Rozbočovač na internet MMC + XBOX
Ahoj, prosím o radu. Mám MMC a vedle něj konzoli XBOX. Internetový router je o patro výše a já bych potřeboval vymyslet, jak dostat přes jeden kabel z routru signál jak do MMC a do XBOXu. Existuje nějaký jednoduchý rozbočovač?Nechce se mi kupovat switch, nebo spíš existuje nějaký jednoduchý pouze s dvěma výstupy?
Jde mi o to, že herní konzole potřebuje být připojená k internetu, ale když si pak chci pustit film přes síť z PC u routeru, musím přehazovat kabel z xboxu do MMC.
Díky za reakce
Jde mi o to, že herní konzole potřebuje být připojená k internetu, ale když si pak chci pustit film přes síť z PC u routeru, musím přehazovat kabel z xboxu do MMC.
Díky za reakce
Potřebuješ 2ks tohohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale pozor! Je to jen do 100 mega, takže pokud máš gigovou ETH síť pak máš smůlu. Jeden dáš na stranu routeru nebo switche a druhý pak k zařízením. Instalace jednoduchá a rychlá. Jo a ještě potřebuješ 2x ETH spojku.
Ale pozor! Je to jen do 100 mega, takže pokud máš gigovou ETH síť pak máš smůlu. Jeden dáš na stranu routeru nebo switche a druhý pak k zařízením. Instalace jednoduchá a rychlá. Jo a ještě potřebuješ 2x ETH spojku.
Raději kup switch, 100 Mbit seženeš do 200 Kč s DPH (1 Gbit do 400 Kč) a máš podstatně univerzálnější řešení, které se určitě neztratí. Ušetřených 100 Kč při použití "rozdvojek" za to myslím nestojí.
Píše, že switch nechce, takže mnou navržené řešení je pro něj určitě to co hledá. Instaloval jsem u zákošů x desítek těch distributorů a vše šlape léta k naprosté spokojenosti všech. Nemá to žádnou spotřebu, odpadají známé problémy s napájecími zdroji a tím pádem o tom člověk vůbec neví. Jediná nevýhoda (jak jsem psal) je max rychlost 100 mega. Ono, switch sem, switch tam a na roční spotřebě se to určitě podepíše, přece jen nonstop +- 10W á každý switch/router jde už na ročním vyúčtování od distributora el. energie poznat! A v dnešní době je na to masa hodně citlivá, přece jen energie dost zdražuje a v peněžence mají lidi pořád stejně ne-li méně!