Gimbal a clona
Ahoj, moje nezkusenost, budu rad, kdyz poradite. Zacal jsem natacet s gimbalem. Na co nemohu prijit je fakt, ze jak se pohybuji, tak se dramaticky meni kompozice, hlavně clona. Výsledkem je video s perfektními záběry a částmi s totálními přepaly. Za pohybu nelze měnit parametry, takže buď plánovat záběry, což jde poměrně složitě, nebo nějaká finta? ISO na automatiku? Natáčím fotakem Sony7SII. Díky
ještě jsem zapomněl. Používám variabilní ND filtr, takže cloním manuálně , ale zkus to nastavit, pak popoběhnout a vše má zase jiné hodnoty.
Toto řeší gimbal Zhiyun Crane lab 3, mohu za chodu na rukojeti gimbalu s displayem a nasazenou GH5 měnit clonu iso čas, zapnout/vyp nahrávání+ ostření a zoom pomocí Zhyiun focus modulů.
Pěkný kousek. Ja mám Zhiyun Weebill ten to možná asi umí taky nezkoušel jsem, protože když měníš v jednom záběru, clonu a cas, tak se ti mění parametry v rámci jednoho záběru a to musíš přeci ve filmu vidět. Takže to stejně vystřihneš a ta plynulost akce je pryč. A hlavně nastavením fotáku na slunci někdy ani nestačí, musíš mít ND filtr, nebo clonu na max, většinou však točíš akce z blízka, takže vše ostré a bokeh je pryč. Jde použít to ostřící kolečko i na ten ND filtr? Pak by to snad mohlo být plynulé při správně nastavených parametrech a použitelné i když od oka a asi ne přesně. Máš nějaké video s přechodem šero světlo v jednom plynulém záběru? Mrknul bych a zkusil se pokoušet jak píšeš.
Tak asi ostř. kolečko nepůjde s ND filrem tam si musíš nastavovat ručně já filtr nepoužívám ani ho nemám.