Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Plynulé narůstání zpožďování zvuku za obrazem ve VirtualDubu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9

    Používám VirtualDub-MPEG. A již nějaký čas vše, co jím projde má rozhozený zvuk a obraz. Vše musím pracně opravovat. Stáhnul jsem si ho nově z internetu, přeinstaloval a stále totéž.
    Pokud základní materiál spustím v jakémkoliv přehrávači, je to dobré. V okamžiku, kdy video natáhnu do VD a tam pustím krátkou sekvenci, již je zvuk posunut.
    Navíc se dělo to, že po 14. minutě enkodování se zastavilo načítání videa ve 2. passu průchodu kodekem (DivX 5.1) . Po stažení nové verze VD a DivX 6.1 jsem zkusil celý film. Opět při druhém průchodu kodekem se načítání videa zastavilo po 33 minutách a narůstá plynule posun zvuku od obrazu. Takže, abych to nějak zvládnul eliminovat, musím to parcelovat do několikaminutových sekvencí, které pak, po převedené do DivX, již jako .avi soubory upravuji a spojuji do celků. Stává se, že po spojení je to opět rozhozené. Fakt je to nepříjemné a zbytečně pracné.
    Přemýšlel jsem, jestli to není např. nějakou chybou již při vzniku základního MPEG souboru, tj. při zachytání TV signálu TV kartou. Pokud ale tento záznam přehraju v ve WMP, tak je v pořádku, ve VD již MPEG nahrávka dělá problém a při enkodování se přenese do avi souboru. Řešit to nastavením nějakého posunu v prokládání při enkodování nejde, protože na začátku filmu je to OK, ale o pár minut dál je již posun.


    Napadá Vás někoho, kde by mohla být chyba?

    Nechci ovlivňovat, ale vše začalo zhruba v době, kdy jsem provedl formátování disku a reinstalaci W XP a pak všeho dalšího SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    Nevim v cem muze byt problem . Zkus treba jen ulozit samotny zvuk a srovnej casy s videem.Pak aspon uvidis jestli je chyba v audiu nebo videu, ale spis bych to videl na video (kodek?)
    Jeste bych zkusil nejaky jiny soft jestli se to tam bude taky rozchazet.
    ...a z toho vseho me osobne vychazi, ze editovat mpeg je vonicem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1

    Nenapsal jsi jakou máš sestavu a hlavně jaký chipset. Ja jsem měl chpset VIA a AMD a takové podobné problémy jsem měl také, jen stím rozdílem, že děláš DivX a jsem jel v plném Palu a do mpeg 2. Problémy mi všechny ustály, když jsem přešel na chipset Intel a to od řady 915. Mohou to také dělat kodeky a tak se zamysli, jestli jsi nenatahoval jinou inovaci kodeků, jsou mezi nimi rozdíly. Procesor AMD je ok, proti tomu nic nemám, ale VIA chipset rozjíždí zvuk od videa. To je můj názor z vlastnho testování. Jinak DivX nepotřebuje nijak velkou rychlost, akorát si počkáš déle. Čágo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    NO tak to je pro me novinka, ze by to rozjizdeni mohlo byt chipsetem. Osobne si myslim, ze je to blbost, ale rad se necham poucit.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba_p_i_instalaci_102.jpg 
Zobrazení: 720 
Velikost: 32.1 KB 
ID: 517   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba_p_i_instalaci_102.jpg 
Zobrazení: 719 
Velikost: 32.1 KB 
ID: 653  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    523

    Nie je to az taka blbost, stretol som sa uz s nejakym SW na spracovanie videa, kde je od bvzrobcu uvedene, ze pouzitie chipsetov VIA moze priniest problemy
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    No ono to bude spise tim, jak a na cem je dany encoder testovan. Mam chipset VIA a zvuk se mi rozjizdel take, ale nikdy by me nenapadlo, ze to muze byt timto. Zmenil jsem encoder a nastaveni a je to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zpožďování zvuku po kompresi
    Od mstejska v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-11-2010, 17:27
  2. DVB: Womble - TS do DVD - nesoulad zvuku s obrazem
    Od pribylh v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-04-2010, 11:58
  3. Samsung HT-TX35, zpožďování SPDIF za obrazem
    Od boban1108 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 02:44
  4. Špatná synchronizace zvuku s obrazem
    Od Džanek v sekci Editace audia
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-11-2009, 14:55
  5. komrese zvuku ve VirtualDubu
    Od pee.tr v sekci Editace audia
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-04-2004, 13:29