COREL Video Studio X 10
Dobrý den. Mám možná blbý dotaz. Na videokameru natáčím ve formátu 50 P 1920x1080 . V Corelu to sestříhám a dám zpracovat tak,aby mi z toho vylezlo video AVCHD M2TS...volím tedy možnost 1920x1080 50 P . Video se přepočítá,podle velikosti a všech parametrů to je v pořádku....jen je v tom háček.Kamarád si z mého videa chtěl něco sestříhat,ale žádný program to moje video prostě "nevidí"....ono to moje video má příponu jen M2T....to "S" tam není.Nevíte proč ? Děkuji :-)
Staci premenovat :)
Predtym si over, ze vo vystupe je to, co pozadujes (cez sw mediainfo, teda 1920x1080@50p).
Predtym si over, ze vo vystupe je to, co pozadujes (cez sw mediainfo, teda 1920x1080@50p).
AVCHD je souborový system, případně i s menu apod. podobně jako BluRay či DVDVideo. Software v různých zgarbech jsou někdy pouze 16ti bitové, takže se používají soubory s ořezanými hlavičkami M2T,MTS apod.
Osobně bych výstup z Corelu směřoval na BluRay, AVCHD je dnes už považováno za překonané.
Osobně bych výstup z Corelu směřoval na BluRay, AVCHD je dnes už považováno za překonané.
Výsledek testu...Je to tedy 50 P ? :-) 25,2 Mb/s 1920x1080(16:9) at 50,000 FPS AVC High L4.2 CABAC /2 Ref Frames
---------- Doplněno v 13:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:03 ----------
Corel nabízí AVI,MPEG2,AVC H264,MPEG4,WMV,MOV...já to všechno převádím do AVC H264 1920x1080 50P
---------- Doplněno v 13:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:03 ----------
Corel nabízí AVI,MPEG2,AVC H264,MPEG4,WMV,MOV...já to všechno převádím do AVC H264 1920x1080 50P
Ten datový tok 25,2 Mb/s je z kamery Sony....ještě mám kameru DJI OSMO a tam mi to zobrazuje tok 61,2 Mb/s,ale obě videa jsou 50 P...
[QUOTE=Jirkapohl;536319]á to všechno převádím do AVC H264 1920x1080 50P[/QUOTE] a to může být MOV,MP4,MKV,WEBM i třeba AVI
Není jasné, kde sestříhaný materiál budeš přehrávat. Podle toho zvolíš kontejner, ve kterém to bude uloženo.
AVCHD má např. MTS, lze z toho udělat BluRay, ty soubory budou M2TS nebo universální kontejner MKV. To přehrávají chytré TV, mobil, PC, na co si vzpomeneš.
Není jasné, kde sestříhaný materiál budeš přehrávat. Podle toho zvolíš kontejner, ve kterém to bude uloženo.
AVCHD má např. MTS, lze z toho udělat BluRay, ty soubory budou M2TS nebo universální kontejner MKV. To přehrávají chytré TV, mobil, PC, na co si vzpomeneš.
Přehrávám to na dvou stolních Bluray přehrávačích...Co teda nechápu jsou ty datové toky.Jedna kamera má dvojnásobný,ale filmy z obou kamer jsou 50P...
[QUOTE=Foolproof;536317]Osobně bych výstup z Corelu směřoval na BluRay[/QUOTE]
Pozor, specifikacia pre FHD Blu-ray nepodporuje 50p, takze je lepsie pouzivat samostatne subory v dnes standardne pouzivanych kontajneroch (napr: mkv, mp4)
Pozor, specifikacia pre FHD Blu-ray nepodporuje 50p, takze je lepsie pouzivat samostatne subory v dnes standardne pouzivanych kontajneroch (napr: mkv, mp4)