Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: z VOB do AVI - prokládaný / neprokládaný

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele adagio
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    47

    Pomocí DVD2AVI jsem převedl *.vob soubory přímo z DVD do AVI (codec Canopus). Ty potřebuju následně umístit do Premiery a pracovat s ními. Problém je, že na TV náhledu video natažené do premiery bliká. Na monitoru se zobrazuje OK. Je to způsobeno tím, že jsou vytvořený AVI neprokládaný? Pokud ano, jak z nich prokládáný udělat nebo jak donutit premieru zobrazovat je na TV normálně? Jde mi o to, že k nim budu přidávat jiná videa a grafiku, tak aby to mělo všechno stejné parametry, abych to mohl následně opět komprimovat do mpeg2 a pak na DVD.

    A jak poznám, zda zdrojové video na DVD je prokládané nebo ne?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Stačí načíst ty Voby do Bitrate Vieweru a přečíst si to (je to v tabulce vpravo dole).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele adagio
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    47

    Dík, stáhl jsem, ale voby to načíst neumí a ty vytvořené AVI taky ne (ať už kompletní full AVI nebo jen převedené frameservery na AVI (VFAPIconv))

    Protože koverze z vobu do AVI by neměla nijak zdroj videa měnit, budu předpokládat, že je neprokládaný. Jak tedy s tímto videem správně v premiéře pracovat, aby neblikalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    adagio
    Jdeš na to podle mě úplně špatně.
    1) DVD2AVI je už dost starý program, nové verze jsou přejmenované na DGMPGDec. Ten program Ti při vytváření D2V projektu (nebo možná i při přehrávání) vypíše jestli je DVD prokládaný nebo ne. Ta informace ale nemusí být správně. Nejlíp to poznáš sám když to video načteš ve VDM (VirtualDubMod).
    2) DVD2AVI se přímo na převod do AVI nepoužívá. Pouze se jeho pomocí vytvoří D2V projekt, který se následně pomocí AviSynthu a DGDecode.dll pluginu převe na cokoliv jinýho.
    3) Vůbec netušim co je kodek Canopus a pochybuju, že vůbec něco takovýho existuje . Neni to třeba DV kodek od Canopusu? Použij radši něco standardního - DV, MJPEG, HuffYUV atd.
    4) Proč rovnou v Premiéře neotevřeš ten VOB? Premiera to snad neumí? Nepomohlo by udělat z toho MPEG? To by šlo třeba pomocí TMPGEnc.
    5) Prokládaný a neprokládaný video vypadá pro počítač úplně stejně, ale střihový programy s ním musí zacházet jinak. Musíš někde nastavit, jestli je danej klip progresivní nebo prokládanej (interlaced). Každopádně je dost nepravděpodobný, že by prokládání nějak mohlo způsobit blikání na TV.
    6) Každý program by měl s videem zacházet jako s neprokládaným, pokud mu nebude řečeno jinak. Jedinou výjimkou je DV AVI, u kterého se a priori předpokládá, že je prokládané BFF. Není tohle ten důvod Tvého problému?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele adagio
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    47

    zdar vlado,

    diky za infa. I když asi používám archaické programy, myslím, že postup mám shodný.

    DVD2AVI mi udělalo z VOBů frameserver D2V, který jsem pomocí VFAPIconv převedl na "jakoby" AVI, aby ho mohl otevřít VirtualDub.

    Zatím žádný z těchto programů mi "neřekl" zda je zdroj prokládaný nebo ne.
    VirtualDub mi celé video potom akorát zkomprimoval do DV kodeku od Canopusu, který používá střižna Raptor RT. Výsledkem je 20GB AVI souborů (po 2GB), který třeba ve windows media playeru hrajou fajn, ale v Premiéře na TV náhledu blikaj jako o život.

    Úplně identická situace je pro "full AVI", které bezproblému aplikace DVDtoAVI zkonvertovala rovnou z DVD média a už v DV kodeku Canopus na disk.

