Optoma ES551 nenajde vstup
Zdravím na fóru, a prosím o radu, mám cca 7 let projektor viz. nadpis a nelze se k němu připojit z žádného zařízení, stále hledá hdmi, vga atd.. a svítí mi červená ledka u symbolu teploměr / lampa.. co jsem tak nějak pogooglil, tak asi odešla lampa, ale projetor nomrálně svítí ale dost se hřeje.. tak jsem jej celý rozebral, byl plný prachu, vyčištěno, vysáto a beze změny.. Ještě mám podezření na nějaké utavené čidlo teploty, setkal se prosím někdo s tímto problémem nebo je to opravdu ta lampa? děkuji za přispěvek
Moc tvému dotazu nerozumím. Svítí projektor, či nesvítí? Nebo tím myslíš jen kontrolky? Pokud nesvítí lampa, pak se v tom nemá co hřát. Že by zkrat? Nemůže-li najít HDMI a máš vhodný kabel, pak je jasné, že nemáš problém jen s lampou a čidlem. Ano, porucha termistoru není ojedinělý jev. Odpoj zdrojovou desku od řídící a na tom bílém konektoru změř, zda z něho nějaké napětí leze. A hlavně zda pod napětím ta napájecí deska sama o sobě nehřeje.Na Ebayi najdeš všechny potřebné náhradní díly.
Děkuji za reakci, jj, lampa normálně svítí, vidím obraz na zdi, a je možné, že by ten nefunkční temistor odstřihl vsuptní signál? zatím jsem tedy ještě nezkoušel jiný vstup než hdmi.. napětí na bílém konektoru proměřím..
Ne, to ne, termistor hlídá přehřátí systému, např. kdyby nebyly dostatečně volné průduchy, a to by především zhaslo žárovku. Já bych asi začal vylučovací metodou. Projektor bych nejdříve postavil vedle PC a jiným HDMI kabelem jej připojil. Nebo i k jinému zdroji signálu. No a pak ti zbývá jen koupit novou desku či rovnou projektor. Pochybuji, že to u nás někdo opravuje, ale to jistě zvládneš sám.