Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

"Kvalita" DVD z Lite-On SHW-1635S a SHW-16H5S

StD (8612)|19.4.2006 07:21
...mno, já bych ten "kačerův" problem také viděl spíše v "zahnojeném PC", než ve vypalovačce... :-E Kampak že ji vyhodil?? Hned bych si ji tam sebral... :-D
cormack (30)|19.4.2006 08:25
[quote=StD]...mno, já bych ten "kačerův" problem také viděl spíše v "zahnojeném PC", než ve vypalovačce... :-E Kampak že ji vyhodil?? Hned bych si ji tam sebral... :-D[/quote]

Spíš to bude vada kusu. Mám ji měsíc a no problema. Pálí ok, kontroluju kvalitu, která je na DVD-R i DVD+R Verbatim excelentní.
duck (200)|19.4.2006 11:56
takze

cormack - vada kusu asi tezko, jedine ze by to byla vada vice kusu, protoze jak jsem psal mnel jsem moznost vyzkouset jiny novy kus v jinem PC a dopadlo to naprosto stejne.
A tva kontrola kvality pokud ji delas napr. v Kprobe atd. je ti k nicemu, protoze ja jsem takto postupoval taky a Kprobe mi vykazoval chyby v toleranci neco kolem 50/2 a takto vypalene DVDcko bylo ve finale spatny.
Konkretne se neustale trhalo na DVDplayeru X-SITE (vim ze je to shit ale diky jeho dosti citlive mechanice je idealni pro kontrolu DVDcek) a dale na PHILIPSu kde se sice kousnul jen obcas ale kousnul se.


StD - zahnojene PC asi tezko, nema pristup k internetu, a jsou ne nem pouze potrebne veci pro strih videa atd. ,zadny kraviny navic. Jeste jsem pro jistotu kontroloval datovy kabel a ten byl OK

Takze zaver.
1-mel jsem moznost palit na 2 kusech 16H5S a vysledek byl stejny

2-palim na DVD-R VERBATIM Printable (kvuli potisku potrebuji printablovy placky a ponevadz jich u nas moc neni, tak pouzivam pro jistotu radeji VERBATIMy

3-pokud na stejna media palim napr. LITE-ON SOHW1653S, ASUS DRW-1604P, a LG GSA-H20L kterou jsem dostal jako nahradu za LITE-ON 16H5S --tak je vse OK

4-a jeste k tomu FirmWare pro 16H5S, stahl jsem ho z CDR.CZ a byla to ta posledni verze jejiz nazev obsahuje W, po jehoz aplikaci jsem palirnu totalne odrovnal - nevim proc to takhle dopadlo, treba byla chyba u mne nebo ve firmwaru, to uz je jedno ale pisu jako mozne upozorneni aby treba nekdo nedopadl jako ja

Zaverem, nechci nijak kritizovat LITE-ON, protoze s modelem 1653S mam osobne zkusenosti dobry, ale pisi jen osobni zkusenost kterou jsem s modelm 16H5S mel, tedy konkretne s dvema kusy. Protoze to ze placka je spatna nepoznate nikde az do doby dokud ji nestrcite do Playeru kterymu nebude chutnat. A vzhledem k tomu ze placky palime pro zakazniky a ne pro vlastni potrebu tak si tento model nemohu dovolit.

zdarec
StD (8612)|19.4.2006 12:07
Kačer: Co kdyby jsi prozradil také trochu více o svém ostatním železe?? Tento tvůj původní dotaz je akorát tak na 2 věci...
[quote]
Nazdar lidi, mam nasledujici problemek

-poridil jsem si vypalovacku LITE-ON 16H5S (po precteni recenze na CDR.CZ, jsem ji shledal jako velmi dobrou na vypalovani DVD, ale ejhle)
-vypalim na ni DVD v NERU (palim 6x ponevadz mensi rychlost mi nejde zvolit, a media pouzivam DVD-R VERBATIM PRINTABLE 16x)
-projedu chyby v KPROBE 2, (nastaveni 4x, PIsum=8, PIFsum=1,)
-v prumeru mi KPROBE vypise chyby 46/2, coz je v toleranci
-vypalene DVD jeste pro zkousku strcim do nejcitlivejsiho stolniho DVD playeru ktery doma mam (X-SITE)
-a vysledek je takovy ze film se trha skoro kazdou minutu

-pokud na to same medium vypalim film pomoci vypalovacky LITE-ON SOHW-1653S, nebo ASUS DRW 1604P, tak vysledek po projeti KPROBE ma vpodstate skoro stejne chyb ale v stolnim DVD prehravaci hraje OK.

