jakožto programátorovi dělá problém skoro každej týden :-k
zatracenej moft...

OT: doufám, že openoffice 2.0 s formátem opendocument prorazí a že trochu moftu zatne tipec
stayman (12393)|11.1.2006 14:02
Este raz a posledny krat opakujem, ze chyby su sposobene programatorom, teda tebou, a ty si ich musis odladit !!!!!

No, tak sa to pokusim opisat:
Diky rozsirenosti (chap ako "postupnost", nie vychodisko, pretoze FF je zastupena s 11,51% :))) panuju obavy o bezpecnost prehliadaca, jelikoz uz bolo objavenych niekolko zavaznych chyb. Do buducna sa ocakava vznik cervov a dalsich skodlivych kodov urcenych pre FF (tak ako tomu bolo doteraz u IE), so zarodkami spyware je mozne sa strretnut uz teraz a to na vsetkych platformach.

:-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
stayman (12393)|11.1.2006 14:05
[quote=luky]StayMan by €RikŁ€:
Abych se přiznal, moc nerozumím tomu co píšeš!!!
Samozřejmě že vývoj jde kupředu a že co bylo před rokem, dnes už mnohdy neplatí. Ale co se týká zabezpečení systému před internetovou nákazou, na tom trvám, že s Operou nemám problémy. Že s Operou neřeším problematiku zabezpečení jakou jsem řešil s IE. Cítím se při surfování s Operou a zmíněným antispamem naprosto bezpečně!!![/quote]

To ja taky, ale s IE6+SP2+zaplaty (stahuju sa na pozadi, alebo kedy ja chcem)+ MSAntispyware + Firewall+ antivirak a nema nikto sancu. :-)
stayman (12393)|11.1.2006 14:06
[quote=vlada]S Operou/Mozillou v podstatě nepotřebuješ žádnej antivirák ani antispyware. Stačí firewall na ošetření chyb systému. Něco se Ti může dostat do počítače maximálně tak, že si to sám nainstaluješ.[/quote]
Ty by si bol IT bezpecnostny technik jak stvoreny :-E :-E :-E , teba by brali vsade, proste staci OPERA a je to, ziadny skodca sa vam do PC nedostane :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
Doom (2331)|11.1.2006 15:19
stay: a jak vysvětlíš tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/6646-explorer-a-jpg
když je IE tak bohovskej, tak proč neumí ukládat JPG jako JPG?
Barto (317)|11.1.2006 16:02
Opera rulez :BB:
stayman (12393)|11.1.2006 17:49
Ja pouzivam IE od Microsoftu a ten JPG ako JPG ulozit vie :-)
clee (6592)|11.1.2006 18:15
pridal sem hlasovani....
vlada (3470)|11.1.2006 18:35
[quote]Diky rozsirenosti (chap ako "postupnost", nie vychodisko, pretoze FF je zastupena s 11,51% :))) panuju obavy o bezpecnost prehliadaca, jelikoz uz bolo objavenych niekolko zavaznych chyb. Do buducna sa ocakava vznik cervov a dalsich skodlivych kodov urcenych pre FF (tak ako tomu bolo doteraz u IE), so zarodkami spyware je mozne sa strretnut uz teraz a to na vsetkych platformach. [/quote]
A co budou ty červy s FF dělat? Můžeš mi to vysvětlit? Jak můžou napadnout něco, co neni napadnutelný? IE je oproti tomu napadnutelný mnoha způsoby.

[quote]Ty by si bol IT bezpecnostny technik jak stvoreny L L L , teba by brali vsade, proste staci OPERA a je to, ziadny skodca sa vam do PC nedostane[/quote]
Já totiž předpokládam, že luky neni úplnej debil a nenatahá si nějaký svinstvo do počítače sám. Opera ani Firefox Ti tam sami od sebe nic nepustí, na rozdíl od IE. Ale vidim, že to je s Tebou zcela marný, nikdy nepřiznáš svojí chybu, to už dávno vím. Akorát nechápu, že si pořád vedeš svou, když už tady z Tebe mají všichní srandu.

Akorát je mi celkem líto, že už dneska nikdo nedělá pořádný viry, který by Ti třeba smazali harddisk nebo aspoň zaheslovaly BIOS. To bych se potom nasmál.

