Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Problém s instalací zachytávací karty

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    Zdravím
    Vlastním zachytávací kartu fast dv.now AV basic v1.3b. Mám k ní ovládače. V PC mám PCI slot, takže jsem ji do něho zasunul. Chtěl jsem nainstalovat ovládač 1_7_0255. Dá mi to vybrat jazyk(English) a po výběru mi to hodí instalační modrou obrazovku a za chvíli hlášku, že selhalo načtení hlp.sys. Odkliknu a pak druhou že ...appData\temp\hwinfo.dll a že mobilní knihovnu dll nenačetlo. Zkoušel jsem to zadat do strejdy, ale ani všemocný Google mi nic nenašel.
    Ovladač to je pro xp a starší. Win7 už je asi mimo. Může to být tím?

    Kartu bych chtěl zprovoznit proto, že má ieee1394 6pin, který má má Sony HDV kamera. A pokud by se mi podařilo zprovoznit grabování analogu, tak bych byl rád ještě více. Mám totiž desítky kazet Video8 a chtěl bych je zdigitalizovat dříve, než se magnetický záznam prolne skrz na skrz cívkou pásky. Kdysi mi zachytávaní fungovalo pod XP, takže vím, že tato karta+XP funguje. Ale mám už W7 na střih videa(jinak Linux).

    Obecný dotaz. Dá se tato karta, která mě v r.2003 stála 10000kč, srovnat s dnešními analog-digital převodníky, co se týče kvality obrazu? V jakémsi vlákně se vychvaloval Canopus. Ale i jakési jiné. Je to už delší doba, co jsem to vlákno četl, tak nevím konkrétní modely.
    Kdesi jsem totiž četl, že ta moje karta nejde nainstalovat na každý MB. MB mám totiž jinou, než jsem měl kdysi, jak to fungovalo. Pokud bych ji s p35-DS3L deskou nerozjel, koupil bych jiné zachytávací zařízení a iEEE1394.

    A ještě jeden obecný dotaz. Viděl jsem na aliexpressu jakýsi převodník usb/1394. Dá se to plnohodnotně použít pro to HDV video?

    děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,093

    Tento dv.now ti v nových mobo deskách (kvůli chipsetu) a nových OS (chybějící driver) chodit nebude. Jestli ti jde o ieee1394, tak pořiď řadič s ieee1394 s PCIe sběrnicí a pojede ti to i na W10.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    PCIe už nemám volné. Pouze PCI , nebo ten převodník na usb2.0 https://www.aliexpress.com/item/1005...archweb201603_

    Dá se deska z let 2007(možná 2008) považovat za novou? Je to ještě DDR2. Deska bohužel nemá konektor pro připojení předního panelu s ieee1394. Pouze 3x pro USB2.0.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    ten přímý převodník do usb prý nefunguje. Tak to nic. Možná ta pci karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    tak zatím postupuji. Pokud by to někdo v budoucnu četl, tak ať má snadnější boj.

    Moje deska neumožńuje front panel pro ieee 1394. Nemá na to konektory. Také nemá na sobě zdířku ieee1394. Konverze do USB prý moc nefunguje pro všechny zařízení. Takže se to dá řešit PCI, nebo PCI-e kartou(nemám ještě odzkoušeno, budu objednávat na ali, tak to chvíli potrvá, než to dojde).


    Zachytavací karta v mém MB funguje. Karta ovšem umí jen 720x576 https://www.cnet.com/products/dazzle...pter-firewire/
    Takže HDV video z kamery nahrát lze, ale ne přes FW, ale přes DV zdířky. A pak má jen těch 720x576, místo 1440x1080i.
    Nahodil jsem XP 32bit+sp3 ze zálohy(nedávno jsem chtěl tu zálohu už smazat, že ji nikdy už nebudu potřebovat. Ale bylo mi ji líto, když ji mám originál )) ) Nainstaloval jsem zvukový kodek+ovládač grafiky a až pak fungoval ovládač pro kartu. Ke kartě se dodává program Fast.forward. To je program pro jednoduchou editaci. Ale hlavně mi v něm šlo grabovat do PC. Ke kartě je i Premiera 6.0. Ale v ní jsem zatím zachytávaní nerozjel. Zachytávat mi kdysi s kartou šlo do AP 6.5. Ale v ní se to muselo nějak složitě rozchodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    Mám ještě jeden dotaz
    Zkusmo jsem zkusil grabovat náhodně kousek jedné 8mm kazety z r.2005. Obraz je však v horní třetině "pokrčený". Jako kdyby jeden řádek byl posunut doprava o 5cm a okolní řádky šly plynule k němu. Na výšku má ten kaz tak 10?řádků. Prý se to dá nějakým filtrem odstranit. Ale je to prý nějaké elektronické zařízení. Nevím, jak se to jmenuje. Nevím tedy, co mám hledat. Víte někdo, o co se jedná?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,306

