VideoReDo TVSuit padá
Po pádu licenčních serverů MS (ve čtvrtek) jsem trochu zmatkoval, a poté následně trochu vrtal v OS Windows 10 (návrat do předchozího bodu obnovení a podobné akce, žádná zjevná souvislost s VideoReDo), dnes chci vystříhat reklamy z nahrávky. Po příkazu Vystřihnout označené, lhostejno jestli tlačítkem nebo z menu, program spadne.
Nová instalace nepomáhá, Windows si stále pamatuje nastavení (odinstalování standardním způsobem z Nastavení a dle pokynů instalátoru ručně mazán zbytek: Složka VideoReDo v Program Files (x86), složky VideoReDo v Users/AppData/Roaming/ pro všechny Users, jako poslední jsem hledal zjevně neplatné klíče registru (a mazal) v registru...
Přikládám log soubor, pro přehlednost mírně editovaný...Jak bývá dobrým zvykem log souborů, krach aplikace nezaznamenají, neb těsně před tím spadnou.
Prosím o nápady...
Nová instalace nepomáhá, Windows si stále pamatuje nastavení (odinstalování standardním způsobem z Nastavení a dle pokynů instalátoru ručně mazán zbytek: Složka VideoReDo v Program Files (x86), složky VideoReDo v Users/AppData/Roaming/ pro všechny Users, jako poslední jsem hledal zjevně neplatné klíče registru (a mazal) v registru...
Přikládám log soubor, pro přehlednost mírně editovaný...Jak bývá dobrým zvykem log souborů, krach aplikace nezaznamenají, neb těsně před tím spadnou.
Prosím o nápady...
VRD se ukončí (spadne) v okamžiku, kdy se má červeně zbarvit oblast vybraná k odstranění. V logu se ještě zapíše zvětšení bufferu (Increasing video buffer size from: 265 to 530 a opakovaně více, podle aktuálního výběru) a aplikace spadne. Současně s pádem VRD se generuje textový soubor s extenzí wer (WindowsErrorReport)(C:/ProgramData/Microsoft/Windows/WER/ReportArchive/AppCrash_VideoReDo5.exe_0123456789abcdef.../Report.wer). To vše pod aktuálním účtem Windows. Pod účtem administrátora (Spustit jako Správce), obecně pod jiným účtem se VRD chová očekávaně, tedy normálně pracuje.
Kde VRD ukládá licenční klíč a obecná nastavení jsem neobjevil stejně tak jsem nepřišel na řešení problému (opakované vkládání hesla správce je přeci jen poněkud méně pohodlné). Jeden z mnoha wer reportů opět přikládám (pro toho jediného diskutéra)...
Kde VRD ukládá licenční klíč a obecná nastavení jsem neobjevil stejně tak jsem nepřišel na řešení problému (opakované vkládání hesla správce je přeci jen poněkud méně pohodlné). Jeden z mnoha wer reportů opět přikládám (pro toho jediného diskutéra)...
Jestli si dobře vzpomínám někdo někdy s tím tady měl snad podobný problém (náhodné a divné padání programu). Problém byl v tom, že v ovládacích panelech pro národní nastavení byla tečka místo čárky - nebo obráceně. Zkus povrtat tam.
Podívám se, rozhodně ale bez vrtání... Tečku/čárku jsem na fóru řešil i já, ale ve zcela jiné souvislosti. Mám pocit (můžu spoléhat jen na pocity a dojmy, které ale většinou nezklamou, paměť už neslouží), že stejný problém s VDR jsem už řešil, s tím rozdílem, že VDR nepadalo, pouze nebylo možno označit (červeně vybarvit) zvolený výběr. Nevzpomínám si, v čem byl problém o existenci nějakých log a wer souborů jsem nic netušil..
Žádná diskuze se pro nezájem nečetného publika nekonala, přesto se sluší učinit závěr...
I, přes několikerou reinstalaci aplikace, stoprocentně reprodukovatelný problém v konkrétním uživatelském účtu stále přetrvával. Nasimulovat problém se naopak nepodařilo ani developerovi aplikace.
Konkrétní příčinu problému jsem sice neobjevil (dík chlapcům z Redmondu!), ale problém jsem elegantně :mad: obešel. Aplikaci spouštím Jako jiný uživatel (runas), aplikace je poté plně funkční.
Doufám, že tento stav vydrží alespoň do příští aktualizace Windows 10...
(137)
I, přes několikerou reinstalaci aplikace, stoprocentně reprodukovatelný problém v konkrétním uživatelském účtu stále přetrvával. Nasimulovat problém se naopak nepodařilo ani developerovi aplikace.
Konkrétní příčinu problému jsem sice neobjevil (dík chlapcům z Redmondu!), ale problém jsem elegantně :mad: obešel. Aplikaci spouštím Jako jiný uživatel (runas), aplikace je poté plně funkční.
Doufám, že tento stav vydrží alespoň do příští aktualizace Windows 10...
(137)