Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Nastavení TV Samsung UE55RU8002

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Ahoj všem, včera jsem zakoupil TV Samsung UE55RU8002. Povedlo se mi rychle zapojit, než začínal fotbal  Je tohle správné nastavení? Našel jsem na netu, jen jsem nenašel nastavení inteligentního režimu – adaptivní jas.
    • Nastavení > Obecné > Eko řešení > …Všechno povypínat.
    • Nastavení > Obecné > Nastavení Inteligentního režimu > Adaptivní jas > vypnout
    • Nastavení > Obraz > Režim obrazu > Film
    • Nastavení > Obraz > Nastavení pro pokročilé > Kontrast > 45
    • Nastavení > Obraz > Nastavení pro pokročilé > Jas > 0
    • Nastavení > Obraz > Nastavení pro pokročilé > Ostrost > 0
    • Nastavení > Obraz > Nastavení pro pokročilé > Barvy > 30
    • Nastavení > Obraz > Nastavení pro pokročilé > Podsvícení > 25
    Bojoval jsme s dalšími funkcemi, když jsem přepnul na youtube, tak stále na pozadí byl slyšet televizní přenos a zvuk z youtube nešel. Jako hlavní zdroj dát AV recevier?. Při přepnutí na AV recevieru na výstup pro TV box (přes vstup DVD) se mi box nenačetl, jen problikl na obrazovce. Nezprovoznil jsem ani HBBTV, v nastavení, vím, že ho mám aktivované, k síti jsem připojen, ale po spuštění HBBTV to dává hlášku, abych v nastavení funkci zapnul.
    K TV je připojen kromě satelitního přijímače ještě AV recevier Pioneer, blu-ray přehrávač, TV box X96 a dvě přední sloupové repro + centr .

    Díky za reakce, případně odkaz, jestli se tu už něco podobného řešilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Nastavení záleží na osvětlení místnosti. Cokoliv takto po internetu "nastavovat" je totální zhovadilost a nepochopení a neznalosti nastavení obrazu TV.


    Ostaní zařízení máš zapojeny přímo do TV a ne přes AVR? To také není úplně dobře. Hlavně u BD přehrávače. Ten by měl jít do AVR kvůli HD audiu. To stejné plati i u X96 boxu.
    Nesnáším bezohlednost a lidskou blbost. Nejlépe můj postoj vystihuje citát Jana Wericha: Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.
    Něco k prodeji...dotazy pište sem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Ne, samozřejmě mám vše do AVR a do TV jen AVR přes HDMI. A jsou nějaké postupy pro nastavení obrazu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Pokud nemáš měřící sondu, tak je to vždy o tvém "oku" a vnímání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    24

    Já pužívám dva přednastavené profily v tv na sledování přes den a večer,které jsem si trošilinku upravil podle sebe.Vybral bych si jeden profil a ten bych po malých krůčcích upravoval až to bude pro mě vyhovující.
    Panasonic TX-55"FZ800E;Technisat DIGIT ISIO S (IE)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Já použil základ odsud nakonec https://eu.community.samsung.com/t5/.../td-p/1238237#
    a upravil si pak skutečně podle sebe. Ten standardní režim mi přijde taky moc sytý, takže přepínám mezi Film a přirozený, i když režim přirozený mi někdy přišel spíš nepřirozeně 😁, zrovna šel pán prstenů a bylo to divné.
    Jinak TV box už jde, byl tam špatný kontakt kabelu z AV do boxu. BD přehrávač taky funguje. HBBTV mi nebude fungovat protože nemám pozemní vysílání a že satelitu mi nejde, protože můj satelitní přijímač to nepodporuje.
    Ještě nevím, proč mi nejde zvuk z aplikací v TV do AV a repro. Pořád tam při spuštění jede na pozadí satelitní vysílání, takže budu používat spíš přes TV box. Nevím proč mi v TV boxu v aplikaci O2 TV hlásí, že to jede přes mobilní tarif, O2 v mobilu nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Pouzi nastavenia z rtings.com, okrem korekcii WB, tie su najblizsie k profi kalibracii (vzhladom k tomu, ze tie nastavenia su z profi kalibracie ). Uisti sa, ze ide o ten isty typ panelu a ze nejde o ISP (v USA su niektore modely samsungov s IPS panelmi).