    Mám starou Premiere 6, takže *.VOBy asi nenaimportuju. Nevím jestli změna DVDtoAVI za DGMPGDec nějak zásadně pomůže. Mám oboje, nikdy jsem s DVD2AVI problém neměl. Ve výsledku potřebuju prokládaný AVI, nejlépe už v DV kodeku, abych nemusel renrovat a abych s tím vším mohl pracovat v Premiéře 6 přes RAPTORA na TV )) Ale nějak se to nedaří...
    Dík za případné další rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    adagio
    Jako tradičně je odpověď od "vlady" vyčerpávající, akorát bych se rád zeptal, jestli to skutečně potřebuješ dělat tak složitě, teda převádět mpeg2 do dv avi a pak zase nazpátek. Jestli by nebylo jednodušší to rovnou zpracovat v mpeg2 bez těch nadbytečnejch konverzí v nějakým autoringovým softu. Ale z Tvýho popisu není úplně jasný o co jde, takže třeba ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele adagio
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    47

    exTNT: No, jak jsem psal hned v úvodu, budu k takhle nataženýmu videu přidávat grafiku a jiná videa, takže nějaký přímý převod do mpeg2 mi nepomůže, protože to pak nedostanu do Premiery 6 nebo budu muset celé 2 hodiny videa rendrovat při každé úpravě. Nemám problém v konverzi do DV, problém je, že se video zdá být neprokládaný. Potřeboval bych to nějak ověřit - zda jsem udělal chybu já během konverze nebo je to už takhle zapsaný na DVD a pokud ano, jak to přizpůsobit pro práci s náhledem na TV, aby to neblikalo.

    Prosím!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    adagio
    Ten DGMPGDec Ti právě vypíše, jestli je video prokládaný nebo ne. Pokud neni prokládaný a převedeš ho DV AVI, tak je pravděpodobný, že s ním budou programy zacházet jako s prokládaným i když není. Ve výsledku to přinese o něco nižší kvalitu a dokonce se může stát, že při použití různych efektů se z progresivního videa opravdu udělá prokládaný.
    Zkoušel jsi třeba originální DV AVI z kamery? Bliká taky? Opravdu se mi nezdá, že by prokládání mohlo to blikání způsobit. Hledal bych problém někde jinde.
    Můžeš zkusit do Premiery načíst neprokládaný video (třeba nějakej DivX film) a podívat se, co to dělá na televizi. Jak máš vlastně tu TV připojenou? Předpokládam, že máš nějakou střihovou kartu (Raptor) s TV výstupem. Je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele adagio
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    47

    Teď jsem to tím DGMPGDec udělal a žádná změna. Tu informaci o prokládání jsem tam nenašel. Ale je tam nějaké menu Field Operation, u kterýho mám teda zaškrtlé "honor pulldown flags". Jiné jsem nezkoušel. Jinak se vše chová obdobně jako u použití DVD2AVI.

    Žádný efekt, nic, jen jsem vytvořený AVI dal do premiery. Jakákoli jiná práce v premiéře (např. s DV videem z kamery) je OK. S tím, že bych musel jako zdroj videa použít právě DVD se setkávám prvně. Telku mám pochopitelně normálně na kompoz. v Raptoru. Celá sestava jinak běhá bez problému. Problém teda musí být v té konverzi. Žádnej divx nemám, abych zkusil co píšeš, ale asi by neměl bejt problém do premiery neprokládany video dát a normálně přehrát, to máš pravdu. Takže se asi něco někde po cestě zacuchalo...

    Máte tedy nějaký jiný - zaručený a jednoduchý" způsob jak z DVD udělat cokoli, co jde střihat a pracovat s tím a vleze to do Premiery 6.0?

