Konverze z AVCHD a M2TS
Potřebuji převést sestříhané video v Pinaclu (2005) - zfinalizované disky na DVD DL M2TS a hl. AVCHD z cam Canon (kazety) na lepší kompresní formát ( možná budu muset na MKV H265) pro uložení na datatrezordisky, které mají kapacitu pouze běžného DVD (4.7)
Jaký jednoduchý kvalitní program pro převod bych měl pořídit? Díky.
Jaký jednoduchý kvalitní program pro převod bych měl pořídit? Díky.
Můžeš použít např. HandBrake, který je free a používá enkodér x265, ale těch možností je mrak. Mě spíš překvapuje volba médií. Né, že bych nevěřil trvanlivosti DataTresorDisců, ale při velkých objemech dat je asi cenou i rychlostí překonají pevné disky.
Dík vyzkouším. K DTD, je to pro mě jediná možnost jak trvale archivovat bez neustálých přepisů z disku na disk (všech druhů) nebo platby úložištím (byť je to jako s virtuálním zlatem vs cihlou v terzoru, o kterou v tomto případě zloděj zájem nemá) , bohužel tedy s omezením dat. O alternativě podobného fyzického zápisu s vyšší kapacitou nevím. Každopádně dík za tip. Petr
Jelikož dnes už v podstatě neseženeš noťase s DVD mechanikou, dávám za pravdu Saxelovi, že jedinou reálnou možností je uložení videí/dat na HDD. Já mám např. doma tři NASy, kde na jednom stále běžícím a s nejsilnější ochranou mám aktuální uložená data/videa, která dle potřeby pak zkopíruji na jeden z ostatních NASů, která zapínám jen v případě potřeby. I dvoudiskové NASy jsou tak malé, že je ukryješ v podstatě kdekoliv. Jelikož CD/DVD časem oxidují, a tedy podléhají destrukci, stejně Ti nic jiného nezbývá. Být Tebou, nakoupil bych SSD disky, které jsou dnes levné a nahrnul bych to všechno navždy tam.