Set-top-box s dvbt-2 a HBBTV
Ahoj všem, hledám set-top-box s dvbt-2 pro rodiče-seniory, který umí i HBBTV k jejich TV, ale moc se jich tedy najít nedá. Má s tím někdo zkušenost? Proč je tak malý výběr? Našel jsem dražší, který je novinka, je to satelitní přijímač, ale je tam uváděné že je to i pro dvbt-2, tak nevím:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A pak levnější, ale ten nemá dobré hodnocení zrovna na fungování HBBTV v tomto přístroji, bylo to i v testu na idnes.cz
Rodiče mají starší ještě stříbrnou plazmu 97 cm Panasonic a satelit přes Skylink a v kuchyni pak menší LED TV Philips 61 cm, kde mají pozemní vysílání, takže hlavně tam potřebují nový set-top-box než v září vypnou programy ČT. Štve je čím dál víc, že se někdy nedá na co dívat a chtěli by si pořizovat záznamy nebo podívat se zpětně na některé pořady v ČT či na Primě. Ten první přijímač by mohli mít k té plazmě a šel by jim i satelit i dvbt-2 v jednom přístroji? Díky
A pak levnější, ale ten nemá dobré hodnocení zrovna na fungování HBBTV v tomto přístroji, bylo to i v testu na idnes.cz
Rodiče mají starší ještě stříbrnou plazmu 97 cm Panasonic a satelit přes Skylink a v kuchyni pak menší LED TV Philips 61 cm, kde mají pozemní vysílání, takže hlavně tam potřebují nový set-top-box než v září vypnou programy ČT. Štve je čím dál víc, že se někdy nedá na co dívat a chtěli by si pořizovat záznamy nebo podívat se zpětně na některé pořady v ČT či na Primě. Ten první přijímač by mohli mít k té plazmě a šel by jim i satelit i dvbt-2 v jednom přístroji? Díky
Pokud výrobce nelže, je to vynikající přijímač. ... ale nic není tak jednoduchý:
[ATTACH=CONFIG]34850[/ATTACH]
Je to na tobě.
[ATTACH=CONFIG]34850[/ATTACH]
Je to na tobě.
ok, díky, máš na mysli ten Gosat, že? No s rodiči jsem probíral, k té malé TV pouvažují, jestli to má smysl nebo jim bude stačit základní od EMOSU, co jim nabízí satelitní technik, který jim dělal satelit v minulosti, novou TV určitě ne. No a u té větší plazmy zvažují, jestli to má také smysl ten dražší, když má TV cca 10 let, možná i více.
Ano, myslím ten GOSAT. Papírově špatný vůbec není, spíše naopak. Ta cena tomu také odpovídá.
Ono by to chtělo si popovídat s někým, kdo ho má. Vzhledem k oněm dvoum názorům, které si odporují. A nebo koupit a v případě, že by nepracoval správně, využít toho času k vrácení zboží.
Ono by to chtělo si popovídat s někým, kdo ho má. Vzhledem k oněm dvoum názorům, které si odporují. A nebo koupit a v případě, že by nepracoval správně, využít toho času k vrácení zboží.
díky, právě že když jsme zadal do vyhledávání tady na fóru, tak mi nic nenajelo.. a je to celkem novinka ne?
Až taková novinka to není. Ovšem není jen toto fórum kde se probíral, i když i tady o něm někdo v některém vláknu psal a nebylo to moc lichotivé, snad ho dokonce v zákonné lhůtě vracel. Ono celkově ty Gosaty stojí za starou belu, vzpomínám si na jejich první combo GS8010 z roku 2009 a jaké s nim byly problémy. A hlavně kolik jsme jich dodavateli vraceli. Od té doby Gosat nikdy!
NO já jsem v patře a mám jen satelit přes Skylink, dvbt nemám, nejsem připojený na anténu. A k satelitu mám starší Gosat 7050 Hdi a funguju normálně včetně nahrávání na pevný disk...
Tak do toho zatím nepůjdou, ani jeden přístroj není oka od toho Gosat to už není moc k Technisat, ale ten už je za 4 litry, ten je prý vynikající, ale to k té malé TV do kuchyně je zbytečně velká investice. To spíš by uvažovali o jiném satelitním přijímači k plazmě v obýváku, kde by bylo hbbtv (vedle Tv je wifirouter), tam zase to dvbt-2 nemá cenu, tam jen při výpadku satelitu, to se nevyplatí. Ještě mně napadá jestli by byly nějaké krabičky v Číně levnější, ale tam hledat hbbtv nevím...