    Je špatně nabírat digitální video grabovací kartou s A/D převodníky. Jediný správný postup je zkopírovat 1 ku 1 digitální video z pásky přímo na harddisk přes firewire rozhraní. HDV se uloží do souborů s příponou .M2T (transportní stream mpeg2 1440x1080i, bitrate cca. 25Mbps), SD se uloží s příponou .AVI (kodek DV-Video 720x576i). Grabovací kartu použij pouze pro analogové video, např. z pásek VHS, a i tam může být dosaženo lepších výsledků přes A/D převodník v digitální kameře, pokud to kamera umožňuje.
    Co se týká pokřiveného obrazu, který popisuješ, bývá to způsobeno špatnou detekcí synchronizační směsi v analogovém videu. Odstranění vady není triviální a musí se udělat ještě před tím než se video zdigitalizuje a to obvodem pro obnovu synchronizační směsi - obvykle se nazýval TBC (Time Base Corrector) a býval součástí těch nejlepších videorekordérů a některých grabovacích karet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    Saxeli, děkuji za srovnání převodníků. Podívám se na bazošu po nějaké D8 s otevřeným vstupem.

    HDV video jsem kdysi ládoval do PC s jinou základní deskou s FW. Tam to šlo 1:1. Že grab.karta žene video přes A/D převodník, když se použije FW zdířka, jsem netušil. Asi jako nouzovka dobré, ale chce to PCI kartu. Z Aliexpressu za necelých 10USD. Každopádně tam dochází ke snížení rozlišení a to nechci.

    TBC- trochu pročítám web a dovzdělávám se v tomto. Je na to prý nějaká krabička, která se dá mezi pc a kameru/Videorekorder.

    Doplňující otázka. Video8 kamery neumožńují TBC(alespoň ta moje to nemá) na pásku. To měly tuším až Hi8. Má tedy takové video šanci na vylepšení pomocí TBC zařízení, když se na pásku tento synchonizační údaj nezaznamenával?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    Už jsem našel ten zmíňovaný a chválený převodník. Je to Canopus ADVC-300. Našel jsem zmínku i o nějakém českém dvf 552, popř.dvf 442. Ty jsou asi české. Nazývají to Videofiltr.
    Dá se nějak srovnat tyto převodníky, které se již nevyrábí, ale sem tam se někde z druhé ruky dají sehnat, s těmi A/D převodníky v dig.kamerách?

    A když je řeč o těch dig.kamerách, které by to event.uměly převést. Dá se to nějak zobecnit, že tyto A/D převodníky v nich jsou vždy kvalitnější, než běžné zachyt.karty? Nebo je A/D převodník kvalitnější jen u profi a poloprofi kamer? Jak jsem teď zjistil, tak bratranec má jakousi Sony D8 Handycam kameru. Má jí však v místě, kde bude až na jaře, takže do jara nevím model. Kupoval ji jako novou před asi 15ti léty a říkal, že stála do kolem 17000kč(už neví přesně).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,306

    Citace Původně odesláno od klacekzovy Zobrazit příspěvek
    ... Že grab.karta žene video přes A/D převodník, když se použije FW zdířka, jsem netušil...
    Pokud má ta grabovací karta firewire (ieee1394), potom pravděpodobně umí ukládat přímo digitální záznam, ale asi jenom kodek DV Video, proto ti nevezme HDV. Taky je ale možné, že ty FW porty jsou dostupné i ze systému a bylo by možné přes ně nabírat HDV jiným softwarem, který to podporuje. Zkus třeba WINDV, jestli ty porty "uvidí" http://windv.mourek.cz/.
    K tomu analogovému Video8: jak se ti zobrazuje záznam na displeji kamery? Jestli normálně bez pokřivení, tak může být problém až za kamerou. Je možné propojit kameru s kartou přes s-video kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,306

