Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Winfast 2000 expert - problem s obrazem televize a teletext

lues (4)|13.9.2005 10:53
Nazdar, po scanovani programů mně to naladi pouze zvuk televize ale zadny obraz. U FM radia naladim zvuk bezproblemu. Take mne nejde teletext tam kde slysim hlasy z televize. Myslim ze by mohl byt problem v tom ze jsem mel nainstalovany balik AllInOne 6.0něco a pak jsem instaloval ovladace karty. Mam Win98SE, 6 let starou RIVU TNT, celeron 333. Hodlam pocitac upgradovat pro zachytavani videa, pac s timto spabym kompem nezachytim nic. Ale ted mne trapi ten obraz. Myslite, ze by mohl byt problem take v ovladacich karty? Mam tam nejake ovladace z netu, pac originaly na CD mne hlasily chybu---Vendor (něco). Dik moc za pomoc.
lues (4)|13.9.2005 11:12
A jeste neco: pri scanovani pro ceskou republiku mam na vyber pouze
PAL B, PAL B/D a PAL D. Je to normalni? Protoze vsude ctu neco o PAL BG a podobne.
Ivo Mašek (10205)|13.9.2005 11:14
V záložce, na které hledáš programy, musíš zadat vlevo nahoře stát (Area). Tam, v roletovém menu, vyhledej Czech PAL B (BG, DK). V kolonce TV Source dej Cable (pokud máš kabelovku), nebo Antenne (pokud máš na balkoně klasickou antenu).
Zafajfkuj Auto Fine Tune a Adaptive Channel Scanning. Klikni na Scan Channels.
Nejdříve odinstaluj ten CodekPack. Možná budeš muset provést reinstal OS. Také si doinstaluj DirectX_8.1 (minimálně tento). Tu Rivu_TNT zkus také obměnit. Ten CPU ti umožní pouze sledování programů - na grabování zapomeň.
Doom (2331)|13.9.2005 11:17
hm, to by asi chtělo reinstall windowsu. ale nž začneš formátovat, odinstaluj program PVR a ovladače, potom projdi registr systému a smaž odkazy, které směřují na TV kartu. zdá se, že po instalaci ovladačů z CD se "něco" nepovedlo a to "něco" blokuje provoz novějších ovladačů.
jinak, ukazuje se ti v seznamu hardwaru nějaké zařízení se žlutým vykřičníkem?
Ivo Mašek (10205)|13.9.2005 11:17
[quote=lues]A jeste neco: pri scanovani pro ceskou republiku mam na vyber pouze
PAL B, PAL B/D a PAL D. Je to normalni? Protoze vsude ctu neco o PAL BG a podobne.[/quote]
Norma zvuku (PAL_BG, PAL_DK). To si pak přepneš klávesou "A". Ale tím se zatím nezatěžuj.
lues (4)|13.9.2005 11:20
Dik za radu, myslel jsem si presne to same po precteni predchozich nekolika dotazu a odpovedi. Zkusim nejdriv odinstalovat ten codecpack, directy mam 8.1cz, jestli to nepomuze, tak obnovim OS, stejne se to uz pekne sere. Dam vedet, jak jsem dopadl.
Zatim
lues (4)|13.9.2005 11:23
hm, to by asi chtělo reinstall windowsu. ale nž začneš formátovat, odinstaluj program PVR a ovladače, potom projdi registr systému a smaž odkazy, které směřují na TV kartu. zdá se, že po instalaci ovladačů z CD se "něco" nepovedlo a to "něco" blokuje provoz novějších ovladačů.
jinak, ukazuje se ti v seznamu hardwaru nějaké zařízení se žlutým vykřičníkem?
-----------------
jO, MAM TAM ZVUKOVKU S VYKRICNIKEM, A NEPOMOHLO ANI PREINSTALOVAT OVLADACE. Udelal jsem chybu kdyz jsem to instaloval s ovladacema z netu a ne z originalu, ktery vzdycky fungoval bezproblemu.
Doom (2331)|13.9.2005 11:27
jestli máš windows, které se ti už sypou na hlavu :-) tak se neobtěžuj nějakým laborováním a raději je přeinstaluj. a než potom začneš laborovat s programy a kodeky (na ty se vykašli a používej FFDSHOW, ten umí dekódovat skoro všechno), nainstaluj si pouze základní ovladače pro základní desku (pokud jsou potřeba), grafiku a zvukovku + directx8 a hned potom tu TV kartu. jejím testováním v čistém OS nejlíp zjistíš, jestli funguje správně nebo ne.
Ivo Mašek (10205)|13.9.2005 11:30
(na ty se vykašli a používej FFDSHOW, ten umí dekódovat skoro všechno),
No, nejsem si tím zcela jistý - ale budiž.
Já jenom dodam, že veškeré kodeky až po zprovoznění tv karty.
Doom (2331)|13.9.2005 11:35
jj, Expert má v instalaci všechny filtry, které ke svému provozu potřebuje.
a nebo se vykašlat na kodeky obecně a používat MPC (mediaplayer classic) nebo podobný program, co má filtry v sobě a nic se neinstaluje