Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Terra TV+ obraz jo, zvuk ne. Přeladím na jinou zvuk. normu?

  1. #1

    joy joy je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Dostala se ke mně PCI TV karta Terra TV+ (datum 12/98, verze 1.0), prý to přišlo z Německa. Obraz jede pěkně, ale zvuk jen šumí. Hádám, že je problém se zvukovou normou, ale nic moc o tom nevím. Kartu jsem rozdělal a vyfotil tady http://joy.sophics.cz/terra/ a chtěl jsem se zeptat, má-li smysl točit něčím v tom tuneru (jsou tam dva nebo tři malinké potenciometry) nebo zkrátka jak z ní ten správný zvuk vyloudit.

    Testy jsem dělal na linuxu s BTTV ovladačem, kde jsem vynutil typ karty kódem 25. Ve Windows to prý přímo vytuhne (nemám, nepoužívám, říkal to ten člověk, co mi tu kartu půjčil).

    Poraďte. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tu zvukovou normu tam při instalaci software musíš nastavit. Ta možnost tam určitě je. A protože něco je vysíláno v normě PAL_B/G a něco v PAL_D/K, musí tam být nějaká možnost přepnutí. Tedy měla by být, pokud je to schválený export do ČR.
    Točit "něčím" v tom tuneru bych tedy nedoporučoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    joy joy je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Tu zvukovou normu tam při instalaci software musíš nastavit.
    Driveru nebo aplikacniho software?

    usí tam být nějaká možnost přepnutí. Tedy měla by být, pokud je to schválený export do ČR.
    Nic schvaleneho, je to spis stylem "strycek z Nemecka mi posila tuhle kartu".

    Maji nemci jinak udelany zvuk? Ze by to u nas neslo vubec naladit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Myslím, že to bývá v driverech, ale musíš tam mít stejně obojí. Ono to po tobě bude přímo chtít, tu možnost. Bude to chtít stát s příslušnou normou (bývá v roletovém menu předem určené).
    Němci buď vysílají v DK, nebo BG. Obojí, myslím nemají (to ale nechci kecat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    joy joy je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Myslím, že to bývá v driverech, ale musíš tam mít stejně obojí. Ono to po tobě bude přímo chtít, tu možnost. Bude to chtít stát s příslušnou normou (bývá v roletovém menu předem určené).
    Nic to po mne nechce. Zadne roletove menu nemam. Podezrivam spis nastaveni PLL. Je tam nekolik moznosti, driver si sam vybere pll=2. Zkousel jsem rucne pll od 0 do 5, ale nijak to nepomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak to ti nepomůžu. Ale je to divný. Přece tam ta norma není zafixovaná napevno bez výběru.
    Jo, ještě k těm tv normám. Mrkni na moje webové stránky, v levém sloupci, někde uprostřed je odkaz na web, kde jsou normy všech států světa a také příslušné frekvence.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Co to tu plácáte s "normama". Jestli je to z roku 1998, tak už přece bylo dávno na "východní normu" CCIR stejně zapomenuto... Bavte se alespoň o šířce frekvence audio-pásma analogu. Ale stejně bych chtěl tu ptákovinu vidět. Rozhodně bych neodolal a za živa s těmi potenciometry pěkně zakroutil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    joy joy je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od StD
    Co to tu plácáte s "normama". Jestli je to z roku 1998, tak už přece bylo dávno na "východní normu" CCIR stejně zapomenuto... Bavte se alespoň o šířce frekvence audio-pásma analogu. Ale stejně bych chtěl tu ptákovinu vidět. Rozhodně bych neodolal a za živa s těmi potenciometry pěkně zakroutil.
    no jestli to chceš vidět, tak jsem to pěkně nafotil, viz odkaz v mé první zprávě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    joy
    No mám obavu, že karta je jen na B/G normu a jelikož jsou tam keramické filtry, tak točení trimry asi moc nepomůže. Zkus kontaktovat http://www.teselektronika.cz/tes_soubory/produkt.html , ti se tímhle zabývají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A zase: "norma", snad frekvenční rozložení kanálů, ne?! Jako starý "žvanil/spamer" by jsi to snad měl vědět. Nejen HW, ale i SW živ je člověk...
    Norma je jen jedna: CCIR/ITU. Hledej, brouku!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    joy joy je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od mirekv
    joy
    No mám obavu, že karta je jen na B/G normu.
    No to jsem predpokladal od zacatku. Znamena to tedy, ze je to tam "zadratovane" a bez pajeni to nespravim? Proc teda vsechny programy pro TV karty umoznuji prepinat zvukove normy? Pravda je, ze to vlastne nikdy nic neudelalo... jsem z toho jelen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Pokud je tam B/G, tak musíš něco chytit. Buď pouze české stanice, nebo pouze zahraniční stanice. (Píši dle zkušeností z kabelovky Karneval)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    joy joy je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Pokud je tam B/G, tak musíš něco chytit. Buď pouze české stanice, nebo pouze zahraniční stanice. (Píši dle zkušeností z kabelovky Karneval)
    Ted jsi me zmatl. Ve Zline nechytim nic nez znamou trojici CT1, Nova, Prima. Takze zahranicni kousky nezkusim. Ceske stanice maji obraz v poradku, zvuk je nejaky bily sum, ktery je ale na kazde stanici trochu jiny. Zkousel jsem uz i jemnym doladenim stanici "rozladit" tak, abych snad chytil ten zvuk (ktery je snad o ten 1 MHz jinde), ale neslo to - sum se ve zvuk nikdy nepromenil, driv jsem uplne ztratil signal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak jestli ty stanice všechny jsou v D/K (asi ano), tak to je smůla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    joy
    Není něco napsané na krytu tuneru, který na foto není? Možná to byla karta určená pro německý trh a tam se norma D/K nepoužívá, mohou chybět příslušné součástky, takže ti žádný SW nepomůže.

    Citace Původně odesláno od StD
    Co to tu plácáte s "normama". Jestli je to z roku 1998, tak už přece bylo dávno na "východní normu" CCIR stejně zapomenuto...
    Nechtěl jsem původně reagovat, ale teda co to je východní norma? Máš to nějak popletené s VKV rozhlasem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVD Lab nesynchronní zvuk a obraz
    Od Kudykam v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-09-2008, 12:58
  2. Zvuk nestíhá obraz
    Od jadam v sekci Editace audia
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 10:48
  3. Kratší zvuk než obraz
    Od Drbo v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 12:50
  4. Rozjetý obraz / zvuk
    Od bod v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-11-2005, 14:29
  5. Nesynchronní obraz a zvuk
    Od Fafejt v sekci Kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-01-2005, 14:55