    Dikas

    P.S. Už jsem zoufalej... (
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    adagio
    Koukni na mojí stránku http://jech.webz.cz/dvdrip2.php, je tam informační okno z DGIndex. V políčku Frame Type by se při vytváření .d2v měla zobrazit informace, jestli je video prokládaný nebo ne. Jak už jsem ale psal, tak nejlepší je otevřít si video ve VirtualDubModu a prohlédnout si ho. Pokud se u rychle se pohybujícíh objektů neobjeví typický "rozřádkování", tak je to progresivní.
    Jak už jsem taky psal, zkusil bych použít jinej kodek než DV, třeba CorePNG (pozor - pomalý), MJPEG (třeba za pomoci FFDShow), HuffYUV nebo Lagarith (bezztrátová komprese cca 1:3).
    Je ale divný, proč jedno DV video funguje normálně a jiný blbne. Ještě bych možná zkusil jiný DV kodek, třeba Cedocida. Neměl bys ukázku obou videí, abych je mohl porovnat? Třeba jenom vteřinu od každýho, aby to nebylo moc velký.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele adagio
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    47

    Vlado díky moc za snahu mi pomoct. Stáhnul jsem x dalších kodeků a jiných programů. Ničím se mi to nepodařilo odstranit. Zajímavé je, že ve windows media playeru to hraje krásně - občas to v prudkých pohybech vyčárkuje, což potvrzuje i správně proložený obraz. Po natažení do Premiery to blika na TV jako prase, když to z ní vyexportuju ven, tak už to bliká i v tom WMPlayeru. Tak trochu mám podezření, že se tam změní nějakej rate, jakoby to běželo třeba najednou na 30fps, i když to po celou dobu všech konverzí a informací píše 25fps. Už to vzdávám. Dokonale jsem si zasvinil PC. Pokusil jsem se ti i ty malé ukázky vyexportovat (moje normální nacapturovaný video, kteý jede O.K a tohle blikající), ale nemám to kam dát (má to asi 20MB i když je to jen pár vteřin). Je to záhada, prostě asi pro mě nebo mou konfiguraci neexistuje triviální převodník z Vobu do DV AVI nebo čehokoli "normálního, plnohodnotnýho a prokládanýho" Fakt rezignuju, vykašlu se na to nebo to nacapturuju analogem z DVD přehrávače...
    Uff, ať žije digitální video...

    Ale díky moc !
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    adagio
    Já myslim, že je brzo to vzdávat. Pošli mi ty ukázky na email vladovi@atlas.cz a třeba na něco přijdu. Nejsou třeba prohozený půlsnímky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Ještě k tomu zasvinění - všechny programy co jsem Ti doporučoval jdou bez problémů smazat/odinstalovat aniž by po nich něco v systému zustalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele adagio
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    47

    Ne ne, zasvinil jsem si to sám různejma softama na konverzi a kodekama. Neboj, tvoje jsem zkoušel taky - i když jeden (ten DV) mě varoval, že mi nahradí ten můj canopusáckejDV, tak jsem ho radši neinstaloval (jede mi na něm Raptor). Do toho mailu klidně pošlu, třeba něco vypátráš ) Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    adagio
    Bohužel mi došlo jenom to neblikající video. Je to divný mam tam od Tebe email u kterého je napsáno, že má 9 MB a je tam přitom jenom 1 příloha 6,8 MB. Pokud můžeš, pošli mi ještě jednou to blikající video.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVD PAL - progresivni/prokladany
    Od bombata v sekci Editace videa
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 19:33
  2. HDMI/DVI a neprokládaný obraz - Progressive Scan
    Od stani v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 22-03-2006, 13:28
  3. Prokladany vystup z TV-out
    Od drsong1 v sekci Editace videa
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 31-07-2005, 20:05
  4. Lze aby výsledkem zachytávání z TV byl neprokládaný obraz??
    Od David Lister v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 67
    Poslední příspěvek: 24-11-2004, 12:51
  5. Jak ná prokládaný DVD
    Od vlada v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 28-09-2004, 12:01