Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: ATI a Dual Head

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    523

    Su vsetky ATI Radeon 9* s TVout "Dual Head"? Mam na mysli pracovat na PC monitore napr. v Excel a na TVP pripjenom na TVoute pozerat
    sucasne napr. film z DVD v PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Neviem presne ci ti rozumiem, alebo ci to dobre poviem, ale "dual head" skor znamena, ze mas moznost dvoch VGA monitorov... To co ty chces,, by mala zvladnut kazda slusna karta v rezime klone a u celoobrazkoveho zobrazovania (prakryvanie videa ci ako), kde sa to da presne nastavit, co na tom-ktorom vystupe chces mat (na oboch rovnako, na TV iba FULL SCREEN, alebo PCmonitore atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    To, čemu říkáš "dual head" mají AIW všechny. V "divadelním režimu", Ti to navíc umožňuje to, že pokud jede na počítači jakékoliv video, na TV je automaticky zobrazeno ve fullscreen a neobjevují se tam ovládací prvky přehrávače ani kurzor myši. Takže se navzájem neruší ani diváci TV ani práce na PC. Kromě toho AIW 9600 určitě (ostatní devítky myslím taky) je DUAL HEAD, takže umožňuje fyzické připojení dvou monitorů a k tomu má ještě TV výstup a ještě FM, tedy rádio.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    BROWN: Podařilo se ti zprovoznit "theatre režim" tak aby na TV jel film a monitor měl svých (třeba) 75 Hz? Já mám pouze AIW 7500.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Jasně. RADEON 7500 je stejně dobrej, jako každej jinej (proč teda "jenom"). Televize má 1024x768/60HZ, to měnit nejde, kdežto frekvence a rozlišovačka monitoru měnit jde samostatně. 7500 ale není DUALHEAD, umí teda 1x monitor a 1xTV současně. 60 HZ frekvenci a 800x600 rozlišovačku na obou bez možnosti změny měly AIW RAGE 128 (128 PRO)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    523

    Ale 9200 TVO by DH mala byt. Aspon kolega mi to tvrdi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Co to je TVO? To nezná ani web ATI. Pokud je to VIVO, tak ta DUAL HEAD není. Ale pozor, pokud to navazuje na Tvou první otázku, pak režim monitor + TV NENÍ!!! DUAL HEAD, to je pouze režim monitor + monitor. TV a monitor umí každý RADEON.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    TVO je možná TV OUT...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    To jo, ale pak by to neměla být ATIna originál, ale třeba POWER COLOR. Stejně je to jedno. Na tý desce je nakonec napsaný ATI. Každopádně ty TV - OUT by DUAL HEAD být měly (tím myslím samozřelmě dva monitory), s tím, že jeden výstup na monitor je klasický VGA CRT a druhý DVI a VIVO by naopak DUAL HEAD být neměly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    523

    Mal som na mysli kartu u predajcu znacenu ATI Radeon9200, 128MB DDR, DVi, TVout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    mch mch je offline
    Nováček Avatar uživatele mch
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    25

    Radeon 9200 ma 2x DAC -digital analog converter
    to znamena ze mozes mat dva monitory ale nemozes mat na kazdom ine.
    Len napr.pozadie ,to zalezi od zvoleneho rezimu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    28

    Podle mě pojmem "DualHead" se myslí, že karta má dva RAMDAC (což je asi ňákej zobrazovací obvod popř. převodník na kartě), takže umí zobrazovat na dvou analogovejch výstupech (tv-out se tam nepočítá) a na každym analogovym výstupu se může nastavit rozdílný rozlišení a frekvence.

    Například moje R8500LE má pouze jeden RAMDAC (implementovanej v jádře), a tak nemůžu připojit dva nalogový monitory. Můžu připojit jen monitor + TV, LCD + TV, LCD + monitor. Kdyby moje karta měla i druhej RAMDAC (na kterej je mimochodem místo na PCB), pak bych mohl připojit dva analog monitory. Druhej monitor se obvykle připojuje přes redukci na DVI.

    Karty R9100 jsou vlastně postavený na stejnym čipu jako R8500, mají jeden RAMDAC v jádře. Pak záleží na výrobci, jestli tam dá ten druhej nebo né. Takže R9100 může a nemusí bejt "DualHead". Ostatní R9xx by měly mít dva RAMDAC přímo v jádře, takže by měly bejt "DualHead" automaticky (ale specifikaci sem nečet, znám to jen z doslechu).
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DUAL LAYER DVD
    Od MOJE v sekci Mastering
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-11-2005, 06:26
  2. Dual DDR
    Od Bergo v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-10-2005, 22:42
  3. Ktery dual???
    Od webmasterr v sekci DVB-T
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-09-2005, 17:43
  4. Leadtek-TV2000XP-Expert>Dual 1>Dual 2
    Od gage v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-09-2004, 20:52