Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 48

Téma: 16:9 a croping cernych okraju

  1. #31
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    serb
    Widescreen a 16:9 je to iste, ale este hladaj v tych ovladacoch (myslim ze u celoobrazkoveho rezimu) zmenu mierky (take sipky na vsetky strany) a tym si to zvacsi/roztiahni, podla mna iba v tom uz budes mat len problem, nevyuzivas celu obrazovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček Avatar uživatele serb
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    45

    StayMan: tak v tomto problem neni...sice tim dokazu roztahnout obraz o trochu vic nez doposud, ale nasledne to orezava bocni strany, tzn dela to zhruba totez co zoom rezimy na TV, jen s mnohem vetsi presnosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No ja by som to trochu upresnil.
    Musis mat nastaveny ten aktivny okraj v prvom rade uz v ovladacoch graf.karty a az potom mozes riesit nejaky zoom alebo nezoom, pretoze filmy su robene v pomere 1,78:1, co je pravy 16:9 a tak by si nemal mat ziadne cierne pruhy, potom 1,85:1, co je filmovy format a je najbeznejsi a tu uz budes mat cierne pruhy hore a dole a potom sa este pouziva silne panoramaticky format 2,35:1, tu budes mat tie cierne pruhy znacne, takze to si najskor uvedom, a potom ries nejake kompromisy (letterbox vs. crop vs. zoom) \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček Avatar uživatele serb
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    45

    tohle beru na vedomi zhruba tak od zacatku meho laborovani. Problem je asi v tom, ze jakekoliv nastaveni, ktere se mi jevilo jako logicke v konecnem dusledku neprineslo vysledek. Vzdy bylo procento filmu, ktere TV proste neresiznula do 16:9 ale jen dopocitavala okraje jako by zdroj byl 4:3 (TV je to mozna dobra, ale i kdyz manualne prepnu do rezimu 16:9 a tv si mysli, ze obraz je 4:3, nepremluvim ji a obraz zustane v male nudli uprostred. Zpusob jak TV rict, ze to co tam ma je opravdu 16:9 a at k tomu tak pristupuje, sem nenasel). Az to reseni, ktere sem popsal v threadu par prispevku drive, jako prvni vyresilo spravne prepnuti uplne vsech testovanych video souboru s ruznymi pomery stran.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    serb
    Podle mě televize při přepnutí na režim 16:9 předpokládá jako zdroj video, které má 576 řádek obrazu, tedy nikoliv letterbox. V případě letterboxovanýho zdroje tak vznikne úzká nudle, to je zcela logický. Tohle udělají i 4:3 televize, třeba naše SONY.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    serb
    To si treba uvedomit este jednu vec, a to ze AVI su spracovane bez tej ciernej obalky, (vidis to aj podla toho rozmeru) a to sa ti vlastne zobrazi pri psravnom nastaveni bez nich, ale aby si zachoval MAR (MaintanAspectRatio=>proporcie objektov nezmenene) tak ti tam vznikne podla toho formatu filmu, co som pisal vyssie, pretoze je jedno ci je to z DVD (tam problemy nie su ani so zobrazovanim) ci je ten film ako AVI, pokial ripič neorezaval, tak tie panoramaticke formaty musia sediet (v porovnani s tym istym filmom) \/ Inak DivXG400 tam ma tu volbu formatov a niekedy staci mat len zaskrtnute "Enable Extented Overlay" -> "No changes".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    Vždyť to tu celou dobu píšu.

    mirekv
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček Avatar uživatele serb
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    45

    tak je docela mozne, ze muj problem je uplne jinde. Mylne jsem si myslel, ze mam na TV nastaveny widescreen rezim. Zkusil sem tam tedy nastavit takove rozliseni, ale neuspesne. Opet sem gugloval a hledal, jak ve forceware pres s-video tv-out dostat widescreen rozliseni, ale jedine reseni byly nekolik let stare za pouziti powerstrip. Toto reseni mi uz samozrejme nefunguje, protoze zrejme mam "prilis nove" forceware U ATI s tim pry nejsou problemy? (jo vim, ATI rulez )
    Nemate nekdo napad nebo postup jak toho docilit? forceware mi momentalne nabizi pouze rozlisni rezimu 4:3...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    To sa mi moc nechce verit, ale zase telku prenasat sa mi tiez moc nechce a to jako nestaci ten DivXG400 s nastavenim na 16:9 ????
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    To sa mi moc nechce verit, ale zase telku prenasat sa mi tiez moc nechce a to jako nestaci ten DivXG400 s nastavenim na 16:9 ????
    Nestačí, takhle to je nanic. Protože sice na konci výstupu všech filtrů je obraz 16:9, ale grafika z toho udělá letterbox 4:3. Čimž se zaprvý sníží vertikální rozlišení a zadruhý se musíš spolehnout na automatickej ořez a zoom v TV, kterej asi nefunguje úplně spolehlivě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček Avatar uživatele serb
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    45

    vlada: presne tak! v tom je problem...ale jak to tak vidim, nvidia asi nedava moc moznosti, jak vystup z s-video tv-out poslat v 16:9 co? ne-li zadnou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Hmm, asi to skusim, pokial viem pri tom zapnutom "Overlay" je ovladany TV-out grafickej karty, takze vsetky ostatne nastavenia funguju a aby len toto nie, je podla mna blbost! No nic, asi prenesiem tu 16:9 telku ked bude zena prec !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček Avatar uživatele serb
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    45

    StayMan by €RikŁ€
    uz mas zenu pryc?

    Kazdopadne ja jsem neprisel na zpusob, jak poslat vystup do tv
    widescreen. forceware sou na to prilis tupoucke a custom rozliseni v powerstrip nebo rivatuner z nejakeho, mne neznameho, duvodu jde aplikovat pouze na primarnim displayi(tedy monitoru, ktery stejne widescreen rezimy nezvlada).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček Avatar uživatele serb
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    45

    Tak problem uz je vyresen, nicmene zadnym standartnim zpusobem. Byl sem nucen si napsat vlastni prehravac, ktery analyzuje video soubor pred jeho spustenim(trva to cca 3 sekundy, coz se da prezit), tim zjisti vrchni a krajni okraje(napr zpusobene nastavenim 16:9 overlay v divxg400) a nasledne roztahne samotny obraz tak, aby efektivne vyuzil co nejvetsi plochu TV se zachovanim aspectu. Funguje to vyborne jak pro 4:3 filmy, tak i pro vsechny 3 druhy widescreenu se kterymi sem se setkal pri testovani vcetne ultrawidescreenu(u toho musim orezavat par desitek pixelu z kazde strany, ale to je uz nejmensi problem).

    Dik vsem za rady, ktere me dostaly az sem, protoze sem pochopil, ze neexistuje zadne unifikovane reseni a musim si vse od zakladu vyresit sam
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Presahovani okraju TV pri 1080p
    Od Dudyneq v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 19:12
  2. jak se zbavit černých okrajů?
    Od Perun v sekci DVB-S
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 17:12
  3. Vegas - oříznutí okrajů videa
    Od vuku v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 15:06
  4. Orezani okraju v DivX
    Od ka1ra v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-04-2006, 14:24
  5. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-07-2005, 15:28