Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Zachytávání z VHS přes TV kartu-přes S-video mřížkovaný obra

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Vikyrky
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    34

    Mám doma nějaké VHS kazety a zkoušel jsem si to stáhnout do PC přes TV kartu (Leadtek Winfast TV2000XP expert). K tv kartě je káblík na kterém jsou S-video a (tuším že)kompozitní. S-video je prý kvalitnější,ale dělá mi to přes obraz takovou mřížku a přes kompozitní(CVBS) je takové rozostřené. Vímže to nebude super, ale DVD je skladnější než kazeta. Může ten obraz být lepší?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: foto_z_tv0817-2226_s-video__1__617.jpg 
Zobrazení: 1121 
Velikost: 18.8 KB 
ID: 222  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Vikyrky
    Z VHS nemůžeš mít s-video, proto ty jevy. Musíš se spokojit s compositem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Vikyrky
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    34

    Myslel jsem, že chybka byla v kabelu a nebo u mne. Takže v lepší kvalitě do PC nasi nedostanu!? Ale i tak děkuji.
    mirekv
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Dostaneš, ale musíš použít lepčí VCR. Můj obstarožní S-VHS stroječek S-video konektory má hnedka dva, heč...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele mmmartin
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Dostaneš, ale musíš použít lepčí VCR.
    Dovolil bych si oponovat: pokud je záznam na kazetě provedený ve formátu VHS, nepomůže ani lepčí video. Lze z něj sice dostat elektricky signál ve formátu S-VHS, ale pokud je záznam na pásku ve formátu VHS, je toto S-VHS vlastně S-VHS s kvalitou VHS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    mmmartin
    trochu blbo sa vyjadrujes (format vs. signal) ale inak OK, no nepodstatne, pretoze kazdy videorekorder moze byt lepsi od toho predchodzieho/ktore si prave pouzil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od mmmartin
    Dostaneš, ale musíš použít lepčí VCR.
    Dovolil bych si oponovat: pokud je záznam na kazetě provedený ve formátu VHS, nepomůže ani lepčí video. Lze z něj sice dostat elektricky signál ve formátu S-VHS, ale pokud je záznam na pásku ve formátu VHS, je toto S-VHS vlastně S-VHS s kvalitou VHS.
    Tvoje názvosloví je hrůza, ale to vynechme - spíš jde o to, že S-VHS rekordéry dokáží vytřískat i z obyč. VHS daleko víc, než běžné VHS rekordéry.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele mmmartin
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    že S-VHS rekordéry dokáží vytřískat i z obyč. VHS daleko víc, než běžné VHS rekordéry.
    To je právě to, čím si nejsem tak úplně jistej. Technicky pro to totiž není důvod....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    ae je, S-VHS rekordery su daleko za horizontom aj samotneho VHS, technologicky (S-VHS videa su ovela kvalitnejsie a vybavenejsie...) a aj signalovo, pretoze pouzivanie zlozkoveho signalu na spracovanie v strizni je jak ked to davas bez primerosu do maminky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pitomec
    S-VHS rekordéry dokáží vytřískat i z obyč. VHS daleko víc, než běžné VHS rekordéry.
    A proč by měly?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Protože jsou stavěné na záznam širšího frekvenčního rozsahu, než obyčejný VHS rekordér, s čímž souvisí celá konstrukce stroje. Takže i ty VHS záznamy dokáží našponovat až na samý vrchol jejich možností. Ostatně profi stroje VHS to umí taky (takže někdy v TV ani nepoznáš, že je ten záznam z VHS).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pitomec
    Záznam jo, ale pokud ti normální nahraná VHS končí někde na 3,5 MHz (Y složka), tak z toho už víc nedostaneš, akorát tak šum a rušivé jevy (viz ukázka nahoře).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Pitomec
    Záznam jo, ale pokud ti normální nahraná VHS končí někde na 3,5 MHz (Y složka), tak z toho už víc nedostaneš, akorát tak šum a rušivé jevy (viz ukázka nahoře).
    Ono jde spíš o to, dostat z toho i těch 3,3MHz (což je strop a u originálek taky realita) a ne třeba jenom 2,5MHz (to bych tak viděl u těch noname shitů ze supermarketů).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @Mmmartin: ...já měl na mysli především možnost propojení přes S-video, které tazatel bohužel nemá. Teprve sekundárně bych uvažoval, co to přinese navíc - viz Pitomec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    4

    Zdravím všechny. přátelé, mám doma relativně dost filmů na VHS a chtěl bych je nějak dostat na DVD. Zkoušel jsem to pouštět přes anténní vstup TV karty, ale nemá to odpovídající kvalitu. Napadlo mě, jestli by to nešlo přímo ze SCARTky videa do video vstupu(kompozitního) a zvuk do audio vstupu TV karty - bez nutnosti modulace a demodulace na anténních šňůrách. Příjem byl dost rušený, tak jsem dle návodů na tomto fóru zakoupil oddělovač a zapojil jej. Všechno bylo v pořádku, obraz je čistý ( samozřejmě dle původní nahrávky na VHS ) ale nastal jiný problém. Pro Fly2000 jsou údajně nejlepší kodeky od Intervidea a Honestechu. Když mám nainstalovaný kodek Intervidea, tak při nahrávání se mi píše kolik je zachceno snímků, kolik z toho ztracených atd ale NIC se nezapíše na disk. Jmenovitý soubor má velikost 0. Když nainstaluji kodek od Honestechu, tak se začne vše v pohodě nahrávat, na jmenovitém souboru přibývají bajty ALE po několika vteřinách mi vyhodí hlášku "Internal Error: MUX 3" a celý program se zasekne. Přitom před cca 14 dny jsem si nahrával celé filmy( ale hrozně rušené ) bez problémů. Nevíte někdo co s tím? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zachytávání přes TV kartu - pár konkrétních otázek
    Od kobop v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2008, 19:02
  2. Zachytavaní obrazu pres S-Video LWF DTV2000H
    Od Anti v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 20:46
  3. Zachytavani pres s-video
    Od Waxik v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 17-11-2004, 13:30
  4. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-08-2004, 10:18
  5. Capture pres TV kartu nebo pres dig. kameru?
    Od Ferda v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-05-2004, 15:59