Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: HW požadavky na H.265 v PC - zkušenosti

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,213

    Ahoj,
    mám už starší PC (ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, Gigabyte ATI Radeon series HD 4550, Win7), na kterém jsem před lety sledoval i nahrával DVB-S2 i HD kanály. Nyní už sat nemám a u PC už také nevysedávám, ale přesto bych si třeba občas rád něco do PC nahrál a poté i lehce prostříhal. Jaké jsou dnes minimální požadavky na HW, abych mohl přijímat, nahrávat a následně třeba prostříhat H265 z DVB-T2? Pokud by měl někdo konkrétní zkušenosti se zařízením, které by mi toto umožnilo (myslím tím kromě PC i kartu), byl bych rád. Rád bych zůstal u interní PCI karty.
    Určité zkušenosti jsou popsány s externí https://www.olmi.tv/d/tbs5520se-mult...b-box-1000970/
    Ale pokud by to bylo možné, rád bych vybíral např .z
    https://www.neven.cz/kategorie/pocit...-dualni-tuner/
    https://www.conrad.cz/dvb-c-kabel-dv...eru-2.k1381166
    Předem děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    4

    mas to trosku popletete u tebe nebude na PCI fungovat nic , protoze se to zkratka nevyrabi, reseni je ten box od TBS pres USB, v popisu u nej mas pozadavky na system, jenom je potreba cist

    Minimal System Requirements

    Operating system (32-Bit and 64-Bit): Windows® XP, Vista®, Windows7®, Windows8.x, Windows 10 Linux
    CPU for SDTV: min. Pentium3, 1 GHz or similar AMD Athlon or video-decoding over graphic chip
    CPU for HDTV: min. Pentium3, 3 GHz or similar AMD Athlon (Dual Core recommended) or video-decoding over graphic chip
    Recommended 1GB of RAM
    Hard dsik with min. 1GB free capacity
    Graphics card with min. 64MB memory
    Sound card with DirectX® 9-Support or higher
    Available USB Port
    Capable for digital sattelite receiver, cable or terrestrial receiving
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    H265/HEVC ? Pokud nechceš jet přes proxy soubory (kvůli slabému výkonu CPU), tak minimálně i5 z předposlední generace, spíše i7 nebo nějakého Ryzena. Co se týče paměti, tak tam záleží na střižně. Na PC s RAM pod 8GB bych H265 nestříhal (tedy pokud nepožaduješ jen obyčejný prostý střih) a tím potřebuješ 64 bitový OS, aby dokázal více jak 4GB obsloužit. Jako úložiště pro střih v PC určitě SSD disky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,213

    Citace Původně odesláno od matchboxx Zobrazit příspěvek
    mas to trosku popletete u tebe nebude na PCI fungovat nic, protoze se to zkratka nevyrabi
    Proč bych to měl, prosím, popletené? A proč by se to nevyrábělo? Ano je jich méně, ale jsou. Nač mít v PC x kabelů a externích zařízení, když mám dost velkej case. A požadavky u té USB verze si přečíst dokážu, ale za prvé, chci spíše PCI a zároveň jsem chtěl ověřit, zda to tak skutečně je s těmi požadavky. Protože ty PCI vyžadují mnohem silnější stroj a u toho USB jsem četl jen zkušenost člověka, který měl také rychlejší PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,213

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    H265/HEVC ? Pokud nechceš jet přes proxy soubory (kvůli slabému výkonu CPU), tak minimálně i5 z předposlední generace, spíše i7 nebo nějakého Ryzena. Co se týče paměti, tak tam záleží na střižně. Na PC s RAM pod 8GB bych H265 nestříhal (tedy pokud nepožaduješ jen obyčejný prostý střih) a tím potřebuješ 64 bitový OS, aby dokázal více jak 4GB obsloužit. Jako úložiště pro střih v PC určitě SSD disky.
    Děkuji, také si to tak myslím. Raději bych Intel. Střih požaduji jen skutečně ustřižení reklam či konce a začátku nahrávky. H264 jsem stříhal bez rekomprese naprosto bez potíží, omezující byla víceméně asi jen rychlost HDD. SSD mám jen systémový. 64 bity počítám, jen jsem měl naivní představu, zda by nestačilo vyměnit GK a přidat RAM do stávající sestavy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    Citace Původně odesláno od pee.tr Zobrazit příspěvek
    PCI a zároveň jsem chtěl
    Desky s PCI jsou trochu problém. Spíše perfiferie s PCI a ovladače. Avšak desky s PCIe (PCI express) jsou nyní standardem. A takové karty jsou. Tak byla možná původní odpověď myšlena a došlo k popletení technických termínů.

    GPU ti ve vlastním střihu moc nepomůže. GPU využiješ jen při exportu a to jen určitých typů exportu (ale dnes to je většina) a pak při užití efektů a to jen některé jsou přes GPU akcelerovatelné. Jinak vše odedře vždy CPU a dostatečně rychlé disky, aby dokázaly dostatečně rychle zásobovat CPU/GPU daty k výpočtu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,213

    Děkuji za objasnění, tak nějak jsem to tušil s tím povýšením HW formou GK nebo RAM. Mé vyjádření PCI bylo myšleno PCIe, prostě jsem chtěl říci interní.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. H.265 HEVC HW Decoder on the Way in 2014
    Od KamilZ v sekci Kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-02-2014, 16:37
  2. Požadavky na PC
    Od Andre2 v sekci Editace videa
    Reakcí: 101
    Poslední příspěvek: 17-01-2011, 06:04
  3. HW požadavky premiery
    Od Blow v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 18:35
  4. Hauppage 1300 - Požadavky na PC
    Od 1Eva1 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-12-2006, 07:10
  5. Adobe Premiere 1.5 HW požadavky
    Od Bergo v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-12-2005, 21:19