Pears
když si je uděláš, tak budou jedinečný a bude tě šetit dobře provedená práce![]()
Pears
když si je uděláš, tak budou jedinečný a bude tě šetit dobře provedená práce![]()
Přes zimu se chci taky do nějakých "bedýnek" pustit, tak se nestyďte a dávejte sem odkazy.
Co říkáte na jiný materiál, mramor?![]()
![]()
mramor či žula apod. minerální látky mají jedinečnou tuhost pro tento účel
většinou se tyto materiály ale řeší jako odlévané skořepiny z látky na bázi betonu, třeba:
nebo:
jinak před pár lety jsem pracoval s materiálem, který by taky připadal v úvahu pro takovéto extrémní konstrukce - žulové desky tl. 28 mm
já jsem z nich dělal obklad - nelepí se, ale zavěšují na ocelové kotvy
nařežou ti je na míru, cena tenkrát cca 2000 Kč/m2
Akorát podle fotek mi to příjde jak nastříkaný sádroš!![]()
mirekv: no, já jsem to taky v reálu neviděl - na takové dekadence nemám ani peníze ani chuť![]()
Stačí dostat v restituci hřbitov a výrovního materiálu máš dost.![]()
Jakými repráky nejlíp bedny osadit? Cena/kvalita?![]()
![]()
co vsichni mate s temi "exotickymi" materialy? konkretne mramor se prilis nehodi-zvoni. a uz te vidim jak lejes bedny z betonu.![]()
jake repro? okolo beden neni nic jednoduche. nekde obslehnes ozvucnici, osadis jinyma reprakama (treba proto ze sou levnejsi) a akusticka katastrofa je na svete.
ale jinak bych, predevsim pro dostupnost, vybiral z techto vyrobcu
TVM - levne, ale nic extra to neni. (radsi bych se vyhnul) osazeni pro 3 pasmove bedny cca 2000
TONSIL - taky jeste levne, o malo kvalitnejsi. osazeni cca 2000
SEAS - kvalita podle zvoleneho typu uz nic levneho. osazeni klidne i 20 000 zalezi od vyberu
BEYMA - asi spicka ktera se da bezne u nas sehnat. osazeni klidne i 20 000 zalezi od vyberu. pro stavbu wooferu bych od jineho asi nebral.
docela se divim, ze se nikdo nezajima o vyhybku.konkretne treba jaky pouzit delici kmitocty, strmosti ...
v amaterskem radiu vychazel serial o stavbe a konstrukci reproduktoru, tak kdo ma skutecny zajem doporucil bych timto zacit.
sem vystrachal obrazek tech mych.
porizeni byl kompromis cena/kvalita+zpracovani a jsem nadmiru spokojen.
![]()
wencaS
BEYMA jsem taky zvolil pro subwooffer![]()
vyhubku je treba delat na miru reproduktorum podle frekvencni charakteristiky a i podle stavby skrine, to neni tak jednoznacne
Mike
jaky typ, konstrukce a rozmery skrine, reflexu vykresy, planky? sem s tim materialem. to mne zajima. i kdyz ja osobne uz stavbu woferu vzdal. nemel bych ho kam postavit.
vyhybku jsem nakous, vim ze nema cenu to tu rozebirat, kdo chce podklady si najde treba v tech AR,
... kdyz uz se tu probiral i mramor ...![]()
Naprosto souhlasim \/když si je uděláš, tak budou jedinečný a bude tě šetit dobře provedená práce
Moje garážové repráky 3 pasmove vzadu 50ka ozvučnica v strede
stredový je uzavretý -takže litráž je celá pre basák vata a vnútorné
rohy sú prelepené trojuholníkovým profilom .
Materiál MDF nástrek dekoračným papierovým sprayom a bezfarebným lakom.
Basák tušim 100w vyhybky aj repro Českej výroby
![]()
Jano
V garáži to je nejlepší![]()
Treba si všimnúť vpravo cd mechaniku a za ňou netienený at zdroj![]()