A ještě jednou co se týká mých stránek: Není tam ani jedna jediná chyba. Viz. ten odkaz na validátor. V IE nefunguje všechno proto, že má v sobě kritický chyby a nedodělky. Vina neni na mojí straně. Přesto jsem vynaložil značnou snahu na to, aby toho fungovalo co nejvíc i v IE a musel jsem pracně a složitě obcházet chyby tohohle paskvilu, kterýmu některý lidi říkají nadneseně internetovej prohlížeč.
stayman (12393)|11.1.2006 23:29
[quote=vlada]Akorát je mi celkem líto, že už dneska nikdo nedělá pořádný viry, který by Ti třeba smazali harddisk nebo aspoň zaheslovaly BIOS. To bych se potom nasmál.[/quote]

Inak teraz som si to pecital pozorne, tak toto mi neda nekomentovat, jednoducho na tomto vidno, aky si ty skodoradostny clovek, odporny cinik a zakerak, proste ked nemas argumenty, alebo ako pises, niekto nerobi viry, tak mu ich aspon silno zelas, aby sa mal zle a este sa mu teda budes aj smiat. Nieco hrozne ludia, ako vy vobec mozete otvorit vlastne dvere do sveta? :-k

Poviem ti teda nieco:
1. potrebujem prehliadac, co sa s nim dostanem vsade, do svojej ebanky, na MS update, ale ja na tie tebou spominane warezy a pornace.
2. potrebujem prehliadac ktory ma nijak neotravuje, nepotrebuje same specialne nastavenia a sluzi mi co najlepsie
3. potrebujem prehliadac, ktory viem, ze ked sa najde taky kokot ako ty a bude mysliet len na to, ako ho naburat, len aby sa buchal do prs a na tom povzniesol vsetky ostatne na vyslnie..., ze vyjde v co najkratsom case oprava a bude mi poskytnuta najlepsie bez povsimnutia.
4. potrebujem prehliadac, ktory bude vediet pouzivat aj moja mama a budem vediet, ze sa aj ona dostane do ebanky, ze jej stiahne update, ze sa jej zobrazia SERIOZNE stranky v poriadku.

Je mi jedno kde maju stranky aky kod s kolkymi chybami a aj kde si to odladia a nie teda ako ty vravis o tej svojej "bezchybna", ale vlastne nepouzitelna :-k

Myslim ze so svojimi mensinovymi nazormi a predkladanim absolutne nepodstatnych veci, ktorymi nas tu krmis, robis ŠAŠKA zo seba len ty. Chapes? :-)

Jo a nakoniec taka perlicka o tvojej BEZCHYBNEJ stranke, takze nielen zakerak, ale aj klamar :-k

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fjech.webz.cz%2Fprogramy.php&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline
clee (6592)|12.1.2006 01:10
reklamuj mamu, ta moje pouziva operu a je spokojena :-E
vlada (3470)|12.1.2006 08:29
1) Kromě 2 stránek diletantských firem (KB a Microsoft) mi fungují všechny. Na tyhle 2 stránky stejně nelezu, nemam důvod.
2) A s čím Tě Firefox otravuje? Co tam máš za sepciální nastavení? Viděl si ho vůbec někdy? Silně pochybuju...
3) Tak tohle platí o FF zcela, o IE se to v žádnym případě říct nedá. Nebo půl roku na opravení kritický chyby se Ti zdá adekvátní čas?
4) FF zobrazí bez problémů všechny seriozní stránky a používat ho umí každý, kdo umí používat IE

Pro flamewar je tipciký, že pokud někomu dojdou argumenty, tak začne urážet protistranu. V mých očích ten člověk prohrál.

Výrazně menšinovej názor tady máš Ty. Všichní ostatní se shodujou v tom, že IE je nepoužitelnej shit.

Už se Ti někdy stalo, že jsi se někde překlepl? Mně už několikrát, naposledy jsem v souboru programy.php zapoměl na jedno lomítko. Jsem proto lhář?
Doom (2331)|12.1.2006 08:32
víte, kdo dělá nejméně chyb v programech? ten kdo neprogramuje :-E
clee (6592)|12.1.2006 10:03
there are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't :-E
Doom (2331)|12.1.2006 10:07
hm, já jsem ten typ 0 - don't - mě to musí někdo předžvejkat :-E

mimochodem, umí už IE používat tabbed browsing? nebo je ještě furt ve fázi retard?
clee (6592)|12.1.2006 10:22
faze retard, podskupina idiot 8-) ie7 prej po par letech vyvoje taby mit bude, prej dokonce i rss a rikaj tomu jako advanced feature, skoda ze ostatni browsery tomu rikaj uz par let standard :-E
stayman (12393)|12.1.2006 11:34
[quote=vlada]1) Kromě 2 stránek diletantských firem (KB a Microsoft) mi fungují všechny. Na tyhle 2 stránky stejně nelezu, nemam důvod.
2) A s čím Tě Firefox otravuje? Co tam máš za sepciální nastavení? Viděl si ho vůbec někdy? Silně pochybuju...
3) Tak tohle platí o FF zcela, o IE se to v žádnym případě říct nedá. Nebo půl roku na opravení kritický chyby se Ti zdá adekvátní čas?
4) FF zobrazí bez problémů všechny seriozní stránky a používat ho umí každý, kdo umí používat IE