    U toho Canopus ADVC-300 také není jistota, že bude video v pořádku. U analogu není nic jisté, já mám 2 staré miniDV kamery s otevřeným analogovým vstupem, s tou lacinější se mi nabírá dobře a s druhou (HDV) jsou problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    Video8 v kameře jede, zdá se, ok. Možná, že to bude kabelami, nebo jen to chce lepší kontakt v cinčech. Nebádal jsem zatím nad tím dopodrobna, protože zatím hledám cestu, jak to do toho pc dám(zprovoznit kartu, objednat PCI FW(už mám objednáno), pročíst problematiku TBC, filtrů, kodeků, a jiných věcí). Jsem rád, že mohu nabírat z kamery a DV.now kartu a fast.forward program. Chtěl bych to zkusit zprovoznit přes Premieru, ve které střihám.

    Na HDV kameře HC7E Sony je zdířka FW 4pin HDV/DV. Není označený, jako OUT. Další 3 zdířky jsou COMPONENT OUT a A/V OUT. A pak ještě HDMI OUT. Něco mi říká, že jsem kdysi v návodu četl, že lze na pásky zpětně nahrát z PC hotové dílo. Asi tedy přes zdířku HDV/DV, která není označená OUT. Existovala by pak nějaká cesta, jak Video8 signál prohnat přes tu HDV kameru?

    Kamera Video8 má pouze 2 cinče. Žlutý a černý. Tedy Levý zvuk a video se smíšeným jasem a barvou. S-Video kabel je právě až na těch kamerách se systémem Hi8.

    Ten program jdu odzkoušet(musím přepnout do XP).

    Zatím moc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    Ještě sem kopíruju výpis z MediaInfo grabovaného Video8. Mělo by to být nějak takto? děkuji

    Format : AVI
    Format/Info : Audio Video Interleave
    Commercial name : DV
    File size : 217 MiB
    Duration : 1 min 3 s
    Overall bit rate mode : Constant
    Overall bit rate : 28.9 Mb/s

    Video
    ID : 0
    Format : DV
    Duration : 1 min 3 s
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 24.4 Mb/s
    Encoded bit rate : 28.8 Mb/s
    Width : 720 pixels
    Height : 576 pixels
    Display aspect ratio : 4:3
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 25.000 FPS
    Standard : PAL
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Interlaced
    Scan order : Bottom Field First
    Compression mode : Lossy
    Bits/(Pixel*Frame) : 2.357
    Stream size : 217 MiB (100%)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    76

    tady v návodu se to píše(napravo nahoře https://www.manualslib.com/manual/15...page=74#manual
    Takže je možné nějak dostat signál zpátky na pásku. Takže kamera odblokována?

    úprava: a ještě jeden odkaz, kde se vyloženě píše, že má kamera IN pro HDV/DV https://www.manualslib.com/manual/15...-Hdr-Hc7e.html
    Naposledy upraveno uživatelem klacekzovy: 28-01-2021 v 12:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,306

    Citace Původně odesláno od klacekzovy Zobrazit příspěvek
    Na HDV kameře HC7E Sony je zdířka FW 4pin HDV/DV... Něco mi říká, že jsem kdysi v návodu četl, že lze na pásky zpětně nahrát z PC hotové dílo...
    Jasně, FW konektor je obousměrný a kamera umožňuje nahrát HDV nebo DV video zpátky na pásku. Sony tento port označuje i.Link. Já mám z minulosti HDV kameru Canon HV20, a jednu ještě starší mini-DV kameru JVC GR-D30 a uměly to obě - dělal jsem si na pásky zálohy sestřihaných videí. Dnes už je to pasé, protože jsou snadno dostupné pevné disky s vysokou kapacitou.

    Citace Původně odesláno od klacekzovy Zobrazit příspěvek
    Existovala by pak nějaká cesta, jak Video8 signál prohnat přes tu HDV kameru?
    To bohužel nejde, protože Sony HDR-HC7E nemá AV vstup.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problem s instalaci..
    Od ycos v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2010, 19:32
  2. After effects problém s instalací
    Od Daaon v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-11-2009, 20:19
  3. big problem s instalaci
    Od duffy v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-11-2006, 21:29
  4. Problém s tv instalaci tv karty
    Od LUKASO v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-03-2006, 11:25
  5. Zachytavaci programy
    Od Kenobi v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-02-2005, 20:55