Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: vidomi a posledni xvid

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele inseminator2004
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    32

    protoze divx 6 me nejak *urvil videa prechazim na xvid (beztak ho tu vsichni tlacite o stosest), problem ale je ze po nainstalovani xvidu (XviD-1.1.0-30122005) a jeho vybrani jako kodeku ve vidomi aplikace spadne s hlaskou ze encoder.exe provedla neplatnou bla bla bla......

    co s tim ?, nebo neni neco lepsiho nez vidomi ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    vidomi je prastarej projekt, ja delam veskery mpeg4-avi ve virtualdubu s pomoci avisynthu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele inseminator2004
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od clee
    vidomi je prastarej projekt, ja delam veskery mpeg4-avi ve virtualdubu s pomoci avisynthu
    avisynth neznam, ale narozdil od virtualdubu se ve vidomi komprimuje hodne pohodlne, napr. neni nutne spoustet kazde kodovani 2x (pro 2pass)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    ve vd to staci nahazet do job control a pak se uz o nic nestaras, mam ale tucha ze nejnovejsi xvid ve vidomi nerozjedes...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele inseminator2004
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    32

    tak to chce jinej kompresor, vrdub me nenacte po sobe VOBy do kterych je video rozsekany
    kdyz nacita soubor (MPEG2) tak ho pomalu parsuje, a vhledem k tomu ze si televize vysilaj s +-30min (spis -) spozdenim musim tak blbe nahravat ze jsou mpegy strasne velky, navic to parsuje jak pri prvnim nacteni tak i hned po tom co spustim ulohu (job) tak i pri druhe uloze (2nd pass) - si autor asi dela prdel

    nestaci oznacit chtenou cas, ale musim odrezat na zacatku i na konci to co nechci, 2x tolik prace, nevyplni automaticky nazev souboru podle zdroje a dalsich 10 podobnych nedomyslenin

    asi si pohraju s tim divx6
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    vzdyt rikam ze vd+avisynth, do avisynthu nahul mpegdecoder plugin, pri prvnim nacteni se vytvori d2v a mas pokoj, segmenty umi taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Clee
    Jak se hulí do Avisynthu ten plugin?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    clee mas pravdu vo finalnom XviDe 1.1 je pozmenene VfW rozhranie, takze v starom softe akosi nejde
    Vidomi bol neaktualny uz roky dozadu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Jak nacpat přes AviSynth video do VirtualDubu najdete v mym návodu. Je už malinko starší, ale až na drobný detaily stále aktuální. AviSynth má výhodu, že načte v podstatě cokoliv - DVD (MPEG-2), MPEG-1, QuickTime MOV, RealMedia, Windows Media, AVI, MKV, MP4 nebo OGM (pokud mám potřebný DirectShow filtry nebo VfW kodeky). Všechno tohle potom můžu pohodlně překonvertovat ve VirtualDubu nebo MeGUI do MPEG-4, případně v HC, ProCoderu nebo CCE do MPEG-2. AviSynth má taky velmi kvalitní filtry pro práci s obrazem i zvukem. Je to základ pro každýho video-nadšence.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    vlada
    Návod jsem trochu četl,ale pořád nevím jak se s tím skriptem manipuluje?
    Napíšu to v Notepadu a co dál?
    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    ulozis jako *.avs a otevres ve vd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Hledám tenhle editor AVSEdit 1.0a2 to je součást Avisynthu nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    neni, ale k cemu editor, staci notepad a dokumentace k avisynthu, podle toho napises libovolnej skript
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Já radši obrázky a okýnka. To možná ty já asi ne.
    Neviděl jsi ho někde?
    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    nevidel, ale na triradkovej skript typu

    Kód:
    directshowsource("video.avi")
    Lanczos4Resize(720,576)
    ConvertToYV12()
    pouzivat nakej editor je jak sekat travu napalmem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Náhrada Vidomi
    Od nikos v sekci Editace videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 26-11-2008, 18:18
  2. Co místo Vidomi
    Od nikos v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-11-2008, 06:45
  3. Posledni sezona a Xvid vs x264
    Od Velos v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 31-10-2006, 13:18
  4. Jak vymazat Joblist Vidomi?
    Od ladarozan v sekci Kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-09-2006, 03:53