Pro flamewar je tipciký, že pokud někomu dojdou argumenty, tak začne urážet protistranu. V mých očích ten člověk prohrál.

Výrazně menšinovej názor tady máš Ty. Všichní ostatní se shodujou v tom, že IE je nepoužitelnej s**t.

Už se Ti někdy stalo, že jsi se někde překlepl? Mně už několikrát, naposledy jsem v souboru programy.php zapoměl na jedno lomítko. Jsem proto lhář?[/quote]

Skus si precitat, kto komu chce zle, ale to je tebe vlastne, proste krmit nezmyslami a nepodstanymi vecami, tvoj web je tomu prikladom a ked tym nespocetnym chybam hovoris preklep, tak potom nas nekrm, ze tam nemas chybu a si ho oprav, taky nan nemusim chodit a myslim, ze by si mal mat dole napisane "tento web vas IE prehliadac sabotuje" :-)

Ak bude mat 85% ludi FF, mozno ma presvedcis, zatial z 11% si mensina ako pri kazdom vnucovanom tvojom nazore tu v diskusii.
stayman (12393)|12.1.2006 11:37
[quote=vlada]Pro flamewar je tipciký, že pokud někomu dojdou argumenty, tak začne urážet protistranu. V mých očích ten člověk prohrál.[/quote]

To mas pravdu, mne argumenty nedochadzaju ale tebe ,ja problem s IE nemam avsak ty asi ano, asi to s nim nevies a svoju neschopnost chces zvalit ciste len na IE, a preto tak reauges a aj v tych bodoch si iba protirecis a pises nezmysli, proste ty este aj prekrutis pravdu o tom, ze ked sa niekde nedostanes, tak to nepotrebujes , takze od zakeraka co najdalej, a citujem ta:

Akorát je mi celkem líto, že už dneska nikdo nedělá pořádný viry, který by Ti třeba smazali harddisk nebo aspoň zaheslovaly BIOS. To bych se potom nasmál.

a na tom vidno aj aky si slaboch. :-)

PS: a este by si mi mohol teda ukazat, kde som si nepriznal chybu (ked som ju teda spravil), lebo tvrdis toto:
Ale vidim, že to je s Tebou zcela marný, nikdy nepřiznáš svojí chybu, to už dávno vím.
vlada (3470)|12.1.2006 13:39
[quote=StayMan by €RikŁ€]
PS: a este by si mi mohol teda ukazat, kde som si nepriznal chybu (ked som ju teda spravil), lebo tvrdis toto:
Ale vidim, že to je s Tebou zcela marný, nikdy nepřiznáš svojí chybu, to už dávno vím.[/quote]

Například v debatě o poměru stran u AVI a DVD a jak to správně přepočítat. Evidentně jsi neměl pravdu, ale pouze jsi nadával, že jsem debil a idiot, místo aby si si o tom něco zjistil. Přesně to co děláš teď.

[quote=StayMan by €RikŁ€]myslim, ze by si mal mat dole napisane "tento web vas IE prehliadac sabotuje" [/quote]
Mimochodem víš o tom, že Microsoft úmyslně sabotuje Operu a Firefox?

[quote=StayMan by €RikŁ€]ked tym nespocetnym chybam hovoris preklep[/quote]

Znovu upakuju - chybělo tam jedno lomítko, místo

jsem napsal

. Z toho vyplynulo dalšich 6 parsovacích chyb. Kdyby si měl trochu ponětí o HTML, tak by si to poznal. Ale je vidět, že o tom nic nevíš, ale hádat se budeš až do morku kostí.