Při poměrně rozšiřující se nabídce stb pro DVB-T2 (H265) stále nemohu najít ten, který by splňoval všechny mé požadavky. Tedy pokud bych nechtěl jít do comba, což nechci. Tak jsem zatím na zkoušku koupil Emos a dvoutunerovou Teslu. Ta Tesla mimochodem má překvapivě docela slušně citlivé tunery, ale jak je to u této značky snad příslovečné, vždycky se tam najdou nějaké kraviny či nedodělky, které tomuto výrobku brání označení za výborný.
Ahoj, mohl by jsi hodit link na tu Teslu, příp. ten EMOS? Díky
[QUOTE=bastlir;535081]Při poměrně rozšiřující se nabídce stb pro DVB-T2 (H265) stále nemohu najít ten, který by splňoval všechny mé požadavky. Tedy pokud bych nechtěl jít do comba, což nechci. Tak jsem zatím na zkoušku koupil Emos a dvoutunerovou Teslu. Ta Tesla mimochodem má překvapivě docela slušně citlivé tunery, ale jak je to u této značky snad příslovečné, vždycky se tam najdou nějaké kraviny či nedodělky, které tomuto výrobku brání označení za výborný.[/QUOTE]
[QUOTE=bastlir;535081]Při poměrně rozšiřující se nabídce stb pro DVB-T2 (H265) stále nemohu najít ten, který by splňoval všechny mé požadavky. Tedy pokud bych nechtěl jít do comba, což nechci. Tak jsem zatím na zkoušku koupil Emos a dvoutunerovou Teslu. Ta Tesla mimochodem má překvapivě docela slušně citlivé tunery, ale jak je to u této značky snad příslovečné, vždycky se tam najdou nějaké kraviny či nedodělky, které tomuto výrobku brání označení za výborný.[/QUOTE]
https://shop.emos.cz/2520236200-emos-em180-hd-hevc-h265-set-top-box-(dvb-t2)
https://shop.emos.cz/2520236200-emos-em180-hd-hevc-h265-set-top-box-(dvb-t2)
Díky, tak příp. napiš tvé první zkušenosti, zajímal by mně rozdíl, zatím bych šel asi do Emosu od našeho technika. Musím mrknout, co má Tesla navíc oproti Emosu.
No rozhodně druhý tuner!
Ale nemohu si pomoct, linuxové prostředí je linuxové prostředí. Jenže to je o jiných penězích.
Ale nemohu si pomoct, linuxové prostředí je linuxové prostředí. Jenže to je o jiných penězích.
Tak já si recenze uživatelů přečtu také, ale beru to s určitou rezervou. Recenzi často píše nějaký trotl, který od přístroje za pár stovek očekává služby jako od přístroje za pár tisíc. Osobně se z těch levnějších přikláním k té Tesle pro její dva citlivé tunery a očekávám od výrobce nějakou aktualizaci lepšího FW.
Když jsem pro sebe vyhledával DVB-T2 (h265) STB se dvěma tunery, s nahráváním editovatelného videa, s HbbTV a Sambou, CEC, věřte-nevěřte, mimo comba se satem jsem nenašel. Přitom každý výrobce zařízení s LAN konektorem do FW cpe internetové rádio. Osobně neznám nikoho, kdo by jej přes stb poslouchal.
Já taky nechci zázraky, hlavně když půjde ok a budou moct rodiče nahrávat i když původně jsme chtěl to hbbtv aby se jen podívali do archívu čt a podobně. Mně zarazilo jen tohle:
• Tupý ovladač
• po hodině provozu se enormně zahřívá a zatuhne. Nelze vypnout ani zapnout. Musí se vytáhnou ze zástrčky. Toto se po pěti minutách opakuje. Při nastavování v menu po chvilce zatuhne. Opět nelze normálně vypnout.
Pokud ty takové negativní zkušenosti nemáš, tak do toho půjdu taky... a vyzkouším
• Tupý ovladač
• po hodině provozu se enormně zahřívá a zatuhne. Nelze vypnout ani zapnout. Musí se vytáhnou ze zástrčky. Toto se po pěti minutách opakuje. Při nastavování v menu po chvilce zatuhne. Opět nelze normálně vypnout.
Pokud ty takové negativní zkušenosti nemáš, tak do toho půjdu taky... a vyzkouším
Pokud by to bylo jednou za delší čas, asi je to normální, neboť občas zamrzne i Linux. Ale v tvém případě to vypadá na nedoinstalovaný FW či jeho chybu. Ještě mě napadá .... nemáš zapnuté napájení antény (5V), která nemá zesilovač?