Tv box dealdig
Zdravím.
Dorazil nový TV BOX DEALDIG ale nějak ho nemůžu propojit s AVR. Zapojení: TV BOX - hdmi - AVR - hdmi ARC - TV. Takto mi to normálně funguje se starým tvboxem SCISHION V88. Při stejném propojení se na obrazovce TV zobrazí, že není žádný signál a abych vybral zdroj. Ty dva TV Boxy mám vedle sebe a když přendám hdmi výstup z toho nového do starého, tak se normálně zobrazí obraz ze starého TVBOXU. Přendám hdmi do nového a nic. Pokud propojím DEALDIG přímo s TV, tak se na TV obraz zobrazí. Tak si myslím, že někde v DEALDIGu může být nějaké nastavení, ale nic jsem nenašel. Někdo zde na fóru psal, že má tento TV BOX, ale už to nemůžu najít. Nemáte nějaké rady?
Díky
Dorazil nový TV BOX DEALDIG ale nějak ho nemůžu propojit s AVR. Zapojení: TV BOX - hdmi - AVR - hdmi ARC - TV. Takto mi to normálně funguje se starým tvboxem SCISHION V88. Při stejném propojení se na obrazovce TV zobrazí, že není žádný signál a abych vybral zdroj. Ty dva TV Boxy mám vedle sebe a když přendám hdmi výstup z toho nového do starého, tak se normálně zobrazí obraz ze starého TVBOXU. Přendám hdmi do nového a nic. Pokud propojím DEALDIG přímo s TV, tak se na TV obraz zobrazí. Tak si myslím, že někde v DEALDIGu může být nějaké nastavení, ale nic jsem nenašel. Někdo zde na fóru psal, že má tento TV BOX, ale už to nemůžu najít. Nemáte nějaké rady?
Díky
Zkus na boxu změnit nastavení rozlišení a obnovovací frekvence obrazu na nějaké rozumné hodnoty - třeba 1080p/50 Hz.
Jde o to, že tam třeba máš 4k/60Hz, což tvůj AVR třeba neumí a tudíž to nepropustí na TV.
Jde o to, že tam třeba máš 4k/60Hz, což tvůj AVR třeba neumí a tudíž to nepropustí na TV.
Díky, pomohlo. Chci vyzkoušet CoreElec. Stáhl jsem si image soubor. Protože jsem nenašel DEALDIG, tak jsem zadal pouze S912 a stáhl. RUFUSEM jsem na USB flash vytvořil systém. Ze složky jsem zkopíroval [FONT=&]gxm_q201_3g_1gbit do rootu a přejmenoval na dtb.img. Flashku vložil do boxu a při stlačení resetu (párátkem) jsem box zapl. Naběhne logo CoreElec, ale jak je vidět na obrázku, tak takto to skončí. Nějaká rada?
Děkuji
[/FONT][ATTACH=CONFIG]35123[/ATTACH][FONT=&]
[/FONT]
Děkuji
[/FONT][ATTACH=CONFIG]35123[/ATTACH][FONT=&]
[/FONT]
Postup se zdá zcela správný. Instalace skončí tak nějak divně uprostřed vytváření filesystemu na flešce. Zkusil bych instalaci na micro SD kartě.
Děkuji, to pomohlo. Sice nefunguje originál dálkovačka, ale to nevadí. Funguje od televize. Ale zatím jsem narazil na následující problém. Pokud vypnu CE, tak se mi vypne i televize a i AVR. V nastavení androidu se to dalo vypnout. Tady nevím kde. Zapojení mám: TVBOX -> HDMI -> TV -> HDMI (ARC) -> AVR.
Chování HDMI CEC se dá v CE nastavit v Nastavení -> Systém -> Vstup -> Periferie -> CEC Adaptér
Uvedené zapojení máš předpokládám kvůli 4K HDR, protože to tvůj AVR nepodporuje? Protože jinak je doporučené zapojení: TV Box -> HDMI - > AVR -> HDMI ARC -> TV
A na zprovoznění origo dálkového ovládání boxu v CE jsou tu ve fóru návody :-)
Uvedené zapojení máš předpokládám kvůli 4K HDR, protože to tvůj AVR nepodporuje? Protože jinak je doporučené zapojení: TV Box -> HDMI - > AVR -> HDMI ARC -> TV
A na zprovoznění origo dálkového ovládání boxu v CE jsou tu ve fóru návody :-)