    Pokial uzivatel nema chut nic nastavovat, najblizsie realite je preset Film/Movie. V zavislosti od panela moze byt podanie trosku teplejsie/studensie, az realna kalibracia ti to nastavi co najblizsie k 6500K.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 17-11-2019 v 13:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Díky za reakci, na stránku jsem najel a nastavil i když tam bylo nastavení jen pro typ 8000, jen si upravil podsvícení podle sebe. Ted už jen vyřešit zvuk z aplikací do AV přijímače a repro, měl jsem předtím z AV do TV cinch kabely, tady nic takového není, asi budu muset koupit propojit AV s TV optickým kabelem. A nechce mi naskočit nyní TV box, budu muset vyměnit HDMI kabel. Co se týká HBBTV musím zvážit, jestli tahat k TV koaxiál z antény z rozbočovače přes 2 pokoje, který pak vede dolů do přízemí k 2 TV. Nebo koupit nový satelitní přijímač s podporou HBBTV, ale bohužel tím asi určitě přijdu o filmy a koncerty uložené na disku, který mám ke stávajícímu Gosat 7050 Hdi připojen. Mám nyní Skylink, ale bez balíčku, jen základ, takže asi nebudu moct využívat Skylink live TV, vždycky na zimní měsíce kupuju Flexi 10. Mám ještě jen přes mailovou registraci O2 TV za 199 Kč/měsíc hlavně kvůli fotbalu. Tak si to ted musím rozmyslet, co používat a jak, zvažoval jsem i přechod k O2Tv od Skylinku, ale zatím se tomu bráním, resp. nemohu se rozhodnout i když rychlost mám díky internetu přes optický kabel slušnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Citace Původně odesláno od Tomi71 Zobrazit příspěvek
    Co se týká HBBTV musím zvážit, jestli tahat k TV koaxiál z antény
    To ale budeš moci HbbTV používat jen na programy z teresciálu - naladěné na tuneru DVB-T v TV. To asi víš... ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Jo to vím, právě ale těch stanic, co podporují HBBTV moc není na satelitu nebo ano?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Skylink ve streamech "příznak" (url pro úvodní stránku) HbbTV posílá. Dá se říct, že ty programy, které mají obdobu HbbTV v teresciálu mají HbbTV i u Skylinku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Tak pak mi to dává smysl sledovat satelit a netahat koaxiál i když rodiče to třeba v přízemí mají jako zálohu, když někdy kvůli počasí vypadne satelit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Na Skylinku mám balíček Flexi 10. pročítám, co všechno HBBTV umí a kdo v ní vysílá a vidím, že je to někde osekané, s reklamami či dokonce částečně placené, nejvíc využitelné je to v ČT. Tak uvidím, ještě potřebuju dostat ten zvuk z aplikací do AV přijímače a repro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    189

    Poprosím o radu, proč mi nejde zvuk z TV do AVR a repro při spuštění aplikací v TV, jako YouTube, Netflix, Skylink live atd. Při satelitním vysílání nebo bluyray přehrávače zvuk jde do repro. Jak jsem psal, mám všechny zařízení zapojené do AVR přes HDMI a z AVR do TV jedním HDMI. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Máš v TV HDMI kabel píchnutý do HDMI s ARC vstupu v TV a zároveň v AVR máš HDMI píchnutý do HDMI, který podporuje ARC ? Přes ARC pak jde z TV do AVR zvuk z TV.

    Pokud ti AVR nepodporuje ARC, tak TV s AVR musíš propojit např. optikou, přes kterou půjde audio z TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Samsung TV - nastavení "Černé HDMI" (HDMI black level)
    Od Heartwork v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 28-09-2013, 00:35
  2. Samsung PS51D6900 nastaveni tv na skylink
    Od hudek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-06-2013, 16:57
  3. Uživatelské nastavení TV Samsung LE32C530
    Od dedeky v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 14:52
  4. Plazma: SAMSUNG PS50B550 nastavení v menu
    Od Razor339 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-06-2010, 11:07
  5. LCD: SAMSUNG LE46A856 ukladanie nastaveni
    Od Martin.Bo3 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 19:11