[quote=StayMan by €RikŁ€]Akorát je mi celkem líto, že už dneska nikdo nedělá pořádný viry, který by Ti třeba smazali harddisk nebo aspoň zaheslovaly BIOS. To bych se potom nasmál.

a na tom vidno aj aky si slaboch. [/quote]

Mně vadí to, že většina lidí má dneska na počítačích viry a ty potom útočí na muj počítač. Dostávam spousty spamu, firewall musí blokovat útoky, což zatěžuje připojení i počítač. A těm lidem to je fuk, protože jim ty viry neškodí. Takovej vir neni obecně prospěšnej. Dnešní viry vydělávají svým tvůrcům peníze (prodej zombie, kradení emajlovych adres a soukromych údajů, statistiky využívání netu atd.) Takže ty lidi v podstatě ani neví, že jim ten vir škodí. A on taky neškodí často jim, ale prostřednictvim jejich počítače někomu úplně jinýmu.

Já mám rád viry, který napadenýmu člověku zašifrujou data, zaheslují BIOS a odpojí HDD, přepíšou FATku nebo porvedou nějakej jinej milej trik. Zkrátka takovejhle virus potrestal toho blba, kterej si ho na počítač pustil a ne lidi okolo. Navíc si takhle postiženej člověk napříště dal pozor. Tihle viry se dají považovat z obecně prospěšnou věc. Jenže to byla ještě doba, kdy počítače používali jenom lidi, který jim rozuměly.
mirekv (7169)|12.1.2006 13:45
StayMan by €RikŁ€
Akorát je mi celkem líto, že už dneska nikdo nedělá pořádný viry, který by Ti třeba smazali harddisk nebo aspoň zaheslovaly BIOS. To bych se potom nasmál
No, to by ses divil, kámoš před 3 týdny chytil vira z nějakého cracku a přišel o data na všech discích! Nechytil mu ho NOD32, Avast, ani AVG, až ze zálohy nahrál systém tak ho našel teprve Kaspersky.
stayman (12393)|12.1.2006 13:55
vlada
1. Preco vlastne klames? Ja si nepriznam chybu ???? Teraz si klesol u mna naveky !!!

No myslim ze tu si v podstate vyhral, pretoze inak sa to neda u AVI v MJPEG s 1.0000 aspect ratiom, ale aj tak to nie je ono a navyse ja som to skusal najskor AVI DV 720x540 a aj chvilu som tu mal tie odkazy, ale rychlo som to stiahol , vsimol som si ze MJPEG grabuje 768x576 (alebo 720x540 je iba mensi rozmer s rovnakym pomerom) a aspect ratio je stale 1.0000000000...., kua.

https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/3490-jak-z-videa-720x540-udelat-pal-720x576

Ta diskusia ma mrzi iba z jedneho jedineho dovodu, neuvedomoval som si stale to AR.

2. viem o tom, ze MS si upravi kody ku obrazu svemu, ale tak sa chovaju vsetci, irelevantne a to tvoju stranku neospravedlnuje.

3. a zase dalsie tvoje klamstvo a vyhovorky. Tu je dokaz:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fjech.webz.cz%2Favisynth.php&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline

4. Je uz jasne, ze sa len vystatujes a si cisty teoretik, vobec nezalezi na prehliadaci, ale na jeho nastaveni a hlavne na zabespeceni PC ako takeho. Pytal som sa ludi, co chodia aj na tie stranky porno s inymi browsermi, vsetci mi potrvdili jedno a to iste, je to uplne jedno ci na ne lezies s IE, Operou, FF atd. upozornujuce okna od antivirakov a antispywarom im vyskakuju tak ci tak.


Myslim vlada, ze by si si mal naozaj overovat veci v praxi, proste drzat sa toho, ako ide zivot a nie vymyslat si tu, klamat a vyhovarat sa a chciet ak uz nijak to nejde, ludom iba to najhorsie, o com si vlastne sam pisal. Mozno za to nemozes , mozno si tak vychovany, mozno to nemas v budke v poriadku, no to sa neda prepacit. /
stayman (12393)|12.1.2006 13:57
[quote=mirekv]StayMan by €RikŁ€
Akorát je mi celkem líto, že už dneska nikdo nedělá pořádný viry, který by Ti třeba smazali harddisk nebo aspoň zaheslovaly BIOS. To bych se potom nasmál
No, to by ses divil, kámoš před 3 týdny chytil vira z nějakého cracku a přišel o data na všech discích! Nechytil mu ho NOD32, Avast, ani AVG, až ze zálohy nahrál systém tak ho našel teprve Kaspersky.[/quote]