PROC???

diky
[/quote]
Co se toho FW týče, nastudoval jsi si vůbec předem pořádně, co řeší a pro jaké verze vypalovaček je určen?? Nebo to jako máme tady řešit/dělat za tebe? Podle mne to jsou jalové nářky nad vlastním neštěstím... a k tomu není co dodat.
duck (200)|19.4.2006 12:58
StD

Co do mne furt rejpes??

-ja to uz neresim, psal ze mam s 16H5S problemy a ty jsem uz vyresil vymenou u prodejce za LG kterej slape OK

-proste kazdej teoreticky s 16H5S vypali placku, projede ji napr. KPROBEm a dal to neresi, ja to taky neresil az do ty doby kdy puvodne dobre vypalene DVDcko na 16H5S zacali lidi vracet ze jim skube.

-a jak jsem rikal mnel jsem moznost vyzkouset zanovni stejny model a novem PC a vysledek byl stejny, coz znamena ze problem byl opravdu ve vypalovacce tedy ve vypalovackach rady 16H5S

-a k tomu FirmWare. Bez prubezneho firmware bych daleko nepochodil (myslim kvuli novym mediim atd.)
-a nejsem takovej tupec abych do palirny rval jinej firmware nez tam ma bejt, pokud to nezmrsily na CDR.CZ

-a psal jsem pouze o vlastnich zkusenostech s 16H5S (krome prvnich prispevku, kdy jsem necedel kde je problem) a nechci nikoho odrazovat od jeji koupi, pokud si na ni nekdo vypali placku a bude mu hrat OK, proc ne??

-hlavne jde o to ze si vetsina lidi mysli ze kdyz vypali placku a projede ji Kprobem a ten mu vypise chyby v toleranci, tak si mysli ze je placka dobra
-ja si to myslel taky nez jsem dostal do ruky 16H5S

problem jsem vyresil, a pouze upozornil na vlastni zkusenost 2 kusu tohoto modelu coz mi prijde jako velka nahoda.
leo (345)|19.4.2006 18:30
Já mám Lite-on SOHW-1673 a na Verbatimy 16x vypaluje nejkvalitněji právě tou maximální rychlostí. Totéž platí pro média TDK. Kdybych pálil na Verbatimy 16x šestinásobnou rychlostí, tak bych to médium mohl vyhodit. Nevím proč je to tak (firmware mám nejnovější), ale s Lite-on mám tyhle zkušenosti. Možná to byl u tebe stejný případ.
StD (8612)|20.4.2006 07:12
Duck: Proč do tebe "reju"? No protože šíříš "poplašné zprávy" (=nepodložená a subjektivní tvrzení opepřená nespisovným jazykem).

Už kvůlivá tobě si snad příští týden tu 16H5S jako čtvrtou po třech palírnách LG také koupím. :-E Inu antireklama je také reklama.
duck (200)|20.4.2006 11:31
StD

OK, a schvalne ji poradne testni at vime jak na tom je. Jak jsem psal, tak ja jsem mel stejna problem se dvema ruznymi kusy a dvou ruznych PC, coz mi prijde divny.
mirekv (7169)|20.4.2006 11:37
[quote=StayMan by €RikŁ€]Tiez som si vsimol problemy hlavne s DVD+R , ale nastastie ja na nej nepalim, mam LG.[/quote] Já na ně naštěstí taky nepálím, mám Pioneer. (i když by to šlo.)
cormack (30)|20.4.2006 14:44
[quote=duck]

4-a jeste k tomu FirmWare pro 16H5S, stahl jsem ho z CDR.CZ a byla to ta posledni verze jejiz nazev obsahuje W, po jehoz aplikaci jsem palirnu totalne odrovnal - nevim proc to takhle dopadlo, treba byla chyba u mne nebo ve firmwaru, to uz je jedno ale pisu jako mozne upozorneni aby treba nekdo nedopadl jako ja


zdarec[/quote]

Takový postřeh: od té doby, co jsem uvedený firmware aktualizoval, v Nero CD-DVD Speed hlásí při kontrole kvality média, že to bylo vypáleno na SONY DW-Q31A LSOW. Dobrý, co? Má taky někdo tento postřeh?