16.2.2020 11:12
Martis23Dobrý den,prosím touto cestou o radu.Vlastním starší systém digitálního domácího kina zn.SAMSUG HT-X20.Pokud by to bylo možné rád bych ho i nadále využíval na naší FUL-HD televizi.Domací kino je opatřeno připojením SCART,component out červený,modrý,zelený cinch a AUDIO IN bez připojení na HDMI jako má televize.Televize je SAMSUNG model UE55RU7402U.televize je opatřena připojením 3xHDMI,optický kabel a pěti výstupi cinch audio-video.Nejdemi ani o využití dvd na domácím kině ale o přenesení zvuku z TV přes domací kino prostřednictvým AUX.Prosím o radu jaké zřízení by to umožňovalo a v jakém propojení.Vyzkoušel jsem už konvertor Audio konvertor převádění analogový audio signál v digitální signál.Propojil jsem TV s konvertorem optickým kabelem a napoji se cinch výstupy na AUDIO IN na domácím kině.Ani po nastavení TV se mi nepodařilo přenést zvuk s TV na domací kino v režimu AUX.TV vysílá pouze 5.1 kanálovém formátu a tak jsem možná zvolil nesprávný konvertor.Prosím tím to oradu.Děkuji