Ma pouzivat Symantec \/
Doom (2331)|12.1.2006 14:08
přepsání fatky je docela hardcore žert. virus, který taktně upozorní na chybu v systému beru, ale ničení dat neuznávám :-k
mirekv (7169)|12.1.2006 14:11
DoomHammer
Tak ony se taky viry nevymýšlejí pro blaho lidí!
Doom (2331)|12.1.2006 14:14
člověk co napíše destruktivní virus by měl wiset za koule v průvanu :-k
Miuvek (858)|12.1.2006 14:18
[quote=DoomHammer]člověk co napíše virus by měl wiset za koule v průvanu :-k[/quote]
trochu jsem ti to poopravil :-)
Doom (2331)|12.1.2006 14:39
nj. já to beru tak, že taktní virus upozorní na díru v systému...
vlada (3470)|12.1.2006 17:28
mirekv
Zřejmě to byla nějaká stará dobrá škola :-) A dnešní antiviráky možná už starý viry ani neznají.

Každopádně na cracky je nutný si dávat dost bacha, vim jak kamarád zaviroval počítač v práci při pokusu něco cracknout. Opravoval jsem tu paseku dobrou hodinu. Proto nepoužívam programy na který je nějakej crack nutnej. Vyjímečně upirátim něco od Sony (hádej co?) a v případě týhle firmy mam z toho ještě dobrej pocit.
stayman (12393)|12.1.2006 17:52
vlada
Nejak ti dosla rec :-D , ale mas pravdu, kazdy nech si najskor zametie pred vlastnym prahom, potom moze nieco kritizovat a vobec s niekym diskutovat :-)
vlada (3470)|12.1.2006 18:58
StayMan by €RikŁ€
Byla to opět ta samá chyba - zapomenutý tag

. Všechny prohlížeče umí tuhle chybu obejít a můj HTML validátor jí nezobrazuje. Takže jsem na to nepřišel. Ale ano chyba to je, přiznávam. Každý program, každá stránka a každý výrobek může mít chyby. O některých dalších chybách na svých stránkách dokonce i vím a ještě jsem je neodstranil, protože jsou nepodstatné. Mně šlo hlavně o tu úvodní stránku - ukázat, že stránka naprogramovaná zcela bez chyb se v IE zobrazí špatně, zatímco ve všech ostatních prohlížečích je správně. Ale to je asi moje zlomyslnost nebo nešťastná náhoda, viď?

Co se týká toho threadu, který tu sám odkazuješ, tak by si se za něj měl IMHO celkem stydět. Urážet někoho a ani se nezamyslet nad tím, jestli třeba nemá pravdu, není zrovna dobrou vizitkou. Teď děláš přesně to samý. Ale je to Tvoje svědomí, to si musíš probrat sám se sebou. Já to přežíju.

Ještě k Nortonu (Symantecu) - když jsem měl na počítači asi před 4 lety svýho posledního vira, tak mi ho NAV s nejnovější aktualizací vůbec neobjevil a přitom ho našlo i debilní AVG. Každej antivirák nějakej vir pustí, pokud si myslíš, že když máš Nortona, tak se Ti nemůže nic stát, tak by si se jednou mohl taky probudit do krutý reality. V testech antiviráků získává obvykle NOD32 nejlepší hodnocení, Norton je spíš průměr.

DoomHammer
Když někdo neumí používat počítač a dělá kraviny, tak by měl dostat přes prsty. Souhlasim, že smazání dat je poměrně drastickej způsob, ale jinak se ty lidi neponaučí. Když v autě porušíš dopravní předpisy a uvidí tě policajtí, tak taky dostaneš pokutu. Život neni spravedlivej....

mirekv, Miuvek
Dokážete si představit, jak by to vypadalo, kdyby neexistovaly viry? Já neřikam, že je někdo dělá z bohulibých pohnutek, ale jejich existence je veskrze pozitivní věc. Díry v systému a programech jsou prostě fakt, se kterým se musí žít. A kdyby ty viry nebyly, tak obzvlášť Microsoft by neopravil ani jednu chybu v systému. I dneska otálí s oprava chyb až do tý doby, než někdo napíše vir, kterej jí zneužíje. Bez virů by nikdo neměl firewall ani antivirák a používali by neopravený programy. Odepsat potom celou západní společnost jedním dobře naplánovaným útokem by pro nějakýho teroristu bylo naprostou hračkou. Dneska už ale lidi pořádný viry neumí udělat. Většinou se spolehnou na blbost uživatelů, což je jistota úspěchu.

Vyloženě destrukční viry taky nemam rád. Stačí, když člověka trochu potrápí, aby si už příště dal bacha. Smazání dat je celkem dost tvrdá pokuta za nedodržení základů bezpečnosti práce s počítačem. Většina virů je ale vlastně taková prevence, donutí uživatele bránit se. Moje teta mi taky nevěřila že nemá používat IE a pořídit si firewall a antivirák. Teprve když zaplatila 5000 Kč za internet kvůli dialeru, tak mi zavolala, abych s tim něco udělal. Dost vysoká pokuta, ale mohlo to bejt horší. Co kdyby útočník ukradl certifikát a heslo k internetovýmu bankovnictví? A přitom to neni nic moc složitýho.
stayman (12393)|13.1.2006 07:17
vlada
V prvom rade som rad, ze si sa ukludnil a zmiernil ton. :))) Co sa tyka toho threadu, tak ti znova opakujem, ze ma mrzi, mrzi ma to predovsetkym preto, ze o tych rozmeroch vs. AR viem, sam som o tom pisal na ine weby a kebyze si das hladat, urcite najdes aj tu na freaku v starsich datumoch, ze je tomu tak, jedine vysvetlenie pre ten spor vidim tak, ze som bol posadnutý ti oponovat, ved aj clee tam dal myslim ukazky a ja ani za tohoboha som nepolavil, proste amok :))) nic viac a ked som ta tam urazil, tak to sa ti ospravedlnujem,ale nevsimol som si, ze by si tam na zaver pisal, tak som vychadzal z toho, ze ti to priznanie chyby postacuje, takze nabuduce sa ozvi, ospravdlnim sa ti, ak si to budes priat...

Co sa tyka tvojich chyb, je mi celkom jedno, ci su zavazne, alebo ci su to preklepy, no nepoukazuj na chyby druhych, ked ich vlstne robis sam a navyse este mas aj stranku nefunkcnu pre IE. Seriozny webmaster ladi pre IE, to som si zistil tiez,a pre nic netusiaceho browsera je jedno,kolko tych chyb tam je, ked sa mu stranka zobrazuje spravne, a takisto to je vsetko ku tomuto.

PS: este ti teda prezradim, ze na crack stranky chodim a AktiveX obides jednoduchym refreshom na 99% a tak stiahnes co potrebujes aj bez jeho instalacie. :-)

IE rulez ! Bezpecnosti so Symantecom zdar ! Nech zije MS ! :-!!!
Doom (2331)|13.1.2006 08:31
ad viry: vlado, já souhlasím s tím, že nezodpovědný uživatel musí dostat přes prsty stejně jako nezodpovědný řidič musí dostat pokutu. ale poškození nebo zničení dat je ekvivalentní tomu, když ti policajt rozstřílí auto raketama :-E
měla by fungovat řádná kontrola a nezodpovědný uživatel se zavirovaným PC by měl být odpojen od netu svým ISP a onen ISP by měl zajistit odvirování napadeného PC, samozřejmě na náklady toho usera. to je ekvivalentní pokutě... vím, že to je naivní vize, ale mě by se to tak líbilo :-E
jinak s tebou souhlasím, nebýt některých virů tak programátoři neodstraňují díry v programech a celá Síť by se při jednom šikovném útoku vysypala.
nic není černobílý.

ale shodneme se, že IE je jedna velká bezpečnostní díra do systému, proto na warez a porno lezu přes FF :-D
stayman (12393)|13.1.2006 08:35
[quote=DoomHammer]ale shodneme se, že IE je jedna velká bezpečnostní díra do systému, proto na warez a porno lezu přes FF :-D[/quote]

To je uplne jedno, cim tam lezies.
vlada (3470)|13.1.2006 10:35
[quote=StayMan by €RikŁ€][quote=DoomHammer]ale shodneme se, že IE je jedna velká bezpečnostní díra do systému, proto na warez a porno lezu přes FF :-D[/quote]

To je uplne jedno, cim tam lezies.[/quote]

Věř mi, že opravdu není. Najdi mi jednu jedinou stránku, která mi přes FF nebo Operu nainstaluje cokoliv do počítače bez mýho vědomí. Pokud jí najdeš, dám Ti 400 USD, z těch 500 co dostanu od Mozilly za nahlášení bezpečnostní chyby.

P.S. To že si FF nebo Opera uloží nějaký vir do cache není bezpečnostní riziko. Aby to vadilo, musí se ten soubor sám spustit. Jinak se z cache bez napáchání jakýkoliv škody po pár dnech smaže a nic se nestane.